» »

Windows Vista preložen

1
2
3

opeter ::

No, da malo pomagam Bistri007-ki... ima totalno prav... že 14 let, torej od 1992 pa vse do danes imam eno igro (ne, ne bom napisal igrica - sicer je ta resnično igrica proti današnjim igram, kot je Fear in podobne bedarije) ki jo prenašam z računalnika na računalnik, z Windows 3.1 (In OS/2 Warp), 95, 98, NT, 2000 pa vse do XP, z diskete 5.25, 3.5", ZIP, CD in zdajšnji DVD... to je Bow& Arrow... da pa ne bom samo tako brez zveze nakladal vam prilagam dva screenshota:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Če koga zanima in bi igro (ter seveda računalnik) stestiral, če resnično deluje 16-bitna koda, priporočam download:
U.W.B. Archery Club spletna stran
Direktni download
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

antonija ::

To sm tud jst spilau ko sem bil majhen!!! Pol sem pa na tetris sel...

EDIT: typo
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

opeter ::

Huh 8-O Wow, hvala MasterBlaster! Bom takoj preizkusil... je ta samo za MacOS in Linux (nisem si točno ogledal povezavo, ampak mije UI na prvi pogled kar simpatičen), ali pa tudi za Win?
Ker trenutno ne bi želel vklopiti Mac-a... :8)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Bistri007 ::

antonija: Bistri, izdajanje v binarni obliki je.... za winse :) (pa ne spet flejmat, to je bla sala). Zdej pa resno: ce mas ze instaliran kompajler in vse potrebne knjiznice, zakaj rabis binary?
Najbolj mi je pri instalaciji programov všeč ukvarjanje z *dependency* :D

Poleg ščitenja intelektualne lastnine (beri: dostopnost komercialnih programov) je prednost binarne kode tudi hitrost in enostavnost instalacije. Samo seštej, koliko časa traja odzipavanje kode od npr. OpenOffice & Firefox, ter prevajanje. Po možnosti seveda prevajanje najnovejšega programa na dve leti stari instalaciji, ki ni bila nič posodbljena (razen auto-update).

antonija: kjer se pa tvoj zivljenski moto (in podpis) stepeta z FLOSS principom: to da delas nekaj se za kaj drugega kot denar. Pa ne me narobe razumet: nic ni narobe ce hoces zasluzit, sej hocemo vsi. Narobe je to da brezveze flejmas vsako OS stvar samo zato ker ne maras principa...
Ups, mea culpa. Da razločim, kaj mislim z "open-source fundamentalizmom" in kaj s "FLOSSkulami". Primer open-source fundamentalizma je, da mora vse, kar teče na Linuxu biti open-source. Odnos, ah, kaj če ti shareware. Odnos do mp3. Odnos, ah, kaj če mi binarna koda, če si lahko vse sam prevedem? "vse"??? Potem pa jokate, da ni komercialnih programov za Linux in da je premalo podpore pri neodvisnih (malih) podjetjih, da bi izdelovala programe (pazi, ne tržila storitev&podpore) za linux za neznanega kupca.

SSKJ pravi, da je floskula -e ž (o) knjiž. fraza, ki se lepo sliši. Lepo se sliši, vendar brez prave vsebine in utemeljitve v realnosti. FLOSSkula so zame izjave tipa, da je FLOSS über & oh & sploh varen, uporaben; ne-LOSS (celo F se včasih zaničuje, npr. Opera) pa luknjičast, samo za n00be; da je ves dodatni čas uporabnika, ko se zafrkava s čudno delujočimi programi in manj funkcionalnimi programi (npr. OOo vs MS Office) vedno vreden več kot nekaj desettisoč za licenčnino, če ne drugega zaradi moralnega občutka, da pomagaš "osvobajati kodo". Ampak to ne pomeni, da sem proti FLOSS: Opera & FF, Apache & PHP & mysql so mi prav všeč, ni mi pa povšeči njihovo fanatično poveličevanje.


Zato torej:
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Poldi112 ::

O kakšnih dependency-jih govoriš. Imaš packet managerje, ki delajo zate. Gentoo ima portage, debian apt-get, freebsd portage,... in VSI poskrbijo za dependency-je. Ti samo rečeh kaj hočeš in to dobiš, skupaj z dependency-ji.
Se raje ne bom se spuščal v prednosti, ki jih ima en tak dober packet manager pred add/remove programs.

Seveda lahko tudi rocno delas in sam skrbiš za to da tvoj program ima vse kar rabi, ampak vsakemu svoje.

Praktično vse distribucije imajo možnost binarnih paketkov. Freebsd ima oboje. In po zelji nekatere (openoffice?) instaliras iz prevedenih paketkov, kakšne (apache?) pa compile-as, da imajo podporo tocno tistemu kar si zelis.

Btw, vmware, placljiva, closed source zadeva, je tudi instalirana na moj sistem s pomocjo packet managerja. Ali pa acrobat reader. Ni kode. Pa se par bi jih nasel.

Tudi opero bi lahko namestil. Samo kaj mi bo. Saj je dober program, leta sem ga uporabljal, ampak zdaj je tu Firefox, ki ne samo da je boljši (brez mail clienta in z moznostjo razsiritev), tudi open je. Zakaj bi potem uporabljal opero?

Če bi uporabljal linux samo zato ker je free, potem bi tudi Scribus-a. In zakaj ga ne? Ker pač ni zrel.

Openoffice po drugi strani je. Zakon zadeva.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

MrStein ::

Miha :
> Sem pa opazil novost, od prejsne bete, da blokira nekatere "aktivne"
> elemente na strani. Tko, da moras najprej naj kliknat, da se lahko
> izvede. Pac, verjetno bodo veliko dali na varnost, kar je kul.

To ni nobena skrb za varnost ampak posledica izgubljenega pravnega spora (sotfwarepatents.press)
Enako dela že IE6 , če zadnje update gor daš.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jype ::

antonija> Na drugi strani pa pri obdelavi fotk in videa linux nima za burek (kar niti ni napaka linuxa, ampak pomanjkanja programov in moje razvajenosti na photoshop in premiere).

Malo morgen. Samo premalo poznas Linux in free software.

Za obdelavo fotk (raw workflow) obstaja Bibble Pro (dela na win32, os x in linuxu), eden najboljsih in najhitrejsih raw workflow programov. Adobe Lightroom ga bo verjetno posekal, a zdaj ga se ne.

Gimp je odlicen, ko se enkrat naucis delat z njim. V dolocenih primerih je totalen drek, ampak te primere se odpravlja in med 2.0 in 2.2 je desetletje razlike (po dveh letih razvoja). Priporocam redno letno preizkusanje.

Bistri007> Primer open-source fundamentalizma je, da mora vse, kar teče na Linuxu biti open-source.

Bibble Pro ni ne open, ne free. Zanj sem placal 80 evrov in blazno srecen sem bil, da sem lahko avtorjem namenil ta denar. Niso me razocarali, izvorne kode vmesnika pa zal ne morem dobiti, sicer bi vanj ze implementiral mocno bazo za urejanje graficnih datotek, mocan search in offline storage (ker ce poslikas 10G slikc na mesec si pocasi zazelis, da bi program znal povedat, na kateri kaseti so original slike od junija 2005). Ker tega ne morem vgraditi, bom moral imeti (podobno kot bi moral imeti na windows) locen program za arhiviranje in locen program za obdelovanje. Suffer.

Free software ima ocitne prednosti, nikakor pa to ni odlocitev kogarkoli, razen avtorja programa. To odlocitev vedno spostujem.

Bistri007> FLOSSkula so zame izjave tipa, da je FLOSS über & oh & sploh varen, .... ni mi pa povšeči njihovo fanatično poveličevanje.

Z vsem tem se strinjam.

jype ::

Ej, crnapika! Tale game 100% dela na linuxu pod wine :)

Je pa res da ce si "pro" photoshop user, bo gimp se vedno malo "tesen". Ampak zares pro, ne zgolj advanced. Gimpshop seveda poenostavi prehod, ne odpravi pa tezav globlje v gimpu (predvsem manj ucinkovit memory manager).

A obstaja kaksen Windows fan, ki mi lahko pove, kaj bodo Windows Vista prinesli novega, cesar konkurenca se nima?

MrStein ::

Pa še to :
- shareware : Z windows delam 8 ur every god damn day in nobenga shareware-a nimam gor. Tako da vsaj meni ni jasno, zakaj je to taka pomanjkljivost. Sicer pa še eno mnenje o shareware (ni moje) :
Shareware združuje slabe lastnosti prostega programja s slabimi lastnostmi plačljivega programja.

- binarna kompatibilnost :
nekaj cajta nazaj sem izbrskal najstarejši binary, ki sem ga našel in ga pognal na aktualnem linux sistemu. Delal brez problemov. Gre za interaktivno "aplikacijo" s strojno pospešeno 3D grafiko in real-time zvočnimi efekti.

Z drugimi besedami: Ti naštej programe, ki ne delujejo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

antonija ::

Do zdaj sem enkrat instaliral winse, adobe programe,.... ko je zadeva ratala bolece pocasna, pa najprej format, ano pa spet winsi, programi,... Nimam pa ne casa ne potrpljenja ne veselja vsak dan (teden, celo mesec) instaliravat pograme na novo, ker nekako ne vidim smisla. Torej enkrat instaliras: problem resen.

Za dependencyje se pa da poskrbet na vec nacinov. En od njih so packet manegerji.

Za alternative adobe programom vem da obstajajo (celo Gimp sem ekrat rabil ker ni blo photoshopa zdraven), samo se mi jih zaenkrat ne da ucit. Ko bom mel pa cas (in predvsem voljo) jih bom pa zveseljem zamenjal (ce se bojo iskazali kot dobri in neplacljivi). Sej sem napisal da je razlog tudi moja razvajenost na adobe programe...

Ne spomnim kdaj je kdorkoli na tem forumu (vsaj med novicami) razglasal da je vsak FLOSS software uber-super. Velikokrat je bilo pa poudarjeno, da ce lahko vsak vidi kodo, lahko vsak lazje najde/popravi luknje, zato je vecja verjetnost, da bodo FLOSS programi (z zadostno bazo uporabnikov) bolj varni, oz. manj naluknjani. Ampak to je statisticno dejstvo, ki pa ne velja za vsak program. Eni so sranje, eni so pa veliko boljsi od closed source placljivih alternativ, ki jih razvijajo ogromna podjetja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

pipy ::

Kot poroča slashdot bo baje M$ moral ponovno spisat 60% kode. Hm zato majo časa samo kake bol leta? Hu malo jim bo šlo na tesno. No če seveda novica drži. Link.

No kaj se pa tiče preložitve izida pa sem po tihem sam tudi to pričakoval. Pač ne se zanašat se na M$.
pipyemall

MasterBlaster ::

@crnapika: Obstaja tudi windows port. download
Tk je pa pika .

Pithlit ::

OffTopic:
"Najbolj mi je pri instalaciji programov všeč ukvarjanje z *dependency*"

Ah dej nehi no... vsak kolkr tolk pameten package manager ma to lepo rešeno.

apt-get install whatever in emerge whatever, recimo, povsem odpravita kakršnekoli skrbi o odvisnostih. Kolkor pa je meni znano tudi rešitve, ki temeljijo na RH oz. Fedora Core ter Mandriva (Mandrake) precej dobro opravljajo svoje delo.

Najlepše pa je to: emerge world in se avtomatično posodobi celotna zbirka programja na kišti. Brez iskanja in brskanja po netu za update-i in (v veliki večini primerov) crack-i zanje.

Binarna kompatibilnost? Dej mi na winXP zajaufaj BlockOut tetris. Brez emulatorja. I dare you. Go get it boy!

OnTopic: Po pravici povedano komaj čakam da pride vista. Če bo taka kot pravijo pol bo par stvari postavla na pravo mesto.
Life is as complicated as we make it...

darkolord ::

Ja, binarna kompatibilnost.



Leto 1989, če še kdo ne ve...

Microsoft ::

mercutio, đizs, ce bi ti malo pogledal?:\ Tako je blo pred kratkim, ce so od takrat spremenili to zadevo, pa nevem.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

mercutio ::

To je to. Da se ne boš mučil.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

Azrael ::

@pirpy:

Verjetno novica drži v smislu, da je sedaj treba kodo zoptimalizirati in posamezne sklope, ki so jih pisali različni oddelki dodobra uskladiti med seboj. To pa pomeni precej testiranja, da je končni izdelek hiter in zanesljiv. IMO se to dogaja že od prve beta različice Viste in je to vzrok zakaj nekaterih funkcij ne bo.

Tole pomankajnje poliranja končnega izdelka po drugi strani tepe mnoge velike odptokodne projekte (OOo, FF, Thunderbird, Linux namizja...) , če je stabilno ni hitrosti, če je hitro, manjkajo funkcije ali se sesipa.

Dober pokazatelj, da je ta finish izjemno zahtevna stvar v celotnem projektu. Pri MS niso neumni, pa še čas jih ne preganja preveč. da bi to izpustil in dal ven nekaj počasnega, saj potem izgubljajo pred konkurenti.
Nekoč je bil Slo-tech.

Microsoft ::

Ti si sele en lesen tip.:\ Ce sem ti dal link, kjer je povzeto, da tudi ce bos ti te klukce metal kjerkoli po sistemu, jih bo IE ignoriral!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Pithlit ::

darko: my bad :8) me je spomin izdal (kolkr se spomnem sm rabu dosbox za to laufat).
Life is as complicated as we make it...

mercutio ::

Microsoft nauč se brat. Če ne najdeš nastavitve v tvojem omiljenem brskalniku to požri s ponosom. Potem, ko ti jo eden pove, jo pa vsaj preizkusi. Res je, da IE 7 ignorira nastavitev v oknih glede Clear type in sam to avtomatično sforsira. Ko pa stvar izključiš si IE to zapomni in ne ignorira. Če meni dela, ne vem zakaj ne bi tudi tebi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mercutio ()

Bistri007 ::

Klemen in Miha! Nič ni narobe s stališči, ki jih zagovarjata, samo bodita bolj artikulirana. Kakšne argumente bi uporabila tržnik in PRovc od Microsofta?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

jype ::

Jaz vem!

Narocila bi "neodvisno" raziskavo, v kateri bi ugotovili, da so Windows najcenejsi, najhitrejsi in v vseh pogledih najboljsi OS, za katerokoli nalogo.

Potem bi zadevo poimenovala "Get the Facts" in placala vsem, da jo objavijo.

Po drugi strani se dobro blago samo hvali :)

Zgodovina sprememb…

klemen22 ::

Nič ni narobe s stališči, ki jih zagovarjata, samo bodita bolj artikulirana.

Tukaj si pa tako mimo usekal da glava peče veš. Zakaj bi bilo z najinimi stališči kaj narobe? Si pomisliv da je kaj narobe s tvojimi stališči? Ni se ti pa še treba zajebavati na prikrit način.

Narocila bi "neodvisno" raziskavo, v kateri bi ugotovili, da so Windows najcenejsi, najhitrejsi in v vseh pogledih najboljsi OS, za katerokoli nalogo.

Če bi naročila raziskavo nasprotna stran, torej ta ki jo zagovarjate vi, bi bilo pa avtomatično 110% objektivno rajt? Dej ne seri s takimi ker si prav smešen.

jtype: poglej, če je zate MS evil brez veze da sodeluješ v kakršnikoli debati povezani z MSjem ker si že avtomatično neobjektiven. Ne vem kaj bi rad dosegel. Je tvoje poslanstvo na svetu to da spreobrneš uporabnike Windowsev v "kult ki se mu reče Linux"? Pač če ti je linux všeč ga uporabljaj, meni ni. In ne boš me prepričal v nasprotno. Res ne vem kaj hočeš doseči. Hvala bogu da imamo možnost izbire OSa. Ne vem kaj pa ti gre tako v nos tisti ki uporablja Windowse.

Moderatorji bi pa tudi lahko malo bolj posegli v tovrstne teme, ne da se spamanje s strani takih kot je ytype začne takoj po kakršnikoli objavi novic povezanih z MSjem.

* napaka
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Poldi112 ::

Kaj kdo uporablja je meni vseeno. Če so ti winsi ok ni problema. Problem je ko se začne win tabor dreti da nimamo pravice vprašati kaj vista pravzaprav prinasa. Ali pokazati, da vista ni neka revolucija (razen glede na prejsnje win).

Nihče ne dvomi da bo uspesna. Ampak dvomimo da bo razlog za to kakovost. Prej obratno. Zgodovina nas uči na so navadno najslabsi izdelki najbolj trzno uspesni.

In jaz sem eden tistih ki se ukvarja s podporo masin znancev. Ker tisti ki me potrebuje si tudi na win ne bo znal sam instalirat hw in driverjev zanj. In osebno imam zelo malo dela z linux masinami. Za razliko od win kolegov. Je pa tudi res da moji kolegi večinoma ne igrajo več iger, ampak uporabljajo pc bolj za pisalni stroj, malo risanja (Inkscape & Gimp) in internet.

>A potem če nekdo omeni linux samo z besedico, je to že nekakšen licence to bore to death with linux spam ?

Seveda ne. Ampak ce bos ponovno prebral zacetek te teme boš videl kdo jo je zasmetil in kdo je tisti ki samo laja brez argumentov (in ni brez razloga persona rudis).

[Objavljeno nazaj kerse mi zdi vreden objave]
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

BendeR ::

Kaj kdo uporablja je meni vseeno. Če so ti winsi ok ni problema. Problem je ko se začne win tabor dreti da nimamo pravice vprašati kaj vista pravzaprav prinasa.


Ni problem v vprašanju, ampak v tem, da eno in isto vprašanje ponavljajo iste osebe. Jim nagaja spomin ali je to zgolj flejmanje? Tiste osebe tudi vedo (ali pa tudi ne sodeč po postih) kaj bo in kaj ne bo v Visti. Torej je to čisto flejmanje.

Prav zaradi tega ne sodelujem v debatah okolk Viste oz. Microsofta nasplošno, ker vedno izpadeš kot idiot, ker zagovarjaš svoje stališče, ki se razlikuje od par g33kovsih na tem forumu. Ti pa te potem še na suho jebejo čez celo temo. :'(

Zgodovina sprememb…

jype ::

BendeR> Ni problem v vprašanju, ampak v tem, da eno in isto vprašanje ponavljajo iste osebe. Jim nagaja spomin ali je to zgolj flejmanje? Tiste osebe tudi vedo (ali pa tudi ne sodeč po postih) kaj bo in kaj ne bo v Visti. Torej je to čisto flejmanje.

Hja, ne ni. Spomin nam odlicno sluzi in se vedno nismo slisali odgovora na to vprasanje (od koga od vas). Ce odgovor napisemo sami, smo oznaceni za neobjektivne, ker Viste se od dalec nismo videli. Hja, OK, pa mi povejte vi, tisti, ki se vam zdi vredno razlagati, da so Windows OK sistem, kaj bo v Visti novega, cesar konkurencno programje nima ze danes (in ja, OS X je tudi konkurencno programje).

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Hm, jaz recimo ne vidim nobenega razloga, zakaj bi moral kdo zdej navajat neke argumente, če to sploh ni potrebno?

A mogoče greste v Mercator, se postavite sredi trgovine in kričite na ljudi, zakaj hodijo v Mercator in ne v Špar in naj že povejo argumente, zakaj hodijo sem?
A ko kdo pogleda na svojo Casio uro, mu začnete težit, zakaj uporablja ravno to uro, če imajo ostale tudi takšne (in še boljše!) funkcije?
Izgleda že tako.

Drugače pa, Sleep, SuperFetch, External Memory Devices, Shared View, Startup Repair...

BendeR ::

Hja, ne ni. Spomin nam odlicno sluzi in se vedno nismo slisali odgovora na to vprasanje (od koga od vas). Ce odgovor napisemo sami, smo oznaceni za neobjektivne, ker Viste se od dalec nismo videli. Hja, OK, pa mi povejte vi, tisti, ki se vam zdi vredno razlagati, da so Windows OK sistem, kaj bo v Visti novega, cesar konkurencno programje nima ze danes (in ja, OS X je tudi konkurencno programje).


Ko bom OSX lahko poganjal na mojem PC-ju bo "konkurenčen", do takrat je pa ... le še en OS. Ne mislim pa kupovat precenjenega HW za nek OS, če lahko za isto ceno dobim superioren PC, ki bo zmožen poganjati vse mogoče še vsaj 3 lete.

Kaj bo novega?

www.winsupersite.com/
www.microsoft.com/Windowsvista/
www.neowin.net/forum/index.php?showforu...

Tukaj imaš vso potrebno dokumentacijo za začetek. Če te še kaj zanima vprašaj.

jype ::

Ne, pridemo zgolj na forum in na forumu postavimo vprasanje. Potem se malo zmerjamo persone rudis, kot je v navadi, ko cakamo na kaksen compile.

Sleep? Bosa je ta. Kateri OS pa ne zna spat?

SuperFetch? Na Linuxu se temu rece "preload", vsa SuSE 10 ima to ze vgrajeno. Ni (danes) tolk izpiljeno, kot v Visti (bo cez eno leto), bo pa (cez eno leto) ziher bolj, kot v Visti, ker ze deluje.

External Memory Devices? Kateri OS (razen Windows) pa do zdaj ni znal swapat na flash (oz. katerikoli drug) memory?

Shared View se zdi odlicen korak naprej pri online groupware integraciji, ampak posamezni programi to podpirajo ze danes. Zanimiva sta predvsem SubEthaEdit (OS X) in Gobby (Windows, Linux, OS X)

OK, tale Startup Repair je pa ze kar perverzna... A to pomeni, da je ze od 1.0 v Windows vkljucen "Startup malfunction inducer" ?

darkolord ::

Perverzna? Bosa?

Kaj sploh hočeš? Dej ti kakšne argumente naštej pa ti jih bom "ukinil" z enakimi pridevniki.

jype ::

Startup recoveryja ne potrebujes v sistemih, kjer se startup ne pokvari.

Sleep (kot ga bo znala izvajat Vista) pa ze danes znata tako Linux kot OS X. Nobene novosti.

Microsoft: zal mi je, da imas zdravstvene tezave ravno z genitalijami, pa vseeno: smo ze v "svoji temi" in "razglabljamo naprej".

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Kar ti omenjaš pod "Sleep" je isto kot trenuten "Stand by" v Windows. Če ti vzameš ven baterijo, jo čez nekaj časa daš notri, v sekundi prižgeš svojo PowerHruško, a bo še vedno vse tako kot si pustil? Eeee, ne se hecat.

Veze ima to, da ti bootloader lahko pove, kaj je narobe, recimo. Ali pa kako to popraviš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

WhiteAngel ::

klemen22:
Kar Jype navaja so dejstva. M$ definitivno reimplementira feature, ki so že nekaj časa de-facto na drugih sistemih. Da ne omenjam varnostnih izboljšav, ki so paradni konj Viste - govorimo o 30 let starih standardih in arhitekturah večuporabniškega OS-a. M$ si nikakor ne bi zaslužil pohvale na tem področju. Kvečjem karanje, ker 30 let zamujajo...

Microsoft:
Mislim, da z vulgarnim besednjakom ni vredno izzivati admine.

jype ::

darkolord> Veze ima to, da ti bootloader lahko pove, kaj je narobe, recimo. Ali pa kako to popraviš.

OK, to je vsekakor dobrodoslo za vse, ki ne znajo delat z racunalniki, ni pa neka huda tehnoloska novost, in vsaj glede na izkusnje s treuntnimi "Troubleshooter"ji, sem skepticen.

darkolord> Kar ti omenjaš pod "Sleep" je isto kot trenuten "Stand by" v Windows. Če ti vzameš ven baterijo, jo čez nekaj časa daš notri, v sekundi prižgeš svojo PowerHruško, a bo še vedno vse tako kot si pustil? Eeee, ne se hecat.

Vista bodo v eni sekundi spravili 2G podatkov iz rama nekam, kjer jih puljenje baterije ne bo motilo? Mocno dvomim.

Pa trenuten stand by v windows ne ugasne ventilatorjev, ker zadeva se vedno ruzi, medtem ko pravilni suspend-to-ram jo (vsaj pri meni).

darkolord ::

Se boš kar utopil v dvomih in skepticizmu.

Ali se ventilatorji ugasnejo ali ne, je odvisno čisto od plate in napajalnika

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

BendeR ::

Še ena pozitivna novica, da ne bo vsa ta natrebljena solata offtopic. :\

http://www.winfuture.de/news,24663.html

Viva la Radeon 9100. >:D

jype ::

Oz. od tega, ali je ACPI pravilno implementiran. V Windows XP ni najboljje.

OmegaBlue ::

Torej po komentarjih je potekala velika čistka™. Vaši posti so bili brisani zaradi flamewara, spodbujanja flamewara, offtopic ali nanašanja na izbrisane poste. Nekateri imate editirane poste, ker je bila večina vsebine sprejemljiva.

Glede ukrepov proti uporabnikom bom še razmislil kaj se bo zgodilo, a v vednost naj povem da bo padlo par nazivov. Izgovor, "Vsi so flejmal jest sm hotu samo stran jih spravt" ni sprejemljiv, prav tako ne raba žaljivk in namerno podziganje. Kaznovani uporabniki, bodo prejeli obvestila na ZS.

Hvala za pozornost, bodite pridni.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

opeter ::

@BendeR

Hvala za screenshote... edino to mi je čudno:



Ne bi morala biti Windows VIsta verzija 7-ka?

Ker če je Windows 1.x, 2.x, 3.x, 95 (in NT4) verzija 4, ter Windows 2k serija je v5, Windows xp je verzija 5.1???
Mislim, kako je to možno? Vista bo "komaj" verzija 6?
Že sam Microsoft namiguje, da med različnimi verzijami Windows-ov ni tolikšne razlike, kot nam njihovi PR-ovci želijo dokazati?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

BendeR ::

NT jedro ne vključuje win95 itd. Tale "6.0" je verzija NT jedra. :)

P.S. Meni se ni šlo za screene. Bolj pomembno kot neke slikice se mi zdi novica, da bomo o transparentnosti lahko uživali tudi tist z dx8 karticami. 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

darkolord ::

Product versionov se ne preskakuje... Pač to bo naslednja verzija.

zee ::

mogoče še ena na temo Windows Vista preložen. Rumeni The Inquirer poroča, da je baje treba nanovo napisati več kot pol sistema.

IMHO se to sicer nanaša na to, da je potrebno nekako uskladiti/povezati dele sistema, ki so jih napisali različni oddelki.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BendeR ::

http://www.winfuture.de/news,24667.html

Microsoft je že zanikal te govorice. :|

Poldi112 ::

Jao jao nemski linki. Evo raje enega angleškega:

http://arstechnica.com/news.ars/post/20...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BendeR ::

Kaj zdaj? Igraš se nekega razgledanega, a se ti pri nemščini ustavi? :P

neonX ::

Google Translate (prevod iz nemščine v angleščino):

Google

//Naučte se pisat kratke linke.

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

Men je bolj zanimivo to, kaj vse se je nabralo na blogu uporabnika Who da'Punk, sploh je zanimiva vsebina Vista 2007. Fire the leadership now!. Me spominja na NT krizo.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Bistri007 ::

crnapika> Ker če je Windows 1.x, 2.x, 3.x, 95 (in NT4) verzija 4, ter Windows 2k serija je v5, Windows xp je verzija 5.1??? Mislim, kako je to možno? Vista bo "komaj" verzija 6? Že sam Microsoft namiguje, da med različnimi verzijami Windows-ov ni tolikšne razlike, kot nam njihovi PR-ovci želijo dokazati?

Build Numbers (NT)
528 - NT 3.1 Windows NT 3.1 Workstation (named just Windows NT), Advanced Server July 1993
807 - NT 3.5 Windows NT 3.5 Workstation, Server September 1994
1057 - NT 3.51 Windows NT 3.51 Workstation, Server May 1995
1381 - NT 4.0 Windows NT 4.0 Workstation, Server, Server Enterprise Edition, Terminal Server, Embedded July 1996
2195 - NT 5.0 Windows 2000 Professional, Server, Advanced Server, Datacenter Server February 2000
2600 - NT 5.1 Windows XP Home, Professional, IA64, Media Center (2002, 2003, 2004 & 2005), Tablet PC, Starter, Embedded, N October 2001
3790 - NT 5.2 Windows Server 2003 Standard, Enterprise, Datacenter, Web, Small Business Server March 2003
3790 - NT 5.2 Windows XP (x64) Professional x64 Edition April 2005
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT

Vista:
Longhorn Alpha build 3670 (internal release only): August 19, 2002
Longhorn Alpha Preview 2: Build 4008 (March 2003)
Longhorn Alpha Preview 3: Build 4015 (April 2003)
Vista Build 5270 (December 2005)
Vista Build 5308 (February 2006)

OwcA ::

Men je bolj zanimivo to, kaj vse se je nabralo na blogu uporabnika Who da'Punk, sploh je zanimiva vsebina Vista 2007. Fire the leadership now!. Me spominja na NT krizo.

Dober link, hvala!
Otroška radovednost - gonilo napredka.

opeter ::

Hvala vama, Bistri007 & BendeR za informacije!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

blank window page

Oddelek: Pomoč in nasveti
261399 (1399) rozica
»

Preizkusite Visto v brskalniku

Oddelek: Novice / Brskalniki
434453 (2740) MrStein
»

IE7 končno v naše mlinčke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
12113682 (8645) OrlyTM
»

Internet Explorer 7 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
10117154 (13124) 3p
»

Internet Explorer spet služi širjenju zlobne kode (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
715451 (5451) reborn

Več podobnih tem