» »

Izrael razvija robota v velikosti sršena

1
2
»

Daedalus ::

Ne prej ukrepat?

A kje to trdim?

Problem nastane takrat, ko se v boju proti samodržcem začnejo uporabljat metode, ki so prej lastne samodržcem, kot pa državi, ki bi naj posredovala zaradi zaščite civilnega prebivalstva. Kot je recimo trosenje fosforja po civilnih ciljih. A je zdaj kaj bolj jasno?

Pa če se že greš vojno proti samodržcem, je lepo biti dosleden. Ne pa da jih prosto po trenutnem razpoloženju ene rušiš, druge podpiraš in tretje nastavljaš.


Pa pri tem seveda strašit domačo javnost, ki drugače nikoli nebi odobrila žrtvovanja njihovih vojakov za interese drugih ljudi.

Kakorkoli obrneš, v demokraciji si pač odvisen od mnenja volivcev. In tud zastraševanje in razni prijemi se ne morejo uspešno nadaljevati v nedogled, kar trenutno republikanci zelo dobro vejo. Pa tud ne moreš pričakovat, da se bojo vedno vsi strinjali s tvojo politiko. Če misliš, da bi se morali, pol živiš v napačnem sistemu. Pa tud boj za interese je tako tako...nihče ne bo žrtvoval življenj svojih vojakov izključno za tuje interese. Če to misliš - si pač naiven.


Koliko ljudi lahko samodržci pobijejo, preden smo se dolžni umešat?
Ne ukrepat ko zaradi maščevanja pobije celo vas, ne ukrepat ko trosi strup po kurdskih vaseh, ne ukrepat ko zasoli pokrajno v velikosti slovenije in jo spremeni v puščavo, zato ker se uporniki skrivajo tam?

Za Irak je nekak znano, da je glavno priložnost za obračun s Sadamom zafural Bush sr. Ampak ja, v takih primerih je treba ukrepat. Takrat, ko se zgodijo, ne pa kako desetletje kasneje pod nekimi bednimi izgovori. Kje je zdaj "Blairovo" orožje, ki lahko napade GB v 45 minutah?

Če je to seveda v interesu držav, ki sestavljajo mednarodno skupnost. Če ni, ti noben poziv k pravičnosti ne pomaga. Če pa je...pa tud uspeh ni garantiran, sploh če se stvari lotevaš diletantsko, kot busheva administracija Iraka.

V bistvu hočem povedat samo to, da je oborožen poseg absolutno zadnja možnost. Ki je ne gre jemat zlahka, ker se ti hitro zgodi to, kar se dogaja v Iraku. Če bi bli v času hladne vojne na eni strani tako trigger hepi...no ja, bi bil verjetno svet zdaj popolnoma drugačen.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Loki ::

ce bi bilo v iraku toliko vojakov (seveda na st. šrebivalcev/ vojakov), kot jih je bilo v nemciji (zavezniskih sil), bi tudi ta kaj hitro klonil. seveda za podobno ceno kot v 2. sv.
I left my wallet in El Segundo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sršeni!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10125713 (18272) Aljaz1980
»

MIT razvija človeku podobnega robota

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
195516 (4255) Keyser Soze
»

Roboti nadaljujejo z ofenzivo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
456823 (6122) nicnevem
»

Novi Honda Asimo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
123968 (3292) MrM
»

Robot za v vojno

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
362344 (2344) Aggressor

Več podobnih tem