»

MWC 2011: Sony predstavil Xperia Play

CNet - Na predvečer otvoritve Mobile World Congressa v Barceloni so že potekale prve tiskovne konference. Tudi Sony je pristavil svoj del, saj so predstavili Xperia Play z Androidom 2.3. Gre za kombinacijo ročne igralne konzole in mobilnega telefona, doslej znanega kot PlayStation Phone.

Xperia Play ima štiripalčni zaslon, ki podpira ločljivost 854 x 480 v 16,7 milijona barv. Pod njim najdemo štiri skupke tipk za krmiljenje, ki so enake kot na vseh androidnih napravah. Poganja ga procesor Qualcomm MSM865 z 1 GHz, ki mu družbo dela...

23 komentarjev

Sony začel prodajati Dash

engadget - V trgovinah, za zdaj zgolj onstran Luže, se je pojavil nov Sonyjev izdelek po imenu Dash. Naprava, katere opis je Sony podal kot osebni internetni pregledovalnik, nudi točno to. Za 200 dolarjev je prek brezžične povezave Wi-Fi mogoč dostop do aplikacij za branje novic, vremena, prometnih informacij, socialnih omrežij in drugih spletnih vsebin, ki bi si jih zaželeli imeti na kolenih. Dodatni bonbončki so pregledovanje slik, poslušanje MP3-glasbe ali spletnih radijskih postaj, branje e-pošte, aplikaciji za Photobucke in YouTube, budilka, od strojne opreme pa USB-priključek in priključek za slušalke ter 7-palčni zaslon, ki je občutljiv na dotik. Popolnoma neovirano brskanje po spletu ni...

15 komentarjev

Samsung z obilico novosti na MWC

Samsung Halo

vir: engadget
engadget - Mobile World Congress je postregel že s tremi zanimivimi novitetami iz tovarn Samsunga, izmed katerih je najpomembnejši brez dvoma prvi mobilni telefon, ki uporablja na Linuxu temelječ operacijski sistem Bada. A podoben je tudi drugi mobilni telefon, ki namesto operacijskega Bada uporablja prav tako na Linuxu temelječ Android. Kot prvi so pri Samsungu predstavili tudi netbooke z vgrajenimi LTE modemi, ki podpirajo omrežja 4. generacije, že aktivna na Švedskem. Sami netbooki so sicer že stari, saj gre za modele N150, N220 in NB30, ki se od prejšnje ponudbe razen LTE modema ne razlikujejo....

20 komentarjev

Samsung združuje zaslone in senzorje za dotik

Omnia HD uporablja AMOLED zaslon

vir: engadget
engadget - Pri Samsungu se pripravljajo, da bodo zagnali proizvodnjo 3,3-palčnih AMOLED zaslonov, ki bodo senzorsko plast, ki je odgovorna za zaznavanje dotika, imeli vgrajeno že v sam zaslon. Do sedaj je bil LCD panel in senzorski del ločen, kar se pozna v praznem prostoru med stekleno površino, v kateri se nahaja senzor, in LCD zaslonom, ki bi ga lahko porabili v druge namene. Plast za kapacitivno zaznavanje, debelo le 0,001 mm, bodo postavili na zaslonov substrat, ki proizvaja svetlobo in posledično sliko, poleg prihranka na prostoru pa bo ta sprememba omogočila tudi nekoliko svetlejše...

52 komentarjev

CES: Prozorni OLED

Slashdot - Na CES-u je Samsung pokazal zanimiv koncept prenosnika, ki ima prosojen OLED-zaslon. Ko je 14-palčni zaslon izključen, je 40-odstotno prosojen. Samsung pravi, da gre za prvi in največji prosojni OLED-zaslon, kar je pravzaprav edina konkretna informacija, ki so jo posredovali. Tehnične podrobnosti, cena, dobavljivost in podobno so zaaenkrat zavite v tančico skrivnosti. Zato si raje poglejte več slik in videoposnetek.

23 komentarjev

Fujitsujev razstavljivi telefon

Slashdot - Fujitsu je predstavil nov telefon z imenom F-04B, ki je kar precej drugačen od svojih sorodnikov. Sestavlja ga namreč dvojna tipkovnica, mini projektor in 3,4-palčni zaslon - vse skupaj pa se razstavi v dva dela. Dobesedno. Ob ločitvi tipkovnice od zaslona se dela povežeta prek Bluetootha, vsak pa seveda vsebuje svojo baterijo, da vse skupaj sploh teče. Druga zanimiva pritiklina je šestlumenski projektor, ki ustvari večji zaslon z ločljivostjo 854 x 480 pik. Z baterijo zdrži tak projektor dve uri.

9 komentarjev

HP-jeva serija Mini 1100

Daily Tech - Trg računalnikov sicer stagnira, a dogajanje na področju netbookov je prav živahno, saj se kupci obnašajo, kot da krize sploh ni. Prodajalci pa jim seveda skušajo ustreči. HP je svoje prve netbooke predstavil že oktobra, in sicer je šlo za serijo Mini 1000. To pot sledi že nova serija, ki se zelo izvirno imenuje Mini 1100.

Sestavljajo jo štirje modeli: 1131CL, 1135NR, 1140NR in 1141NR. V vseh bo tiktakal Intelov Atom N270 pri 1,6 GHz ob gigabajtu pomnilnika in grafični kartici Intel GMA 950. Podatki bodo počivali na 60 GB disku s 4200 obrati na minuto, gledali pa jih bomo na 10,1-palčnem zaslonu z ločljivostjo 1024 x 576. Kakšnih večjih razlik med modeli pravzaprav ni videti, razen da le dva podpirata Bluetooth. Več informacij lahko pričakujemo, ko jih bo HP tudi uradno predstavil.

6 komentarjev

Acer predstavil nov prenosnik

TG Daily - Acer je izdal nov prenosnik iz serije Aspire, ki nosi oznako 8930G-7665 in namerava mešati štrene HP-ju in Dellu. Acerjev novi model v drobovju skriva štirijedrni procesor Intel Core 2 Quad Q9000, ki ga je Acer navil z 2 na 2,53 GHz. Družbo mu delajo 4 GB pomnilnika, grafična kartica Nvidia 9700 GT, polterabajtni trdi disk in pogon Blu-Ray, vse skupaj pa poganja 64-bitna Vista. Okno v svet predstavlja 18,4-palčni zaslon. Vse skupaj Acer ceni na 1800 dolarjev, kar po bančnem menjalnem razmerju trenutno znaša 1260 evrov. Upajmo, da se bo v to smer odklonilo tudi Acerjevo od zlogasnega 1:1, ki ga proizvajalci tako ljubijo.

Acer upa, da bo z ugodnejšo ceno počasi prehitel svoja večja tekmeca, HP in Dell. HP-jev prenosnik...

19 komentarjev