»

Prihaja Thermalright HR-03

Thermalright HR-03

Slo-Tech - Thermalright je predstavil nov hladilnik za grafične kartice z oznako HR-03. Hladilnik je zgrajen iz štirih vročih cevk (Heatpipe-ov) ter aluminijastih reber, za učinkovito hlajenje katerih lahko uporabimo 92 milimetrski ventilator.

Ob nakupu dobimo poleg hladilnika tudi hladilna rebra za hlajenje ramov na grafični kartici, mehanizem za namestitev na kartico ter mehanizem za namestitev 92 milimetrskega ventilatorja. Kupcem bo nov hladilnik za grafične kartice na voljo v prihodnjih tednih, njegova cena pa zaenkrat še ni znana.

Več o tem v Thermalrightovem sporočilu za javnost.

6 komentarjev

Zalman CNPS 9700 in Thermalright Ultra-90

Zalman CNPS 9700 LED

vir: ComputerBase
Slo-Tech - Zalman je pričel dokaj skromno. Vse kar so želeli, je bilo tiho hlajenje pregretih sestavnih delov računalnika. Njihove pahljače so bile med našimi bralci zelo popularne in priljubljene. Vendar pa do predstavitve modela CNSP 7000, njihove rešitve niso bile pretirano učinkovite, oziroma, nudile so samo tišino, ne pa nizkih temperatur.

Kasneje je postalo jasno, da uporabniki poleg tišine želijo tudi zmogljivo odvajanje oddane toplote. S prej omenjenim modelom 7000 jim je za kratek čas uspelo celo osvojili prestol. Konkurenca (Thermalright, Thermaltake, Coolermaster, …) seveda ni počivala, in tako smo bili priča novim in novim rekordom nizkih temperatur. Tudi pri Zalmanu niso sedeli...

7 komentarjev

Thermalright SI-128

Hartware.net - Thermalright na naši stani poznamo kot proizvajalca zelo zmogljivih hladilnih teles. S svojimi rešitvami vedno posega na sam vrh zmogljivosti in zmožnosti odvajanja topolote, saj so najboljše rešitve že primerljive s poceni vodnimi hlajenji. Njegova hladilna telesa sicer niso med najcenejšimi, kar še posebej velja najzmogljivejša, a za zadnji MHz ali tišino se je vedno seglo precej globoko v denarnico. Poleg tega so tudi časi, ko smo na forumu moledovali slovenske uvoznike, naj vendarle ponudijo Thermalright-ove produkte, davno mimo. Brez težav so pri nas na voljo najnovejši modeli.



Tokrat so se odločili prenoviti SI oziroma XP družino, kljub temu, da so prav nedavna prestavili zelo...

5 komentarjev

Uporaba Thermalright SI-97 (Soc.A) za hlajenje grafične kartice

Adrian's Rojak Pot - Dandanašnji grafični procesorji porabijo veliko energije, ki jo sprostijo v obliki toplote. Proizvajalci grafičnih kartic se bolj ali manj uspešno spopadajo s tem problemom. Za zadnje presenečenje je poskrbela nVidia, hlajenje njihovega paradnega konja, Geforca 7800 GTX, namreč zavzame samo eno PCI režo. Presenečenje zato, ker so tudi izdelovalci kartic, zgrajenih okrog ATi-jeve arhitekture X80X, za najmočnejše modele posegli po mogočnih hladilnih telesih. Do sedaj smo bili velikih hladilnikov vajeni predvsem s strani nVidie.

Če bi radi iz kartice stisnili še poslednji MHz, potem priloženo hlajenje ne bo dovolj. V kolikor ne nameravate GPU-ja hladiti z vodo, lahko posežete po...

6 komentarjev

ThermalRight SK6+

OverClock Intelligence Agency - To je procesorski hladilnik vsem dobro znanega proizvajalca. Je skoraj popolnoma iz bakra, je dobrega videza (kot da je ta pomemben), a vseeno ima določene pomanjkljivosti. Napisali so namreč, da jim je montaža tega hladilnika povzročila kar nekaj preglavic. A to je le ena, skoraj nepomembna, slabost, saj se jo verjetno da odpraviti, če smo bolj spretni. Na OverClock Intelligence Agency je precej obsežen članek o tem hladilniku.

0 komentarjev

Thermalright SLK 800

Viper's Lair - Thermalright SLK 800 je zagotovo eden izmed najbolj priznanih zračinh hladilnikov. Eden izmed poglavitnih razlogov je gotovo baker, saj sestavlja ves hladilnik. Baker pa tudi ni preveč lahek, zato ta zverina tehta kar okoli pol kilograma. Seveda moramo k temu prišteti še nekaj gramov za ventilator, katerega moramo ponavadi dokupiti. Če vam v kakšnem predalu odveč leži kakšnih 15 tisočakov o nakupu dobro premislite.

8 komentarjev