» »

Thermalright SI-128

Thermalright SI-128

Hartware.net - Thermalright na naši stani poznamo kot proizvajalca zelo zmogljivih hladilnih teles. S svojimi rešitvami vedno posega na sam vrh zmogljivosti in zmožnosti odvajanja topolote, saj so najboljše rešitve že primerljive s poceni vodnimi hlajenji. Njegova hladilna telesa sicer niso med najcenejšimi, kar še posebej velja najzmogljivejša, a za zadnji MHz ali tišino se je vedno seglo precej globoko v denarnico. Poleg tega so tudi časi, ko smo na forumu moledovali slovenske uvoznike, naj vendarle ponudijo Thermalright-ove produkte, davno mimo. Brez težav so pri nas na voljo najnovejši modeli.



Tokrat so se odločili prenoviti SI oziroma XP družino, kljub temu, da so prav nedavna prestavili zelo zmogljiv model Ultra 120 (in 90). Mimogrede, zasnova SI družine je očitno navdušila tudi druge proizvajale, ki jo bolj ali manj uspešno kopirajo (npr. Thermaltake). Pri novem modelu SI-128 so vgradili štiri 8 mm heatpipe cevi, povečali pa so tudi površino reber, ki odvajajo toploto.

Rezultati? Pri hitrosti ventilatorja dobrih 1100 obratov na minuto, je le kanček manj zmogljiv kot Ultra 120, če pa se vrtljaji obratov znižajo na 800/minuto, pa hladi za dve stopinji slabše kot model Ultra 120. Odločitev o vodoravni (SI) ali vertikalni (Ultra) varianti pa je kot vedno prepuščena željam in potrebam uporabnikov.

5 komentarjev

Looooooka ::

jesus f. christ...kmal bojo zacel 40 kilske hladilnike prodajat.

kuglvinkl ::

V bistvu sploh ni zelo težek. Če bi pogledal podatke in vedel, koliko tehtajo konkurenčni proizvodi...

amigo_no1 ::

Se ga že dobi pri nas ? Cena ?

Link do hladilnika

OChack ::

se mi zdi da je cena pr ns 12 jurju tm nek, kar niti ni tok čip, raj big tajfuna skor uzamem za mn dinar, če pa bi bla kera cenj varejanta za ta cooler pa super
Int€l inside, IDIOT Outside

Looooooka ::

mnja ne vem no.k sm su jst kupvat to tele zadeve so se mi zdele cist neprimerno tezke...da o oblikah(ce nimas glih naaaajvecje kiste glih za kksm cm zmanka plac pa mors ze pokrov rezat.
hvala bogu da ljudje se delajo silent ventilatorje =)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osebni racunalnik (obdelava video posnetkov. Do 1500€)

Oddelek: Kaj kupiti
323125 (1704) AtaStrumf
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za s939/754? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10623023 (18920) svetetko
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za LGA 755?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
427608 (6319) kmetek
»

Tih in zmogljiv računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
142419 (2177) bate
»

Hladilni sistem Thermalright Ultra 120

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
314219 (2998) MEDENA

Več podobnih tem