» »

Kitajska cenzurira App Store

Kitajska cenzurira App Store

Primer cenzurirane aplikacije

PC World - Apple se je pridružil kopici podjetij, ki morajo stisniti zobe in v zameno za prodajo na kitajskem trgu cenzurirati, kar partiji ni povšeči. Nedavno tega so na Kitajskem dobili iPhone, k čemur seveda sodi tudi App Store. Njegova kitajska inačica ni neokrnjena, saj je moral Apple odstraniti vse aplikacije, ki se navezujejo na Dalaj Lamo. Druga cenzuriranka je Rebiya Kadeer. Apple je suho dejal, da se še naprej držijo lokalnih zakonov in da v vseh državah pač niso dostopne vse aplikacije.

Apple piscem aplikacij omogoča, da sami izberejo, kje bodo njihove aplikacije naprodaj. Težko verjetno se zdi, da bi pisci sami izbrali, da na ogromnem kitajskem trgu ne bodo prodajali. Še zlasti ker druge, nesporne aplikacije istih avtorjev, na Kitajskem brez težav tržijo. Odločitev je torej moral sprejeti Apple, na katerega je bržkone pritisnila Kitajska.

5 komentarjev

Icematxyz ::

Vse za denar ja. Če je treba cenzurirati zaradi avtorskih pravic in se to finančno splača. Pa dajmo. Če je treba cenzurirati zaradi tega ker ni nekem političnem sistemu po godu ampak se to finančno splača. Pa dajmo.

Važno da se strinjamo s tem da je to nekaj popolnoma normalnega. In da gre za cenzuriranje na podlagi lokacije uporabnika. In nima nacionalnost s tem nobene veze.

In takoj ko se s tem strinjamo. Takoj je to OK. In gre za odkrivanje tople vode. Pa tega tako nikomur ne moreš prodati. Niti s tem ni potrebno uporabnika obremenjevati.

Vedno pa je kriv nekdo drug. Samo tisti ne ki v zameno za denar se je to pripravljen iti. Ampak to je že druga zgodba. Važno da uporabniki to podpirajo. Ker razumejo da se gre tako ali tako le za to kako zaslužiti čim več denarja. In za nič več!

d0rK ::

Jaka muda. Sej slovenci tut ne moremo kupiti lepe kopice aplikacij na App Store-u. Fuck Apple. =)

Mikrohard ::

Za aplikacije, ki niso dostopne na slovenskem App Store-u ni kriv Apple, temveč avtorji teh aplikacij, ki so se (verjetno iz pravnih razlogov) odločili, da aplikacije ne bodo prodajali po celem svetu.

d0rK ::

Ok, fuck Apple developers, potem. :p

kitaj ::

Pred kitajskimi vladarji, tako kot v cesarskih časih, je pač treba narediti koutou. Kot za druge IT velikane (Google, Yahoo!, Microsoft, AOL...) je torej tudi za Apple nastopil čas, ko so v gonji za dobičkom, pred prestolom novodobnega Cesarstva sredine, z čelom udarili po tleh.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google prekinil sodelovanje s Huaweijem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Android
26971451 (57019) 7982884e
»

Apple rešil zaplet z blagovno znamko iPad na Kitajskem

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
114767 (3626) Brias
»

Kitajsko sodišče v provinci Guangdong prepovedalo prodajo ipadov

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
258343 (6867) antonija
»

Prodaja iPhonov peša (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
8510701 (8668) Rauby

Več podobnih tem