» »

Izšel Open Office Org 3.0

1
2
3 4

poweroff ::

genijalno open source je popolen, zamenjati je treba ljudstvo.


Ne, smo pa v oni temi o Visti prebrali, da Vista že dela hitreje kot Xp. Če pa komu ne dela hitreje je pa to zato, ker ta oseba laže. Ali pa naj si gre kupit hitrejši računalnik.

Skratka - zanič so računalniki, uporabniki, proizvajalci gonilnikov, le vista je najboljša in popolna.
sudo poweroff

driver_x ::

Rešitev: državna uprava naj se odprtokodi. :P


Kdo bo pa v primeru uporabe odprtokodnih rešitev provizije dajal? Pa kdo bo posrednik? Ko bo tole porihtano, bo mogoč tudi prehod!

rejven ::

se strinjam s sammyjem, da skuša vsak svoj lonček zravn pristavt tako, da s stališča države še razumem, da se ni zgodil prehod na oo in druge odprtokodne rešitve. Je pa res da se po nekaterih uradih že pridno uporablja oo. Podjetje se pa tako ali tako samo odloči, kaj mu bol ustreza in namesti software, ki zadovolji njihove potrebe. Je pa res dostikrat problem, da v podjetjih (sploh kakih manjših) delajo neki kvazi "računalničarni" katerih znanje je dostiskrat zelo omejeno in zato tudi predlagajo rešitve, ki potrebujejo čimmanj truda in znanja, pa še za kako provizijo se mimo podjetja zmenijo->vem za primer ko je "računalničar" ugotovil, da obstoječi računalniki niso več vredu, ker ne morejo poganjat viste, ki je potrebna za novo verzijo officev (2007, docx...plugin). Tako se je podjetje na njegovo priporočilo odločilo za nakup novih compov, čeprav so stari bili še daleč od neuporabni, sploh ker se jih je uporabljalo izključno za office (p4, giga ram,...winxp). Se strinjam, da si je podjetje samo krivo za takega "strokovnjaka". Je pa res, da se lahko podjetje na ta račun izogne plačilu določenim davkom hkrati pa posodobi svojo opremo.

krjul ::

linuxdady: kakšno podporo pa rabiš za MSO? ali bolje: kaj dobiš, če pokličeš na MS podporni center? malo manj živcev v glavi (kar je po eni strani dobro, ker ta slabi odmrejo in dajo plac svežim ;-)
stric gugl ti najprej in najbolj pomaga. podpora je ena sama potuha za programje, ki se ga uporablja tako pogosto kot žlico.
enga FLOSS kralja z žezlom rabmo v Slo, ki bo budale po glavi potolkel.
Pa kako budalo manj v raznih ministrstvih in agencijah, ki uporabnikom (javnim, zasebnim ...) pošiljajo tabelce za izpolnjevanje v MS formatu z makri in te prisilijo, da si namestiš MSO. naj delajo še OOo verzije tabelc!

BigWhale ::

Rešitev: državna uprava naj se odprtokodi. [:P]


Kdo bo pa v primeru uporabe odprtokodnih rešitev provizije dajal? Pa kdo bo posrednik? Ko bo tole porihtano, bo mogoč tudi prehod!


Ne rabi se drzavna uprava odprtokodit... Smo ze nekaj let nazaj ugotovili, da je stvar na nek nacin nemogoca. Potrebno je samo to, da drzavna uprava omogoci uporabo ostalih orodij.

gokky ::

Gre za to, da za OOO nihče ne zagotavlja nikakršne podpore. Dobavitelja, ki bi kakorkoli odgovarjal za izdelek, enostavno ni.
Takšne nabave pa si uprava pač ne more privoščiti.


Tudi M$ mi ne nudi nobene podpore. Ker imam nameščeno cenejšo - a plačano - različico XP in MSO, ki sem ju kupil skupaj z novim računalnikom, samo rečejo "Obrnite se na proizvajalca računalnika". Tam pa dobim (prosto po Nejcu Zaplotniku) "jajc na oko in kurc v čelo".

IMHO je neuporaba open source produktov v državni upravi najprej vezana na odpor proti spremembam (tako med IT v državni upravi, kot med uporabniki), ki je sicer značilen za vsa socialna področja. Naslednji korak pa so morda že stroški (v državni upravi si (upam, da samo še nekateri) ljudje še vedno lahko privoščijo reči, da nečesa ne bodo delali, ker niso bili na izobraževanju).

techfreak :) ::

Za domačo uporabo je v večini OO dovolj dober.

Drugače pa večina domačih uporabnikov tako nima legalnih MSO in bi bilo boljše, da uporabljajo OO.

Azrael ::

>>>Tudi M$ mi ne nudi nobene podpore. Ker imam nameščeno cenejšo - a plačano - različico XP in MSO, ki sem ju kupil skupaj z novim računalnikom, samo rečejo "Obrnite se na proizvajalca računalnika".

Odvisno od licence, če je za podporo za nek MS izdelek zadolćen proizvajalec HW, teži in se zgražaj nad njim, če je podpora zanič. Če imaš podporo za izdelek preko npr. MS Slovenija, se obrni nanje. Če imaš corporate podporo, pa tudi veš kam se obrniti, imaš napisano črno na belem.

Pošiljati v rojstne kraje, tiste, ki ti povedo, da niso pravi naslov za tvoje težave in ti pri tem povedo kdo je pravi, je debilno.

p.s. Kakšen je urejevalnik enačb v novem OOo? Če je tak kot je bil, nima smisla, da zadevo sploh vlečem dol.
Nekoč je bil Slo-tech.

Oven-2k ::

Azrael, urejevalnik za pisanje formul je še vedno enak. Meni osebno se zelo dopade, ker sem se med pisanjem ene od seminarskih nalog zelo zverziral v tistim jeziku za pisanje teh formul, ki močno spominja na TeX, tako da gre zadeva zelo hitro.

Sicer pa me je namestitveni program prijetno presenetil z nečim, kar sem čakal že celo življenje in danes dočakal. Namreč, med namestitvijo so bile v uporabi nekatere datoteke, ki jih je moral posodobiti in začuda me je poleg opozorila pričakal tudi seznam PID-ov procesov, ki so uporabljali te datoteke. Huraaaaaaaa. Ubijem ustrezne procese, kliknem "Ponovi" in zadeva rešena :D
Rok

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oven-2k ()

Azrael ::

Hvala. Torej smo tam kjer smo bili, škoda.
Nekoč je bil Slo-tech.

BigWhale ::

Hvala. Torej smo tam kjer smo bili, škoda.


V bistvu nismo. V bistvu si ti ne fleksibilen, ker se nisi pripravljen nauciti nekaj novega.

A si bil tud tko nefleksibilen, ko si prehajal iz DOS-a na Windows?

krho ::

Sem ravnokar dol potegnil finalno različico, prej sem imel RC2.
Ter upgrade crkne... Na Visti x64 mi installer Pravi "Error 1303 The installer has insufficient privileges to access this directory: C:\Program Files (x86)\OpenOffice.org 3\program".... ;((
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

Bor H ::

Nism se hotu vmešat v to debato ampak vseen, zakaj se more vedno ljudstvo učit? To je tko kukr da bi šol v london in boš prčakval da se bojo vsi naučil slovensko, poglejte (kok folk sovraž to primerjavo :D) avtomobilsko industrijo, napredek precej hitr ampak xenon luči se enako prižgejo kot navadne na 20 let stari katrci...

Azrael ::

@BigWhale

Način za vnos formul je narejen na pol, to je narobe.

Pisati kodo, ki na koncu izriše formulo, je za nekater primere OK, toda možnost, da bi samo naklikal vse skupaj, kot ima MS Word že dolgo, pa ne dela. Nedokončano delo. Delati bi moralo oboje in bi bila še ena prednost pres MS izdelkom, tako pa kompliciranje tam kjer ni treba.

In še, le za katerega hudiča bi vlekel dol SW paket, ki mi ne prinaša nobene pomembne izboljšave v primerjavi s tem, ki ga imam? Nove ikone in novi zužki? Hvala, toda ne hvala.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

BigWhale ::

Sej tud Bold text se isto nardi v OOo in kakem drugem officu. Se pa zato dans en moderen avto drgac vzge kot se je vcas katrca. Ne rabis vec zauga ven vlacit, mors pa eno kartico vtaknt v en slot v avtu pa na knof prtisnt!

Zakaj se more ljudstvo ucit? Zato ker stvari niso samoumevne. Tud k so sli iz DOSa na Win so se ucil. Al so ze kr vsi vse znal al kako?

ender ::

Krho: isto se je zgodilo meni, rešitev je bila, da sem z Process Explorerjem zaprl handle, ki je imel zaklenjen "C:\Program Files (x86)\OpenOffice.org 3\program" (ne program, samo handle - vklopi prikaz spodnjega okna v ProcExp), potem pa ponovno naredil ta imenik.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Highlag ::

Hm zanimivo. Sam uporabljam OOOrg že kar nekaj let doma in sedaj recimo leto in pol v službi. Predelamo kar nekaj papirja zaradi raznih dokumentov predvsem z Writerjem in nekaj z Calcom, minimalno pa z Draw-om. In moram reči, da po 8 letih uporabe M$ produktov, M$ offica sploh ne pogrešam. Saj ima jo programi občasno kakšne probleme oziroma jih imamo mi, samo se da vse rešit. Do danes sem z OOOrg odprl še vse dokumente, ki sem jih prejel.
Ljudje nočejo sprejet OOOrg predvsem zato, ker bi se morali naučiti nekaj malega novosti. To pač ni M$ in ima nekaj stvari rešeno drugače ali so postavljene drugje. Drugih razlogov pa ni.
Never trust a computer you can't throw out a window

RejZoR ::

Včasih sem mel naložen skrekan Microsoft Office za tiste par dokumentov, ki sem jih spisal sem in tja za šolo.
Pol pa sem nekega dne našel OpenOffice in od takrat naprej se niti ubadam ne več z MS Office. Za moje domače potrebe je več kot dovolj zmogljiv, delo je praktično enako kot v MS programih. Vbistvu mi je celo bolj všeč, ma en tak warm and fuzzy feeling, sploh tale trojka.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Utk ::

A si bil tud tko nefleksibilen, ko si prehajal iz DOS-a na Windows?


Zarota! Vsi Slovenceljni smo se odločili, da bomo kradli M$ programe, da bo M$ še bolj bogat, tisti, ki delijo alternative zastonj pa še bolj revni. Res smo za odstrel.

Okapi ::

Hmm, in kako je lahko M$ bolj bogat, če mu krademo programe? Problem je, ker tisti, ki zapravljajo tuj (= naš) denar, njihove programe kupujejo.

O.

Utk ::

Jaz ne vem kako. Vprašaj tiste, ki imajo zarad tega strašno izgubo, ker nihče ne uporablja njihovih zastonj alternativ.

kriko1 ::

Hmm, in kako je lahko M$ bolj bogat, če mu krademo programe? Problem je, ker tisti, ki zapravljajo tuj (= naš) denar, njihove programe kupujejo.

O.


Omogočaš vendor lock-in npr.

BigWhale ::

Hmm, in kako je lahko M$ bolj bogat, če mu krademo programe? Problem je, ker tisti, ki zapravljajo tuj (= naš) denar, njihove programe kupujejo.

O.


Omogočaš vendor lock-in npr.


What he said.

To je glavni problem. Z uporabo MS programov pomagas pri podpori njihovih formatov. Torej karikirano, ker so vsi pokradli MS Office potem drzavna uprava na podlagi tega doloci kak bo format dokumenta za komunikacijo z drzavno upravo.

"Sej majo vsi ofise, bomo se mi to kupil in pol nam bodo vsi word dokumente posiljal pa bo!"

Lahko bi pa rekli:

"Polovica ljudi ima MS Office, polovica OpenOffice.org. Openoffice je zastonj, dejmo mi openoffice uporabit. Tisti, ki imajo MS Office, lahko itak zastonj OOo dobijo."

rgv45vg4t335 ::

... prav tako IBM (Lotus Notes 8.5). Prehod na OOO bi bil torej smotrn samo ob istočasnem prehodu na Linux. ...


Lotus Notes od verzije 8.0 naprej vključuje tudi Symphony. Gre za jedro OpenOffice-a z Eclipse uporabniškim vmesnikom. Kar se tiče formatov in funkcionalnosti se to tako ne razlikuje od OO.

Seveda IBM nudi podporo za Lotus Notes.

Seveda Lotus Notes teče (v veliki večini) na Windows-ih.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

techfreak :) ::

Verjetno veliko ljudi niti ne ve, da doma uporablja ukraden MS Office, saj jim ga namestijo ali prijatelji - računalničarji ali pa njihovi sinovi itd.

Če bi pa slučajno gledali, če kdo uporablja nelegalno programsko opremo, pa bi verjetno tako večina uporabljala OO, saj bi jim bil dovolj.

Vsekakor pa nikakor nima polovica slovenskega prebivalstva OO. Zelo malo, saj ga ne poznajo.

rejven ::

Verjetno veliko ljudi niti ne ve, da doma uporablja ukraden MS Office, saj jim ga namestijo ali prijatelji - računalničarji ali pa njihovi sinovi itd.


strinjam , večina si to predstavlja kot nekaj kar je itak že v računalniku:)

smihael ::

Vsi naveličani docx in doc-ov si v podpis dodajte:


Please avoid sending me Word or PowerPoint attachments.
See http://www.gnu.org/philosophy/no-word-a...

Jst ::

Ein Q:

Rad bi v Ang verziji OOO uporabljal Slo slovar. Kako to nastavim?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

NorK ::

V podjetju razmišljamo, da bi v večji meri prešli na OOo. Nekaj računalnikov bi imelo MSO zaradi kompatibilnosti z B2WIN (če kje uporabljate Baan, vam je to morda znano). Če pa odkrijemo nek kvaliteten program za izvoz podatkov iz Baana v Calc, bi bilo pa sploh super. Velika večina jih uporablja le Word, Excel in Outlook (ter PowerPoint - pa še tega samo za pregledovanje privatne pošte). Precej od teh pa pošte skoraj ne pregleduje. Dalo pa bi se jim brez težav namestiti kaj drugega.

Zanima me, če kdo ve v katerih podjetjih že uporabljajo OOo in kakšne so njihove izkušnje. Kaj so uporabljali prej, kako je potekal prehod in s kakšnimi težavami so se pri tem srečevali ali pa se morda še vedno srečujejo. Vsaka informacija je dobrodošla. Lahko tukaj ali pa prek zasebnih sporočil.

techfreak :) ::

@Jst: glede na to, da si len (imaš na OO.org lepo link do slovarjev):
http://wiki.services.openoffice.org/wik...


@Kitoslav: Z Wordom bo verjetno še najmanj težav. Pri Outlook se bodo morali navaditi na Thunderbird (ali kaj boste uporabljali), vendar to ni tako hudo. Najhujše je prehod iz Excela. Če imate kakšne makre ... se sploh ne splača pretvarjati, ker bo xyqw različnih težav.
Že pretvarjanje ostalih dokumentov iz Excela v Calc je prava nočna mora, saj bo veliko stvari drugače in podobno.
Najhujša stvar pa bo ljudi privaditi Calca. Prehod iz Excela na Calc je groza. Veliko funkcij ni, drugačne so nastavitve, drugačni so dialogi itd. Je skoraj tako, kot da se učiš od začetka z razliko, da ima Calc manj funkcij. OOo3 ima to malce bolj rešeno, ampak še vseeno.

NorK ::

Večinoma itak uporabljajo le Word in Outlook. Pa še to za res najbolj osnovne zadeve. Če uporabljajo Excel, pa največkrat tudi ne gre za neke zapletene zadeve, makri pa tudi niso ravno pogosti. Tako da nekih večjih problemov ne pričakujem. Tisti, ki se bolj napredno ukvarjajo z Excelom bi pa itak še naprej uporabljali MSO.

opeter ::

Dejansko pisarniške zbirke (v tem primeru OO.org) sploh ne bi imel na računalniku, če ne bi bilo potrebno odpirati Wordove datoteke.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

techfreak :) ::

Dejansko pisarniške zbirke (v tem primeru OO.org) sploh ne bi imel na računalniku, če ne bi bilo potrebno odpirati Wordove datoteke.

Katero pisarniško zbirko pa uporabljaš za pisanje dokumentov itd.?

Poldi112 ::

Jaz sem kar nekaj nezahtevnih uporabnikov brez problema prestavil na OOo. Edini občasni problem so kakšni čudni rtf dokumenti, po možnosti s tabelami, ki jih ne prebavi, je pa res da ima z njimi navadno tudi MS problem, a jih vsaj odpre. Takrat pač jaz na mašini ki ima MS office naredim konverzijo. Mogoče 1x letno.

Nastaviš jim default shranjevanje na MS formate in mirno izmenjujejo dokumente s poslovnimi partnerji. Ker za tajniška opravila, račune in podobno macrov ni.

Plus da kar se učenja tiče, lažje bodo šli iz MS office xp/2003 na OOo 3.0 kot na MS Office 2007.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

NorK ::

No super. Potem se bo v kratkem število OOo uporabnikov povečalo za približno 40 ljudi. :)

Poldi112 ::

Samo predlagal bi ti da greš postopoma. Najprej prestaviš par ljudi, ki so med bolj talentiranimi in naprednimi uporabniki. Tu spoznaš večino težav ki jih bodo imeli vsi.

Sploh super je če oni vidijo prednost v novem programu, ker potem oni delajo kot evangelisti zate :)

Če pa to ne pa vsaj pomagajo kolegom, ki imajo več težav, pri prehodu.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Jst ::

Dejan: lenoba pač ne ve, kam odpakirati te fajle, in kako potem oo dopovedati, da jih uporablja. Mi lahko prosim še to poveš, stari lenobi? Please.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

To piše na strani:

To install a new dictionary in Vanilla OpenOffice.org 2.x, call "File -> Wizards -> Install new dictionaries" in OpenOffice.org. Then exit and re-start OpenOffice.org, including the Quickstarter (if used).


Ampak meni jih noče in noče uporabljati. Vsako besedo, ki jo napišem, je kao napačna.

--
edit: ali je v v3.0 kaj posebnega?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

bili_39 ::

@Jst: to je veljalo za verzijo 2.x

Kako se pa slovarji nastavijo v verziji 3. pa ni lahko odkriti.
Mogoče nas bo kdo razsvetlil?

poweroff ::

Kitoslav, OOo uporablja Zdravstveni dom Ljubljana, pa sodišča. Ti pas tudi jaz svetujem postopen prehod.
sudo poweroff

techfreak :) ::

@Jst: http://wiki.services.openoffice.org/wik...
Je res mogoče malo težje kot v OOo, vendar pa ni tako težko.
Navadni uporabniki bodo pa tako slo različico uporabljali in ne bodo imeli težav.

Drugače pa jaz sem samo napisal kako je bilo v X podjetju, vendar na koncu so seveda prešli na OOo.

dragana ::

Na slovenski OO strani potegneš dol "paket slovarjev za črkovanje in deljenje besed - slovar za črkovanje - vzorci za deljenje besed - slovar sopomenk (poskusno)" in jih odpreš z OO. To je to.

krho ::

Drugače pa meni Tools/Language/More Dictionaries online... oz. nekaj podobnega
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

opeter ::

Dejansko pisarniške zbirke (v tem primeru OO.org) sploh ne bi imel na računalniku, če ne bi bilo potrebno odpirati Wordove datoteke.

Katero pisarniško zbirko pa uporabljaš za pisanje dokumentov itd.?


Tistih nekaj dokumentov, kar moram napisat, naredim v NeoOffice (OO.org 3 Aquo sem vrgel dol, ker je prepočaaaaasna), če je že potrebno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

AvtoR ::

Pri Open Office me moti ena sama zadeva: Preglednice ne moreš kopirati/prilepiti direktno v Corel-a.
Samo zaradi tega še vedno vstrajam pri Office-u 97.
So kaki obeti da to končno poštimajo?

techfreak :) ::

@opeter: mogoče je beta bila res v nekaterih primerih prepočasna, ampak pri OOo3 nisem opazil, da bi bilo kaj počasnejše.

Ampak še vseeno uporabljam tudi NeoOffice.

@B-o-b-n-a-r: si prepričan, da je kriv OO in ne Corel?

opeter ::

Dejan, finalno verzijo sem preizkušal. Po pravici povedano je tako počasno, da sem mislil, da sedim pred kakšnim 10 let starim Mac računalnikom, na katerega sem s silo namestil Leoparda, ne pa pred računalnikom s C2D 1,83 GHz in 4 GB RAMa...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Jst ::

>Drugače pa meni Tools/Language/More Dictionaries online... oz. nekaj podobnega

Jep, samo kaj ko mi ne dela. Sedaj se mi niti besede več ne podčrtujejo, pa ni važno kateri jezik nastavim (eng, slo).
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

rgv45vg4t335 ::

Dejan, finalno verzijo sem preizkušal. Po pravici povedano je tako počasno, da sem mislil, da sedim pred kakšnim 10 let starim Mac računalnikom, na katerega sem s silo namestil Leoparda, ne pa pred računalnikom s C2D 1,83 GHz in 4 GB RAMa...


1,83 GHz? Ja, saj to zveni 10 let staro. Samo ne vem kako si spravil 4 GB RAM-a notri:D
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

opeter ::

Ali poznaš magično kombinacijo 2x2 GB RAM? Sicer je dejansko uporabno cca. 3,25 GB, ampak je tudi to nadpovprečno za takle mašino.

Več na spodnji povezavi:
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t...

In ne, ni 10 let staro.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel LibreOffice 3.3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
8422013 (17257) System
»

Izšel OpenOffice 3.1

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
124833 (3357) opeter
»

Izšel OpenOffice.org 2.2

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
245420 (2559) marvin42
»

Izšel Open Office Org 3.0 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
17523869 (15407) BlueRunner
»

Izšel OpenOffice.org 2.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
6411370 (9002) Jst

Več podobnih tem