» »

Motorola se bo razdelila 4. januarja

Motorola se bo razdelila 4. januarja

Motorola Droid - prvi mobilni telefon z Android 2.0 in mobilnik, ki je Motorolo vrnil med žive

vir: engadget
engadget - Že dolgo (od leta 2008) je znano, da se bo podjetje Motorola razdelilo v dve podjetji, kar se bo dokončno zgodilo 4. januarja prihodnje leto. Pravzaprav se bo od podjetja Motorola Inc. zgolj odcepil Motorola Mobility Holdings, ki bo tudi uradno znan pod imenom Motorola Mobility, medtem ko bo preostanek Motorole poznan pod imenom Motorola Solutions. Prvo podjetje bo še naprej skrbelo za mobilne telefone in televizijske set-top-boxe, medtem ko bo Motorola Solutions prav tako še naprej skrbela za svoj del, kamor npr. spadajo modemi in radijski sprejemniki, pogosto v uporabi pri vojakih in policajih. Čeprav je bilo podjetje do sedaj združeno, je znotraj vseeno delovalo praktično popolnoma ločeno ter je imelo dva CEO-ja, po enega za vsak oddelek.

Oba bosta še naprej na čelu svojega podjetja, Greg Brown kot CEO Motorola Solutions ter Sanjay Jha kot CEO Motorola Mobility. Lastniki delnic Motorole bodo dobili delnice obeh novih podjetij, na vsakih 8 delnic združenega podjetja po eno delnico Motorola Mobility ter 7 delnic Motorola Solutions. Te bodo na borzi kotirale pod imenoma MMI (Mobility) ter MSI (Solutions). Do delitve naj bi po prvotnih načrtih prišlo že v drugi polovici lanskega leta, a jim je to onemogočila svetovna gospodarska kriza, ki je Motoroli preprečila povratek v zelene številke. To zdaj ni več težava, sploh v najbolj problematičnem oddelku Mobile, ki je v letošnjem letu zabeležil prvo zeleno četrtletje po dolgih letih, zahvaljujoč predvsem popularnosti Androida.

Ime Motorola bo kot registrirana znamka v lasti večjega od obeh delov, Motorola Solutions, a ima Motorola Mobile pravico do uporabe te registrirane znamke.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorola toži Microsoft

Oddelek: Novice / Tožbe
132918 (2197) Macketina
»

Motorola toži Apple

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
123394 (2911) hanibal
»

Microsoft toži Motorolo

Oddelek: Novice / Android
123927 (3210) sammy73
»

Motorola želi prepoved BlackBerryjev

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
483853 (2477) MrStein
»

ATI po XBOXu dobil še Motorolo

Oddelek: Novice / Konzole
71451 (1451) BaRtMaN

Več podobnih tem