» »

Kupovanje računalnika - Celje

1 2
3
»

BluPhenix ::

Nisn pravnik, ampak noben tud ni nic povedal kaj v tej smeri, pa sn se zato prijavo tu gor tud zarad tega, da vam to omenim

Aha, kaj mogoče sporočil uporabnika Barakuda1 ne vidiš? Tam je namreč bilo nekaj v tej smeri. Al si samo na hitro preletel vse skupaj in nisi nič pazljivo bral?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

SmeskoSnezak ::

BluPhenix, brat znam dobro. In Barakuda1 se o tem ni razgovoril, več je povedal o zakonih, ko ti en proda "preveč" kot bi rad imel.
@ Pusti soncu v srce... @

Barakuda1 ::

SmeskoSnezak


Nimaš prav.

Če nekdo snema nekaj, kar spada med javne aktivnosti, dejavnosti, ga nobena dolžnost ne veže, da akterje te dejavnosti vpraša, ali sme to objaviti ali ne.

Poglejva primer.

Greš na železniško postajo in snemaš prihod in odhod vlakov, s posebnim povdarkom na sprevodnikih in drugih železniški delavcih. Takšno snemanje definitivno ni prepovedano.

In na kamero posname nesramne, nevljudne in sploh nespoštljive sprevodnike.

Pa ja menda ne misliš, da jih je dolžan vprašat, a sme to objaviti eli ne.

Niti pod razno.


Posnetek je bil narejen na javnem mestu, snemalo se je povsem redne aktivnosti in dejavnosti železniških uslužbencev v njihovem delovnem okolju, ki je javno in dostopno uporabnikom (potnikom) in predstavlja le dokument časa, in nič več.

Drug primer


Policija pride in na silo razžene demonstrante (primer Postojne)

Po tvoji logiki, bi jih bili morali vprašet, ali smejo objavit in komentirat njih početje8-O .

No, sej oni bi si to želeli, tko kot naši trgovci, a kaj, ko to ostaja le na nivoju želje (vsaj za enkrat)


Da se ne ponavljamo.

Predračun je listina, dokument, ki je bil izročen stranki v njeno rabo in uporabo. Stranka sme narediti z njim kar hoče. Predračun stranke ne veže in ne obvezuje k ničemer. Zavezuje trgovca, ne pa tudi kupca.
Kupec lahko tak preračun že za prvim vogalom vrže v koš za smeti, al pa laufa z njim na tržno inšpekcijo.
Lahka pa naredi z njim tud kaj drugega. Gre do javnih medijev in ga objavi (pusti objavit)

Na predračunu ni bilo nikjer napisano, da je javna objava, ali njegovo razširjanje prepovedano (tud če bi bilo, je takšna določba vprašljiva).
Predračun je bil izdan iz področja dejavnosti prodajalca, tako da tudi tu ni nič spornega.

In kupec, je takšen predračun, ki je bil njegov (prejel ga je od prodajalca) pač objavil, ali dovolil objaviti....in kaj zdaj?

Trgovci so zagnali "vik in krik", ker je javnost izvedela za njih početje.
Hja, naj pa drugič opravljajo svoje delu tako, da si bodo želeli, da se njihovi predračuni objavijo, pa bo;)

Jasno pa je, če bi bili predračuni falsfikat, ali kako drugače prirejeni, pol bi bilo pa to, nekaj drugega.

p.s.

Snežko (registriran:
18.08.2006), a ti si se tud samo zaradi prizadetosti registriral na tem forumu, al se motim :) ;)

SmeskoSnezak ::

Haha, pravnik indeed. Očitno se spoznaš sam na pravo, človeški bonton in olika oz. ti. "nepisani zakoni" pa ne velajo , al kak? Jaz sem hoto samo od tebe zvedeti, če je to legalno početje. Očitno je. Ampak zame le ni vse tak črno ali belo. Imaš celo barvno paleto. In jaz pravim, da bi blo lepo od teh, ki so izvajali test, da kasnej se predstavjo kot tiste osebe, ki so. (Rekel sem tud, da sam to počnem, a ne znate brat na tem forumi? Očitno se vsak vtekne tja, kamor želi, le v celoto ne) To imenujemo ljudje bonton.

Da če nekdo izvede foro/se izdaja za nekoga, da se kasneje predstavi kdo v resnici je. Po tvojem lahk kriminalci vdrejo v tvoje stanovanje, se spilajo "kriminalce" in se kasneje sploh ne predstavijo, ko te uklenejo? 8-O No, bolje bi bilo reči policaji pod krinko.

Drug primer, glede na to, da si tud ti jih dau več. Po tvojem mnenju lahk novinar raziskuje nek "primer" brez, da se enega dne izjasni, kdo je. Sicer ne sme objaviti prispevka, saj se le mora razkriti in povedati resnico. To je mogoče forum, a zame ni, vsaj kar se tiče teh člankov. Tukaj se greste že "časopis". In kolikor jaz vem, da če objaviš nekaj v časopisu, se mora tisti , s katerim si vodil pogovor, strinjati. A ni tako? Naj me nekdo popravi, saj sn že omeno, da nisn pravnik. Moja pohorska logika mi je cist dost. :P

Pa poglejte še z druge plati. Ko bi povedali resnico, bi jih malo vse šokiralo. Sploh ko bi omenli, da bo to prišlo v "javnost". Tako bi vsaj trgovce naučili , naj se že mal streznijo, kot to radi rečemo tu gor na pohori. :D

Če ti jaz zvenim prizadet, pa ne vem ka ti naj sploh napisem. Da nisem? Da nisem trgovc? Pa saj mi ne bi verjel, ali? :))
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Ah, da se še jaz piknem v eno stvar...

Bom te kar citiral: "Greš na železniško postajo in snemaš prihod in odhod vlakov, s posebnim povdarkom na sprevodnikih in drugih železniški delavcih. Takšno snemanje definitivno ni prepovedano.

In na kamero posname nesramne, nevljudne in sploh nespoštljive sprevodnike.

Pa ja menda ne misliš, da jih je dolžan vprašat, a sme to objaviti eli ne."

Od kdaj so v privat trgovini tla javna in lahk tam not hodijo vsi ki si to želijo in mislijo, da lahk tam vse počnejo? Alo... pa kaj ti je! 8-O 8-O
@ Pusti soncu v srce... @

Paramedic ::

To imenujemo ljudje bonton.
Vse kar še ostane kupcu, potem ko kupi na slepo računalnik, je bonton. Pa pekoča rit. Kaj pa bonton prodajalcev?

Še enkrat, to je test sposobnosti in poštenosti prodajalcev, ne pa primerjava cen.

Pa ta debata je vsakič, ko se omenja kaj o primernosti objave predračunov, povsem offtopic. Kot če bi snemal pogovor, ko mi en prodaja drogo, potem bi se pa zagovarjal, da je bilo posredovanje tega novinarjem nevljudno. Primerov je zadosti, vljudnost pa tu nima veze, ker se gre za višje cilje.
End transmission.

SmeskoSnezak ::

Še enkrat, to je test sposobnosti in poštenosti prodajalcev, ne pa primerjava cen.


Ja, in? Prodajalec bi tud mogo met bonton/spoštovanje, pa ga je očitno pozabo v žepu. Mene ne zanima, kako so izvajali test, pa kak nesramni so bli. Samo jasno sn povedal, da je treba ob koncu se razkrit. Kaj ne kapiraš al že spiš ob tej uri? :D
@ Pusti soncu v srce... @

Barakuda1 ::

Od kdaj so v privat trgovini tla javna in lahk tam not hodijo vsi ki si to želijo in mislijo, da lahk tam vse počnejo? Alo... pa kaj ti je!



Od tistega trenutka dalje, ko si se na Okrožnem sodišču vpisal v register pravnih oseb.

Tam si vsej vesoljni publiki povedal kaj boš javno počel in česa ne.


Od tistega trenutka dalje, te torej veže na javnost poslovanja vse kar si si zapisal v ustanovitveni akt.



Kot trgovec najverjetneje tudi to, da boš omogočal vstop v tvoj lokal (trgovino) razstavljal prodajne artikle in sploh počel vse kar se imenuje trgovina po eni strani, ter po drugi vsem, (kapiraš - vsem), ki bodo želeli priti v tvojo štacuno, to nemoteno omogočil.

Od tistega trenutka dalje, si sprejel ne le blagodeti "privatništva", pač pa tudi vse obveznosti, ki gredo zraven.

Tvoja, še tako "privat štacuna" ni tvoja dnevna soba ali spalnica. Je prostor, v katerega smejo vstopati vsi. Tisti, ki bodo kaj kupili in tisti ki bodo sam firbc pasli.
Tisti, ki ti bodo v knjigo pritožb in pohval sam slavospeve peli in tisti, ki te bodo za vsak kiks takoj na inšpekcijo prijavli. Tisti, ki bodo o tebi širli sam tiste govorice, ki ti prijajo in tisti, ki bodo kritizirali tvoje slabo delo.

Ti je jasno....od vpisa v Register pravnih oseb, pravna oseba zaživi sebi lastno (pravno) življenje. In tudi ti kod lastnik in ustanovitelj ne moreš in ne smeš več s tem pravnim subjektom početi kar ti pade na pamet.

Lastnina je sicer z ustavo varovana dobrina, ni pa absolutna, tako kot si to nekateri zmotno predstavljajo.


Očitnbo si nekateri tole "privat" res zlo zlo po domamače predstavljate.

Barakuda1 ::

Samo jasno sn povedal, da je treba ob koncu se razkrit. Kaj ne kapiraš al že spiš ob tej uri?


Ne, trgovcu na licu mesta se ni potrebno.
Razkrili pa so se in to javno. Če se ne bi, ti zdaj ne bi imel o čem polemizirati.

Poglej si še enkrat članka.

Oba sta podpisana s polnim imenom in priimkom. Ni pa dolžnost avtorja (celo neetično bi lahko bilo v določenih primerih), če bi avtor izdal vir (informatorja)

A te še kak bonton muči, ali se samo ne moreš spoprijazniti z nekaterimi dejstvi?

SmeskoSnezak ::

Bravo. :aplavz: Končno ste vse napisalo , kar je bilo treba. V bistvu bi morali ta dejstva napisat not v članek, pa vseeno. Meni je važno sam, da mi je nekdo stvar razložo. Hvala, Barakuda1. ;)
@ Pusti soncu v srce... @

BluPhenix ::

Da če nekdo izvede foro/se izdaja za nekoga, da se kasneje predstavi kdo v resnici je. Po tvojem lahk kriminalci vdrejo v tvoje stanovanje, se spilajo "kriminalce" in se kasneje sploh ne predstavijo, ko te uklenejo? 8-O No, bolje bi bilo reči policaji pod krinko.

Pejle si napisal, da dobro bereš. Nebi se popolnoma strinjal, saj imaš na strani članka navedene tudi avtorje ... res preberi si celo stvar in potem piši dalje, ker očitno si samo preletel zadevo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

CaqKa ::

barakuda1 imaš kje kak izsek zakona ki govori o tem, da so tele površnie potem javne. to namreč prvič slišim pa bi me tozadevno zanimalo kaj več o tem.

VolkD ::

Mislim, da smo se do danes že krepko olastninili. Vsaka stvar ima torej lastnika. Tako cesta, kot pločnik imata lastnika. Tudi moje trije hektari gozda imata lastnika. To sem jaz. Zdaj pa vprašanje ? Je moj gozd javni prostor? Lahko prepovem gibanje v njem ?

Malo razmisleka prosim.

Površin, ki so "naše" ni več. Vsaka ima lastnika. Javni prostor pa z lastništvom nima prav veliko skupnega.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenska policija začenja uporabljati varne mobilne komunikacije

Oddelek: Novice / NWO
3615483 (12987) matijadmin
»

Prihodnje leto se vračajo telefoni Nokia

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
1426656 (23870) erunno
»

HTC-jeva družina Desire po novem s tremi člani (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6115168 (13520) PrimozR
»

Ubuntu Karmic Koala - Release Party (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
918965 (6258) techfreak :)
»

Intelovi štirje T-ji

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
82682 (2682) Dr_M

Več podobnih tem