» »

Pregled nelegalne programske opreme na LANu

Pregled nelegalne programske opreme na LANu

Game Party - Nič več raznih LAN partyjev z nelegalno programsko opremo. Na srečo ne v Sloveniji, temveč na Danskem. Na LAN party, Connect #12 imenovan, v mestu Esbjerg na Danskem so prišli nepovabljeni gosti iz antipiratske agencije. Udeležence in organizatorja LANa so legitimirali in popisali vso nelegalno programsko opremo ter končali LAN party. Udeležence so opozorili, da bodo v roku nekaj tednov dobili pošto z izrečeno kaznijo za uporabo in razpečevanje nelegalne programske opreme. Enakega kaznivega dejanja so bili obtoženi tudi organizatorji, ker so ponudili omrežje, po katerem je to razširjanje nelegalne opreme potekalo. Po tem dogodku se je situacija na Danskem poslabšala, saj so nekateri drugi organizatorji LAN partyje odpovedali, ker ne morejo prevzeti tolikšne odgovornosti. Za bodočnost je antipiratska agencija organizatorjem LAN partyjev svetovala, da naj naredijo spisek prisotnih, njihov domači naslov in njihov IP naslov ter da naj nadzirajo celoten promet po omrežju in le tega tudi logirajo. Korak dlje je še predlog o pogodbi, katero naj bi udeleženci LAN partya podpisali, da ne bodo prinesli illegalne programske opreme, filmov, glasbe in ostalih podatkov ter da po omrežju ne bodo kopirali zgoraj naštetih nelegalnih podatkov. Ta primer sodno še ni zaključen, bo pa zanimivo videti v čigavo stran bo razsojen. Vabim vas, da komentirate, če bi se kaj podobnega zgodilo v Sloveniji.

12 komentarjev

Kaboom ::

predlagam eno veliko peč na vsakem LAN partyu, če pride kaj takega, samo s prikolicami cedeje not vsipat...

ahac ::

Vstop na lanparty samo za tiste, ki pokažejo vsaj en piratski CD! :)

miranpozar ::

Ta svet gre pa zares v kurac! Vidim, da so še kolikortoliko realni severnjaki postali suženj izkoriščevalskega ameriškega kapitala, ki preko prekomernega in neutemeljenega navijanja cen in s svojimi politično-ekonomskimi močmi grebe denar za napajanje svojega uničevalskega vojaškega stroja in prevlado nad svetom.
FIGHT THE EVIL IMPERALISTS! ;(

Klemenn ::

ha ha ha , prov vam je jaz ga pa nimam pa sem vsega rešen (LAN-a mislim!!!!!!!!!):D

cahahopie ::

Ilegalnega Cdja? Za na LAN-party?
Saj ponavadi na LAN partijih se špila rečmo 3 špili?
Sicer še nism bil obiskovalec ... ker nimam LAN-a.
Npr. zdaj je bil Operation Flashpoint tekmovanje (PCG), pa prneseš sam cd od OF. Če pa kak APZ s policijo vkoraka pa.. cd pluneš ven, zlomiš, poješ, prebaviš?:D
Sicer pa... se LAN-partyi večinoma prirejajo za bolj znane naslove iger, da pa si ne moreš npr. enga orginal špila na mesec kupit al pa na dva/tri mesce (npr. takšne naslove kot so Commandos2, OF, Q3A, UT, AOE2, Red Alert2).... pa tud nimaš duše...:D
10 čukov na mesec?... hmm.. no saj vem, da smo/ste študentje, a če ti špil, da npr. skor cel mesec užitka in še nadalnje, ko pa npr. 10 čukov brezveze zabačiš v gostilni? ... Hee... čeprav jaz počnem več slednjega.:8)

||_^_|| ::

cahahopie: kaj pa winsi&office&co.?

rokolus ::

Zdi se mi zelo cudno. Za tako stvar more biti potreben kaksen sodni nalog ali kaj podobnega. Tole gre ze malo cez mejo zakona. Sploh pa bi morali biti na to prej opozorjeni organizatorji, ne pa da kar uletijo noter in zacnejo
popisvat! ;((

hatch ::

Pri nas je kaj takega takorekoc nemogoce.. policija mora imeti poseben nalog ze za vstop na lanparty.. potem imajo pa se vrsto komplikacij za vsakega posameznika. Namrec.. po sedanjih zakonih mora imeti policaj utemeljen sum, da te lahko sploh legitimira.
Ce pa pride folk iz BSA ali kake druge agencije, ga pa lahko pljunes v obraz.. oz. ce te hocejo prisliti v legitimacijo pac poklices 113, da te neznanec, ki se izdaja za uradno osebo nadleguje.
Za piratsko opremo se pa potem ni treba bati, saj policija potrebuje nalog za pregled racunalnika. Torej, ce policaj vpise v zapisnik, da imas nelegalno opremo... je krsil zakon, kajti tega ne more vedeti razen ce je pogledal v racunalnik. To pa je kraja, ce nimajo naloga.

Mate ::

hatch... a bos ti mogoce odvetnik? :P
K tole je res dobra teorija...

Mikados12 ::

Saj je vendar jasno: vse ki danes uporabljajo "nelegalno" M$ opremo je potrebno v katran namočit in v perju povalat. :D In to BSA dela in bo delala... Obstaja le ena možnost: prehod na GNU zadeve in ne vem od kod se mi je zdelo, da je na LAN partyjih tako ali tako nemoralno okrog kazat programe, ki jih nisi sprogramiral, treba jih je pa plačat. :8)

Mikados12 ::

Na podlagi česa sklepaš, da je slab? 8-O Saj tale Hercules, kje se ga pa dobit za tehle 120 jurčkov pri nas? :D En testek pa se nekaj za sline cedit.

Mikados12 ::

Ups.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lan party, kako do programske opreme

Oddelek: Programska oprema
91058 (718) blackbfm
»

Slo-Tech NEST.2003 -- drugič

Oddelek: Novice / NEST
302125 (2125) Sycroft
»

Ker program je najboljši za testirat cel računalnik?

Oddelek: Programska oprema
8874 (789) motorolca
»

Pregled nelegalne programske opreme na LANu

Oddelek: Novice / Zasebnost
123014 (3014) Mikados12

Več podobnih tem