» »

Bo iPad zamudil?

Bo iPad zamudil?

Steve Jobs z iPadom

vir: CNet
CNet - Peter Misek, analitik, zaposlen pri družbi Cannard Research, meni, da bo iPad zamudil svoj prvotni izid, sprva načrtovan za konec tega marca. Težava naj bi se po njegovih besedah skrivala v dobavitelju oz. izdelovalcu, Foxconn, ki bo uspel do izida pripraviti le 300.000 primerkov, namesto sprva načrtovanih milijon. Po Misekovih besedah naj bi se pri Applu tako soočali z izbiro med dvema scenarijema, zakasniti dobavljivost za celoten svet oz. iPad po načrtovanih rokih ponuditi le v ZDA. Apple sicer ni podal uradne izjave, a je predstavnik za Wired.com povedal, da se bo dobavljivost začela po načrtih. Iz tega lahko sklepamo, da bodo potencialni kupci izven ZDA spet ostali na suhem. Težave, če so resnične, naj po Misekovih besedah ne bi vplivale na prodajne rezultate, ki naj bi do konca Applovega fiskalnega leta 2010 dosegli 1,2 milijona prodanih iPadov. Pri Hexus.net so razkrili tudi cene, ki naj bi veljale za Veliko Britanijo. Najcenejši, 16-gigabajtni model naj bi tako stal 389 funtov, medtem ko naj bi bila 32-gigabajtni model s 439 funti 50 funtov dražji. Enak razmak drži tudi najdražji, 64-gigabajtni primerek, ki bo tako stal 489 funtov. Vse cene veljajo za različice brez 3G povezljivosti.

85 komentarjev

«
1
2

morbo ::

A ta reč ima odzadaj nogico / luknjo za obesit na žebelj kot okvirji za slike ali ko gledaš filem ga nasloniš na radiator?

narodno ::

sam si jo narediš ;((

joebanana ::

Pa nej zamudi... who cares

Khamul ::

Foxcon je dons dal uradno izjavo, da ne bojo zamudil... Vsaj tko sem prebrou ene 3 ure pred to novico...

mtosev ::

itak je izdelek ze zdaj iFail:)zdaj je to se bolj ocitno
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

smash ::

zakaj fail? tale zadeva je super

mtosev ::

ja ja,it's just a big iPhone. se v zep ne gre.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

zee ::

Ko bos nasel ebook readerja, ki bo sel v zep, kar povej...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Jaka83 ::

Če je to e-book reader, je pa prekleto drag. Pa še oči ti niso prav nič hvaležne, ko buljiš v osvetljen ekran. Neuporaben kos hardware-a, kar je dokazala tudi uradna predstavitev. Kakšen über fail.

roli ::

Če je to e-book reader, je pa prekleto drag.

A da je res? Stane pa skoraj enako kot Amazonov Kindle. Res je drag ja.

OK no drag je že. Samo to so vsi ebook readerji. Osvetljen ekran je še boljši kot neosvetljen. Seveda je e-ink samo za branje knjig boljša izbira. Samo tudi tole je ok. Pač so morali narediti nek kompromis med vsestransko uporabnostjo in udobnostjo branja knjig.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

darkolord ::

Seveda je e-ink samo za branje knjig boljša izbira.
Aha in e-book reader je pa za branje otroških slikanic?

HeMan ::

zee je izjavil:

Ko bos nasel ebook readerja, ki bo sel v zep, kar povej...


Vsak pameten telefon? :)

kar-nekdo ::

Taksni izdelek pa pride ko firmi idej zmanjka potem je pa stvar, ki je ze nevem koliko let na trziscu revolucionarna, ker so ga pac oni nardili! Apple je kr dosti inovaci nardil na dolocenih podrocjih ampak tu so pa razocarali, vsaj mene :D!

nekikr ::

Njih prav malo briga za tebe. Stvar se bo prodajala in to masovno. In samo to jih zanima.

Matwic ::

Nevem kaj jim je šlo po glavi, da niso namestili gor polnokrvni MacOS in dodali USB porte. Kar naenkrat bi se naprava iz podstavka spremenila v nekaj zares uporabnega. Upam si trdit, da je iPad v takem stanju kot je največji kup govna, ki ga je kdaj izdala neka mainstream firma.

Stvar se bo dobro prodajala to je dejstvo, samo zakaj narediti zanič izdelek, če lahko za isti vložek narediš super izdelek, ki ima potencial še za boljšo prodajo.

Še večji fail pa je, da dobiva tako veliko brezplačnega oglaševanja. Povsod pišejo o novi applovi stvarci kot, da je nekaj najboljšega trenutno na voljo. Objektivni mediji bi morali potencialne kupce svariti in jim dodobra predstaviti omejitve naprave, ne pa, da se vse skupaj mogoče omenijo v enem stavku potem pa spet samo hvaljenje applu.

Pa poglejmo malo stvari pri applu: Macbook pro -> zelo dobra zadeva (druge firme šele zdaj komaj dohitevajo appla v svetu prenosnikov); iPhone -> totalni fail, skoraj primerljiv z iPadom, iPhone 3G -> še vedno fail, iPhone 3GS -> končno telefon vsaj približno lahko konkurira ostalim na trgu; iPad -> epski fail; ...

kaj bomo za ipad tudi rabili 3 različice preden bo stvar ratala vsaj približno uporabna? Apple, tko pa ne bo šlo :P.

Microsoft v kombinaciji z dellov in HPjem, proizvaja vsaj konstantno boljše in naprednejše izdelke, čeprav med generacijami ni takega velikega preskoka. Apple pa izda nek zares dober produkt, potem pa naslednjih 5 let kupcem vsiljuje drek zavit v zlato folijo :p.

kar-nekdo ::

Ja saj, ko si enkrat doloceno znamko ustvaris lahko prodajas se samo na ime in se niti ni potrebe vec tako truditi:D!

we_are_borg ::

Če bi bil iPhone prve generacije tak fail,se 3GS nebi tak dobro prodajal.
death is irrelevant

nekikr ::

MatWic; včeraj sem dobil novega 3G. Mi lahko prosim poveš kateri telefon me v prosti prodaji pride 400EUR in je boljši? Prosim.

Bor H ::

iPhone troll alert, iPhone troll alert...

zee ::

iPad bi moral imeti prepoznavanje pisave, tako da bi lahko po njem dejansko ceckal in uporabljal namesto zvezka. IMO bi bil to vecji feature od raznih kamer, podpore za multitasking in Flash.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

opeter ::

Hvala Mavrik, da si izbrisal moj post. Mtosev, oprosti, če sem te slučajno prizadel.

Torej še enkrat:
osebno vidim tako (ali podobno napravo) kot prihodnost računalnikov in mobilnih naprav. Seveda ne (samo in izključno) z jabolčnim logotipom. Bodo pa tudi jabolčniki ena od pomembnih igralcev na tem "trgu".

Predstavljajte si: greš domov ali v službo, priklopniš na kakšen dock (ali pa če razmišljamo brezžično, priklop sploh ni potreben) na večji ekran (po potrebi) in imaš dostop do vseh tvojih podatkov.

Velike grde škatle z gromozansko porabo enostavno morajo izginiti. Vsaj v večini primerov (beri: iz domov, iz pisarn). Tako, kot so izginili težki katodniki (CRT monitorji, televizorji), tako bodo izginili klasični računalniki. Tehnologija gre naprej.

Seveda pa se to ne bo zgodilo z danes na jutri.
Kot je že MatWic napisal, vsaj USB vmesnik manjka. Seveda bo Apple to funkcijo prefrigarno dodal v naslednji reviziji (ki se bo še bolje prodajala), pa morda še kaj (npr. kamero, ugh).

Tudi mene moti, da ni čistokrvnega OS-a.

Ali pa je res prihodnost v oblaku in oblačnih aplikacijah? Google-ov ChromeOS zahteva konstantno povezavo do interneta. Kaj pa če ga ni? Postane zadeva neuporabna (kot Ubisoftove DRM igre? - sarkazem off)? No ja, res pa je, da Applov AppStore ponuja tudi marsikatero offline aplikacijo, ki ne zahteva povezave. Ampak taki programi bodo v prihodnosti, bolj kot ne, v manjšini.

Manjka multitasking in vse ostalo - kar je tudi Zee omenil (nad mano).

Oosnovni temelji so sedaj položeni (oz. so že bile pri jabolku z AppStore-om in iPhonom), kaj se bo iz tega izcimilo, je seveda pod velikim vprašajem. Kupci se vedno najdejo tudi za zelo bizarne reči. Ali bo iPad prodajana uspešnica, ali pa prvi polom Apple-a v zadnjih 13 letih, bo pokazal čas.

Mene najbolj moti, da s temi iPhone-i, iPadi ipd. zanemarjajo svoje računalnike in glavni OS, predvsem pa njihovo "pro" programsko opremo. Vsa programska oprema, katero so pri Apple-u izdali v zadnjem času je hudo nedodelana. Da o problemih z računalniki sploh ne govorim (vsaj kar se bere v forumih o 27" iMacih - baje so to zdaj od/popravili).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

r0ker ::

kar nekaj cenejših, bolje opremljenih konkurenčnih izdelkov je na svetu ŽE VSAJ ENO LETO! da ne omenim netbookov, smartphoneov

tj6000 ::

r0ker je izjavil:

kar nekaj cenejših, bolje opremljenih konkurenčnih izdelkov je na svetu ŽE VSAJ ENO LETO!



LINK?

Kje lahko kupim podobno zadevo pod 500€?
www.dBastards.si

borchi ::

iPad bi moral imeti prepoznavanje pisave, tako da bi lahko po njem dejansko ceckal in uporabljal namesto zvezka. IMO bi bil to vecji feature od raznih kamer, podpore za multitasking in Flash.
že mogoče, da bi se komu zdelo to kot feature. ampak, a ni že dolgo časa znano, da je tipkanje hitrejše in lažje?! tudi na touchscreen tipkovnici.
l'jga

r0ker ::

HP Slate.
google: better than ipad

borchi ::

Svojega sem flashal na 2.1 in use kar še potrebujem je android market.
sem guglal, kje lahko slejta kupim.

top hit je bil 'r0ker is a moron'.

(zgleda, da so jih že nehali prodajat)
l'jga

tj6000 ::

Js sem zelo proti jabolčni politiki v zlato folijo zavitega dreka za xxl ceno - ampak ne govorit, da je alternativnih zadev polno, če jih pa ni!

Praviš, da je že 1 leto na voljo mnogo boljših izdelkov, pod konkurenčno skelpam, da so za vsaj enako ceno ali cenejši...

Torej, kje in kaj lahko kupim?

lp
www.dBastards.si

Zheegec ::

opeter - saj takšne naprave obstajajo že nekaj časa, masovno se prodajajo zadnjih 5 let. Imenujejo se tablični računalnik, so podobne iPadu, samo da imajo več priključkov in temu primerno višjo ceno.
Niso bile pa nikoli prodajno zelo uspešne.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

r0ker ::

tj6000 ::

r0ker je izjavil:

http://www.bing.com/search?q=better+tha...
http://www.bing.com/search?q=cheaper+th...
http://www.bing.com/search?q=why+ipad+s...

veselo branje



Prosil sm te samo za en link, kjer bi lahko kupil primerljivo zadevo kot je iPad ;)
www.dBastards.si

r0ker ::

jaz pa že leta prosim za sedmico. resnično verjameš da je iPad the best there is for teh money?

tj6000 ::

r0ker je izjavil:

jaz pa že leta prosim za sedmico. resnično verjameš da je iPad the best there is for teh money?


Ne - prepričan sem da bo en velik "krnekej" - samo bo pa vseeno še precej časa edini... razen, če mi boš le ponudil tiste boljše in konkurenčne zadeve, ki so na voljo že več kot leto...
www.dBastards.si

MrStein ::

r0ker je izjavil:

jaz pa že leta prosim za sedmico. resnično verjameš da je iPad the best there is for teh money?

Dokler mu ne dokažeš (ti ali kdo drug) nasprotno, zakaj ne?

Zgleda, da je to spet primer "imam dokaze, samo ti jih ne morem pokazati" ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

borchi ::

sej je povedal, da je verjetnost, da bo uspel kaj pokazat enaka sedmici na lotu...

(jaz mislim, da se je r0ker celo precenu. sedmico skinejo par desetkrat na leto, na polinteligento izjavo r0kerja pa še vedno čakamo...)
l'jga

Matwic ::

@tj6000: na, https://store.archos.com/product_info.p..., ni pa primerljiva iPadu, ker je boljša zadeva :P

HP Slate, bo pa tudi zunaj to leto.

MasterBlaster ::

Po moje je pa najboljša stvar, ki so jo naredili, da gor ni desktop verzija OSX. Ta je optimizirana za delo z miško in tipkovnico, iPad pa je računalnik za uporabo v dnevni sobi v naslonjaču. Če bi bia gor desktop verzija OSX, bi s tem pokvarili uporabniško izkušnjo. Nihče ne bo te naprave uporabljal kot edini računalnik. No vsaj velika večina ne. Za surfanje s kavča si pa ni bolj user friendly naprave. In je tudi ne bo, dokler ne bodo prišli Android tableti.
Tk je pa pika .

murmur ::

Po prvih predvidevanjih bo na prvi dan prodaje vrsta na Manhattanu dolga okoli 30 km.

Matwic ::

Kok se bom smejal, ko folk ne bo mogel normalno uporablat Facebooka iz naslonjača, ko 1001 flash video strani ne bodo delovale, ko ne bo podpore za Windows Live Messenger in še tisoč drugih stvari. Ravno v tem je problem, ko je naprava polom tudi za tiste stvari za katere se najbolj oglašuje. Verjemi mi, tudi jaz bi rad eno poceni in priročno napravo s katero bi zvečer ležal v pojstli in surfal po netu, se igračkal po Facebooku, klepetal s frendi po MSNju in si izmenjeval fotke / filmčke / pesmi... Na žalost ipad tega ne omogoča.

30km? A dej ne seri :D. Če bo res kaj podobnega, človeška neumnost ne pozna meja :D.

zee ::

Ne glumi, no:
- Facebook aplikacija za iPhone obstaja in bo delala tudi na iPadu
- 1001 flash video strani? Youtube dela tudi na iPhonu, ergo tudi na iPadu.
- Windows Live Messenger? Aplikacija Fring ti omogoča povezovanje preko žnj protokolov, obstaja za iPhone, ergo tudi za iPad.

Še kaj?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Okapi ::

Aha in e-book reader je pa za branje otroških slikanic?
In zakaj ne? Jaz recimo bom iPad (ali HP Slate ali nekaj v tem slogu) nabavil za branje stripov in revij. Na pdf-jih dobiš že vse živo in vse, kar ima veliko slik v barvah, je na zaslonih e-ink brezveze brati.

O.

Mavrik ::

Matwic je izjavil:

Kok se bom smejal, ko folk ne bo mogel normalno uporablat Facebooka iz naslonjača, ko 1001 flash video strani ne bodo delovale, ko ne bo podpore za Windows Live Messenger in še tisoč drugih stvari. Ravno v tem je problem, ko je naprava polom tudi za tiste stvari za katere se najbolj oglašuje. Verjemi mi, tudi jaz bi rad eno poceni in priročno napravo s katero bi zvečer ležal v pojstli in surfal po netu, se igračkal po Facebooku, klepetal s frendi po MSNju in si izmenjeval fotke / filmčke / pesmi... Na žalost ipad tega ne omogoča.

30km? A dej ne seri :D. Če bo res kaj podobnega, človeška neumnost ne pozna meja :D.


Te vse stvari že delajo na iPadu (razen flasha), ker laufajo gor vse iPhone aplikacije. Torej že 140.000+ aplikacij, ki bodo preprosto delale in jih namestiš tak da 2x klikneš. Kar je za nekatere ljudi več kot dovolj, še posebej v primerjavi z zajebavanjem z netbooki.
The truth is rarely pure and never simple.

murmur ::

30km? A dej ne seri :D. Če bo res kaj podobnega, človeška neumnost ne pozna meja :D.


Cloveska neumnost nikoli ni poznala mej, verjamem da bo se daljsa (vrsta seveda) :)

narodno ::



Ta video je kul in predstavlja lepo uporabniško izkušnjo, brez zatikanja.

Meizu ::

murmur je izjavil:

Po prvih predvidevanjih bo na prvi dan prodaje vrsta na Manhattanu dolga okoli 30 km.

¸

Of course, my friend...

Hamax, what's the problem? :)

c00L3r ::

zee je izjavil:

Ne glumi, no:
- Facebook aplikacija za iPhone obstaja in bo delala tudi na iPadu
- 1001 flash video strani? Youtube dela tudi na iPhonu, ergo tudi na iPadu.
- Windows Live Messenger? Aplikacija Fring ti omogoča povezovanje preko žnj protokolov, obstaja za iPhone, ergo tudi za iPad.

Še kaj?

Na iPad-u ne boš mogel hkrati bit na MSN (Fring) in Facebook aplikaciji.

Kar se pa tiče ene simpl naprave, s katero bi lahko udobno surfal iz naslonjača, pa pride zdaj Android tableti, kot je ta. Cena bo nekje polovica cene iPad-a.

Gandalfar ::

Na iPad-u ne boš mogel hkrati bit na MSN (Fring) in Facebook aplikaciji.


Seveda bos lahko bil. Proper protokol te da v 'mobile' mode na serverju in te temu primerno manj odjavlja oz. pravilno nastavlja awaye in si za vse prkticne potrbe primerno zapommni state aplikacije.

Mavrik ::

Na iPad-u ne boš mogel hkrati bit na MSN (Fring) in Facebook aplikaciji.


To si že lahko zdaj na iPhoneu. Spet na pamet govorite.
The truth is rarely pure and never simple.

c00L3r ::

Gandalfar je izjavil:

Na iPad-u ne boš mogel hkrati bit na MSN (Fring) in Facebook aplikaciji.


Seveda bos lahko bil. Proper protokol te da v 'mobile' mode na serverju in te temu primerno manj odjavlja oz. pravilno nastavlja awaye in si za vse prkticne potrbe primerno zapommni state aplikacije.

Kompleksna rešitev za težavo, ki že v osnovi ne bi smela obstajat ;)
Torej trdiš, da je na iPad/iPhone/iPod touch možno bit na facebook aplikaciji, hkrati pa se preko fringa (skype, MSN ...) glasovno pogovarjati s sogovornikom?

Matwic ::

Naj samo še dodam, da Facebook aplikacija ni enaka pravemu Facebooku. Hmm le kaj bi povprečen uporabnik rad delal iz kavča oz pojstle na FBju? Pobiral jagode v FarmVille, klikal po osebah v Are You Interested in reševal razne kvize. Normalno ane. Priznajte, kdo pa zares uporablja FB samo za update statusov in komentiranje fotk :P.

Če ima youtube svojo aplikacijo ne pomeni da jo imajo tudi druge enako pomembne strani s flash filmčki (vimeo, videojug, myspace, xhamster hehe).

Fring? Aplikacija narejena za mobilni telefon z vsemi omejitvami, ki pridejo zraven, na pa za napravo z 9" zaslonom. Na takem velikem zaslonu se pa pričakuje malo več... recimo vsaj deljenje datotek z drag and drop... hehe seveda je pa osnova za to multi tasking in imamo spet problem :P.

Saj ne bi bilo tako slabo samo, ko pa na na apple.com preberem "iPad - A magical and revolutionary product at an unbelievable price"(WTF no :D) in "iPad - The best way to experience the web, email, and photos", potem pa stvar ne podpira najbolj osnovnih funkcij, to pa me zlo jezi.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applove novosti: iPhone SE, manjši iPad Pro, iOS 9.3, cenejša ura, CareKit (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
9037574 (32666) Furbo
»

Googlova prireditev začasno odpovedana, malha novosti poka po šivih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7116712 (12742) PrimozR
»

Cene Xooma v Veliki Britaniji določene (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
10027075 (24837) JayKay
»

Apple klecnil pod navalom prednaročil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10332684 (29455) thezerox
»

iPad prihaja 3. aprila

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3011054 (9364) ql000

Več podobnih tem