» »

Windows 7 beta bo na voljo vsem

1
2
»

Zero One ::


 Windows 7 (2009+)

Windows 7 (2009+)



Zgleda kot križanec OSXa in KDE4 z windows ikonami. :O
printf(%s, "No statements? Why no... whoops");
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.

Buggy ::

Sem po sluzbeni dolznosti imel opravka ztako opevano lepoto in inovativnostjo MAC OS X -a. Za moje pojme konfuzno, nekonfigurabilno in nic kaj prevc lepo okolje. Sem bil srecen ko sem ga dal iz rok ...bljak.
Zgleda da je to res snob OS :)

Looooooka ::

Od maca kopirat....jst se s tem ne bi hvalil.v visti so glih z novim interfrejsom zajebal.Mors 3x vec klikat da prids do istih informacij.
Glavni razlog zakaj men osebno mac smrdi je glih to...nepotrebno debilno klikanje.
Ce linux ne bi bil zastonj ga ne bi blo.It's that simple.
Kdo hudica bi kupil neki kar mu bo prnesl tok problemov ko neki ne bo delal...noben.
Ce primerjas ceno windowsev s ceno vsake smotane igrce, ki jo clovk kupi...potem so zastonj.Hell...ce bi mi nekdo reku, 10 let nazaj da obstaja za pc samo linux...bi mel dons zihr boljsi vid plus 4 zdrave hobije vec.
Zdej bo nekdo reku...uporablji ubuntu.Kje je bil ubuntu 10 let nazaj?
Linux bo pa povozu windowse takrat ko bojo vsak dan pridobil 1ga developerja vec kot ga pridobijo vsi, ki so na windowsih.Se prav nikol....na zalost.Trenutno mas pa najmanj 2 generaciji, ki sta navajeni na windowse.Se prav mors pocakat da pocrkamo vsi pa na tretji probavat nek revolucionarn preskok kjer se bomo otresli vseh programov in naprav, ki poznajo samo windowse.
Applu bi verjetn ratal ce ne bi bil Steve tak monopolist kot je(tega sam applovci ne vidjo).

In ce microsoft zajebe Windows 7...jim lahko samo se bog pomaga =)

Boomer1911 ::

nevem kaj je narobe z debelim taskbarom, sam imam na visti velike ikone v taskbaru, pa mi je všeč, tanovi "superbar" mi je pa še bolj všeč.
Sicer pa sem zadovoljen s svojo visto, in grem na 7-ko kmalu po končni izdaji.
sicer me pa zanima več o tem:

zanimivo |-)


tudi zanimivo


upam da bom to lahko videl v končni izdaji :O
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Tr0n ::

Mah, tisti 3D flip view v Visti je tudi bil opevan, zdaj ga pa noben vec ne uporablja.

Minimalisticen GUI ftw.

bluefish ::

@1Janezek1: tisto pravzaprav niso nikoli bile uradne slike sedmice. Za prvo ne vem, vendar je druga navaden desktop z RocketDockom zgoraj in CircleDock-om spodaj. Poleg tega je ob najavi kodnega imena Vienna nastalo mnogo konceptnih slik, kar lep kup so uporabniki prispevali na Neowinu, od kjer so mnoge strani veselo kopirale in oznanjale ekskluzivne slike,...

opeter ::

A Adobe sw že dela na Linuxu?

lp


Haha, dobro vprašanje. Mogoče leta 2030.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Icematxyz ::

Dober interface je le tisti kjer z 1 ali 2 klikoma prideš do tega kar želiš. Windows XP to ni, razen če bi želel imeti vse na namizju.

Jaz pa ko hočem popolnoma prazno namizje razen koša pa sem vmesnik od XP nadgradil pač z programjem, ki ni v sami inštalaciji. Zakaj popolnoma prazno namizje? Zato ker vedno ko se lotim kakšnega projekta se takoj znajde na namizju 10 + ikon. Ko končam z projektom pa tam ne sme biti dobene več za naslednji projekt.

Razne "fore" ki jih uporabljajo nekateri OS, kjer se bazira na nekih animacijah in bog ve vsem še pa se meni ne dopade.

Rad imam minimalizem in resnično uporabnost. Ves šund in razni vizualni efekti so neumnost. To naj se doda OS kot dodatek po želji ne pa kot defoult.

Torej kaj je dober interface? Tisti ki ne "zavede" uporabnika niti prvič in ki z minimalnim možnim "naporom" pripelje do rezultata.

Nekakšne animacije ikon na namizju in neko premetavanje datotek na x načinov po namizju pa mi je samo "turn-off".

driver_x ::

MrStein: a mi razložiš kako ti uspe stestirati vse popolurane distribucije linuxa ob tem da od jutra do večera na vseh tvojih računalnikih tečejo vindolsi? da nisi ti česa pomešal!

axee ::

No, pa vseeno ne morš rečt da bi v letu 2008 uporabljal videz win2000. Nasplošno sem istega mnenja kot ti ampak izgled oken in taskbara mi je še vedno pomemben.

Icematxyz ::

Ampak a v praksi neki "vrterči krogeci" ki delujejo sprva zelo zabavno ne izpadejo skrajno nepregledni in neuporabni na dolgi rok?

Nekomu je všeč recimo, če klikne na ikono in jo vrže v koš, da dobi "nogice" in "leti" po namizju do koša vmes pa še naredi preval. Ampak v bistvu zakaj bi takšne stvari vkljulčeval v defoult. To naj bodo dodatki.

Recimo tisti hitri predogledi, kjer ko potegneš v taskaru po odprtih pomajnšanih oknih res deluje na začetku kot "wau" to pa je cool. Ampak resnici na ljubo je to popolno neuporabna stvar zame. Saj ne vidim v bistvu nič dokler konkretno ne kliknem na gumb in mi odpre povečano. Tako da mi je tisto samo moteče. In še dobro da win XP tega nima.

Pritisk po novem vmesniku je vedno bistveno višji kot je zanj dejasnko uporabnih novih DOBRIH idej. Sem gledal zadnjič na youtube video o tem kakšna je razlika med različnimi vmesniki. In potem je neka verzija linuxa ko si kliknil izvajala neke akrobacije pri odpiranju oken. Neko valovanje in nevem kaj še vse. In ok nekomu je to lahko všeč. Razumem. Ampak če je to superioren vmesnik potem pa tudi ne vem zakaj? Narediti zna popolnoma isto na enak način, le da še zapleše zraven?

Zgodovina sprememb…

Pesimist ::

desktop je ravno za ikone, cim vec jih mas tem hitreje dostopas do stvari. Pol se pa nimas kaj bunit ce hoces prazni desktop. Projket pa davas na desktop? mislim eni pa mate ideje. Ce ze davas ikone na desktop in projket na drugi disk/particijo kot c: kjer bi morali izkljucni sistem filsi pocivat pa razni programi. Ne pa izdelki od programov, da ce ze zajebes sistem, ti vsej projekt negre po gobe. Linux ma to dosti bolse porihtano pa zgleda da windows 7 dela na to tudi. Vsej do neke mere ce zahteva za system loceno 200MB particijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Matevžk ::

@Icematxyz: Kot praviš, je večina efektov v Compizu lepa, a prej moteča kot uporabna. Jasno, na nek način gre za proof-of-concept efekte, show-off uporabnikov in za igračkanje razvijalcev. Zato je zelo pomembno, da so stvari vedno bolj kategorično urejene za tiste, ki želimo stvari nastavljati po svoje, in da so privzeto (ali v nekaj različnih one-click-to-activate nivojih) vključeni le tisti efekti, ki imajo neko dodano vrednost za uporabo. In mislim, da situacija je taka.
lp, Matevžk

Icematxyz ::

desktop je ravno za ikone, cim vec jih mas tem hitreje dostopas do stvari. Pol se pa nimas kaj bunit ce hoces prazni desktop. Projket pa davas na desktop? mislim eni pa mate ideje. Ce ze davas ikone na desktop in projket na drugi disk/particijo kot c: kjer bi morali izkljucni sistem filsi pocivat pa razni programi. Ne pa izdelki od programov, da ce ze zajebes sistem, ti vsej projekt negre po gobe. Linux ma to dosti bolse porihtano pa zgleda da windows 7 dela na to tudi. Vsej do neke mere ce zahteva za system loceno 200MB particijo.


Dolgo sem razmišljal kot ti. Sedaj pa razmišljam 100% drugače in sem več kot zadovoljen. (Da uporabim malo top-shop entuziazma). Desktop NI za ves šund. In je idealna platforma za projekt.

Samo skužit moraš koncept. In ni boljšega. Vse kar pri posameznem projektu NI desktop je najmajn 1 nevšečnost več. Razumem pa zakaj bi desktop naj bil za ves šund ikone v zasnovi kot jo ima vmesnik windows XP recimo. Ker neke alternative ni. Zato je pač treba kako piko na i dodati in dobiš razširitev, da je vse na 1 click dostopno kaj rabiš, še vedno pa je desktop prazen.

Zgodovina sprememb…

ShAd0w ::

@Icematxyz: tisto kar si videl je bil Compiz ali pa Beryl... verjetno compiz in se ga da z 1 klikom ugasnit, aja pri večina distribucijah je po defaultu izklopljen. Če že nočeš met nekega lepega fancy namizja si instaliraj fluxbox in mej to, nihče te ne sili imeti gnome ali pa kde namizja. Meni linux laufa ok, še flash je kolko tolko dober (nikjer mi ne freezne razen včasih na southparkstudios.com) in za kaj jaz rabim linux mi deluje čisto ok... večina še vedno misli da je linux kot je bil izpred 10 let kjer moreš delati vse v konzoli pa še za "kurac" programe ma... mah wake up people probajte ga 1x za več kot 2 dni pa pol dajte neko mnenje. Nimam nič proti windowsu in macu, naj vsak uporablja kaj hoče sam to flajmanje mi že gre precej na kurac. Aja pa ni linux kriv da mu adobejovi izdelki ne laufajo.
@Loka: Wau ful dosti problemov... pri malo bolj komercialnih distribucijah (ubuntu, fedora...) dela vse out of the box, vsaj pri meni če pa ne pa pač downloadaš driverje, saj jih na windowsu tudi moreš.

Icematxyz ::

Jah sja nisem rekel da je Beryl zanič če je to OS. Če je to le uporabniški vmesnik mi pač ni všeč. V bistvu jaz sem napisal da sem pogledal pač prikaz tega na youtube. In me video ni prepričal.

Govora je o uporabniškem vmesniku in sam sem podal svoje mnenje, da imam rad uporabniške vmesnike, ki so funkcionalni. In če bi windows 7 uvedel razne animacije, da mi pač to ne pomeni povečane funkcionalnosti uporabniškega vmesnika. In da animacije naj bodo kot DODATNA opcija in da tega ni treba vključevatoi v defoult.

Če je to flamewar, je pač flamewar. Kaj čem.

Gregor P ::

... jaz bom bil že zadovoljen, če bodo imeli novi windowsi več namizij:P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Atos ::

Aja pa ni linux kriv da mu adobejovi izdelki ne laufajo.


Kaj mene briga, kdo je za kaj kriv... Tam ne delajo pa mi je kot končnemu uporabniko čisto vseeno zakaj ne delajo (enako je bilo pri izidu Viste z gonilniki - tudi MS ni bil kriv). Se pravi naj stranki rečem: to pa ne bo mogoče urediti, ker veste, Adobe ne izdaja programske opreme za Linux. Enako bo njemu čisto vseeno kdo je za kaj kriv. Bo šel h konkurenci - tako kot jaz, če sem pameten.

Jez ne razumem, da dejansko obstajajo ljudje, ki mislijo, da je dobra zasnova OS-a vse (in tudi tu bi se dalo na široko debatirati!), kar je potrebno pri njegovem uspehu. Kje pa so poslovni stiki s potencialnimi poslovnimi partnerji, ki bi v navezi z vami ponujali rešitve, ki jih vi ne? Kje so dogovori z ostalimi vodilnimi podjetji v informacijski/računalniški industriji za portanje njihovih komercialnih programov na vaš sistem? Sej obstajajo zastonjske rešitve, vendar velika večina jih ni za profesionalno uporabo (so izjeme!). Za vse to pa potrebujete: 1. centralno vodeno poslovno strategijo, ki Linux-u najbolj manjka (najboljši dokaz za to je Ubuntu in Canonical - v praktično enem letu so postali najpopularnejši Linux distro ravno zaradi prve točke) in 2. kot posledico prve točke, kritično maso uporabnikov.

To drugo niti ni tako nujno, če ljudje iz prve točke privabijo zadosti poslovnih partnerjev in jih prepričajo s svojimi načrti, da se splača portati programsko opremo na njihov sistem in da bo kritična masa uporabnikov prišla za tem. To pa se na žalost ne bo zgodilo na način, kot misli večina open source scene.

Potem so pa še tu ljudje, ki vso krivdo za svoj neuspeh začnejo valiti na MS, ker vsiljuje svoje standarde, izkorišča monopol, dejansko ima na tone denarja,... Ravno zaradi takih lolekov Linux nikoli ne bo to, kar je Windows (pa bi lahko bil!). Mogoče žalostno vendar resnično. In ne pozabite, da so tudi Bill Gates, Steve Jobs, Larry Page, Sergey Brin,... začeli iz nule. Čisto nič jim ni bilo dano. Takih ljudi Linux nima (nekateri bodo rekli Linus Torvalds - če bi bil kova tistih, potem bi danes gledali popolnoma drugačno sliko OS marketa).

darkolord ::

... jaz bom bil že zadovoljen, če bodo imeli novi windowsi več namizij:P

Ma(jo) že dolg :P Prtisn ctrl+alt+del pa prideš na druzga

pecorin ::

pa dostikrat ti sam skoci na novo namizje. vedno je tako modro brez ikon :)

BigWhale ::

... jaz bom bil že zadovoljen, če bodo imeli novi windowsi več namizij:P

Ma(jo) že dolg :P Prtisn ctrl+alt+del pa prideš na druzga


Kako pa z misko dragas eno aplikacijo na drugo namizje? K sem probal prtisnt CTRL-ALT-DEL in hkrati kontrolirat misko, pa je ful tezko... mors dat misko na tla, da jo pol z nogo premikas... :P

McMallar ::

No, pa vseeno ne morš rečt da bi v letu 2008 uporabljal videz win2000. Nasplošno sem istega mnenja kot ti ampak izgled oken in taskbara mi je še vedno pomemben.


Jaz imam še na vseh mojih PC-jih ta look...
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

poweroff ::

Če bi bil Linux plačljiv ga nihče ne bi kupil?

Ne, ker nekateri Linux dejansko kupujejo.

Če bi bilo treba za Windowse vedno plačati in se jih ne bi dalo piratizirati, jih nobeden ne bi imel!
sudo poweroff

Tr0n ::

Mogoce jih ne bi imela morda polovica domacih uporabnikov, podjetja, oem in podobno pa bi ostalo enako, in to je najvecji delez.

ShAd0w ::

@BigWhale: na linuxu to narediš z najmanjšim problemom:P

@Atos: Ja microsoft in apple je uspel tako da je kradel. Ful so začeli iz nule...

pa tudi če so tiste informacije da so kradli bile laž me bk.

Linux dela za free, to je pač njihova filozofija da ma uporabnik na voljo za free urediti program ali pa posoditi kolegu kolikokrat hoče... zdaj pa boste rekli "saj so si sami krivi da ne računajo" mogoče pa se jim negre samo zaradi keša ? ste pomislili na to ? Na linuxu poslušam muziko, gledam porn, programiram v c++u (v bistvu sem komaj začel) se ukvarjam malo z grafiko v gimpu (VEM da ga photoshop poje, zato pa je tu wine ki poganja cs 2 brez problemov), msnjam in ircam kaj še hočem več... zdaj se bo verjetno nek uber gamer oglasil pa se začel bunit da ne linux ne poganja igric... zakaj pa je dragi bog ustvaril konzole ?:) dela mi brez problemov in zadovoljen sem z njim. Nekateri pa očitno samo čakajo da firefox zaradi flasha crashne da lahko pol grejo na internet pisat kako je za kurac... eh:) vem da že bluzim.. but stop me, if you can.

BoLhCa ::

Mors 3x vec klikat da prids do istih informacij.


Niti ne u bistvu, razen če enostavno ne veš kje je stvar in klikaš u prazno~

MrStein ::

sammy73:
MrStein: a mi razložiš kako ti uspe stestirati vse popolurane distribucije linuxa ob tem da od jutra do večera na vseh tvojih računalnikih tečejo vindolsi? da nisi ti česa pomešal!

Preštej vse javno dostopne bug reporte pod mojim imenom.
Potem povej 3, ki so izmišljene (torej niso posledica poganjanja in opazovanja dejanskega softvera).
In se bom sam imenoval lažnivec. Do takrat pa je žoga na tvoji polovici.

Imenujem se David Balažic, za debian se mi zdi sem pošiljal iz emaila xerces8.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

MrStein ::

Minimalisticen GUI ftw.

Točno tak.
Do what I said and then get the fsck out of my way!

axee:
No, pa vseeno ne morš rečt da bi v letu 2008 uporabljal videz win2000.

V letu 2008 bi uporabljal Classic izgled.
Čakaj malo. Ne bi uporabljal. Ampak uporabljam.

|Sawyer|:
desktop je ravno za ikone, cim vec jih mas tem hitreje dostopas do stvari.

To je eno mnenje. Drugo mnenje pa je, da je naj desktop čist.
Kaj pomeni "projket" ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

driver_x ::

MrStein: ne bom preverjal, ti verjamem. Se pa na tvojem mestu ne bi ravno hvalil s tem, da kljub vsem tem izkušnjam še vedno potrebuješ en teden za nastavitev sistema z linuxom.

squngy ::

@MrStein "Točno tak.
Do what I said and then get the fsck out of my way!"

+1

@sammy73

Si mogoče kdaj pomislil da nimajo vsi iste (isto količino) stvari za nastavt?

PS: faking rinjenje in popravki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: squngy ()

MrStein ::

Ja, ja. Bogovi ki sistem postavijo iz nule v pol ure.
Šur. Molim k vam ... ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

driver_x ::

Kar moli, jaz sem ti pa tu zgoraj v nebesih že rezerviral prenosnik z winXP! 8-)

Tr0n ::

Al pa Visto, kjer mas vse berajt v 20 minutah po startu instalacije. :)

Spock83 ::

Upam, da bodo perfomanse v igrah povečali vsaj na ravni XP-jev.

3p ::

MrStein: ne bom preverjal, ti verjamem. Se pa na tvojem mestu ne bi ravno hvalil s tem, da kljub vsem tem izkušnjam še vedno potrebuješ en teden za nastavitev sistema z linuxom.


Najbrž je bistveno, kak sistem in kaj mora gori teči. Če rabiš samo net, pa da browser špila, je to res v eni uri (če nisi kakega preveč novega/eksotičnega hardvera kupil).

Poldi112 ::

Ne, to je v pol ure. V eni uri je pa (v mojem primeru) da imaš še apache, php, postgres, pear, wine, sshd, zaprti kodeki in malo prirejanja okolja lastnih potrebam. Res je da same standardne zadeve, a še vedno veliko hitreje kot pri win, kjer rabim skoraj cel dan da ročno vse zadnje verzije downloadam, klikam next, resetiram,...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BigWhale ::

Tudi jaz sem eden izmed tistih:

"Haha, glejte tega ima visto in ma nastimano tko, da zgleda k Windows 98!"

Linux uporabljam ze od hm, preden se je marsikdo tukaj rodil... :> Pa tud men ne rata nastimat vsega v pol ure. Bemtis jest v pol ure se ze konfiguriranga workstationa ne postavim skupaj po tem, ko rebootam. :)))

tomaz- ::

in kam je odšla tema z naslovom:

Windows 7 beta bo na voljo vsem ......

BoLhCa ::

Upam, da bodo perfomanse v igrah povečali vsaj na ravni XP-jev.


Zakaj bi degradiral performanse ?!

vejnovic ::


sicer pa priznajte...če bi bil linux plačljiv..in bi stal 100 eur tako kot xp...bi ga kdo kupil? mislim da ga nihče niti povohal nebi


Jaz sem pa redno kupoval SuSE Linux. :D

Jst ::

>v visti so glih z novim interfrejsom zajebal.Mors 3x vec klikat da prids do istih informacij.

Meni je v linuxu super Beagle. V Visti je na search v start meniju na stopnji dojenčka - v0.0.003-preprepreSecondBuild - proti beaglu. Ampak je korak v pravo smer. In jaz, ko pritisnim na Start Meni v 99% napišem kaj hočem, namesto klik-klik. Je pa res, da do veliko stvati ne moreš preko searcha; to so kakšne nastavitve, itd.. ampak to tako ali tako uporabiš samo takrat, ko sistem namestiš in skonfiguriraš. Ampak se vseeno ne bi branil Beagle-a oz. njegove funkcionalnosti v Visti.

>Jaz pa ko hočem popolnoma prazno namizje

Jaz imam tudi čisto prazno namizje. To je zame nekakšen trenuten workspace, ki ga potem posortiram na disku. Icematrix je verjetno mislil pod besedo "projekt" to, s čim se trenutno ukvarja.

In Prazno NamizjeTM zame pomeni, da nimam več nič za narediti. Prosti čas!!!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

smash ::

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft končal prevzem Skypa

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
199073 (7794) techfreak :)
»

Microsoft pokazal predogled Office Web Apps

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
64204 (3711) noraguta
»

Danes Vista SP2 beta

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
166189 (4672) LordPero
»

Windows 7 se bo imenoval ... Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6818975 (14209) MrStein
»

windows whistler

Oddelek: Pomoč in nasveti
442132 (1650) andrej

Več podobnih tem