» »

Opera 9

1 2
3
4 5

CaqKa ::

ali pa recimo tole: opera:config#SVG|RenderingQuality, zakaj tukaj ne more bit lepo slider, ali pa nekje napisano kake vrednosti sploh lahko izbiraš?

sherman ::

MrStein ::

CaqKa :
na nekaterih straneh mi namreč šumniki ne delaj pravilno, čeprav na ieju delajo..


Milijardo procentno napaka na serverju.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Road Runner ::

miljardno procentno ja... problem je najbrž to da ni encoding declariran v htmlju. server nima kaj pošiljat encodinga (lahko ga sicer, ampak to je imho neumno). probi najt če lahko nastaviš default encoding in ga nastavi na windows-1250 pa ti bojo najbrž delale one strani
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

CaqKa ::

tole okrog pošiljanja encodinga s strani serverja se meni tudi zdi butasta. kako pa naj server ve v katerem encodingu je document pisan?
sherman bom pogledal.

racerd morem najprej preverit tistih nevem kolko preferences za to vrednost :> možno pa da je tole: opera:config#Network|HTTPAcceptCharset

/edit
nek falback encoding se da naštelat, če bo slučajno še kdo iskal: opera:config#UserPrefs|FallbackHTMLEncoding

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Matevžk ::

Žal je res tako, da server pove klientu, v katerem encodingu je dokument. Potem pa še v dokumentu piše. Prav zato je tudi taka zmeda. En browser upošteva eno, drug drugo, tretji pa ničesar :)).
lp, Matevžk

kriko1 ::

na nekaterih straneh mi namreč šumniki ne delaj pravilno, čeprav na ieju delajo..
Tools->Preferences->General (Language)->details...->Encoding to assume for pages lacking spec.

CaqKa ::

ma na obeh straneh, kjer sem imel na operi težave s tem so do zdaj na moje teženje vstavli encoding.. tak da nimam neke strani kjer bi pretestiral :>

veteran ::

kako pa naj server ve v katerem encodingu je document pisan?

Saj ne ve, najprej se mal pogajata, browser (lahko) z Accept-Charset request headerjem pove, kaj je zanj sprejemljivo, klik. ;) In tu je problem, Opera ima po defaultu v accept-charset na prvem mestu iso-8859-1 (za podobno boleznijo trpi tudi firefox;). Vsaj na win platformi je najbolje imeti na prvem mestu windows-1250, sicer imaš probleme na raznih slovenskih straneh (je en kup takih, ki v html sploh nimajo definiranega charseta, šumnike pa v windows-1250).

Npr, tole je ena taka stran, kjer lahko testiraš (po defaultu kaže pravilne šumnike samo v IE, v firefoxu in operi pa ne). Pa nič jim ne teži, kje bomo pa sicer testirali. :D

Na BrowserSpy pa poglej, kaj pošilja tvoj brskalnik v accept headerju.

MrStein ::

Žal je res tako, da server pove klientu, v katerem encodingu je dokument. Potem pa še v dokumentu piše. Prav zato je tudi taka zmeda. En browser upošteva eno, drug drugo, tretji pa ničesar :)).

Standard kristalno jasno definira, kaj in kako se upošteva.

Žal loleki ne vedo dokumentov prav pisat, vebmojstri ne vedo prav server postavit in potem MS v IE vgradi kodo, ki proba uganit, kaj je en in drugi mislil (če sploh), ko so dokument pisali.
In vsi vemo, kaki so rezultati, če ugibamo, namesto da bi vedeli...


kako pa naj server ve v katerem encodingu je document pisan?

Eh, če niti server ne ve, kako pa potem naj klient ve ?


veteran, Accept-Charset je le namig server-ju, kaj bi klient rajši dobil. (Tega itak noben server ne upošteva.) server potem pošlje kak pač pošlje. In če pošlje narobe, bi klient 90% narobe prikazal.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Road Runner ::

če se ne motim gre takole:

browser najprej pogleda če je v "file headers" kaj dobil, torej kar je bilo poslano s serverja (nastavitev na httpd, ali pa kakšna server-side skripta)

če tega ni pogleda v glavo htmlja če tam kaj piše

če še tega ne dobi prikaže browser pač svoj efaulten charset


correct me if I'm wrong
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

darkolord ::

christooss ::

Hm
Zdj sm se končno odloču da probam opero.

Največji problem je to da ko vpišev v url vrstico rtvslo.si da vn error, ko pa dam npr. slo-tech.com pa najde brez problema.

Nekatere strani mal čudn prikazuje tudi slo tech. Lahko dam screenshot.

Zdej pa še par vprašanj

Kako naštimat da če vpišem neki v url vrstico da odpre v novem tabu?
Pa še kako importat passworde iz Firefox.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Matevžk ::

Tvoja težava glede domen je sledeča: ko v mozillo (firefox) vtipkaš neko domeno in ta ne obstaja, ta preizkusi še dodati spredaj www. in/ali zadaj .com, .org, .net, ...
Opera očitno tega ne počne (IE tudi mislim, da ne).
Domena slo-tech.com obstaja in kaže na isti naslov kot www.slo-tech.com, domena rtvslo.si pa ne obstaja, obstaja le www.rtvslo.si (tako so si pač postavili DNS). Vtipkati moraš torej www.rtvslo.si.
lp, Matevžk

sherman ::

Ima tudi Opera server name completition. Po defaultu je nastavljen na www in com. (Preferences->Advanced->Network)
Lahko npr. vpišeš slo-tech in Opera, če ne najde domene sama doda www in com. Lahko pa vpišeš slo-tech in pritisneš Ctrl + Enter in takoj avtomatsko doda.

Kako naštimat da če vpišem neki v url vrstico da odpre v novem tabu?
Najhitrejše je če ko vpišeš pritisneš Shift + Enter.

Nekatere strani mal čudn prikazuje tudi slo tech. Lahko dam screenshot.
Pokaži, kaj je narobe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sherman ()

christooss ::

Najhitrejše je če ko vpišeš pritisneš Shift + Enter.

A da bi pa naštimu da na enter to naredi pa ne gre?

Pokaži, kaj je narobe.

Sej ni tako hudo. Na slo-techu je itak samo en knoš mal čudn. Sm mislu da je zarad opere k nism nikol nerigistriran v mozilli. Cko da ni porbelema več. To je bla moja napaka sem prehitro sklepal

Kako pa je s prenosom gesl?
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

darkolord ::

Dvomim, da so v katerem programu gesla narejena tako, da se jih da kar prenest... Navsezadnje to ne bi blo glih kul za varnost ane?

Matevžk ::

Ti jih pa firefox lahko prikaže v tekstovni obliki v oknu. Samo za glavno geslo te še enkrat vpraša. Tako da če si jih samo pozabil, ni problem. Če se ti jih pa ne da na straneh ponovno vtipkavati, pa je problem :).
lp, Matevžk

;-) ::

"Uporabljam opero, ampak tole se mi ne zdi zrelo za final.
Res je bilo dosti narejenega, ampak na opera forums opažam da določenih stvari niso poštimali. Jaz bi jo imenoval beta 3."

Torej če praviš da sodiš po forumih da to ni zrelo, pol mi je vse jasno o tebi! Ne zdi se ti zrelo, ker tako piše na opera forums! Pol res bolš da si tih ko da pa take govoriš.

veteran ::

Accept-Charset je le namig server-ju, kaj bi klient rajši dobil. (Tega itak noben server ne upošteva.)

Ja, imaš prav, tole je bolj pobožna želja klienta. ;) V resnici je default-charset tisti, ki v končni fazi (na čudni strani) pravilno prikaže šumeče stvari...

Opera 9.01 (win)

Uraden release ali kr-neki snapshot? Na download strani je namreč še vedno verzija 9.00 (in glede na to, kaj je verzija 9 naredila z 8.54, ne grem tvegat, ker se mi res ne da vsakič na novo konfigurirat).

Dvomim, da so v katerem programu gesla narejena tako, da se jih da kar prenest...

No, Firefox ima možnost uvoza (file-import) gesel, zaznamkov... iz IE in Opere. Kaj pa Opera, zna uvozit gesla iz firefoxa? Praviš, da jih je treba pretipkat? :D

BTW, med različnimi inštalacijami firefoxa pa gesla enostavno prenesem tako, da kopiram dve datoteki iz profile direktorija (v nov profil). Simpl.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: veteran ()

darkolord ::

V Operi tudi samo skopiraš. Simpl.

A si probal v FF uvozit gesla iz Opere?


ker se mi res ne da vsakič na novo konfigurirat

To je samo med 8->9. Pa še za to je nekje višje napisana rešitev, kako se to popravi... Med 9.x in 9.y se nastavitve ne pokvarijo.

Changelog
- Fixed issue with setting external source viewer, now there is a separate field for parameters
- Fixed problem with text in forms broked when zooming
- Fixed bug where embedding mms:URIs and rtsp:URIs directly did not work
- Several stability fixes

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

kriko1 ::

Torej če praviš da sodiš po forumih da to ni zrelo, pol mi je vse jasno o tebi! Ne zdi se ti zrelo, ker tako piše na opera forums! Pol res bolš da si tih ko da pa take govoriš.

Če ti sodiš ljudi po forumih, pol mi je tudi o tebi vse jasno :P

Preberi še 1x moj post.

;-) ::

preber še enkrat moj citat pa povej kje se motim

kriko1 ::

Opera forums sem navedel kot vir, kjer lahko preveriš kaj dejansko je s produktom in mislim predvsem na teme kjer se razglabljajo pomanjkljivosti produkta, tudi s strani razvijalcev opere (beta forums). So tudi povezave na katerih lahko dejansko sam sprobaš in opaziš problem.

MrStein ::

darkolord:
Dvomim, da so v katerem programu gesla narejena tako, da se jih da kar prenest... Navsezadnje to ne bi blo glih kul za varnost ane?


Zakaj ? Certifikati so še bolj varnostno kritični, kot gesla, pa se brez problemov dajo prenašat med aplikacijami.

Si očitno padel pod predsodek, da je varnost zahtevna in uporabniku neprijazna. ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

64202 ::

Ja, še posebej, če so passwordi shranjeni takole: Information Security News: NT passwords not secure on WinCE devices :D
I am NaN, I am a free man!

Matevžk ::

64202, uf, kaj človek vse izve ... :)) Saj je veliko programov, ki na podoben način shranjujejo gesla, ampak ponavadi si ob kliku na "shrani geslo" deležen vsaj opozorila, da to pri tej aplikaciji pač ni varno.
lp, Matevžk

Jst ::

Se en bug v novi Operi:

Pri pisanju v memo (ali RichTexkMemo) v gmail-u imam tezave? Recimo END, HOME, Miskin klik na konec, me vrze sicto drugam.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

CaqKa ::

ma za gmail pa gcalendar imam še vedno dva iea ofnana.

christooss ::

Caqka Zakaj pa8-O
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

CaqKa ::

ker v operi ne delata kot v ieju.

[8-O] [8-O] [8-O]

darkolord ::

Kaj je pa pri gmailu narobe? meni deluje čisto v redu

CaqKa ::

fonti so po defaultu manjši, pa občasno se določene slike ponavljajo.. kot da bi imele repeat-x...
občasno tudi postanejo določeni deli črni.

OrlyTM ::

ma cel kup strani, ki jih redno obiskujem, prikaze cudno! Sm jo en cajt furov, pa me je zvleklo nazaj na Firefox.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

sherman ::

Bi zaupal, katere so te strani?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sherman ()

darkolord ::

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

kaj za opero morš bit extra talentiran da si javo inštaliraš?

/edit: očitno je treba restartat...
pa še navodila na opera strani so tak outdated da ti nič ni jasno (navodila v stilu, you must have opera 4 or higher..)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Jst ::

Guruji Opere,

Ali bi mi zaupali, kako izklopiti bittorrent download funkcionalnost?

Hvala!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

pino ::

Probi v adres bar napisat
opera:config
potem pa najdi BitTorrent in daj tam v enable kljujco ven. Pa ne me drzat za besedo....probi
LP Pino

5er--> ::

@Jst:

Izak ::

pino ma prav. Bittorrent client onemogočiš v opera:config nastavitvah.

Jst ::

5er:

Hvala. Ceprav jaz prvo tega nisem videl in sem kar svoj tip dodal s koncnico torrent.

Potem sem pa se enkrat pogledal tvojo sliko in videl, da moras oznaciti tist "Hide". Zdej imam pa dvojni zapis in "Delete" ne dela ce oznacim originalnega ali pa tistega, ki sem ga kreiral jaz po tvoji sliki. Cudno.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Se nekaj me zanima.

Vidis na strani converter.exe, stvar, ki jo rabis. In das "Open".

Zacne shranjevati v:

C:\Program Files\Opera\profile\cache4\\temporary_download\neki.exe

nato se pa zazene.

Kako bi spremenil ta "\\temporary_download"?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

strictom ::

Ja saj si sam izbral, da ti jo shrani v cache s tem, ko si kliknil 'Open'. Če želiš drugo lokacijo shranjene datoteke daj 'Save'.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Jst ::

Jaz pa hocem drugo cache download lokacijo, ker po tem, ko se prenese in zazene, datoteka se vedno ostane v tistem direktoriju. In ce das recimo pri openoffice "Open" ti brezveze zasede 200MB diska po tem, ko je ze instaliran.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Izak ::

Jst:

Greš opera:config, postavka "User Prefs" ter nastavitev "Cache Directory4". Mislim da je to prava stvar, če ne imaš pa spodaj neke podobne nastavitve. Sam nisem preizkusu...

Jst ::

A nisi opazil, da je "download cache" posebej lastnost?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Izak ::

Nevem o čem govoriš. Obrazloži malo.

Širajzl ::

Meni pa v operi noče odpret strani "speedtest.si", javo mam inštalirano, kaj bi laohk blo narube?
http://s2.bitefight.si/c.php?uid=29086

Jst ::

Izak:

Poglej, cache je enako kot "Temporary internet files", kjer se shranjujejo stvari, ki so mogoče* potrebne za izris strani, tako, da jo ti vidiš v braskalniku na zaslonu.

*če ne razumeš, vprašaj.


Opera ima svoj cache - in je znana po tem, da prerada poseže po cache files, kot pa dejansko, kar je na strani - in je v nekem direktoriju.

Ima pa poseben direktorij, kjer shranjuje temporary datoteke, če na strani, klikneš po nekem fajlu, ki ima končnico .exe in namesto, da daš "Save", izbereš "Open".

To je ta dir:
C:\Program Files\Opera\profile\cache4\\temporary_download\


Jaz bi pa spremenil cache/temporary_download. Če je to seveda sploh mogoče.

edit: typo
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opera Mini 4 beta

Oddelek: Novice / Brskalniki
285063 (3946) jest10
»

Opera 9 Technology Preview 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
538117 (6295) kriko1
»

internetni brskalnik

Oddelek: Programska oprema
323927 (3497) M.B.
»

Opera 9 Preview 1

Oddelek: Novice / Brskalniki
404678 (3357) MrStein
»

Opera, spletni brskalnik, ki je več kot to

Oddelek: Novice / Brskalniki
436766 (6766) Kaboom

Več podobnih tem