» »

Microsoft toži svinjalce poštnih nabiralnikov

Microsoft toži svinjalce poštnih nabiralnikov

Slo-Tech - Ako ravno se njihovi zadnji poskusi omejevanja spama menda niso ravno posrečili (Premium Spam!), Microsoft nadaljuje z bojem proti spamu [>:D].

Včeraj so na zveznem sodišču v San Joseu vložili tožbo proti Johnu Doe-u (ameriška verzija Janeza Novaka; v tem primeru neznani storilec); bremenijo jih razpošiljanja nezaželjenih e-sporočil na milijone Hotmail naslovov, ki so jih pridobili s tehniko 'besednjaka': slepo pošiljanje sporočil na vse naslove, katerih uporabniški del je potegnjen iz slovarja (igralci Uplinka ste to videli v akciji). Pri tovrstnih sporočilih je še nekaj motečih dejavnikov, recimo nepoznana oz. zakrita identiteta pošiljatelja in nezmožnost odjave.

Microsoft trdi, da svet tudi na tem področju potrebuje (novo) zakonodajo -- če nič drugega, potem naj pošiljatelju vsaj ne bo dovoljeno zakrivanje identitete, postavljanje lažnih zadev sporočila in žetje e-mail naslovov z avtomatskimi skriptami, ki recimo slepo prečešejo velike spletne strani, forume.

2 komentarja

CaqKa ::

popolno podporo od mene....
kurc bo ko se bo začelo tisto dogajat kot v minority report...

zamzamcola ::

Obstaja kakšen naslov spemerskih list, kamor bi lahko prispeval tiste, ki spemajo mene. Ti naslovi bi bili nasteti v txt fajlu, lahk pa se poda tudi URL, kjer se zbirajo v nekem sicer brezveznem htmlju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uporaba mail naslova nič več zaposlenega v podjetju

Oddelek: Loža
172516 (1981) NeMeTko
»

upor slovenskim spamerjem

Oddelek: Omrežja in internet
335881 (4609) BlueRunner
»

pošiljanje elektronske pošte brez dovoljenja

Oddelek: Loža
263710 (2974) enxtip
»

Prihajajo novi spamerji

Oddelek: Novice / Zasebnost
235456 (3451) BlueRunner
»

Prikrivanje E-Mail naslovov.

Oddelek: Omrežja in internet
223612 (3289) Bakunin

Več podobnih tem