» »

Slovenija uvaja dodaten davek na naprave za snemanje podatkov ter podatkovne nosilce

1
2
3

ThinMan ::

Pa kaj so ti ljudi jasnovidci al kaj ?

Ne morejo kar tako nekaj pobirat, po drugi strani pa je to za kar pobirajo itak nedovoljeno početje. V Državi je vsekakor preveč uradnikov in raznoraznih tajnic, svetovalcev, ... ki kot je nekdo že omenil, v tem poletju nimajo kaj drugega počet kot mislit na bedalije kot so te.

Še malo pa bodo v CD škatle če že ne na same CDje namestili sledilno napravo, ob nakupu boš pustil podatke kod vse se giblješ oziroma kje vse boš uporabljal CDje (našteješ lahko samo največ 3 lokacije). In če CD pride izven sektorja, te pokličejo da preverijo kje se nahaja ta CD.

Upam da se ne bo kdo tega resno lotu ....


Sm kot pravite nekateri da je to EU kriva. Ne ni, to vam je AMERIKA. Čisto slinjenje k ameriki in njihovi politiki.

Po podatkih iz prejšnjih let, vem da je SAZAS (al država, nevem točno) skoraj toženi s strani tujih založb, ker niso prejemale nadomestil ali nekaj takega.

Predpostavljam da je to še en način polnjenja proračuna (oziroma bi si rad nekdo kupil novo jahto. hehe)


LP,

Flade

cekr ::

Po prebranih besedilih mojih predhodnikov, vidim, da se imate vsi za ene angelčke.
Lahko ste si čisto na jasnem, da je moralo priti do tega, ker se je prodaja praznih medijev izredno povečala. V nekaterih trgovinah z glasbenimi nosilci se zgodi, da v nekih obdobjih prodajo originalno posnetih cd-jev manj kot praznih. To je podatek izpred časa. Verjetno so sedaj številke še bolj problematične.
Pa poglejmo z gledišča povprečnega kupca praznih cd-jev:
razlika v ceni ne bo takšna, da bi se mu svet podrl

-nadpovprečni kupec cd-jev: se mu bo verjetno kar poznalo.

Pa še moje vprašanje: Kaj za vraga snemate, da porabite toliko cd-jev?
A res rabite toliko prekopiranih(pokradenih) igric, glasbe... ? Verjetno ne. (verjetno bodo šli najbolj pošteni zdele v luft.)

Problem vsega je pa, da potem nastradajo korektni uporabniki praznih medijev. Tako pač je, da najbolj nastrada pošten uporabnik. To je v vseh sistemih. Samo v skupnem kolaču kupcev cd-jev je v zadnjem času zelo majčken delež poštenih in ti so potem v zakonih zanemarjeni.

Nazadnje je pa še problem razdeljevanja in porabe tega denarja:
namesto, da bi ta denar dobili avtorji kot korektno zaslužen denar, bo šel ves v državni proračun in v razne na novo ustanovljene sklade(ustanovljene samo za pobiranje tega denarja). Seveda si bodo zaposleni v teh skladih tako navili plače, da ne bo prav nič ostalo.
Problem je v tem, da v naši državi živi zelo veliko voluharjev, ki vsiljujejo razne zakone, ki jim potem prinašajo denar brez, da bi karkoli mignili.
Ta zakon in edini, ki je nastal v tej državi s tem namenom. Kdor vsaj malo deluje v pojetniški/privatnih vodah, zelo dobro ve, koliko raznih zakončkov je bilo zadnja leta sprejetih samo z namenom, da mora vsak podjetnik vsak mesec kam nakazati kakšno vsotico. Če seštejem vse skupaj, imam sam več kot 30.000 sit na mesec samo takšnih dajatev, od katerih nimam prav nobene koristi.

No, pa še o bojazni nekaterih, da nam bodo zaračunali še zrak;
Sicer še nismo toliko daleč, samo prejšnji teden naj bi se govorilo o nekem zakonu, ki naj bi postavil plačilo takse na vodo nekaterim, ki sploh niso priključeni na vodovod. Če ti samo teče kakšen potoček čez zemljišče, si že v tem zakonu. Verjetno po novem tudi deževnice ne boš smel več zbirati, ker ti jo bodo zaračunali.

Zaključek:
ŽIVIMO V DRŽAVI SLOVENIJI !!!
(Vsakršna podobnost z organizacijami s Sicilije, Neaplja... je zgolj slučajna)

(se opravičujem za velike črke)
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

_Tom_ ::

Matthai: samo majhen popravek: paragraf 2 - 2.vrstica; pred besedo potrošniki pride beseda DA. Nato predzadnja vrstica : poiZkus...pa še par je takih majhnih napakic, katere bi bilo v redu popraviti, že zaradi vtisa....


LP

lenkosmrk ::

cekr: hja očitno še premal plačuješ ....

če tudi pri enem same cdju plačaš 1 sit recimo meni se boš bunil enako kot jaz tebi, ker nisma do tega tolarja upravičena.
pravilno!!!
država kot sam ogutavljaš itak preveč "neupravičenih" stvari pokasira. Avtorji pa naj se dogovorijo z založbami , ki jih
izkoriščajo. Itak za slo muzko nem dal 3500 SIT ..Na disku pa mi je ŠKODA PLACA za ta skropucala takozvanih umetnikov.

MTm2H37rqt7B ::

Enostavno... nekdo ima prevec casa oz. mu je dolgcas . Ker pa so doticni v visokih polozajih (kako so ze ke prsli?) lahko vsako butasto idejo uresnicijo. In tako se je zgodilo. Strinjam se z vsemi zgornjimi komentarji (kot so davek na zrak ipd).Ko je placilni dan, enostavno damo ves denar ki smo si ga prisluzili (itak trgajo vec kot 40 procentov) (btw.. vcasih so ble ze za desetine vojne) takim sralcem? Kaj bojo pa potem zelel?? Cakam pobudnika revolucije

cekr: za kaj porabimo cdje? delam na nekem livecdju ki sem ga malo prikrojil, se naredi, zapece testira, da folku, se najde kksna napaka ali vec njih, se popravi, zapece ipd... to gre ogromno cdjev... zadeva je free, nic $$$. zdej bom pa se nevem kaksen davek placeval zato ker je nekomu surla dol padla. ;(

ronaldo ::

pac tako je to, tisti ki so na oblasti hocejo dobiti se vec denarja in se vec, mi pa ga moramo meti manj in manj in manj...
sem slisal da v italiji je bil tudi sprejet podoben zakon (na enem forumu sem slisal, pa so se italijani ful bunili)
meni se zdi da je to neka direktiva evropskega sranja, v katerem smo se znasli. zdaj pa bomo mogli ziveti v njem.
hvala za tako drzavo.
seveda bom poslal mail, ker to ni posteno, kot mnoge stvari ki se dogajajo. vendar kaj lahko mi sploh naredimo, razen da volimo druge ki pa niti niso tako nedolzni ?
a lahko mi sploh kot ljudstvo kaj naredimo ? ali je to demokracija ? kaksna ? a se je ljudstvo odlocilo o tem zakonu ? a se sploh oposteva ljudstvo (razen pri sestevanju glasov) ?
....

Alexius Heristalski ::

ni alternative sedanji politiki... vsi lajajo ,da pridejo na oblast ,pol pa delajo enako kot tisti pred njimi ... revolucija? žaj tudi za njimi pridejo debili z debilnimi zakoni , ki si hočejo prigrabit čimveč dnara ...
Bikov drek govoriš, ujel si se v eldeesovsko zanko "ni alternative".
Moj nasvet: pojdi na volitve ali pa se ne pritožuj!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

zaejec ::

tocno tako. bomo pa drugje zaceli kupovat..tako kot grki ne pijejo cocacole ker jim je speljala ene OI, tako mi ne bomo kupovali dodatno obdavcenih stvari tukaj..

nej raje spustijo cene originalov...

marS ::

:D cekr:
Pa še moje vprašanje: Kaj za vraga snemate, da porabite toliko cd-jev?


jaz ne vem kaj ti snemaš, ma jaz MORAM delati dnevne, tedenske in mesečne backupe. Software je vsa na opensource kodi, podatki pa se dnevno povečujejo.
Razloži mi: ZAKAJ bi moral kupovati medije ki so obdavčeni z davkom na avtorstvo? Zaradi pavšala? WTF!!!
Nimam nič proti če se mediji za kopiranje in backupiranje avtorskih del obdavčijo.
Ma vse ostale licence? Se vidi da je ta agencija predpotopna, da ljudje tam razmišljajo samo o kapitalu, so najmanj 10 let za cajtom in ne vidijo razvoja naprej. ko se je pojem avtorstva cimil OpenSourca še ni bilo v taki obliki, zdaj pa je tukaj.

Saj potem bi morali plačevati tudi za OpenSource davek!!!!!:D Ali pa maš posebna potrdila s katerimi izkazuješ svoje open source licence za software in so mediji cenejši?
Ta bi bila še najboljša: da agencija oz. država plačuje del teh davkov nazaj v opensource razvijalce ali kej takega.:D
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Duke Nukem ::

ta država pa ratuje tok požrta da je groza, mislem da bo res treba en upor enkrat narest da navjo mislil da lahko vse na svojo roko delaj ,in to je pravna država :( davke naj državnim voluharjem nabijajo banda ciganska, zaminirat prlament odiralcev ki neve kako se živi ko nimaš kruha ;( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;((

Zhupa ::

ma enga snajperista gor na maximarket, da naredi cistko.

AngelOfDeath ::

lenkosmrk

LDS je na oblasti že 12+ let in iz slabšega je šlo na slabše in vedno bol slabše bo če se bodo oni zgoraj počutili tako varne kot se sedaj. Lahko pa vsakdo nekaj naredi in gre na volitve volit 2 oblast mogoče se ti zdi en glas malo samo 1+1...

Keyser Soze ::

Jah no, če dobijo ves denar avtorji sem takoj za. Glede na to, da so izdelki, ki jih naredim na računalu moji in avtorske pravice na le-te samo moje in da bom na CDje in druge medije snemal samo te podatke sem povsem upravičen do koščka te potice.:\
OM, F, G!

Alexius Heristalski ::

AngelOfDeath, podpišem se pod tvoj odgovor. Vlada se mora menjati vsakih 8, če ne kar 4 leta. Tako bodo stranke (to še posebej leti na LDS) vedele, da so zamenljive in se bodo politiki dejansko trudili za napredek. LDS mora pasti (z ZLSD-jem in ostalo gardo vred). To je tako kot na delovnem mestu - če veš, da te ne morejo vreči iz službe, se ne boš pretirano trudil.

Brez zamere, lenkosmrk, ampak jaz mislim, da ti sploh nimaš volilne pravice. Glede na izgled tvojih odgovorov bi te umestil v 2. ali 3. razred osnovne šole.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

AtaStrumf ::

Ne vem še koga bom volil letos, ampak na volitve difinitivno grem in definitivno ne bom volil LDS. Janša in Bajuk sta mi oba odvratna, SMS tudi, ampak bom še našel nekoga.

Legend(SLO) ::

Sicer me tole ne bo glih globoko po žepu udarl. Sam pa preveč, da bi še en davk plačvou a jim ni že 20% od vsake stvari dost je treba še več. Tko, da če se bo delal revolucijo let em know.
krneki

nodes ::

no no, da so ravno vsi ljudje enaki, je zelo zelo daleč od resnice

so in verjetno bodo še kandidirali ljudje, ki si kruh služijo pošteno in lasnim delom. Tak človek ne postane čez noč lopov.

bo potrebno začet hodit na volitve z mal bolj trezno glavo in manj nasedat medijem. To je naše edino orožje v demokraciji.

PiSKi ::

Eni bodo kupovali v Avstriji, drugi pa v Italiji. So ze sedaj aparature ter mediji cenejsi kot pri nas >:D

sharp ::

ma enga snajperista gor na maximarket, da naredi cistko.

A ti men bereš misli??

Dr_M ::

cist tko btw, prazni mediji (cdji in dvdji) so v avstriji mnogo drazji kot pri nas. sm si zadnic v celovcu vse dobr ogledu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Avalonis ::

Trenutno pri meni vodi Aktivna Slovenija. Res, da je večina članov prišla iz SMS vendar ne nameravam dati svojega glasu ljudem, ki jih preziram vse več z vsakim novim dnevom (LDS + opozicija). Dvomom pa, da bo AS zbrala dovolj glasov za vstop v parlament vendar tudi v tem primeru je moj glas bil bolje porabljen kakor, da sploh ne bi šel voliti.

JustVi ::

če bi jaz volil, bi se izogibal ljudem, za katerimi stoji bilo kateri lobi

;)

Gandalfar ::

iceman: avstrija ze ima taksen zakon, saj se celo nasi v novem predlogu zakona sklicujejo nanj

Gandalfar ::

ce bi prebrali predlog zakona bi videli, da denarja ne dobi drzava ampak SAZAS in podobna zdruzenja, ki imajo potem nalogo razdeliti ta denar med svoje clane

poweroff ::

Dajte se prosim malce umiriti s komentarji v stilu "snajperisti". Saj ne moremo začeti kar pobijati nedolžne ljudi zato, ker imamo nesposobne politike.
Stvar je preprosto v tem, da je Slovenija sprejela mednarodne sporazume za zaščito intelektualne lastnine, zato pač imamo te stvari, vključno s patenti. Problem je le, ker imamo kljub temu nekaj manevrskega prostora in bi se lahko drugače obnašali in predvsem zagovarjali drugačne rešitve, vendar naši politiki preprosto nimajo jajc za kaj takega.

Posebej se mi zdi problematično ministrstvo za gospodarstvo, ki ga vodi tisti mulc, in ki se na pogajanjih glede programskih patentov ni ravno izkazalo. Saj Lahovnik je verjetno zelo strokovno podkovan, vendar si ne predstavljam, da se bo enakovredno kosal z nekim starejšim in bistveno bolj izkušenim politikom. Enostavno si ne predstavljam, da bo suvereno zastopal svoja stališča, če jih bo sploh imel.

2. julija 2004, je bilo v DELU na strani 18 objavljeno tole: "Zelo zanimiva je tudi Logarjeva utemeljitev, kako bodo v prihodnje nastajala slovenska stališča in kako jih bodo slovenski predstavniki zastopali v evropskih ustanovah: »Včasih se bo dogajalo, da bomo imeli stališče že oblikovano, ampak ga ne bomo takoj izjasnili, ker to preprosto ni modro. To, kaj podpiraš in proti komu si, se v evropskih organih zelo dobro zapomni.«".

Z drugimi besedami: veliki in močni si bodo zapomnili, če bomo delali težave, bodimo torej hlapci.

Ali bi se to z volitvami spremenilo? Odkrito rečeno ne vem. Bistveno se gotovo ne more spremeniti, ker pač imamo določene mednarodne obveznosti. Poleg tega nisem prepričan, če ima trenutna parlamentarna opozicija kaj več pojma o teh stvareh kot vladajoča garnitura. Zaenkrat se mi zdi, da jih bolj zanimajo dogodki izpred 50 let... Sicer mi pa tudi ni jasno kje so kakšne bistvene vsebinske razlime med strankami - skoraj vse so bile za NATO, vse so bile za EU, privatizacijo so skupaj izpeljali, policijska pooblastila oboji povečujejo, socialno varnost oboji zmanjšujejo,... Ne vem v čem je razlika, razen v tem, da bi bili enkrat pač drugi na oblasti, kar po svoje ni slabo, ker je menjavanje oblasti koristno za politično higieno, po drugi strani so si pa tisti, ki so na oblasti že dovolj napolnili žepe, tisti, ki niso, si jih pa šele bodo... Po moje nas čaka vsaj ene 10 let sr@$#&, potem bo pa mogoče po naravni poti prišla generacija bolj moderno izobraženih politikov. No ja, če gledam Mulca, se mi zdi, da bi to znalo trajati par desetletij. :(
sudo poweroff

BuDi79 ::

In po kakšnem ključu fa deli med člane ? Radijske in TV postaje pošiljajo mesečne spiske vrtenih glasbenih komadov, da se denar od njih prenakaže iz SAZASa pravemu naslovniku, pri tem zakonu pa gre za nek klinčev pavšal, ki ga bodo delili kar po čez... juhu.

Duke Nukem ::

jap Matthai maš čist prov tale minister za gospodarstvo je en idiot kma tupa in bedna stališča upajmo da ga hmal zamenajo kje res čist out ;(

undefined ::

> iceman: avstrija ze ima taksen zakon, saj se celo nasi v novem predlogu zakona sklicujejo nanj

Dejstvo, da je Avstrija že do sedaj imela cenejše digitalne naprave kot Slovenija, mi pravi, da bodo ljudje vseeno raje kupovali preko meje.

Vsekakor pa ob takšnih neumnostih še bolj podpiram odprtje čimveč novih trgovin in trgovskih centrov v Sloveniji, v smislu špar centra, Bauhaus in Leclerc. Če si Slovenci raje mečejo polena pod noge, naj pa tujci prevzamejo trg kot se zagre.

Stare mame pa v jok ob zaprtju "malih trgovin". :)

lenkosmrk ::

Alexius Heristalski:
"Bikov drek govoriš, ujel si se v eldeesovsko zanko "ni alternative".
Moj nasvet: pojdi na volitve ali pa se ne pritožuj"

Hehe ja kewl še na vsakih volitvah sem bi, tak da se lahko pritožujem z ali brez tvojega dovoljenja.Jebeš tako
demokracijo ko pa sami cepci kandidirajo.Isto kak tekmovanjeMiss Slovenija. Prijavi se tiste k "mislijo" da so
lepe. One taprave itak ne. Zapomnite si dobro ko svinja pride k koritu žre kot tista ki je žrla pred njo. Isto
sranje drugo pakovanje. Modro,rdeče, črno, zeleno isti drek isto smrdi. Koristi pa nobene.
Z eno samo besedo nisem omeno LSD (Leve svinje debilne), tak da ne mi govorit o neki zanki lepo prosim, prvo si nos obriši
in ne smrkaj, če misliš da so SDS ( svinje debilne slovenije) -NSI (nove svinje imbicilske) -SMS (slaboumne mladina svinje)
-SNS( slovenske nore svinje)- SLS (slaboumne slovenske svine) in ZLSD (združene svinje slovenskih debilov) kaj boljše.
Ni čudno , da se svinjereja tolk podpira in subvencionira , če pa mamo hleve ne pa parlamenta.

Alexius Heristalski:
Brez zamere, lenkosmrk, ampak jaz mislim, da ti sploh nimaš volilne pravice. Glede na izgled tvojih odgovorov bi te
umestil v 2. ali 3. razred osnovne šole.

Brez zamere tudi tebi, ampak dokler majo taki sralci ,ki nasedejo vsaki propagandi, volilno pravico kot si ti, žal nisi
edini, ampak vas je veliko preveč ,tak dolgo si neobetam nič kaj pametnega v našem parlamentu ne z leve ne z desne scene.
Zgleda, da ko si ti še v plenice sral smo meli že eni volilno pravico in smo poslušali ista sranja z obeh strani in vidli vse na oblasti,
in tudi kako so se obnašali. Edina izjema sta SNS in SMS. Od taprve si težko predstavljam na oblasti zaradi nacionalistični
izpadov, ki so v marsikaterem primeru celo namestu pogrešam z njihove strani konstruktivne in račionalne možnosti
reševanja problemov in ne populistične, tadrugi ..SMS to bando pa tak poznam iz štale ki so jo naredli iz študetskih organizacij.
Najprej so se učili krasti dnar nam študentom in ga še kradejo posredno, sedaj ko mislijo da obvladajo bi pa šli na državno raven.
UPAM , da NIKOLI !!!

AtaŠtrumf: nič treba bo, da Štrumfi registriramo stranko in da še mi pogledamo kako zgleda korito od blizu.

nodes:
no no, da so ravno vsi ljudje enaki, je zelo zelo daleč od resnice
so in verjetno bodo še kandidirali ljudje, ki si kruh služijo pošteno in lasnim delom. Tak človek ne postane čez noč lopov
bo potrebno začet hodit na volitve z mal bolj trezno glavo in manj nasedat medijem. To je naše edino orožje v demokraciji.

Hja optimizem mora bit. Sam žal korito skvari ljudi. So izjeme , ampak redke.Prej ali slej jih premajojo tolarčki, ponovem pa mogoče kmalu evri. Kar se tiče medijev pa itak poglej, kako radi "nepristanski" novinarji kandidirajo za poslance.Kar se tiče volitev, pa bolj razmišljam
v drugi smeri, ne it tja , ker dokler je to vse kar politični prostor trenutno ponuja .... hmm me ma ,da bi jih kar prvič prešprical.. če pa
bom že šel, se bom pač odločil za pasmo svinj , ki bo naredla najmanj škode.


Cdji so resda trenutno v Avstriji dražji, DVDji pa krepko cenejši, sam moraš znat kjer iskat in met nekoga da ti jih dostavi, ne pa gledat
v trgovinah ala mediamarkt itd. Glede direktiv eu... ni vse tako kot bi naši politiki radi prikazali, se je že izkazalo, da so se
uveljavljale , čeprav se je izkazalo da ni bilo nujno in čeprav so bile nesmiselne. EU ni raj, raj ni bla niti Yuga. ampak vedno je tak,
da če nimaš boljše možnosti na voljo, se odloči vsaj za tisto ki je najmanj slaba.

pino ::

he,he g. Rop ropa povsod kjer se da. Zgodba o uspehu se nadaljuje-za nekatere.
LP Pino

kravjek ::

Spostovani!

Kako se sploh lahko kaj takega spomnite, kot je davek na prazen medij? Sedaj se sele vidi koliko je Slovenija res politicno (lahko se druga podrocja nastevam) zaostala oziroma kot nekateri pravijo, "napredna". Ta zakon ni nic drugega kot delo nekega uradnika, ki mu je tako zelo dolgcas, da ima cas se spravljati skupaj take oslarije kot jim vi pravite zakoni. Ta zakon je tudi samo se en (izmed mnogih) nacin polnjenja drzavne blagajne oziroma polnjenje zepov posameznikov (za katere ustanovite kar poseben sklad - da je legalno). Kaj se je zgodilo s Slovenijo in njeno (pokvarjeno bolj kot Sadam Husein & company) vlado? Kje so ideje ob osamosvojitvi? Kje so obljube? In potem si upate se take bedarije ven spravljat ker vam je tako dolgcas v parlamentu (oziroma povsod), da morate nekaj poceti kot pa samo spati. Razmislite o tem (izjemno nepotrebnem) zakonu, saj se zavedate, da z neumnostmi spravljate naso (ne vaso) drzave v osramotilne polozaje (kot naprimer Amerika z nenehnimi varnostnimi ukrepi in bog ve se s cim), kar pa tudi odvraca razne investitorje in druge "business" ljudi. Kdo bi pa hotel imeti kaj s tako drzavo v kateri prevladujejo nespametni ljudje (ki napisejo nov zakon kadar se jim bancni racun malo sprazne)?
Poglejte Ameriko! Microsoft uvaja patente na tako nesmiselne stvari (primer je dvojni klik miske!)! V Sloveniji ne moremo tega sprejeti! Ali je to demokraticna drzava ali so se vedno nekatere znacilnosti komunizma prisotne (kdor se ne strinja, adijo)? Prosim, razmislite o tem pa opravicujem se vam za ponekod grobo izrazanje saj je bilo potrebno (kot je se veliko stvari).

S spostovanjem,
xxxxx


to sm jst poslou...:P :D

pa se dobr sm se pol pocutu!>:D >:D >:D
ni pomembno

mlamat ::

Za: info@sms.si
Zadeva: Davek na nosilce podatkov

Spoštovani,
pišem vam glede novega davka na nosilce podatkov, objavljenega na
http://www.uil-sipo.si/Zakoni/UR_nadom_...

Ker mislim da je zakon v naprotju s principi prostega trga, osebnih svoboščin
in dostopa do informacij, vas prosim da pripravite zakon ki bi preklical omenjeno
odredbo. Če preklic te odredbe ne bi dobil podpore v parlamentu, vas prosim da
sestavite predlog za zbiranje podpisov za razpis referenduma.

Glede na to da vlada izdaja veljavne elektronske podpise, bi lahko sestavili
enostavni spletni sistem za zbiranje teh podpisov, na katerem bi vsak uporabnik
s svojim javnim ključem podpisal dokument predloga in se tako legitimiral.
Podpise predamo v papirnatem izpisu, zraven pa olajšamo delo še vladi pri
preverjanju podpisov, saj jih imajo vse zabeležene v sistemu. 40.000 podpisov
ni
veliko za splet, poleg tega pa se bližajo še volitve.

Lep pozdrav!
M.S.

Tilen ::

pa daj ! ne predlagaj jim referenduma jao! itk so dovol nori da bodo se kje res dali 660 MIO sit in sprasevali nase starce in stare bakice o teh zadevah, o katerih nimajo pojma!


na kratko:

NE KLICI HUDICA!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Brane2 ::

Ravn referendum mogoče ne bi bila neumna varianta- če je seveda zadosti zainteresiranih.

Če je lahko "šel skozi" nek referendum o delu trgovcev v nedeljo, zakaj ne bi ta ?

UNIVERZUM ::

Daleč smo pršl, daleč.

Kmalu bo tak davek še na tipkovnice, ker lahko citiraš te naše vrle intelektualce v raznih dokumentih. Njihove izjave pa so zelo dragocena intelektualna lastnina.:D
Pa na monitor ker to lahk bereš in ne pozabmo na printer ker to lahk tut naprintaš.:))


Kje je zdej D.S.Černjak da bi se zavzel za, NAS mlade>:D
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

simbad ::

hehe, bomo pa večje diske kupili pa bo :D

P.S.: pazite koga boste volili!! Nam bodo kmalu še za obratovanje računalnika obračunali poseben davek, ker naj bi se uporabljal za "čudne" zadevščine :O

||_^_|| ::

Dokaj bolna zadeva. Ampak vseeno, že do sedaj sem vse kupoval čez mejo in od sedaj naprej ne bo nič drugače. tuki 100% nebojo obdavčeni mediji:)

Thomas ::

Moram reči, da me zadeva veseli. Briga me za "prazne medije" in "davek na prazne medije" ... res mi je čisto vseeno.

Veseli me, da je bila moja prognoza skozi pravilna. Give away economy leze skozi vsa vrata in okna notri. Tole je samo ena od reakcij. Tako "društva avtorjev", kot "zainteresirane javnosti".

Naslednji korak je, ko ne bo glasbe nihče hotel niti zastonj. Mu jo bo (boljše) dovolj sproduciral automat - ne Domicelj. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

frenk ::

če se bomo šli referendum, lahko recimo vsak dobi čimveč podpisov, pol pa vsi to pošljemo enmu, k bo vse ke nesu...sm skor 100% da vsak lahko dobi najmanj 50 do 100 podpisov:)

Thomas ::

Ljudje hočejo zadeve ki so enkrat zastonj, zastonj.

Pevci in ostali podobni, se bodo morali sprijazniti s tem. Ljudstvo jih bo sicer zžvižgalo. Pa še državo z njimi, če bo ta hotela ščititi njihovo industrijo.

Vsaj tako kaže. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MIDadmin ::

MID je danes na URSIL ze poslal zahtevo po javnem soocenju mnenj o tej Uredbi. Citiram:



Spoštovani,


Urad RS za intelektualno lastnino je dne 26.07.2004 na svojih spletnih straneh objavil predlog Uredbe o zneskih nadomestil za privatno in drugo lastno reproduciranje (v nadaljevanju Uredba; v javni razpravi do 05.08.2004) na predlog katere imamo na Ministrstvu za informacijsko družbo nekatere pomisleke.

Po našem trdnem prepričanju bi morala biti predvsem oprema za digitalno reproduciranje, ki ni izključno namenjena reproduciranju avdio in/ali vizualnih del (računalniški CD, DVD zapisovalniki, prenosne naprave, digitalni fotoaparati oz. njihovi pomnilniški mediji ipd.) ter nosilci digitalnih zapisov, ki niso izključno namenjeni reproduciranju avdio in/ali vizualnih del (podatkovni CD in DVD nosilci, računalniški diski, spominske kartice ipd.) v predlogu Uredbe obravnavana drugače oz. iz nje izključena. To opremo uporabniki lahko in po našem mnenju tudi v zelo veliki meri uporabljajo za namene, ki niso v nasprotju z omejitvami iz Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP, v nadaljevanju Zakon). Med povsem legalne načine uporabe tovrstne računalniške in druge opreme gotovo sodijo vsaj:

- izdelava varnostnih kopij podatkov na osebnih računalnikih in/ali strežnikih (te se izdelujejo na CD, DVD, DLT in podobne nosilce digitalnega zapisa);
- digitalna reprodukcija proste programske opreme, ki je izdana pod prostimi licenčnimi pogoji (npr. GNU in Creative Commons);
- shranjevanje in reprodukcija digitalnih fotografij posnetih z lastnim digitalnim fotoaparatom, fotoaparatom vgrajenim v mobilni telefon, ali zajetih s pomočjo skenerja s papirne fotografije, shranjevanje in razmnoževanje domačih video (digitalnih ali analognih) posnetkov ipd.

Podobne pomisleke bi lahko našli tudi za nekatere druge v predlogu Uredbe navedene naprave in nosilce podatkov, ki niso izključno namenjeni reproduciranju avdio in/ali vizualnih del.


Po našem mnenju je predlog Uredbe potreben temeljitega razmisleka, zato predlagamo, da skličete usklajevalni sestanek, na katerega bi poleg predstavnikov našega Ministrstva z velikim veseljem verjetno prišli tudi predstavniki računalniške industrije, odprtokodne skupnosti gotovo pa tudi kolektivne organizacije, ki skrbijo za uveljavljanje in zaščito avtorskih pravic. Prepričani smo, da bo javno soočenje mnenj različnih zainteresiranih strani pripomoglo k nastanku bolj sprejemljive in tudi bolj učinkovite Uredbe in vodilo k boljšemu doseganju ciljev in namena Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah.

Earnhardt ::

sej niso normalni ... dodatn davk ... narboljse, da kr zvisajo 20% davek na 88%, kot je blo v bivsi YU

WarMaker ::

MA BUMBARJI SO! Oni si bojo žepe polnili z našim dnarjem! Naj grejo nekam! ;(( ;( ;(

ahac ::

Kje se včlanim v SAZAS? (da bom dobil nazaj svoj delež zaradi CDjev, ki jih jaz ali moji prijatelji posnamemo z vsebino katere avtorske pravice so moje) :))

Predlagam, da se kar vsi probamo včlanit.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Keyser Soze ::

OM, F, G!

andrej ::

eh, odrastite ze enkrat...
prevec ste v svetu interneta in prevec pricakujete, da boste vse dobili zastonj...

DSmidgy ::

In kaj ima to s tem, da so stvari na internetu zastonj? Ti plačaš davek na medij, 20%. Avtorske pravice se obračunajo posebej, zato pa glasbeni CD ne stane samo 200 SIT. Oni pa hočejo, da plačaš enemu društvu avtorske pravice za prazen CD, četudi se recimo pojavi napaka pri snemanju in je neuporaben. Ali pa če si snemalec in snemaš svoje posnetke na DVD. Nekdo drug dobi denar za tvoje avtorske pravice = piratstvo.

BuDi79 ::

vse zastonj ?

ti odrasti in mi povej kdo bo ta denar v resnici dobil ?

Člani SAZAS ? Če presnemavam Michaela Bubleja ali družinske fotografije bo denar dobil Zoran Predin ? Zakaj že ?

ahac ::

Do zdej mi ni blo treba zaščitit avtorskih pravic za svoje proizvode, ker pač ni šlo za noben denar. Če bodo pa člani sazasa dobil denar od CDjev potem pa mislim, da je moja dolžnost, da se včlanim in zahtevam denar od vsakega CDja z mojimi fotografijami ali whatever.. kar jaz ali nekdo drug posname. Pa tud če je to 20 sit / leto.

Ideja! Cel SLO-COMP bom prijavu kot avtorsko delo in ga zaščitu! Heh.. to je na cel kup diskih v cachu od browserjev! Še bogat bom!
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Duke Nukem ::

tud sds bo pomoje za en kuranc vsi so gnoji pa res je una ideja z snajperjem na maxiju tabol varijanta a začnemo zbirat dnar za najetga morilca :D
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sodišče EU prepovedalo zaračunavanje nadomestila za piratstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5416283 (13327) ulemek
»

Nov predlog Uredbe o zneskih nadomestil za privatno in drugo lastno reproduciranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
6511584 (7707) incognito
»

Le še malo časa za nakupe trdih diskov, DVD-jev, USB ključkov, CF kartic, tiskalnikov (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
25929626 (15156) bluefish
»

Slovenija uvaja dodaten davek na naprave za snemanje podatkov ter podatkovne nosilce (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11812942 (12942) MrStein

Več podobnih tem