» »

Manj prodanih LCD-televizorjev

Manj prodanih LCD-televizorjev

CNet - Lani se je prvikrat zgodilo, da se je prodaja LCD-televizorjev na letni ravni znižala - vsaj v Severni Ameriki, za kar ima raziskava DisplaySearcha. Znižanje sicer ni pretirano, saj znaša le dva odstotka. Namesto predlanskih 8,9 milijona televizorjev so jih prodali le 8,7 milijona. Zanimivo je, da so plazme še vedno napredovale, saj so jih v zadnjem četrtletju prodali 28 odstotkov več, na letni ravni pa za 10 odstotkov več kot predlani.

Krči pa se tudi število proizvajalcev. Tretji največji proizvajalec plazemski zaslonov Vizio se je ta teden odločil, da jih bo prenehal proizvajati in se bo v celoti posvetil LCD-trgu. Poročali smo že, da bo NEC nehal izdelovati LCD-panele. Prav tako so se pretekli teden pojavila namigovanja, da naj bi Pioneer razmišljal o odhodu s trga plazem, tako da bodo od velikih ostali le še Panasonic, Samsung in LG.

57 komentarjev

«
1
2

korelem ::

Pioneer ne samo, da razmišlja o tem, ampak je včeraj to tudi uradno najavil.:8)

Pioneer Officially Quits Making TVs

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korelem ()

Bistri007 ::

A plazmam še raste prodaja, a kaj?

1. CRT
2. plazma
3. LCD
4. RGB LED (npr. HP DreamColor Display)

Plazma je tehnologija dve generaciji nazaj. Že LCD bo počasi zastarela tehnologija...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Azrael ::

Folku bo počasi dojadil današnji kratkoživi klump od zabavne elektronike. TV, GSM in ostala cigu migu kramarija, se prodaja vedno slabše.

Marsikdo, ki je odkartal vrečo denarja za nek fancy klump, ki trajal točno do izteka garancije,. potem pa nepopravljivo crknil, se malo zamisli, ko vidi, da nekoliko starejši izdelek iste namembnosti, svojemu namenu še kar odlično služi in po možnosti delo opravlja še precej bolje kot hvaljeni klump, dokler je še delal.

Pa ni važno ali govorimo o beli tehniki, LCD TV,... samo, da je potrošna roba. Novejše ni boljše, ampak mnogo slabše kot kadarkoli od kar so izdelki te namembnosti na trgu.

Tudi prvi barvni TV, pri katerih je bil pri prvem vklopu pri kupcu obvezno zraven serviser, so trajali mnogo dje, kot današnje smeti od LCD TV.

Pravilno in povsem pričakovano, da prodaja pada, saj novo ne nudi nobene resnične prednosti pred starejšimi tehnologijami, razen sušenja denarnice.

Ameri vseeni niso tako glupi, kot bi ene ovce tu rade predstavile.
Nekoč je bil Slo-tech.

kixs ::

Kar se mene tice, so prednosti LCD-jev velike. Vecja velikost zaslona, manjsa teza in profil, visja locljivost, manj sevanja.

Edit:
v primerjavi z CRT-ji - glede na Azraelov post

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

opeter ::

kisx97, kaj pa poraba?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

kixs ::

Glede na velikost tudi prednost LCD-ja.

USS Liberty ::

Škoda, da Pioneer ne bo več delal televizorjev.
Pioneerjeve plasme so daleč najboljše.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Azrael ::

>Kar se mene tice, so prednosti LCD-jev velike.

- Vecja velikost zaslona,

Če imaš plac zanjo. Zaradi TV ne bom menjal regal. No way!

- manjsa teza in profil,

Ne preveč pomembno, ko je kišta enkrat v regalu. Takrat me zanima koliko W zadevba pokuri.

visja locljivost,

Ki pride do izraza pri HD, če je v točno isti ločljivosti kot panel in si naliman na zaslon, drugače zadeva interpolira in imaš hujši zmazek kot pri zelo zgonjenem CRTju.

- manj sevanja.

Tudi v primeru, ko si naliman na zaslon, da opaziš malenkostno izboljšavo v lkvaliteti slike zaradi višje ločljivosti?
Nekoč je bil Slo-tech.

techfreak :) ::

Azrael: Pa pojdi v jamo živet! Potem ti ne bo potrebno skrbeti za novosti, ki jih sovražiš.

kixs ::

Azrael:
vsakemu svoje ;)

Dr_M ::

Azrael ima delno prav. Mi imamo Panasoniv CRT, letnik 91. Je v redno uporabi, zadnij 7 let je biu tudi v precej tezkih pogojih (sploh pozimi), kar pa je zame najbolj fascinantno, da se ta TV se nikoli ni pokvaril. Sicer je slika ze res bolj uboga, ampak dela pa bp :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Azrael ::

>Azrael: Pa pojdi v jamo živet! Potem ti ne bo potrebno skrbeti za novosti, ki jih sovražiš

Kako pozorno.

Meni bi sicer povsem dol viselo za današnji kiump, če bi bila dobro delujoča tehnologija še boljša, koz je, tako pa bo enkrat tudi po njej. Takrat bo treba vsake par let treba zažgati goro denarja za nov klump, ki bo samo v reklami boljši od dobro delujočih starin, drugače pa popoln klump in šrot.

Ni važno bela tehnika, zabavna elektronika, današnja ni vredna da obstaja, najbolj zafušana kramarija iz YU, SZ ali DDR je par magnitud bolj kvalitetna.
Nekoč je bil Slo-tech.

kixs ::

Kaksne pa ti kvasas... kje te pravzaprav "cevelj zuli"?

Sicer pa, ce ti ne pase, ostani kjer si. Osebno bom pa vedno kupil kar se mi bo _zdelo_ potrebno in "Best Buy". Sem pa prakticno vedno vsaj korak za zadnjo tehnologijo - samo poglej moj racunalnik v podpisu ;)

Prospekt ::

Seveda da vedno manj podjetij dela plazme, če je pa splošno javno prepričanje da pokurijo 5x več štroma kot LCDji ter da se slika zapeče po 5 minutah.8-O

Utk ::

Kar se mene tice, so prednosti LCD-jev velike. Vecja velikost zaslona, manjsa teza in profil, visja locljivost, manj sevanja.

Edit:
v primerjavi z CRT-ji - glede na Azraelov post

Seveda je to res. Nekdo, ki kupuje zdaj nov tv, si kar naj privošči LCD. Tudi če bo kupil CRT, bo verjetno dobil eno sranje, ki bo crknilo po približno istem času kot LCD. No, ampak problem je v tem, da so se prej CRT-ji kupovali na 8-10 let, LCD-ji se (bojo) pa na 4-5, na Gorenjskem, marsikje še na manj. Sej če nekdo hoče res najboljše, naj ga menja vsako leto, ampak vseeno bi blo fino, da zdržijo enih 10 let.

techfreak :) ::

catal: Pri plazmah je "zapečena" slika vsekakor nekaj kar se dogaja in čeprav se je tehnologija že zelo razvila še vseeno priporočajo predvajanje premikajoče slike (brez črnih robov) vsaj določen čas po nakupu.
Poleg tega bi naj bila tehnologija bolj zapletena.

kixs97: Imam občutek, da Azrael med drugim govori tudi o kvaliteti elementov v sedanjih elektronskih napravah. Narejene so kot potrošni material in ponavadi kmalu po koncu garancije crknejo.

kixs ::

To o kvaliteti ze drzi. Ampak danes je povsod enako. Proizvodni procesi so se tako izboljsali, da naredijo tocno tako dobro oz. slabo, da bo delalo samo toliko casa, kot je pricakovana zivljenska doba in garancija. Se pravi optimizirajo stroske, ker ne predimenzionirajo elementov. Tista podjetja, ki pa to delajo, pa kostajo "ullala" ali so pa ze zdavnaj crknila.

Glede na to kako hitro se tehnologija menja, izdelki cenijo, pa tudi ni nekaj tako groznega, ce se malo po modi obrnes - seveda ne za vsako ceno in za vsakim sranjem.

Sicer pa tudi z LCD-ji vsaj za enkrat nimam slabih izkusenj. Imam 2 LCD monitorja: dobri 2 leti starega HP-ja 20" in skoraj 3 leta starega Samsunga 19". Se vedno delujeta kot nova. Ker sem pa postal razvajen, sem si pred kratkim kupil 26" in bom verjetno tudi 19"-ga pocasi zamenjal ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

Azrael ::

>Kaksne pa ti kvasas... kje te pravzaprav "cevelj zuli"?

To, da ni ne kvalitete izdelave, še manj pa trajnosti.

Lani poleti sem imel 14 dni priliko uporabljat čisto nov pralni stroj. Znana draga firma. Prvi vitis, fino simpl, programator, potem pa...

- Bjak fuj čefurska plava ledika, Ok saj ne bom zraven, ko bo hudič svetil...
- Vrata od kopalnice niso zaprta? Nak so, samo zadeva je hrupna kot, da ima vse ležaje hin...
- In kaj hudiča melje že 2 ure in pol? Je zamašen filter? Ne, ga sploh nima, če kaj pade noter se "samo" polomi pumpa...

Ajla v navodilu piše rabi več kot 3 ure na 80°. Zakaj 20 let star stroj rabi manj kot 2 uri na istem programu, greje manj časa in vzame vodo manjkrat, opere pa enako dobro?

Zabavna elektronika tako gnilega materiala še ni bilo.

Skratka jest hočem stvari ki delajo, ne pa da je nekaj po zadnji modi in ki crkne tako, ko s moda spremeni.
Nekoč je bil Slo-tech.

keber ::

Doma imamo 21 let star Hitachi in ima v navadni ločljivosti (to pa zaenkrat edino velja v naših logih) še vedno boljšo sliko kot novodobni LCD-ji za 1000 in več evrov. Edino, kar je crknilo doslej, je bil napajalnik. O zvoku pa sploh ne bi, tukaj ploščati TV-ji niso konkurenca (kar se tiče vgrajenih zvočnikov). Menjali bomo, ko bo to res imelo smisel, zaenkrat ga še ni videti.

Je pa bil ta TV takrat praktično najdražja reč, ki se jo je dobilo pri nam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: keber ()

Prospekt ::

DejanL15 - Če doma pustim eno sliko na plazmi 10minut in potem preklopim na nekaj drugega ali ugasnem televizijo, "zapečena" slika popolnoma izgine v manj kot petih sekundah.
(panasonic th-46pz85)

Torej je treba samo pazit kaj pustiš na zaslonu ko greš za nekaj časa stran od TVja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Prospekt ()

Utk ::

Pusti jo 100 minut. Vsak dan.

Prospekt ::

Zakaj bi pa to počel? Saj je ne uporabljam za računalniški zaslon, da bom gledal wallpaper :O

techfreak :) ::

keber> O zvoku pa sploh ne bi, tukaj ploščati TV-ji niso konkurenca (kar se tiče vgrajenih zvočnikov). Menjali bomo, ko bo to res imelo smisel, zaenkrat ga še ni videti.
Ti praviš, da ima ta tvoj CRT boljši zvok kot novejše LCD/plazma televizije? Novejši TVji tako ne morejo predvajati boljšega zvoka, če ti kot input daš slab zvok. Glej BD na obeh TVjih in povej na kateri bo boljši zvok pri vgrajenih zvočnikih.

catal> Če doma pustim eno sliko na plazmi 10minut in potem preklopim na nekaj drugega ali ugasnem televizijo, "zapečena" slika popolnoma izgine v manj kot petih sekundah.
Vsak dan 2 uri na dan glej 4:3 film, kjer boš ob strani lepo imel dva roba. Po 1 letu povej, če je že kaj "zapečeno".

Se pa strinjam, da so v normalnih pogojih (gledanje filmov) prej mrtvi pixli na LCD TVju kot pa nekaj za vedno zapečateno na plazmi. Ampak še vseeno imam raje lcd kot plazmo.

catal> Zakaj bi pa to počel? Saj je ne uporabljam za računalniški zaslon, da bom gledal wallpaper
Ti niso povedali, da so wallpaperji že out? Zdaj se daje zaslone v stand-by. (energy saving in podobno)

Wirko ::

Leta 1995 je 17" CRT stal 2000 mark. Philips Brilliance, njihova najboljša serija. In po osmih letih ni imel več fokusa kot nov, čeprav sem to znal nastaviti. Nekaj primerljivega bi bil danes kakšen 19" ne-TN Samsung ali HP za 350 EUR. Tudi to je treba upoštevati.

Leta 1994 je 25" Grundigov televizor tudi stal 2000 mark. Eden boljših modelov, še vedno odlično dela, ampak ni 100Hz, to je bilo takrat rezervirano za nekaj vrhunskih. Danes ... ne znam primerjati, ampak do 500 EUR imaš osnovne modele 32" LCD-jev praktično vseh znamk. In verjamem, da jih bo velika večina dobro delala tudi čez 10 let, če jih bo še kdo hotel.

Edit: Alora, vsaj mene bi dosti bolj skrbelo hitro zastarevanje kot pokvarljivost, če bi danes kupoval tak šrot. Zato se ne bi odločil za 50% dražji odličen izdelek, če bi imel ta edino prednost v trajnosti.
[:4{#]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Wirko ()

Prospekt ::

"DejanL15 - Vsak dan 2 uri na dan glej 4:3 film, kjer boš ob strani lepo imel dva roba. Po 1 letu povej, če je že kaj "zapečeno"."

Zdej če ti VSAK DAN gledaš 4:3 film na 16:9 TVju in si ne znaš nastavit, da nimaš robov si si sam kriv da se ti slika zapeče.

keber ::

keber> Ti praviš, da ima ta tvoj CRT boljši zvok kot novejše LCD/plazma televizije? Novejši TVji tako ne morejo predvajati boljšega zvoka, če ti kot input daš slab zvok. Glej BD na obeh TVjih in povej na kateri bo boljši zvok pri vgrajenih zvočnikih.

Ja, po mojih izkušnjah. Mogoče ima TV za 2000 € in več boljši zvok, ampak pri normalnocenovnem razredu to ne velja. Pa nisem tako blesav, da ne bi vedel, da slab input daje tudi slab zvok. Jebat ga, ampak pri zvočnikih še vedno nekako velja, da se velikost pozna. Tudi glasbeni stolp, star preko 15 let, ki ga imam priklopljenega na računalnik, daje precej bolj poln zvok kot pa superduper 7.1 jajčki od Logitechov in podobnih škatlic.

Kaj je BD?

Azrael ::

>imaš osnovne modele 32" LCD-jev praktično vseh znamk. In verjamem, da jih bo velika večina dobro delala tudi čez 10 let, če jih bo še kdo hotel.

Sanja svinja kokoruz. Zakaj pa misliš, da je po forumih resno usmerjenih v tech polno tem moj malo več 3 leta star LCD je fuč in po smetnjakih na tone te šare? Pa ni važno ali najbolj ultra šrot ali kak Sony in podobne precenjene marke.

keber se strinjam kvalitetnega zvoka iz mikro ohišja, v katerem so primerno mikro dinamični zvočniki, jasno ni. Razen v reklamah, ki jim ene ovce tu gor veselo nasedajo.

BD pa je baje BluRay HD. Ne vem zakaj je tako treba povdarjati ta HD? Mogoče zato ker se drugaće razlika do DVD ne opazi?:D
Nekoč je bil Slo-tech.

djordjevic ::

Mogoče zato ker se drugaće razlika do DVD ne opazi?:D

Bosa, Azrael, bosa.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Gregor P ::

Sam imam dve plazmi (LG in Panasonic) in pač preventivno pazim, da ne bi nikoli imel preveč dolgo časa statične slike (to je ponavadi takrat, ko priklopim računalnik, ali pa ko dam na daljšo pavzo kakšen posnetek); se je pa zagotovo že večkrat zgodilo, da je kdaj kakšna slika ostala tudi po 10 minut nespremenjena, ampak zaenkrat še ne vidim posledic.

K temi bi le dodal, da sem pri nakupu zadnjega plazemskega TV opazil, da je na trgu resnično več LCD-jev kot plazem; nekako sem res dobil občutek, da so plazme v izumiranju oz. da čedalje manj proizvajalcev proizvaja plazme, pa tudi opazil sem, da so imeli LCD-ji ogromno novih tehnologij, medtem ko je bilo videti, da v nasprotnem taboru razvoj nekako stagnira.

No saj, verjetno je logično, da prodajo več LCD-jev, ker ljudje pač kupujejo manjše televizorje.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

roli ::

BD je kolikor jaz vem oznaka za Blu Ray disk:

http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

techfreak :) ::

Zdej če ti VSAK DAN gledaš 4:3 film na 16:9 TVju in si ne znaš nastavit, da nimaš robov si si sam kriv da se ti slika zapeče.

4:3 filma ne moreš nikakor brez izgub spraviti v 16:9 pa če se še tako trudiš.

Prospekt ::

Nisem rekel da ni izgub, se pa da čisto udobno gledat tako sliko... ljudje se pač bojijo plazem (če daš 1000+€ za tv boš pa že pazil da ne pustiš ene slike gor + tudi vmesnik s playstation igre se mi še ni zapekel, pa je lahko imel kašno stvar tudi 5 ur prikazano na istem mestu).

squngy ::

A ni to z zapečevanjem zmeri bla bolj fora v logotih kanalov (npr. tist trikontik od kanala A)

Ker so vedno na istem mestu in se ne premikajo, tako da če bi veliko gledal isti program naj bi se ti zapekel njegov logo?

Drugače pa ja, včasih so delal bolj kvalitetno opremo samo si pa zanjo plačal kot za manjši avto. Če bi danes pokuril podobno vsoto, se ti verjetno nebi bilo treba bati, da ti bo kaj crknilo takoj po koncu (verjetno precej ugodne) garancije.

Sem pa jaz ene 6 let nazaj kupil svojega Samsung LCDja in ne samo, da ne kaže niti enega znaka smrti, ampak tudi niti enega mrtvega piksla nima. Takrat je stal 80k sit in so ga že davno nehali prodajati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: squngy ()

TilenS ::

Jah to je res, da so včasih delali boljšo robo ampak če danes kupiš kakšno zadevo od prave firme z dobrim supportom ti lahko isto dela 10 let (pač kak servis vmes big deal je še vseeno cenejše kot pa nakup novega).

Azrael ::

Na poceni servis kar pozabi. RoHS direktiva je učinkovito uničila možnost menjave posameznihj komponent na modulih. Menjaj cel modul ali pa nič.
Nekoč je bil Slo-tech.

TilenS ::

Niti ne : ) V dražjih aparatih se še, kar splača malo pogledati po elementih...

Steinkauz ::

No glede bele tehnike, baje majo določene firme oddelke, ki ugotavljajo, kaj najdlje zdrži in pol zamenjajo z cenejšimi deli. Ne morm rečt, da je res, samo recimo gledaš današnje peči. Železo, ki drži vrata je tolk tenko, da je nam po 2eh letih kr počlo. Serviser je reku da je to dandanes precej pogosto :)

Highlander ::

Jaz se pa strinjam z Azraelom. Glede televizorjev: nedavno sem bil v enem srednje velikem Big Bangu in za firbec malo pogledal, kaksno je trenutno stanje ploscatih TV-jev. LCD TV-ji pod 1000 eur so se mi zdeli zivo sranje, tisti drazju (Philips za 2000 eur) pa boljsi, a se vedno sranje. Prikazovali so demo HD video, slika je bila sicer ful ostra in kontrastna, ampak zacetni dober vtis so pokvarili detajli, ki bi me sigurno motili in utrujali pri normalnem gledanju:

- zaradi te ostrine ful videna in moteca zrnavost videa (barvni kvadratki nekaj pikslov veliki)
- barve niso niti priblizno taprave, ponavadi pa so prevec kricece (posebej rdeca)
- gibanje slike ni mehko, pac pa trzajoce, na raznih vzorcih (npr. okna stolpnice) se vidi "casovni Moire". Zal je tistih 30 fps bistveno premalo za HD video, naj uporabljajo 60!
- aja, se preklopni cas kanalov in se posebej da ugotovi, da HDMI kabel ni priklopljen, je res potrebno ene 5 s. Kje je dobri stari "sneg"?? :)

Prav cutil sem, kako se razni PixelSuperPlusSmooth algoritmi od Philipsa potijo, da bi ja to vse te pomankljivosti odpravili ali pa vsaj pometli pod preprogo a jim zal ne uspeva. Da niti ne omenjam, kako za zjokat pa je realna PAL in digitalno prevec kompresirana slika, ki jo sedaj clovek "fase". btw, tisti televizor nikakor ni bil pokvarjen, ampak zal sem pac razvajen z odlicnim dobrim starim CRT primerkom in se nisem videl ploscatega televizorja, ki bi bil bliu temu v "real world" performance.

Glede avdio (vcasih se ji je reklo tud hi-fi) tehnike pa niti ne vem, ce bi izgubljal besede. Ni je vec, je samo se klump, ki se prodaja na veliko in ni vreden svoje male cene, in "hi end", kjer je tudi ze vse kromirano, se bliska in svetli, pa precej je drago. Kje je pa dobra stara kvalitetna roba za posteno ceno?? :(

kixs ::

Tudi Mercedesi niso to, kar so vcasih bili... in jokanje se nadaljuje :))

Poglej LCDTV-je razstavljene v demo foteljih, ki po moznosti predvajajo kak BR film. Se vsedi in obcuduj kvaliteto. Ce pa mislis primerjat kvaliteto preko raznih multiplekserjev in po moznosti stojis pol metra od 47" TV-ja, potem mi je pa vse jasno. Povej kako izgleda gledanje na navaden CRT TV z razdalje pol metra? Da ne omenim kaksnega utripanja slike, ce nimas ravno 100Hz.

Problem trgajoce slike je pa v predvajalniku, ki ocitno ne dela pravilne konverzije ali morda dovolj kvalitetne. Odvisno v katerem formatu je recimo BR posnet, se potem dela konverzija kar podpira TV. Sony ima npr. vgrajene zelo dobre predvajalnike.

djordjevic ::

Saj nima smisla. Kdor se pač lahko prepriča, da je 12 let star trinitron super-tech, naj živi v tej iluziji. Sam zase vem, da _neizmerno_ uživam v hd filmih in serijah in ne bi šel nazaj na katodnika pod nobenim pogojem.
No grave is deep enough to keep us in chains.

techfreak :) ::

Saj nima smisla. Kdor se pač lahko prepriča, da je 12 let star trinitron super-tech, naj živi v tej iluziji. Sam zase vem, da _neizmerno_ uživam v hd filmih in serijah in ne bi šel nazaj na katodnika pod nobenim pogojem.

Se strinjam in tudi sam uživam v hd filmih in serijah.

BTW kako sploh priklopiš PC na tisto staro televizijo? Nima HDMI vhoda, nima DVI vhoda, nima niti VGA vhoda.

Če pa gledaš signal iz kabelske TV na LCD TV/plazmi pa ni kriva televizija ampak slab signal.

squngy ::

Včasih so to kr s scartom delali :D
pač neko TV in-out kartico pa je.

techfreak :) ::

Včasih so to kr s scartom delali :D
pač neko TV in-out kartico pa je.

Laptop je ... kakšna druga ideja?

Highlander ::

kixs97: Jasno, da nisem gledal iz 0.5 m, biti tam je pri LCD podobno motece kot pri CRT TV. Ostali komentarji pa so na mestu in izgleda, da sem jim res delal krivico. Oz. jim jo delajo prodajalci, ki "sestavljajo" prej konfiguracije in te potem se prepricujejo, da to je pa zdej super in taglavna stvar. A kar verjamem, ce pomislim, kako npr. v Big Bangu prodajajo avdio naprave... Moram res v kaksen resen demo salon, a ima kdo ve za kaksnega dobrega? :)

S CRT-ji je pa stvar taka: zadnji modeli kvalitetnih proizvajalcev so zelo evolvirane masine in res dobro delajo. Res, da je slika v primerjavi z LCD veliko manj ostra, ampak pri nepopolnem signalu je to lahko celo koristno: ne vidi se motecih artefatkov, mankajoce detajle pa ze zgenerira cloveski vidni sistem - in ve tem je zelo zelo dober! Po drugi strani pa je lahko prevec prikazanih detajlov motecih, ce so nepopolno prikazani... Ce je stvar korektno narejena, pa je seveda boljse.

Utk ::

Dejan, a nima vsak laptop nek video out, tista okrogla stvarca. Tisto komot priklopiš na scart. Samo če imaš neko sranje od tv-ja, boš verjetno ostal brez barv.

techfreak :) ::

Dejan, a nima vsak laptop nek video out, tista okrogla stvarca. Tisto komot priklopiš na scart. Samo če imaš neko sranje od tv-ja, boš verjetno ostal brez barv.

Imam LCD TV, tako da me ne skrbi za mene. Me pa zanima, kako bi računalnik priklopil na CRT TV. In laptop nima video outa (vsaj moj ne, ima samo DVI) ...

Utk ::

No, če ima samo DVI, je morda bolj kriv prenosnik kot tv :) Imaš še dost starejših monitorjev, tudi lcd, pa projektorjev, kjer si z DVI ne moreš kaj dost pomagat.
Še ne dolgo nazaj so vsi laptopi imeli video out.

techfreak :) ::

No, če ima samo DVI, je morda bolj kriv prenosnik kot tv :) Imaš še dost starejših monitorjev, tudi lcd, pa projektorjev, kjer si z DVI ne moreš kaj dost pomagat.
Še ne dolgo nazaj so vsi laptopi imeli video out.

Saj obstajajo pretvorniki iz DVI v VGA ... ampak to mi pri TVju ne pomaga. V vseh prenosnikih ki sem jih do zdaj uporabljal (3) še nobeden ni imel video outa.

djordjevic ::

Tole ga zdaj malo serjete. Vsak spodobni televizor ima komponentni vhod (očetov 12 let stari JVC ima tudi composite s-video), vsak ne-ravno-iz-kamene-dobe računalnik ali prenosnik pa vsaj s-video izhod. Se pravi sliko povežeš z s-video-s-video (v najslabšem primeru kupiš s-video-video banana adapter, zvok pa pripelješ prek audio outa v belo-rdeči audio vhod.
No grave is deep enough to keep us in chains.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pri Applu nič novega: poslovni rezultat v presežkih, delnice kot kamen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
8528251 (24403) bobby
»

Facebook presenetil z velikim dobičkom, delnica v nebo

Oddelek: Novice / Rezultati
2810220 (7775) Lion29
»

Prvikrat po dolgih letih rast prodaje skladb

Oddelek: Novice / Rezultati
93752 (2722) antonija
»

Daleč največji TSMC, sledita GlobalFoundries in Samsung vsak s svojimi izzivi

Oddelek: Novice / Ostale najave
104188 (3051) Tomaz
»

Dellov poslovni izid nad pričakovanji, govorice o prevzemu AMD-ja

Oddelek: Novice / Ostale najave
165491 (4686) noraguta

Več podobnih tem