» »

Microsoftu ni všeč, da se prodajajo računalniki brez operacijskega sistema

1
2
»

butkomutko ::

sem pa ze davno let nazaj bral ,da ce bi bil na svetu samo Microsoft bi se vedno uporabljali in to za zelo veliko ceno racunalnike 286 in 386 in to z dosom in samo drugi ga silijo ,da gre počasi naprej on pa se se vedno bori proti napredku tako ,da pokupi mozno kunkurenco in pac bodoce dobre racunalnikarje
MICROSOFTU je samo za denar denar in se enkrat denar za vse ostalo se mu fucka

Ziga Dolhar ::

Spc: sem kupil notebuk z WinXP maja 2002. Ampak že takrat je bila cena OEM oken ca. 30k, če ne manj. (Konkretno pa lahko rečem, da so bili Win98 OEM, ko so bili aktualni, nekje 14-18k za večje MSjeve partnerje.)
https://dolhar.si/

strictom ::

Če bi bli proizvajalci pametni bi prekinli vsepogodbe z Microsoftom. Jim nebi preostalo kaj drugega kot prilagodit cene takim ki jih zahteva raja. Če ne? Hja jeba. Propadejo. Tut Microsoft ni večna firma.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Jst ::

1. Na FMCju (Dell) sem dvakrat kupil prenosnika z operacijskim sistemom. Brez je bilo nemogoče.

2. Na Alldeji (Dell) te prenosnik brez WindowsXP, Works, Antivirus in ostal crap, stane 10ksit manj. JA 10.000,00 SIT manj. (Lani spomladi, Inspiron 8600 - 650.000,00 sit)

3. Zakaj pa članek ne pove, da nekateri potrebujemo računalnik brez OS-a za boot from network. Tako, da ni res, da se računlanika ne da uporabljati brez naloženega OS-a.

Ziga Dolhar ::

> sem pa ze davno let nazaj bral ,da ce bi bil na svetu samo Microsoft bi se vedno uporabljali in to za zelo veliko ceno racunalnike 286 in 386 in to z dosom in samo drugi ga silijo ,

Za davno nazaj tole nedvomno drži.

Ampak že ene deset let pa ne več. Precej naivno razmišljanje.

Sploh precej hinavska trditev ob upoštevanju dejstva, da cena "Windowsov" predstavlja 10 - 30 % računalniškega sistema.
https://dolhar.si/

Jst ::

Pa glede magične besede: inšpakcija (BSA). Ljudje, ki resno uporabljamo računalnik - s tem mislim na služenje kruha z njim - se jih ne bojimo. Pa nikogar ne obtožujem, ker bi meni našli nekaj avtorsko zaščitenih stvari (kakšen video in glasba), samo opozarjam, da ni vse črno-belo.

Spc ::

Ampak že takrat je bila cena OEM oken ca. 30k

Mogoče Windows XP HOME jaz imam Windows XP Professional.
:|

Ziga Dolhar ::

Meni XP Home nič ne koristjo, tko da ... ;)
https://dolhar.si/

Izi ::

Jaz samo upam, da bo EU čimprej začela kasirati tista 2 milijona kazni na dan od Microsofta.
To je pa že višek.
Če bi mi prodajalec v trgovini samo omenil, da moram zraven računalnika kupiti še Windows bi mu z veseljem vse skupaj vrgel v glavo.

Na komplet sestavljenem računalniuku bi moral biti nameščen Linux in OpenOffice, če pa kdo hoče kaj drugega pa bi moral to posebej naročiti in tudi plačati nameščanje in seveda ves software.

Pa nehajte že uporablati besede "Linuxe" in "Windowse", ker ste prav smešni.
Končnic se ne dodaja. Še posebno smešno je pri Oknih, ki so že tako ali tako v možini in nato dodate še drugo množinsko končnico in uporabljate vaše Oknae.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

BigWhale ::

MS lahko joka 100 na uro, da naj se ne prodaja racunalnikov brez operacijskega sistema ampak izpadejo pa kot eni jokavci.

Ziga Dolhar ::

O lej, spet nekdo, ki veselo trdi, da se Oken in Linuxa ne sklanja ;-).
https://dolhar.si/

jype ::

bostjan> jype,nisem napiso,da winse ,ampak katerikoli OS!!!bari bolje drugič. Z drugimi stvarmi,pa res ne rabiš picajzlirat.Če nekomu ne bo všeč OS,ki je prednaložen,se še vedno lahko odloči za katerega drugega.Za home uporabnike pa tak ni dosti možnosti,ker jih še vedno več kot 90% uporablja winse.

Ne. Ce kupim streznik, bom Windows namestil sam. Nobenemu dobavitelju ne zaupam dovolj, da bi mi lahko kar prednalozili sistem, ne glede na to katerega bom uporabljal.

Tudi pri Mlacomu so mi ze ponudili "prednalozeni" redhat. Malo morgen. Celo ce bi mislil zares uporabiti redhat bi ga zagotovo namestil sam.

3p ::

Tu pa res ni neki problem... Prodajalci naj pač dajo gor en linux, pa ne bo več gol sistem... Ali pa dajo live-cd poleg...

Matevžk ::

Ali pa dajo live-cd poleg...

To pa ni slaba ideja :)). Da se MS-ju pokaže, da računalnik lahko teče celo brez diska, ne samo brez OS-ja na disku! :D
lp, Matevžk

CCfly ::

Ali pa dejansko naredijo tisto, kar si kupec želi in kar je pripravljen plačati.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Azrael ::

Tukaj vidim bolj problem za razne garažne in podobne šverc komerc firme.

Ta "problem" se lepo vidi že sedaj pri nakupu notesnika. Vprašanje se glasi. Kje naj kupim notesnik ?

a.) pri nekih naših gumpcih, kjer dobim komaj eno leto precej sumljive garancije, OpenDOS ali nek Linux (oboje lahko povsem legalno in free potegnem z neta, če bi rabil) ali

b:) čez mejo, kjer dobim 2 leti EU garancije, Win XP in boljšo konfiguracijo za manj denarja?

Zame je izbira že sedaj jasna.

Drugače pa sestavljena konfiguracija naj bi bila delujoč izdelek, kar brez OS ni, tu ima MS še kako prav. Analiz, koliko mlinčkov, ki jih prodajo brez OS ali z OpenDOSom in podobnim, kmalu dobi piratske Win ne najdem, ampak menim, da praktično vsi.

Pri vsem skupaj se ne sme pozabiti še na nekaj. Dejstvo je, da je sestavljanje mlinčkov iz komponet vedno bolj redek in zato izumirajoč hobi. Vedno manj bo tistih, ki bi se "zabavali" z letanjem od štacune do štacune in nabirali komponente, če lahko za isti ali manjši denar kupi enakovreden komplet.

Dobrih 10 let nazaj je Wiliam Gates III izjavil, da je računalništvo nekje tam kot avtomobilizem v 20. letih 20. stoletja. IMHO ni preveč falil. Tudi avtomobilov danes praktično nihče več ne sestavlja sam, še šravfa jih le redkokdo. Prej ali slej bo enako tudi z računalniki.

Torej če je lahko avto funcionalno zaključena celota (in pri tem sestavljen po zahtevah kupca), zakaj ne bi bili tudi računalniki? Naj se pokaže kdo za isti denar v resnici ponuja več.
Nekoč je bil Slo-tech.

Jst ::

Pozabljaš, da se je PC platforma tako razširila prav zaradi odprtosti. Avtomobili pa zaradi naših potreb po migraciji.

Slaba primerjava.

Jst ::

In zaradi takih, kot si ti, imam doma licenco XPjev, ki je ne rabim. A prodaja le-te pa ni legalna po MS "kazenskem zakoniku."

metalc ::

Torej, ali pri nakupu prenosnika, ki se prodaja v paketu s prednaloženimi Okni, imam kakršnokoli možnost, da dobim denar za Okna nazaj, seveda če vrnem CD-je, pildek z licenčno številko, dotičnih Oken nisem nikoli aktiviral in magari pred pričami takoj ob prevzemu izvedem format C:??? Če ne, ali lahko neuporabljeno licenco prodam vsaj na Bolhi?

Azraela pa še naprošam, naj nas vse skupaj razsvetli, pri katerih gumpcih se da dobiti prenosnik z nekim Linuxom.

Matevžk ::

Azrael, zame je računalnik brez OS na disku sestavljena in delujoča celota. BIOS/EFI je tisti kos softvera, ki mu omogoča, da stroj deluje (tako kot pri avtomobilih razna vnaprej sprogramirana elektronika za krmiljenje motorja). Ko jaz prižgem računalnik brez OSa, ni mrtev, ampak se mi na zaslonu prikaže kar nekaj stvari, torej računalnik dela. Do popolne funkcionalnosti mu manjka samo še bootable CD ali USB ključek, vkolikor seveda BIOS/EFI to podpira (in praktično vsi novi to podpirajo).
lp, Matevžk

RejZoR ::

...naj se ne prodaja PC brez OS-a...

To je pravzapav isti drek kot bi rekli PC brez Windowsev.
Zakaj? Hja linux naj zarad mene nalagajo gor kakor hočjo, zarad mene lahko nardijo 24 particij pa na vsako nabijejo nov isntall pingvina. Zadeva je free. Če jo zbrišem mi ne bo niti mal žal ker je free.
Da pa plačaš mastne denarje za plačljiv OS in nato zbrišeš je pa mal neumno.
Na PCjih pa razen pingvina in polken ni nič drugega.
Zdej se neki sanja o MacOS X ampak mora bit spet shekana verzija se prav ne mormo govort o licencah.

Zdej vidte da je čist vseen kakšen je naslov novice?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mr.B ::

Neki mi ni jasno.
Vedno lahko kupiš pri resnem prodajalcu škatlo ali prenosnik z izbiro OS-a. Če boš namestil Linux te FreeDOS ne moti, če pa planiraš nasmetiti gor svoje Windowse pa te tudi ne moti. Ne razumem za kaj boste imeli računalnik brez OS-a, razen mrežnih klientov, te pa so 10x cenejši, in seveda niso prenosniki in škatle v pravem pomenu ?

Prednost pred naloženega sistema je ta, da odkljukaš lepo svoje podatke, izbereš kar si še dodatno želiš in imaš sistem postavljen za delo.

Ne vidim poante zakaj bi vzel sistem brez OS? FreeDOS je itak zastonj…Legalne Windowse , ki pa jih večina ponavadi imate doma, so itak OEM, in z namestitvijo na drugi sistem, kršite licenco.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Jan987 ::

se strinham s tem dabi dal recimo 15k pa bi dobu vse kar rabiš (windows, office,...) za specjala orodja pa bi bilo treba dokupit. potem bi pa pred nakupom izbral al mi daste gor linux al pa windows pa se računalnik podraži za 15k.

Pyr0Beast ::

Vedno manj bo tistih, ki bi se "zabavali" z letanjem od štacune do štacune in nabirali komponente, če lahko za isti ali manjši denar kupi enakovreden komplet.

aha, jst od takrat, ko sem dobil swoj prvi komp p2 350 sestavljam kompe zase (in za druge). ja se še spomnim, kako je že na win98 pisalo, da je prodaja qompa brez OS sporna.
Zame je OS tudi tisti open dos oz whatever. ČE bi mel trgovino, bi vprašal stranqo keri OS želi gor.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

butkomutko ::

jaz sem kupil tocno pred letom dni prenosnik bil je prazen se nikoli nalozen zraven pa linux ,ki se bota z cd in se zelo hitro nalozi in tud potem vse dela iz cd celo divx filme lahko gledas brez ,da sem kaksne kodeke nalozil skratka ,da se ga uporabljat od interneta ,do pisanja pisem in gledanja divx ,da o MP3 sploh ne govorim .

MrStein ::

crnapika :
Polega C64 si dobil enostaven a zmogljiv DOS


NE ŽALIT štiriinšestdesetke !!! ;((
Nobenga smrdljivega DOS-a ni bilo poleg.

Glede OS-a in TV-jev: Avto tudi ne dela brez bencina, pa ti ga vseeno ne vsilijo pri nakupu (tistih pet litrov ni "vsiljevanje"). VCR ne dela bez kaset. Pa ti jih nič ne vsilijo. TV ne dela brez signala. Pa ti nobene naročnine ali antene ali karkoli ne vsilijo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

opeter ::

Sorry MrStein... vsi OS-i so v bistvu DOS-i. To da je Microsoft registriral svoj stari črno-bel sistem kot DOS, je drugo vprašanje. Saj večina sistemov (še vedno) dela z diski, kar je (zanekrat) še logično: Disc Operating System.
Če pa misliš na Commodorjev Basic (ali poznejši GEOS - ta pa je bil že GUI v pravem pomenu besede, posebej pri 128-kah), v bistvu je to ena vrsta "dos-a", ukazna vrstica, a ne?
Sam sem jo tudi dosti uporabljal pri frendu. Seveda za poganjat Popey-a, kaj pa druzga? :D :\

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

64202 ::

crnapika: Ti primerjas zdaj pterozavra pa netopirja s stalisca - "Vidis, oba letita" :))
I am NaN, I am a free man!

Highlander ::

Se strinjam z MrStein-om (drugi odstavek). Da ne bo se tu prslo da kake "integracije" v prihodnosti... :D

opeter ::

@64202

Samo vprašanje je, kateri bo katerega pojedel. Dvomim, da bo pterozavra pojedel netopir. Prej obratno.
Zelo dober primer je, da se v zadnjem času veilko govori o emulaciji starih sistemov na računalnikih, naprave (za igranje) starih iger od različnih "stickov", pištol ipd. se spet pojavlja na sejmih, počasi bodo imeli nostalgiki še svojevrsten CeBit...

Tako da, ne pozabit... ne glede, da bomo kmalu uporabljali Visto in napredni MacOS X Leopard (da o raznih čiričari Linux distribucijah sploh ne bom govoril), stari sistemi* in nostalgija živi (vse močnejša je) :D

*Atari TOS, Amiga Workbench itn.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

podbevna ::

Jaz osebno mislim, da se MS ne boji piratov, niti katerih koli open source sistemov.

Trud čimbolj razširiti OS na vsak nov računalnik je IMO strah pred WEB2 in online OS, kot ga (baje) razvija Google. Če se to resno razbohoto, je MS zgodovina in tu gre za dolgoročni boj na tem področju.

Piratki in opensource ljudje so pravzaprav zavezniki malihmehkih...

Mr.B ::

Normalno da ima to MS tudi v igri. Z 10 mega povezavo delaš kot na lokalni mreži, lepo remot iodpreš okno delaš z wordom, in zaključiš. Licence ne rabiš, plačaš pač kolikor zakupiš itd....Na tak način se da bolje zaslužiti, in se ne sekiraš, če so kakšni bugi, ter kako to odpraviti...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

BigWhale ::

Vsakic, ko nekdo omeni Web 2.0 prasnem v smeh... ;>

knesz ::

Stranka pride k prodajalcu kupit računalnik. Po posvetu z prodajalcem glede na potrebe oz. želje prodalalec namesti ustrezni OS in proda računalnik stranki.
Tako nekako sem jaz razbral novico.
lp
p.s.:
Prodajalec je ustrezno tehnično podkovan da lahko primerno svetuje.

podbevna ::

Big Wale: Zakaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: podbevna ()

Camalotz ::

Ej, crnapika, 64ka je (vsaj od začetka) laufala brez kakršnihkoli diskov, tko da je
disk op. sys. tle totalen nonsens. mogoče je COS bolj primeren izraz ;)

MrStein ::

crnapika:
Saj večina sistemov (še vedno) dela z diski, kar je (zanekrat) še logično: Disc Operating System.


Torej je Windows v resnici DOS ? (glej plaz, ki se bo vsul :)) )

Vse je DOS ?

Razen tega C64 sploh ni imel diskov. Pa še disketniki so bili redki.

Kot pravi ta pred mano : COS - CPU operating system, saj dela s CPU-jem ,a ne ?
Ali rajši TOS - Tape Operating sistem ? saj je ponavadi delal s kasetami.
Ne , čakaj, ROS - RAM operating system, saj je imel RAM. Pa ROM.

Moment, KOS - Keyboard Operating System, saj brez tipkovnice nisi mogel nič delat.

Glej, DOS je en ... izdelek Microsoft-a (oziroma IBM-a oziroma Digital Research-a itd...).

Ne žali drugega sofvera s tem nazivom.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

butkomutko ::

odgovor zigi

ravno prejsni teden sem kolegu sestavil racunalnik za 60tisoc sit za vse kar ga on rabi deluje perfektno in to je brskanje po netu delo z fotkami itd.
Sempron2600 16000sit
maticna 12000sit
ram 256 5000sit
napajalnik 350w 3500sit
dvd 6000sit
40gb sata disk 8000sit

in ce bi mu hotel dat se xp profesional bi ga stalo se 42000 sit to je na okroglo 80 procentov cene racunalnika zato ne nakladaj bedarij, če ti potrebujes racunalnik za 300000sit za veliko vecino uporabnikov je se tak za 60 tisoc 10x premocan pac se ne igrajo z blesavimi igricami zadnih par let to tko ni nic drugega kot zavajanje uporabnikov.

PrimozR ::

RAMa bi mu lahko dal več. In ne mi reči da ga ne potrebuje. RAMa ni nikoli preveč, sploh zdaj, ko je poceni.

butkomutko ::

sporno je ze to kupiš WIN XP jih plačas potem pa ko jih zacnes instalirat moras kliknit ,da se strinjaš z vsemi pogoji ,ki ti jih postavijo ce ne kljub lepin stran vrzenim denarcem ni nic
da o tem ,da oni za cisto nič ne odgovarjajo sploh ne govorimo

Azrael ::

No saj meni je ravno zaradi cene postalo domače sestavljanje novega mlinčka brezvezno. Ali zadevo sestavim sam in se potem sam mučim s kakšnio nekompatibilnostjo ali za malenkost več ali sploh ne dobim brand name kišto skupaj s SW, ki si ga pri home made varianti povsem moj problem.

Preden se vsuje plaz, da to ni res, vzemimo zgornji primer gola kišta 80kSIT, je res manj od 164kSIT, ampak tam dobim zraven še monitor in ostale nujne drobnarije + UPS in zadevo lahko vzamem s seboj. Windows OS vključen v ceni. Sicer bi čez mejo dobil za ta denar še več, ampak samo kot primer. Mlinčka sta po zmogljivosti precej enaka, le notesnik ima malo majši disk, kar pa omenjeni namen ni pomembno. Torej, če rabim še nov monitor, kaj se mi splača. Pacati kišto doma nikakor.

O C64

Ta računalnik ima svoj DOS (Disk operating System), ki ga uporablja v navezi z disketno enoto. Ta DOS je namenjen lažji uporabi disketne enote, saj so rešitve v BasicV2 rahlo do pretežno zanič. 2 primera kako gre v BasicuV2 (Simon's basic je svetlobna leta boljši):

Ekvivalent MS DOS ukazu dir a: (za prvo disketno enoto) je naslednje zaporedje ukazov:

LOAD "$",8
LIST

Zadeva izpiše vsebino diskete, ampak pri tem se zbriše vsebina morebitnega prej naloženega Basic programa.

defrag, ki je istočasno še scandisk:

10 OPEN 15,8,15
20 PRINT#15,"V"
30 CLOSE 15
RUN

Pravzaprav samostojen basic program...

Eno kot drugo ni preveč fajn, zato z DOSom, ki se naloži z diskete ali ROM modula je uporaba disketne enote lažja. Za omenjena primera gre takole:

DOS"$" (ukaz dir, ki ne izbriše morebitnega prej včitanega programa)

DOS"V"

Bistveno bolj enostavno in v nobenem primeru ne prizadeneš že naloženih basic in večine programov v strojnem jeziku.
Nekoč je bil Slo-tech.

bozjak ::

hmm, sm ponosen na to, da sem pred dobrim eltom pri ANNI kupil (IMHO zelo) soliden laptop brez operacijskega sistema... prazen... Je sicer res da ma gor jebačko nalepko "Made for winXP) ampak teh ni bilo...

Priznam, da windowsi sedaj gor so, a to sm napisal zato, ker vas je toliko napisalo, da nikjer niste dobili laptopa brez OS.

"Pravo računalo" sm pa itaq kupu po kompomentah... spet brez OS... nope, MS od mene še ni služu... Lp

dela ::

Če se prepove gole PCje, bo Microsoft IMO v težavah. Računalniki s prednaloženim Linuxom bodo imeli ogromno cenovno prednost. Ljudje najbolj gledamo na ceno in tako bo armada pingvinastih sistemov našla pot v številna gospodinjstva. Nekaj ljudi bo vsaj preizkusilo prednaložen Linux (kar jih večina zdaj ne stori, ker bi jih morali nalagati) in jim bo všeč, ostali bodo pa naložili svoje piratske kopije oken. Nekdo, ki že zdaj noče kupiti oken (iz kakršnegakoli razloga), tudi potem ne bo plačal razlike v ceni med Linux in Windows PC-jem.

Tako bi torej zgolj nekaj Windows piratov prešlo na Linux.

Doler se bo dalo trdi disk kupiti posebej, pa itak ne bo problemov.

butkomutko ::

saj ko linuks enkrat poskusis se ti zdi neverjeten vse dela od DivX do mp3 nic ni treba zraven nalagat vse je ze zraven vsaj kar povprecen uporabnik rabi

zee ::

in vedno dela enako hitro ...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Bistri007 ::

Butko, saj Linux ni tako napačen. Predvsem so je všeč novi SLED 10, ki si ga bom morda celo kupil.
SuSE Linux Enterprise Desktop 10

The June 2006 release date of SLED 10 gives Novell a lead on Microsoft's Vista, due out at year's end. Vista is Microsoft's first new desktop release in about five years. Novell made the decision to change the name to SLED from the Novell Linux Desktop to draw attention to the enterprise focus of the product.

From the look of SuSE Linux Enterprise Desktop 10, it's on par with -- and maybe some steps ahead of -- Mac OS X and Windows Vista.

Novell's ease-of-use focus is obvious in SLED 10's new features, which were created in response to usability research findings reported on betterdesktop.org. Key new features include integrated search using Beagle, the Tomboy note-taking widget and desktop visual effects based on Xgl graphics and Compiz compositing manager.

Desktop administrators and users are going to like SLED 10's new start menu, which includes a search function, one-click access to help, control center, lock screen and logout, and system status information, such as disk space and network status. All search functionality comes from the Beagle tool, which has been deeply integrated into the operating system.

SLED 10 does a much better job integrating with Microsoft networks than the previous version. SLED 10 also has a number of integrated features, like the ZENworks client, AppArmor application security and eDirectory or Microsoft Active Directory support.

OpenOffice 2.0 Novell Edition includes work that Novell did to support Microsoft's Visual Basic for Applications (VBA) macros. This is a key capability for any organization looking to switch from Microsoft Office to OpenOffice as it now makes it possible to load and use Excel spreadsheets with embedded macros.

Engineer's take on Novell's new SuSE desktop, server, Linux roadmap (30. mar 2006)


Je pa plačljiv. There is no such thing as a free lunch.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

BigWhale ::

> Je pa plačljiv. There is no such thing as a free lunch.

There is no such thing as free beer. Res ne, je pa free speech, kar vam nekateri ze dolgo, dolgo casa tupimo, pa tega vecina se ni dojela. :)

jype ::

Bistri007: poleg tega bo SLED free as in beer, ko bo zunaj nov release (cez kaksno leto).

Samo noben ga ne bo hotel imet in bo rajsi kupil novega :)

para! ::

Sej se že pri veliko domačih podjetjih namešča Linux na tiste mašine, ki izrecno ne zahtevajo Windows. Mlacom, naprimer, v osnovi ponuja prednameščen samo Linux, Windowse pa pač, če kupiš, pri Plačaj&Odnesi pa ni Winsow zraven. Ravno zaradi cene.

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

Smorny ::

Ne vem, zakaj hočejo forsirat prodajo računalnika in operacijskega sistema. Študentje si tako ali tako lahko legalno snamemo windowse iz portala e-academy in dobimo svojo serijsko. Bojim se, da se večina tega sploh ne zaveda. Ko pa bomo začeli služit svoj denar, pa si lahko kupiš software ali pa greš na free variante linuxa.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SUN je za Javo izbral GPL licenco (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
507187 (5755) darkolord
»

Bodo Britanci prisiljeni policiji izročiti svoje šifrirne ključe?

Oddelek: Novice / Zasebnost
94385 (3843) tecumseh
»

IBM zahteva prepoved prodaje SCO Linuxa

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
163155 (3155) Jux
»

Java in Solaris kmalu odprta ?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
92978 (2978) kopernik

Več podobnih tem