» »

The Pirate Bay je kriv!

1
2
3

Prospekt ::

še dobro da mladina ne ve kaj je usenet

Tudi to pride na vrsto. BREIN že lurka naokrog.

(zakaj se mi zdi da so vsi usenet uporabniki totalni kreteni, nisem še videl enga pametnega posta (ne samo tukaj) razen neko hvaljenje kako so oni najbolj kul na netu)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Prospekt ()

st0jko ::

amerika je povsod.
keks?

34054 ::

Jau, švedi podlegli pritisku, in ne zakonu! Takorekoč cenzura svobode na internetu. Avtorji spletne strani niso nič več krivi kot pa avtorji youtube-a. Vsakdo lahko objavi bedarije gor. Tožite zaj še youtubovce in miljon ostalih strani ki dovoljujejo uporabnikom upload, s tem da torrenti niso niti nelegalni, tako da da strežnikih samih ni bilo nobene nelegalne stvari. Ne vem kako so si tu višje misleče glave interpretirale, tako da svobodno lahko rečemo, če imaš že screenshot nečesa je to nelegalno. Zaj bodo pametni eni: KAJ JOKATE PIRATI, dejansjko pa nihče ne opazi da se tako lepo manjšajo pravice uporabnikov interneta in se s tem internet daje v roke ogromnim finančnim gigantom in založbam, ki bodo lahko z njim upravljale kakor jih volja. Ko enkrat daš nečemu svobodo, to ne more bit več v kletki, ker potem je le lahko represija, žalostno je ker se kapital oklepa vseh sredstev da ohrani nadzor nad našim žilvjenjem. Jaz bi šel k direktorjem založb, izvedel racijo in jih vse po vrsti tožil za MILJARDE dolarjev če najdem ENO NELEGALNO stvar na njihovih računalnikih, ker oni ko pa RES imajo keš, bi pa lahko vse legalno kupili in sem 100% da imajo kaj nelegalnega.


Mislim da je tole lepo napisano, in da je nujno videti čim večji del slike.
-----
In še druga plat - ne morem si predstavljati da so takšne tožbe komurkoli v korist; Mogoče je teoretično lahko reči, toliko in toliko škode nam je stran kot je TPB povzročila - a to je daleč od realnosti; in če si zamislimo, da jim nekoč uspe popolnoma ustvari piratiziranje? Bo potem res toliko več dobička? Poglejmo podjetje kot je Adobe, katerega Phostoshop je zelo razširjen in priljubljen. So ga vsi ki ga uporabljajo kupili - niti slučajno ne. So povzročili s tem škodo - ravno obratno. Za tem programom namreč stoji ogromna skupnost, - ki ponuja ogromno pomoči, ogromno dodatkov - in predvsem - mar niso množice navadnih uporabnikov najboljše možno oglaševanje? Mar ni sila preprosto opaziti - da so pravzaprav ljudje tisti pospešijo prodajo, bolj kot vso oglaševanje - tam kjer je množica je tudi denar;

Imamo primer Windows Viste - ki so ga množice dobesedno raztrgale - je res tako slab - sploh ne, a je tako, da če že nekomu zjutraj ne vžge avto, ali če ga zapusti žena, je za to kriva Windows Vista. Vso nemarnosti in nesposobnost so ljudje z lahkoto in z veseljem obesili na ramena tega OSa.
In poglejmo še druge fenomene, mogoče zgolj slovenske - kot sta Fredi Miler in Murko - oba lepo služita, pa še kup medije zraven - zato ker sta talentirana? Sploh ne - zgolj zato ker je v ozadju dovolj ljudi ki jih po nekem čudežu to zanima.

Truditi se odstraniti ogromno množico ljudi, in pri tem računati na koristi - je smešno. Računati da je vsak v tej množici že potencialni (zgolj potencialni!) kupec, je teoretično mogoče prav - praktično pa zelo daleč od resnice. Mogoče potencialni kupec, v najširšem pomenu te besede - torej ravno toliko kot je potencialni kupec, klošar ki gre mimo oglasne table za novega Audija.

BigWhale ::

Odprejo enormno veliko središče širjenja ilegalnih vsebin in pričakujejo neko razumnost

Nisem vedel, da je film ilegalna vsebina.
Torej greš v trgovino kupit film in si ilegalec ker je to ilegalna vsebina.


Spc,
Ti se v vsaki taki temi delas neumnega. A lahko nehas?

Icematxyz ::

Imamo primer Windows Viste - ki so ga množice dobesedno raztrgale - je res tako slab


Vrjetno je če večina ne mara.

Na švedskem so hoteli imeti piratsko stranko v parlamentu pred časom?

Zgodovina sprememb…

WamPIRe- ::

Dokler bodo te založbe in ostala zalega tako premožne bodo vedno preganjali vsakršen način odžiranja "njihovega" denarja.



Po tvojih besedah sem 100%, da nisi glasbenik. Sploh veš kaj dela sazas? Če bi kdaj igral na kakšnem dobrodelnem koncertu, potem bi sazas preklinjal za vse večne čase. Ker še ne veš kaj se dogaja ti bom povedal. Glasbeniki morajo za svoj koncert plačati avtorske pravice (po možnosti še za dobrodelne koncerte). To pa je dobra organizacija a ne? ;(


Neka TV, radio postaja plača SAZASU za avtorske pravice, da lahko vrtijo glasbo... Zakaj morajo še trgovine, lokali,... pač povsod, kjer vrtijo ta kanal ali pa postajo še enkrat plačati za avtorske pravice (za že nekajkrat plačane komade)? Smells like ultra oderuštvo!!!



Se strinjam.. Poleg tega, če hoče neka skupina posneti CD, mora vsak (svoj avtorski) komad poslati na SAZAS in seveda plačati nek znesek, da jim ga odobrijo(ne vem pogojev, da jim ga sploh odobrijo? najbrž ni treba da ga). S tem skupina dobi pravico, da bo lahko v neki bližnji ali daljni prihodnosti izdala CD. Seveda si morajo tudi sami plačati snemanje CD-ja in pa seveda neko naklado, ki gre potem v prodajo oz. za promocijo.
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

Spc ::

Ti se v vsaki taki temi delas neumnega. A lahko nehas?

BigWhale ti pa maš vedno nekaj za pripomnit in tu nekaj podpiraš SAZAS in podobne.
Da ne omenjam tvojega bloga na internetu kaj vse pišeš gor.. naj si to narod malo prebere .. in se bo zamislil.

Ne vem kako so si tu višje misleče glave interpretirale, tako da svobodno lahko rečemo, če imaš že screenshot nečesa je to nelegalno.

Kolko zgleda je.
Jaz dam na internet svoje slike.
Pride google in mi jih cach-e (jih grem lahko v sekundi tožit in kot zgleda bom dobil tožbo) .. gre nekdo pogledat moje slike .. ga grem spet tožit ker mu jih je računalnik shranil na disk in si jih lahko iz cache-a skopira na cd brez mojega dovoljenja.

Neka TV, radio postaja plača SAZASU za avtorske pravice, da lahko vrtijo glasbo... Zakaj morajo še trgovine, lokali,... pač povsod, kjer vrtijo ta kanal ali pa postajo še enkrat plačati za avtorske pravice (za že nekajkrat plačane komade)? Smells like ultra oderuštvo!!!

Eh to še tak ni nič.
Ko kupi navadni uporabnik ali professionalen fotograf fotoaparat z intergriranim spominom ali flash kartico plača davek sazasu, da lahko gre slikat svoje slike.
V drugih besedah SAZAS pridobiva denar iz vseh avtorskih del in jih razdeli med druge avtorje in sebi.
To pomeni, da nek avtor ki je pri SAZASu meni denar vkrade in tako lepo služi na račun mojih slik in mojih avtorskih del.
Enak primer bi bil če bi jaz odprl ilegalen štant pa bi začel prodajat (primer: CD bepopov) in lepo služil na njihov račun z tem, da bi prodajal njihovo delo sam pa nebi nič delal.
Nekaj pdobnega dela SAZAS .. vsem, ki niso v SAZASu krade denar.
In če bom jaz plačeval na prazne medije in hkrati dajal denar za moje lastne slike nekim drugim avtorjem, ki nimajo z mano blage veze in niti dogovora/pogodbe sem avtomatsko upravičen do uporabe VSEH drugih del saj sem za njih MORAL PLAČATI in to ne enkrat ampak neskončno krat saj kot vsi vemo rabimo za RAW slike zelo dosti prostora in tako gre zelo dosti DVDjev itd.. zato jih tudi zelo dosti kupujemo in posledično SAZASu plačujemo ZELO DOSTI DENARJA, ki pa gre potem nekaj malega VSEM avtorjem zaradi piratsva in zaradi tega ker je pač možno posneti kopijo nekega cdja/dvdja in ker je pač možno iz interneta potegnit nek film.
 

Ciklamen ::

Joj...

Vsi se tukaj nekaj proti piratiziranju sem in tja, vendar kdo od vas ima VSE legalno? Jaz bi rekel, da morda 1 ali 2 (še to vprašanje, če je) od 30 000 uporabnikov.

Res je, da to ni prav, kaj se počne, vendar, a živijo direktorji podjetij oz. lastniki teh programov/filmov/blabla tako, da komaj preživijo? Jaz bi si upal ZELO trditi, da jim sploh ne gre slabo. A gre glasbenikom slabo? NE, ne gre jim slabo. Tudi če se kaj na internet postavi, nekakšnega XY glasbenika, mu bo verjetno lažje narediti reklamo, kot pa če bi prodajal svoje plošče oz. svojo glasbo.

Tako pač je, piratizacije ne bo mogoče ustaviti, pa naj se še nevem kako trudijo.
- End of the Post ->

444 ::

Švedi so klonili pred RIO.

gazibo ::

In SAZAS je nastal na osnovi ... ? Če se ne bi vzpostavil model kapitalizma iz amerike, iz katerega so nastale tudi založbe, potem SAZAS zagotovo ne bi bil toliko požrešen.

Nehajmo se sprenevedat, za to so krivi američani in seveda tudi ostali, ki so se okoriščali po ameriškem sistemu.


LoL in US je post-generacija prvih evropskih priseljencev...se pravi blame it on the queen :|...oz. še bolj - adam in evo

Mipe ::

Zdaj lahko razne pohlepne organizacije tožijo vsevprek, pomislite, da se SAZAS spravi tožit SiOl, T2, ARNES in druge ponudnike interneta, ker razpečujejo ilegalno kramo!

Tr0n ::

Ta razsodba jim tega ne omogoca. :)

mjk ::

odlično novo orožje rie da terorizira trackerje.
super ... si bo res treba kazga privatnega trackerja zrihtat.

P.s.: Razen serij nič ne bom pogrešal ... filma že tko al tko niso dobrga naredili že kar nekaj časa.

Pesimist ::

kaj bos te z privatnim. Ti so se nevarnejsi. Ce grejo vse uporabnike TBja tozit, bos ti lih leta 2510 priso na vrsto.

simnov ::

Kako naročit majico na TPB imam pa Klik in bančno kartico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: simnov ()

amigo_no1 ::

Greš na TPB stran.Klikneš TPB T-shirts.Pogledaš pod "Shipping and delivery" in "Payment options" ter FAQ.Izbereš in naročiš.

BigWhale ::

Ti se v vsaki taki temi delas neumnega. A lahko nehas?

BigWhale ti pa maš vedno nekaj za pripomnit in tu nekaj podpiraš SAZAS in podobne.
Da ne omenjam tvojega bloga na internetu kaj vse pišeš gor.. naj si to narod malo prebere .. in se bo zamislil.


Na sreco tukaj ni govora o meni. Problem je v tem, ker TI ne poznas stvari in govoris traparije.

Ne ves kaj je avtorska pravica in ne ves kaj je dovoljena uporaba avtorskega dela.

Ko kupi navadni uporabnik ali professionalen fotograf fotoaparat z intergriranim spominom ali flash kartico plača davek sazasu, da lahko gre slikat svoje slike.


No, tukaj se motis. Placuje se nadomestilo. Placuje se za prakticno vse oblike digitalnih medijev. Ne placuje se SAZASu ampak se placuje Zavodu IPF. Vec o tem lahko preberes na mojem blogu. :> Vzami si pet minut, se bos verjetno kaj naucil.

V drugih besedah SAZAS pridobiva denar iz vseh avtorskih del in jih razdeli med druge avtorje in sebi.


Ne, Zavod IPF dobi denar od vseh medijev, ki se prodajo. Je to prav? Nevem, zakon o avtorskih pravicah ti daje omejeno uporabo do avtorskih del za katere si placal pravice in med to omejeno uporabo spada tudi izdelava varnostnih kopij.

To pomeni, da nek avtor ki je pri SAZASu meni denar vkrade in tako lepo služi na račun mojih slik in mojih avtorskih del.


Ne, vsak avtor ti je dal pravico, da naredis varnostno kopijo njegovega dela, ce placas ustrezno nadomestilo za to.

Enak primer bi bil če bi jaz odprl ilegalen štant pa bi začel prodajat (primer: CD bepopov) in lepo služil na njihov račun z tem, da bi prodajal njihovo delo sam pa nebi nič delal.


Ne, sedaj se ze ukvarjas z nedovoljenim razpecevanjem avtorskih del. Piratiziranjem.

In če bom jaz plačeval na prazne medije in hkrati dajal denar za moje lastne slike nekim drugim avtorjem, ki nimajo z mano blage veze in niti dogovora/pogodbe sem avtomatsko upravičen do uporabe VSEH drugih del saj sem za njih MORAL PLAČATI in to ne enkrat ampak neskončno krat saj kot vsi vemo rabimo za RAW slike zelo dosti prostora in tako gre zelo dosti DVDjev itd.. zato jih tudi zelo dosti kupujemo in posledično SAZASu plačujemo ZELO DOSTI DENARJA, ki pa gre potem nekaj malega VSEM avtorjem zaradi piratsva in zaradi tega ker je pač možno posneti kopijo nekega cdja/dvdja in ker je pač možno iz interneta potegnit nek film.


Ne bluzi no. To kar se dogaja s SAZASom in nadomestili za medije je povsem druga zadeva kot tale proces proti Pirate Bayu.

BigWhale ::

Se strinjam.. Poleg tega, če hoče neka skupina posneti CD, mora vsak (svoj avtorski) komad poslati na SAZAS in seveda plačati nek znesek, da jim ga odobrijo(ne vem pogojev, da jim ga sploh odobrijo? najbrž ni treba da ga). S tem skupina dobi pravico, da bo lahko v neki bližnji ali daljni prihodnosti izdala CD. Seveda si morajo tudi sami plačati snemanje CD-ja in pa seveda neko naklado, ki gre potem v prodajo oz. za promocijo.


Prosim, ce navedes vir za svoje pisanje.

techfreak :) ::

A ni Sazas ta organizacija, zaradi katere pri nas nimamo nobene glasbene e-trgovine? Dokler se bodo tako šli nimam drugih možnostih kot pa nakup skladb v tujih spletnih trgovinah (večinoma ne kupujem celotnih albumov).

BigWhale ::

Nevem zakaj pri nas ni nobene glasbene e-trgovine. Verjetno zato, ker vsi vse pokradejo, pa se ne splaca. :) Jaz bi takoj dal 1 EUR za skladbo po moji izbiri.

Jedi Master Yoda ::

Sej to, SKLADBA PO TVOJI IZBIRI, to človek rade volje plača, pa dobi original, kar JAZ HOČEM imeti, in ne kaj založbe oglašujejo in reklamirajo ter obešajo na velik zvon. Vsi vemo da npr. EA ima čudovite reklamne kampanje, te filajo z filmčki pol leta in še več, ko pa pride končni produkt ga pa še sestradani svizec nebi niti povohal. Enostavno, kar je dobro se sedaj prodaja, kar folk želi imet se še vedno prodaja, in nihče več noče kupit mačka v žaklju. Dober primer so igre po filmih, ki so nateg po dolgem in počez, z izjemo nekaterih res res redkih, so večinoma tako sranje da joj ki se je donedavnega prodajalo samo zarad licence, sedaj pa ko človek to preizkusi mu na misel ne pade da bi takega kaj dejanjsko potem kupil. Pač če že kaj je piratstvo koristilo dobrim produktom in uničilo slabe, ker dandanes je uporabnik izbirčen in prav je tako, naj se avtorji in založbe potrudijo, ne pa da posiljujejo ljudi z nakupi mačka v žaklju. In to boli založbe in kapital, to jih tako boli, da ne morejo poceni narejenega sranja drago prodati nevednim ovcam.

Tr0n ::

Google offers free music downloads in China

If you can't beat 'em, join 'em.

Spc ::

Ne, vsak avtor ti je dal pravico, da naredis varnostno kopijo njegovega dela, ce placas ustrezno nadomestilo za to.

In kaj ima sedaj njegovo delo povezave z sliko, ki jo sam slikam in jo spečem na CD ?
:\
 

vorantz ::

če smo že pri slovenskih avtorjih...
smeti ne mislim piratizirat tako da res ne vem zakaj bi jim moral kaj dajat :D

nekikr ::

No, ni čisto tako, sem pa tja se najde tudi kakšna dobra stvar. Je pa dejstvo, da SAZAS obstaja samo zato, ker pač mora in ker nekateri dobro lobirajo (seveda za svoj žep).

vorantz ::

No, ni čisto tako, sem pa tja se najde tudi kakšna dobra stvar. Je pa dejstvo, da SAZAS obstaja samo zato, ker pač mora in ker nekateri dobro lobirajo (seveda za svoj žep).


je pa vseeno procentualno veliko več takih in zato poberejo več dnarja skupno :|

Icematxyz ::

Pa drugače so informacije SAZAS-a javno dostopne kam gre denar?

Drugače pa jaz sem si obetal najbolj iz vsega skupaj da bomo lahko linkali na TPB pa nič ne bo zaenkrat. ;)

LexLuthor ::

predlagam naj odprejo račun, vsi uporabniki nakažejo po 1 EUR, pa so fantje iz hudega ven, vsaj finančno!

BluPhenix ::

Se strinjam.. Poleg tega, če hoče neka skupina posneti CD, mora vsak (svoj avtorski) komad poslati na SAZAS in seveda plačati nek znesek, da jim ga odobrijo(ne vem pogojev, da jim ga sploh odobrijo? najbrž ni treba da ga). S tem skupina dobi pravico, da bo lahko v neki bližnji ali daljni prihodnosti izdala CD. Seveda si morajo tudi sami plačati snemanje CD-ja in pa seveda neko naklado, ki gre potem v prodajo oz. za promocijo.



Prosim, ce navedes vir za svoje pisanje.


To bo pa bolj težko, ker je navajanje česarkoli, kar ima veze s sazasom zelo težko, saj svoja pravila spreminjajo sproti in glede na okoliščine.

Enkrat npr. plačaš pri organizaciji koncerta fiksno nadomestilo za kateri koli komad, drugič ti pa povejo da ne, da pri avtorjih kalibra Kreslina in Predina pa da ne pobirajo fiksnega nadomestila po komadu ampak 20% avtorjevega honorarja (pri dobrodelnem koncertu to, katerega je poponoma ves izkupiček od vstopnic šel za bornhoskop v lokalni bolnišnici). Tretja varjanta je kot se je zdaj zgodilo organizatorju metalcampa, kjer je sazas seštel število vseh prodanih vstopnic, jih pomnižil s ceno najvišje in nekim random faktorjem in človeku poslal račun za 1 mio €.

BigWhale, žal je Sazas res p**** kot tukaj pišejo. Nekaj časa nazaj je bilo recimo tako, da si tudi v kolikor si igral na špilu lastne komade, sazasu moral plačati nadomestilo, kar tako, če se boš kdaj odločil včlaniti v sazas in bi ti takrat pač izplačali nadomestila. Mogoče bo vlada končno sprejela kakšne zakon, ki jim bo malo pristrigel krila.

Jaz bi takoj dal 1 EUR za skladbo po moji izbiri.


Sej so bili neki poskusi v sloveniji, en izmed njih je bil recimo mobitelov zabavaj.se. Žal so bili na voljo le komadi nekaterih založb, ki so se v projektu odločile sodelovati.

Na itunes se že mogoče da kupiti skladbe pri nas?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Spc ::

Nekaj časa nazaj je bilo recimo tako, da si tudi v kolikor si igral na špilu lastne komade, sazasu moral plačati nadomestilo, kar tako

Ja sej to delajo tudi pri praznih medijih .. za svoje stvari jim moraš plačati.
 

Prospekt ::

Eden večjih problemov sazasa je, da si kar po mili volji izmišljuje zneske ki jih bo nakazal avtorjem oz. pobral organizatorjem zabav/koncertov.
Potem se pa dogajajo bedarije kot rubež kranjskega akd-izbruh, ki nima niti na hiter pogled česarkoli skupnega z avtorji zbranimi pod sazasom.

In potem je logično, da jih vsi sovražijo, če pa uničujejo sceno ki že tako ali tako komaj živi. Nevem kako lahko nekomu zaplenijo denar, če sploh nima elektrike, vode, gretja, nič! Vstopnino in pijačo pa prodajajo, da plačajo za agregat in umetnike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Prospekt ()

war-dog ::

REVENGE!
Object reference not set to an instance of an object.

techfreak :) ::

>> Na itunes se že mogoče da kupiti skladbe pri nas?
Na našem iTunes Store so zaenkrat samo aplikacije ... ker se nočejo zaje*avati z Sazasom in podobnimi težavami v Sloveniji, bo verjetno tako še dolgo ostalo ...

Tr0n ::

Na CNN Quest trenutno diskutira o razsodbi in psihologiji za internet sharingom.

ABX ::

>> Na itunes se že mogoče da kupiti skladbe pri nas?
Na našem iTunes Store so zaenkrat samo aplikacije ... ker se nočejo zaje*avati z Sazasom in podobnimi težavami v Sloveniji, bo verjetno tako še dolgo ostalo ...


Kakšna žalost.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Lion29 ::

full mi je smesno, kako nekateri posplosujete, da kako glasbeniki ne zivijo slabo... in verjetno za zgled jemljete razne xzibite, 50cente, maddone, michael jacksone, etc..

na svetu je se na miljone glasbenikov, ki morajo hodit v redno sluzbo, ker se z muziko ne uspejo prezivet


kot drugo, sem proti piratstvu.. ze po logiki je to kraja. ampak z veseljem dnevno downloadam vec GB tv serij in filmov. Call me a hypocrite :D. taksnega sem pac mnenja...

bojim se pa, da so takrat sloncek z meganovo, sedaj TPB samo zacetek in da bodo kmalu ze ISPji primorani blokirat trackerje ipd zadeve. In piratstvo bo dobilo mocno s poleni po glavi... Verjetno bo kmalu spet furala dalnet scena pa ftpji.

upam, da se to ne bo zgodilo.


Kar se pa samih zalozb tice... to so cisto normalni obrati, ki delajo, zato da zasluzijo (tako kot petrol, krka, telekom in ostali). Ne vem, zakaj bi se jih obsojalo. Zalozbe postorijo ogromno za talentiranega glasbenika. Prakticno postorijo vecino oni. Torej glasbenik, ki ga zalozba "oddira" ni nic bogi, saj nekateri sigurno brez zalozb nebi bili multimiljonarji, pa ceprav dobijo le 5% od prodaje (govorim na pamet)...


pol pa se najdejo primerki ki spet pljuvajo po americanih in njihovem kapitalizmu... cetudi amerikanosi nebi razvili (ne izumli) kapitalizma, bi ga nekdo drug.... to je isto kot da reces... pizda ta kristof kolumb, je odkril ameriko... ali pa darwin je odkril evolucijo.... te stvari bi prej ali slej bile znane...tako je s kapitalizmom


ko bo pa enkrat totalna blaginja ali upload, bo to itak totalno brezveze, ne? :D
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Tr0n ::

Medtem na drugi strani - Google oz. Youtube je zacel ponujati free TV oddaje in filme. Dolocena vsebina je samo za ZDA folk.

YouTube Movies
YouTube Shows

Uporabniki obiskujejo stran -> denar od prometa in oglasov -> denar zaloznikom za filme, TV oddaje -> uporabniki uzivajo ob zastonj vsebini.

war-dog ::

Lion29; blogaj kjer drugje...
Object reference not set to an instance of an object.

Spc ::

kot drugo, sem proti piratstvu.. ze po logiki je to kraja

Za mene to ni kraja če DVD kupim v trgovini in ga dam / posodim kolegu v ameriki (ali kolegu iz druge države) za rojstni dan ali pa kar tako.
Kraja bi bila če jaz za DVD ne bi plačal.

Zalozbe postorijo ogromno za talentiranega glasbenika. Prakticno postorijo vecino oni. Torej glasbenik, ki ga zalozba "oddira" ni nic bogi, saj nekateri sigurno brez zalozb nebi bili multimiljonarji, pa ceprav dobijo le 5% od prodaje (govorim na pamet)...

Vse lepo in prav.
Samo zakaj pa potem plačujejo navadni ljudje, ki niso ne glasbeniki in ne umetniki ?
Kaj ima frizer z umetniki ? - totalno nič.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Lion29 ::


Vse lepo in prav.
Samo zakaj pa potem plačujejo navadni ljudje, ki niso ne glasbeniki in ne umetniki ?
Kaj ima frizer z umetniki ? - totalno nič.


kako kaj? ce hoces predvajat glasbo od enga avtorja moras temu placat, ne? Isto kot moras kupit DVD...

jaz mislim, da je to popolnoma normalno... normalni pa niso tej prispevki, ki so vsekakor oderuski!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

McMallar ::

Ni normalno, da če imaš radijski sprejemnik v lokalu moraš plačevati 2x:
- RTV naročnino
- SAZAS

RTV pač moramo plačevati, komercialne postaje pa se itak financirajo same. Kje je tu logika?
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Spc ::

ce hoces predvajat glasbo od enga avtorja moras temu placat, ne?

Glasbo predvaja radijo postaja in ne frizer.
Fizični CD se predvaja v radijski postaji .. frizer samo posluša Dejana Vedlina kako nadira Bor-a vsako jutro.
Torej ne moreš trdit, da frizer predvaja glasbo kajti v tem primeru bi tudi lahko trdil da ker imajo pri sosedu glasno glasbo in se sliši v mojo sobo jaz predvajam glasbo in moram plačati.
 

Ziga Dolhar ::

O lej, če bi si SPC pogledal koncept avtorskega prava, bi morda ugotovil, kakšna je vloga frizerja v njegovem scenariju. (But he won't.)
https://dolhar.si/

Mavrik ::

Glejte. Debata o SAZASu je tule offtopic. Nista to isti problematiki in še posebej nima nobene veze s Pirate Bayem. Premaknite tole drugam.
The truth is rarely pure and never simple.

sword ::

Ontopic:

Torrentfreak

Od razsodbe danes zjutraj je švedska piratska stranka dobila 4500 novih članov and counting.

Graf

Icematxyz ::

The Pirate Bay verdict is being criticized by the Swedish public and protests are being planned.


:)

urban99 ::

7. junija so na Švedskem volitve za EU parlament. Piratska stranka ima 20 kandidatov. Ne bi bilo slabo, če bi enemu uspelo.

huelz ::

Dokler se bodo placevala "nadomestila" in "pavsali" kar tako pocez, bom uporabljal "alternativo". Ko bom lahko sam izbiral, kam gre moj denar in za katero vsebino, pa rade volje placujem.
Ne potrebujem Slo 1 in 2, naj mi ta programa blokirajo in ne bom placeval 10 eur za RTV. Video on demand FTW! Ne bi poslusal niti enega slo avtorja, celo placal bi za to, da jih ne slisim, pa te izbire nimam. Ali pa naj ze red naredijo in vkljucijo to v davke kot take, ne pa nekim napol zasebnim institucijam dajat vprasljive legitimne podlage za pobiranje cekinov.
Naj isp-ji potem zaracunavajo pavsal ali nadomestila za legalen prenos vseh vsebin. Sam ne vidim smisla v tem, da imam na fizicnem nosilcu vsebino, hocem jo imetu na dosegu enega klika.

nsignific ::

Kar se mene in moje generacije tiče, založništvo že 10 let ni aktualno.

Če ne prej, bo ta arhaični sistem umrl skupaj s trenutno ostarelo populacijo, ki še ima kupno moč.

Potem pa adijo.

HyperKiller ::

Se strinajm, govoriva o klasičnem, drži?. Sam pomojem ko si enkrat na vrhu je težko gledat navzdol...
Moramo pa se zavdat, da ne govorimo samo o piratizirani glasbi, kaj bomo s filmi? Naj bo zadnja komercialna komedija ali pa Pulp fiction, za razliko od pesmi filmi zahtevajo veliko večji začetni vložek. Za kvalitetno glasbo me ob prevzemu oblasti piratske stranke ne skrbi, za filme pa malo*.
Če bi razsodba obveljala, bi morali skupaj plačati 2.740.900€, ko bi ustanovili sklad, bi jim dali ~10€ ?
*"malo" je obratno sorazmeren z deležem kino vstopinic v dohodku proizvajalcev filmov.

Morda so četverica le reinkarnacija (kopija:)) Franca Ferdinanda... se bodo otroci učili o 17. aprilu?
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primer Megaupload: pristojnost ZDA in varovanje intelektualne lastnine (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
5023573 (21420) Gavran
»

Universalove čeri v varnem pristanu

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
149589 (7746) BaToCarx
»

Irski sodnik tarča groženj posredi odločitve o blokadi thepiratebay.com (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
10832056 (29509) poweroff
»

Baidu sklenil dogovor s tremi največjimi založniki glasbe

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
195497 (4935) Reycis
»

6 milijard USD vredna tožba proti glasbenim založnikom v Kanadi zaradi - kršenja avto

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
494204 (2699) Bor H

Več podobnih tem