»

Srčni spodbujevalniki ne marajo iPodov

Daily Tech - Sedemnajstletnik iz Michigana se je z ekipo lotil raziskovanja povezave med prisotnostjo iPodov in delovanjem srčnih spodbujevalnikov. Na 83 starejših ljudeh so izvedli test, ki je vključeval približanje glasbenega predvajalnika povsem k spodbujevalniku (razdalja 5 cm) in opazovanje odziva na računalniškem zaslonu. Pri 29 odstotkih je prišlo do manjših motenj, kar 20 odstotkov spodbujevalnikov je začelo napačno zaznavati bitje srca, eden od spodbujevalnikov je celo nehal delovati. Zaenkrat ni znanega kaj dosti več, niti to, ali je problem jabolčen ali ga povzročajo tudi drugi predvajalniki, je pa malce vzpodbudno le dejstvo, da je med ljudmi s srčnim spodbujevalnikom zelo malo uporabnikov iPodov.

Izvorna novica.

Pa tako rad je imel glasbo...

26 komentarjev

Vzdržljivostni test iPod-a Nano 2G

Ars Technica - Fantje in dekleta na strani Ars Technica so si ob izidu prve generacije iPod-a Nano privoščili grob test, v katerem so napravico metali iz premikajočih se prevoznih sredstev, jo spuščali na beton z nekaj metrov višine, se vozili čeznjo z avtomobilom, itd. Ker je njihov test požel veliko uspeha, so se odločili, da si bodo privoščili tudi drugo inkarnacijo Nano-ta, izdano pred slabim tednom dni. Po standardnem uvodu so poskušali predvajalnik praskati in lomiti v okviru scenarijev, ki bi se znali zgoditi ob vsakodnevni uporabi, nato so ga z umazanimi hlačami vred vrgli v pralni stroj, za posladek pa so izvedli še obdukcijo. Vas zanima, kako se je žverca obnesla? Preberite sami.

9 komentarjev

Kako z DVD-ja na iPod video, ter nove alternative Nanu?

TweakNews.net - Vsi, ki že imate iPod nove generacije, in ste se spraševali, kako ga pripraviti, ob neprisotnosti iTunes v Sloveniji, do predvajanja video vsebin, poglejte tale priročnik, ki so ga spisali pri Wired. Tako boste vsaj domače DVD-je lahko gledali povsod tam, kjer vam bodo to zavidali.

Bo konkurenca omehčala Applovo vodstvo? Samsung je že nekaj dni nazaj napovedal konkurenco Apple Nanu, ki sliši na ime Z5. Glede na to, da Nano uporablja njihov Flash spomin, to niti ne čudi toliko. A so pri Samsungu šli še korak dalje in najeli Paula Mercerja, ki je bil tudi pri prvem iPodu zadolžen za uporabniški vmesnik. Z5 bo na voljo preko luže od 5. marca naprej, predvideno v rangu Nana.

Vsem, ki nam je odveč vlačenje toliko različnih napravic, bo veliko bolj dobrodošla rešitev Nokia N91, ki žal zamuja s svojim prihodom na trg, zaradi nam dokaj nevšečnega DRM-ja ali Sonyja Ericssona W950, predstavljenega v Barceloni. Oba telefona/walkmana imata enako prostora, kot večji Nano, t.j. 4Gb.

...

3 komentarji

iPodi (in ostali) bodo predvajali še dlje

The Unofficial Apple Weblog - Wolfson Electronics so spravili skupaj nov audio čip, imenovan WM8985 (kako izgleda, lahko vidite na sliki spodaj, shemo notranjosti najdete v povezavi), ki omogoča do 70% prihranke energije. Wolfsonove audio čipe najdete tudi v iPodih (razen Shuffle), kar pomeni, da bo naslednja generacija iPoda najbrž igrala dlje, čeprav ne obljubljenih 70%, saj je poraba odvisna še od zaslona in baterije. Poleg tega to velja za class D, s čemer...

9 komentarjev

iPod Nano hack in ostali dodatki za iPode

engadget - Na strani MultiArcade je vsem uporabnikom iPodov Nano na voljo precej enostaven postopek, s katerim lahko kapaciteto vašega štirigigabajtneža podvojite, žal pa zadeva ni preverjena, tako da pred sklenitvijo pogodbe o dobavi spominskih modulov s Samsungom raje počakajte, da poseg potrdi katera od bolj kredibilnih strani.

Za previdnejše seveda ostanejo kupljive dobrote, ki preverjeno delujejo. Če ste med tistimi, ki jih morebitne praske na Nanu spravljajo ob živce, si lahko omislite dodatno ohišje, ki ne bo samo ščitilo vašega ljubljenčka, temveč mu bo med drugim dodalo še FM radijski sprejemnik in modrozobnost. Najbolj strastnim navdušencem priporočamo tudi:
  • dodatek za tja, kamor gre še cesar peš,
  • vmesnik za povezavo med iPodom in modrozobim GSM aparatom,
  • oltarček za v dnevno sobo, ki vašega gizma spremeni v mali hišni multimedijski center.

Za razvnemanje širše ženske mase manjka še iPod Manolo Blahnik. Zase vem, da vse omenjeno višje naravnost moram imeti, čeprav mi manjka...

62 komentarjev

MacWorld Expo 2006

vir: Apple
Apple - Zgodil se je zloglasni Macworld Expo 2006. Gre za dogodek, ki so ga Apple zanesenjaki nestrpno pričakovali. Steve Jobs je v svojem nastopu predstavil kup novosti.

Najprej je predstavil nove iMace, v različicah s 17" (1.83 GHz iMac, ki bo stal 1,299 zelencev) in 20" (2.0 GHz za 1,699 dolarjev). Poganjal ju bo Intelov procesor Core duo. Oba modela sta menda precej hitrejša od svojih G5 predhodnikov. Prav tako na njima teče operacijski sistem Mac OS X Tiger 10.4.4 in vse aplikacije kot nativni programi na Intel arhitekturi.



Druga novost je MacBook Pro, nov prenosnik z intelovim drobovjem, 1.67 GHz različica s 15" zaslonom in pa 1.83 GHz, s 15" zaslonom. Oba MacBooka bosta imela vgrajeno iSight kamero na vrhu zaslona. Še ena novost pri MacBookih pa je MagSafe, ki ni nič dugega kot...

49 komentarjev

Apple tožen zaradi prask na Nanotih

CNet - Apple ima s popularnim MP3 predvajalnikom, ki sliši na ime iPod Nano, očitno nemalo težav.

Po poročanju CNETa so namreč odvetniki v imenu vseh uporabnikov tega predvajalnika ta teden v ZDA proti Applu vložili tožbo zaradi prask, ki naj bi se ob normalni uporabi dokaj hitro pojavile. Predvajalnik se poškoduje do te mere, da zaslon postane praktično neberljiv. Odvetniki tako zahtevajo povrnitev vseh stroškov, ki so ob tem nastale, saj naj bi Apple za to težavo vedel in s tem kršil zakon o varstvu potrošnikov.

Čeprav Nanota izdelujejo iz enakega materiala (polikarbonata) kot ostale predvajalnike družine iPod, naj bi ta imel tanjšo plast zaščite in se zaradi tega tudi hitreje poškodoval.

32 komentarjev