» »

Opozorilo pred uporabo VIA 4in1 4.28 gonilnikov

Opozorilo pred uporabo VIA 4in1 4.28 gonilnikov

HardOCP - Samo kratko opozorilce: na HardOCPju sem zasledil, da imajo 4in1 4.28 gonilniki kar nekaj pomanjkljivosti, ki lahko resno poškodujejo sistem. Kar nekaj uporabnikov je poročalo o problemih z diski pod Win2k sistemi, zna se celo zgoditi, da boste morali na novo postaviti particije in formatirati diskovje. Uporabljajte jih na lastno odgovornost!

Dodatek: pojavljajo se špekulacije, da gre za težave z Win2k sistemom samim. Namreč, Win2k menda prisili vse ATA100 diske v ATA66, VIA 4in1 gonilniki pa jih potem hočejo prisiliti nazaj na ATA100 in zgodi se nemalo grdih stvari. Veliko večje upanje za delovanje boste imeli, če boste inštalirali Microsoftov ATA100 popravek za Win2k. Dobite ga na VIA Hardware.

5 komentarjev

Reycis ::

Jaz sem uposteval nasvet (ocitno slabo preverjen) in sem zadevo izkusil na lastni kozi. Sistem se mi sicer ni podrl vendar dokler nisem povozil s starimi 4.25a mi cdr ni hotu pečt CDjev. Moj nasvet: TACE STRAN

Paramedic ::

Tut js mam občutek, da s temi gnilniki ni čist v redu. iz prehoda is standby mi nariše moder zaslon, nakar je neizogiben reset. mam pa winme [:]

Sirki ::

To da ima Win2k težave z ATA 100 sploh ni špekulacija, ampak znano dejstvo (priznal sam Microsoft, potrdil IBM in še nekateri drugi). Tako nedelovanje ATA 100 ni samo problem VIE, temveč tudi samega Microsofta. MS bo s Service Packom 2 z Win2k to napako odpravil, neuradno pa je že izdal tudi fix za ta problem. Približno 14 dni nazaj sem objavil link v Pomoč in nasveti za ta fix, oziroma po novem se ga dobi tudi na ViaHArdware. Fix deluje ter so za razliko od VIA driverjev 4.28 IDE enote res IDE enote ter ne SCSI enote, kar ponuja VIA s svojimi driverji (ta namreč vse IDE enote v device manager-ju pokaže kot SCSI, tako da ni možno ripanje muske, snemanje Cd-jev z IDE pekači,...) Edina pomankljivost MS-evega fix-a je v tem da vse HDD pokaže kot PIO v device managerju, čeprav ko jih greste testira z raznimi bencmarki (Sandra, HD Tach,...) vidite, da je UDMA vklopljen. Saj tako ali tako nobena MS stvar ni popolna.

jespren ::

Roke proč od 4.26 in 4.28 v win2k. Če pa že pa pri inštalaciji obvezno proč prvo kljukico pri inštalaciji za
UM control device potem gre.
Fora je v tem, da kasneje ne smeš več (v Bios-u) odklopiti nobene zadeve (cd rom, drugi disk...) ali
karkol dodat. Ko to storiš, win2k pri ponovnem zagonu
hrabro podleže! Rešitev je samo ponovna inštalacija!!!
Edini ki za zdaj deluje je 4.25a ampak.....
Moj stari WD Caviar ATA66 5400 je pravi F-22 proti
novemu Qantom-u fireball lc Plus ATA100 7200 v win2k!!!:|
P.S.
Res je to, če bi Microsoft delal avte, bi zamenjal
gumo ker jo je razfukal (pardon) potem bi pa pri
štartu na armaturki zagledal napis, da je PRIŠLO DO
IZREDNO TEŠKEGA KONFLIKTA MED ZADNJO LEVO GUMO IN VŽIGALNIKOM ZA CIGARETE!!!

Bibi ::

hehehe.... vzigalnikom..

Ok jaz mam take probleme da je joj. JAz sem mislil da je kriva plata in sem drastično iskal novo plato ampak sedaj vidim v katerem grmu je zajec.

Jaz imam idm dtla 40 g ata 100 in povem vam da je najvec kaj dosezem v win2k pio mode. ZAl.. in to v realnosti pomeni 800 k do 1 m /s. Saj ni tako slabo (za kako 486 ) ampak jaz imam ata 100 plato in se to cisto novo. Blah.. brezveze skoda casa .... ne dela pa da ga jebes. Sedaj imam gor win 98 in je kar solildno ceprav ni to to kar bi moralo bit.

Ajd.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Seagate 30 GB na PIO Mode namesto DMA !?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151520 (1305) Dami
»

VIA 4-1

Oddelek: Pomoč in nasveti
141287 (1064) JLP
»

hp7370 - težava z diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
61091 (997) Seadoo
»

WD300BB + win2k problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
5776 (714) VASkO
»

Rešeni problemi z ATA 100 in IRQ-ji v Win2k

Oddelek: Pomoč in nasveti
82326 (2186) jetam

Več podobnih tem