» »

Windows XP se dobro prodaja

Windows XP se dobro prodaja

Slo-Tech - Spet ena novica od Kocija:

V dneh, ki so minili od 25. oktobra, uradne predstavitve Windows XP, je novi operacijski sistem dosegel visoko povpraševanje po vsem svetu, pravijo na Microsoftu. Trenutno nekateri prodajalci ne dohajajo povpraševanja po operacijskem sistemu, saj je prodaja presegla začetno prodajo operacijskih sistemov Windows 95 in Windows Millenium Edition ter dosega enake rezultate kot Windows 98. V prvih dveh tednih dostopnosti je bilo tako prodanih sedem milijonov primerkov novega operacijskega sistema.

"Nadvse zadovoljni smo nad navdušenim odzivom naših strank", je povedal Chris Jones, podpredsednik skupine Windows pri Microsoftu. "Windows XP bo po našem mnenju pozitivno vplival na prodajo in stanje računalniške industrije v prazničnem času." Podjetje McAdams Wright Ragen Inc. je ugotovilo, da je 62 odstotkov pomembnejših trgovcev sporočilo, da se Windows XP prodaja po predvidevanjih ali pa celo bolje. Microsoft je v prvih dveh tednih prodal sedem milijonov primerkov novega operacijskega sistema. V to številko so všteti tako računalniki s prednameščenim operacijskim sistemom, kot tudi nadgradnje in polne različice Windows XP.

Poleg dobre prodaje Windows XP je zrasla tudi prodaja novih računalnikov, dodatne računalniške opreme in programske opreme. Po poročilu podjetja NPD INTELECT je skupna prodaja programske opreme po 25. oktobru 2001 narasla za več kot 50 odstotkov. Povečala se je tudi prodaja osebnih računalnikov, saj je začetna prodaja višja, kot je bilo pričakovano, obenem pa podjetja opažajo tudi upad klicev na tehnični podpori.

Uporabniki imajo sedaj tudi možnost uporabe spletne storitve Windows Catalog, ki se nahaja v meniju Start v Windows XP ali pa na spletni strani www.windowscatalog.com, kjer je predstavljenih več kot 10.000 izdelkov, združljivih z Windows XP. Za dodatne prednosti pri uporabi pa je več kot 200 Microsoftovih partnerjev predstavilo tudi več kot 3.000 izdelkov opremljenih z oznako Designed for Windows XP, kar pomeni, da so izdelki posebej namenjeni uporabi v okolju novega operacijskega sistema. Izdelki opremljeni s tem napisom so prestali posebne preizkuse, ki zagotavljajo, da bo aplikacija v operacijskem sistemu Windows XP delovala zanesljivo in učinkovito.

Mislite si kar si hočete, vendar se v računalništvu včasih zelo rado pojavi to, da določeno podjetje navidezno pokupi ogromne količine svojega softvera/kakšnega drugega izdelka in nato na veliki zvon obeša novico, koliko kosov so prodali v določenem časovnem obdobju. HehTM.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Blue še letos, Windows 8 precej slabo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9931241 (25292) krneki0001
»

Windows 8 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
27062977 (46910) HupChup
»

Windows XP dopolnil 10 let (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5214576 (11850) Jst
»

Prodaja Windows 7 ne jenja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10632406 (29836) MrStein
»

Gimnazija Bežigrad goes Microsoft (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16616246 (10139) bluefish

Več podobnih tem