» »

Bo uporaba odprtokodnega programja postala zločin?

1 2
3
»

Markoff ::

opeter je izjavil:

Res je. Se strinjam. Ampak v kapitalističnem smislu je to edina opcija za ogromni vir zaslužka.


o(h, )peter, ne mešaj kapitalizma s fašistično politiko. Kapitalizem ni politika, ampak gospodarska ureditev, ki temelji na zasebni lastnini. Dobro, če dlakocepiš, je kapitalizem del politike, nima pa zveze s politično ureditvijo. Beri: kapitalizem v nacistični Nemčiji, fašistični Italiji, "demokratični" ZDA, komunistični Kitajski, kleptokratični Sloveniji ipd. Plansko gospodarstvo, fevdalizem, sužnjelastništvo pa so druge oblike gospodarskih ureditev. So še druge, ampak o teh so nas učili že v OŠ.

gzibret je izjavil:

Tole postaja popolnoma bolano. In se sprašujem, kam gre svet, ko prostovoljno prispevanje k skupnosti ne postaja le neodobravajoče, ampak celo kaznivo.

Naj povem eno zgodbico, ki se mi je zgodila... Sicer ni povezana z odprto kodo, pa vseeno...

Ker nobeden ne skrbi za okolico okoli manjšega bloka v Lj, kjer živim, tu in tam samoiniciativno in brez plačila malo poberem smeti naokoli, obrežem grmovje ter pometem okoli smetnjakov. Enkrat med "vrtnarjenjem" me obstopijo štirje mulci, pa me malo vprašajo, če sem smetar ipd... No, ko zvejo, da nisem smetar in le malo pometam, ker mi nered gre grozno na živce, me vprašajo, kdo in koliko mi plača. Ko rečem, da me nobeden ne plača in to delam zastonj, so bili mulci čisto šokirani. Kot bi se jim podrl koncept življenja, vesolja in bivanja, češ, kako pa lahko nekaj delaš, brez, da bi dobil plačilo?!? Lepo sem jim razložil, da je dobro včasih tudi kaj prostovoljno naredit za dobro celotne skupnosti in ne cel čas mislit le na svoje koristi in bogastvo, in da če bi tu in tam vsak nekaj naredil, bi bila lahko okolica veliko lepša, kot je. Na koncu sem jih vprašal, če želijo pomagati. In ne boste verjeli, dal sem jim metlo in grablje ter so pometli ulico in pograbili listje ;) medtem, ko sem jaz rezal grmovje.


WOW. Ne čudi me, da so mulci prijeli za delo (oni potrebujejo samo pravega vzornika), ampak da se je še kdo našel, ki prostovoljno in brezplačno še kaj naredi, četudi nekaj majhnega in na videz nepomembnega. Očitno smo res izgubili kompas.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Markoff ()

Markoff ::

sammy73 je izjavil:

@Manu: na volitvah se večinoma ne odločamo racionalno, ampak na podlagi pripadnosti in fanatizma. Pa tudi, če bi se odločali racionalno, nimamo prav velike izbire, vsaj pri nas ne. Jaz si demokracijo predstavljam tako, da imam zagotovljeno zdravstvo, šolstvo in ostalo, ne glede na to, katera opcija je na oblasti, torej da mi posledično ni potrebno sodelovati v politiki, ne aktivno, ne pasivno. No, saj tudi tako ne sodelujem, saj bi se težko odločil za podporo kateri izmed trenutnih opcij.


Kaj ima pa "vladavina ljudstva" zveze z zagotovljenim zdravstvom, šolstvom in ostalim? Ta drugi del ima zveze s socialno politiko, torej lahko teoretično živimo v demokraciji, kjer se večina strinja, da je edino zdravstvo za vse sekanje obolelih udov, edina šola 10 udarcev z bičem in edina oblika pravne države streljanje z orožjem, ki ga lahko kupiš kjerkoli. Ali pa ukradeš. Še vedno demokracija, mind you, ker vsake 4 leta izbereš idiote, ki takšno socialno politiko podpirajo.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

sammy73 ::

@Markoff: veze nima, kar se tudi vidi, bi si pa vsekakor želel da bi bilo vsaj to dvoje porihtano.

Če pa se vrnem na temo lobiranja korporacij za svoje interese pa spet ne morem mimo nedavnih primerov sodelovanja farmacevtskih korporacij in WHO v zvezi s prašičjo gripo. Torej, zakoni in predpisi bodo torej vedno bolj pisani na kožo velikih korporacij (ki bodo financirale volilne kampanije ...), če se bo pa kje našel kak idealist, ki bo razmišlal drugače (v dobrobit ljudstva), se bo pa kmalu znašel na takih in drugačnih črnih listah. Ne vem, koliko poznaš šolske reforme, ki jih izvaja Chavez v Venezueli in kako na njega gledajo "demokratični" voditelji.

Mr.B ::

Velike korporacije, plačujejo za volilne kampanije, v Amrerike je sedaj to tudi legalno, in bodočemu kandidatu oziroma gopa/gospod v kongresu, je dejansko plačan s strani korporacije, in ne države, oziroma tisto je le manjši del.

Podobni model je tudi v Sloveniji.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Okapi ::

Odžiram kruh vrtnarjem in smetarjem
http://old_www.lugos.si/arhiv/prispevki...
:P

O.

Mr.B ::

Glede na DRM, ki jo nudi Sony z BR, ni čudno da se vsi bojijo, predvsem korporacije...
Ps: Lastnega izdelanega BR filma, ne moreš predvajati niti na Power DVD-ju, niti na VinDVD-ju, lahko pa sicer na enem tretjem, tudi plačljivem, sicer ne vem do kdaj še. No vsaj na PS3 še deluje...
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Okapi ::

Lastnega izdelanega BR filma, ne moreš predvajati niti na Power DVD-ju
??? Kako da meni na PowerDVD-ju doma zapečeni blu-rayi delajo?

O.

pss-m ::

sammy73 je izjavil:

Torej, zakoni in predpisi bodo torej vedno bolj pisani na kožo velikih korporacij (ki bodo financirale volilne kampanije ...), če se bo pa kje našel kak idealist, ki bo razmišlal drugače (v dobrobit ljudstva), se bo pa kmalu znašel na takih in drugačnih črnih listah.


Velike korporacije, plačujejo za volilne kampanije, v Amrerike je sedaj to tudi legalno, in bodočemu kandidatu oziroma gopa/gospod v kongresu, je dejansko plačan s strani korporacije, in ne države, oziroma tisto je le manjši del.
Podobni model je tudi v Sloveniji.


zanimivo kako vsi to vejo, vsem je kristalno jasno.
a še vedno je, tako kot je? če bo folk gledal in nič ne naredil se ne more spremenit. me prov zanima kje je meja tolerance ljudi... .. aja btw kupujemo "nov vodni top" http://delo.si/clanek/100237

it's crazy!8-O

Mipe ::

Pa še ta top je vreden toliko kot pet gasilskih kamionov. Z polno opremo vred.

Mr.B ::

Okapi : Film narejen s Pinnacle Studio 14 HD*, ne deluje na zadnji verziji PowerDVD-ja, ne Deluje tudi na zadnji verziji WinDVD-ja. Dela pa na PS3. Fora je ravno v zaščiti proti piratsvu, torej medij nima prepoznavnega ključa, čeprav je free. Po nivem se to blokira, v prejšni verziji, to kao ni bil problem in naj bi s starejšo verzijo PowerDVD-ja delovalo. Ker pa sem zahteval denar nazaj, sedaj pošiljam njim že drugič dxdiag, itd...

V glavnem Linux je Free, torej je prslab, ker ni plačljiv, dejstvo je Apple 8-). sarkazem .
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Okapi ::

Ne verjamem. Ljudje si iz posnetkov s HD kamerami pogosto doma pečejo blu-raye in ne verjamem, da jih potem ne bi mogli tudi pogledati.

O.

PaX_MaN ::

Pa še ta top je vreden toliko kot pet gasilskih kamionov. Z polno opremo vred.

500.000EUR, po tavečjem.
V primerjavi z (samo) v letu 2010 70.000.000EUR - milijoni, da - "investicij" v obnovljive vire energije in "subvencijami" 20000 gospodinjstev za zamenjavo oken, vrat, fasad, streh, ki energetsko niso učinkovite, z energetsko bolj učinkovitimi in slabo polovico zneska za top - 200.000EUR - za toletno (polletno?) delovanje Službe za podnebne spremembe je to en pičkin dim.

BigWhale ::

Okapi je izjavil:

Odžiram kruh vrtnarjem in smetarjem
http://old_www.lugos.si/arhiv/prispevki...


"Zdi se mi, da se tudi glavni guruji prostega programja, kot sta, recimo, John Maddog Hall in Richard Stallman, ne zavedajo dobro, ali pa tega vsaj nočejo na glas priznati, da je uspeh prostega programja odvisen predvsem od ljubiteljev, ki živijo od nečesa drugega, ali od poklicnih programerjev, ki se s prostim programjem ukvarjajo v prostem času."

Jaz bi samo pokomentiral to, da sta Jon in RMS dva tako zelo razlicna cloveka, da kar joj. Prvi se marsicesa zaveda in izhaja iz korporativnega okolja in ve kako stvari stojijo. Drugi je pa en razvajen zblojenec, ki je stik s tlemi izgubil par desetletij nazaj. ;)

hanibal ::

Najboljši odgovor na to nizkotno pobudo sem zasledil v izvrstnem prispevku Michaela Tiemanaa "The OSI Categorically Rejects IIPA's special pleadings against Open Source" objavljenem na http://www.opensource.org/node/511.
Avtor na koncu pravi:
"The entire position taken by IIPA is unbalanced. It relies on outdated definitions, special interests and a fear of innovation and new business model opportunities. It blends them together to abuse an outdated mechanism of the US government with a condemnation that applies to the US itself.. America has a role in defending free markets around the world. The IIPA's stance does not support that role, and should not be respected."
Vredno ogleda.
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za ZDA hudi kršiteljici intelektualne lastnine tudi Kanada in Švica

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
134329 (2917) [D]emon
»

Založniška industrija nadaljuje svoj marš

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
369511 (7712) MrStein
»

Bo uporaba odprtokodnega programja postala zločin? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
11321702 (17038) hanibal
»

BSA obvešča (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
9810452 (7068) Tody
»

OpenOffice.org na strežnikih POWER

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
71679 (1679) CCfly

Več podobnih tem