»

Asus in Pioneer s 16x DVD zapisovalnikoma

X-Bit Labs - ASUSTeK Computer, največji proizvajalec matičnih plošč, in Pioneer, ki ga poznamo še iz časov prvih CD-jev, sta začela pošiljati svoje prve primerke zapisovalnikov DVD, ki zmorejo pisati s 16-kratno hitrostjo. S takšno hitrostjo Asusov DRW-1604P zapisuje DVD±R, dvoslojne bratce in prepisljive DVD-je s štirikratno, CD-R(W) pa s 24- oz. 32-kratno hitrostjo. Pioneerjev DVR-A08XLA se ponaša z enakimi karakteristikami, saj je Asus Pioneerjev OEM-dobavitelj. Za napravo boste odšteli 160 dolarjev. Več o tem.

17 komentarjev

Test DVD pekačev

Tom's Hardware - Na spletni strani Tom's Hardware so objavili nov test. Tokraten test bo sicer bolj kot ne samo za slinjenje, testirali so namreč DVD zapisovalnike, če nimate ravno veliko denarja odveč, a nič ne de. Torej, ogledali so si naslednje DVD zapisovalnike:
  • Philips DVDRW228(DVD+R/ RW)
  • Pioneer DVR-A05 (DVD-R/ RW)
  • Ricoh MP5125A (DVD+R/ RW)
  • Sony DRU120A (DVD+R/ RW)
  • TEAC DV-W50E (DVD-R/ RW)
  • Sony DRU-500A (DVD-R/ RW and DVD+R/ RW)
Kaj so ugotovili? Vse naprave so že dokaj zrele in ne kažejo večjih težav, najbolje pa se je tokrat odrezal Pioneerjev pogon, ki je posnel DVD plošček v...

6 komentarjev

Retrospektiva

Overclockers Australia -

Torej, leto 2002 se je končalo. Včeraj smo obrnili še zadnjo stran, sedaj pa je napočil čas za različna preračunavanja ter analiziranja preteklega leta. Kar se tiče letošnjega leta z računalniške smeri smo na Slo-Techu že potegnili črto, nekatere spletne strani pa kanijo to storiti šele sedaj.

Tokrat imate pred seboj štiri poglede na preteklo leto:

  • Na The Tech Report so na treh straneh kratko in jedrnato opisali najpomembnejše lanske računalniške stvaritve, klik!
  • Na Bjorn3D so bili malce obsežnejši; lansko leto so si ogledali na osmih straneh ter se ozrli tudi v prihajajoče. Klik!
  • Na OC Addiction pa so se odločili podeliti svoje računalniške "oskarje" leta 2002. V kratkem in preglednem članku so tokrat našteli naj izdelke preteklega leta za vsako kategorijo, Klik!
  • Če pa vam ti "oskarji" niso povešči oz. jim ne verjamete, potem si lahko ogledate tudi izbor strani Hexus.

...

0 komentarjev

Pioneer DVR-A03

CDR-Info - Mojstri peke, CDRinfovci, so stestirali novo Pioneerjevo multiuporabno pečico, ki lahko peče na CD-R, CD-RW in DVD-R ter DVD-RW. Test je izredno dolg, tako da, priznam, nisem celega prebral. Pioneer DVR-A03 je zaenkrat edini pogon, ki podpira zapisovanje na CDje in na DVDje. Na CD-R piše z 8-kratno, na CD-RW z 4-kratno, na DVD-R z 2-kratno in na DVD-RW z enkratno hitrostjo (enkratna hitrost pri DVDju je 1,385 MB/s, kar je 9,2-krat več kot enkratna hitrost pri CDjih). Če vas zanima, kako se obnese, si pa test tudi preberite.

0 komentarjev

VIA AGP in Win2k

Tech Report - Ko smo že pri VIAinih gonilnikih, pa še nekaj. Na Tech Reportu so objavili zanimiv članek, v katerem se ukvarjajo s stabilnostjo VIA AGP gonilnikov pod Win2Kjem. Vsi vemo, da ta ni najboljša in da je včasih edina rešitev izklop AGP 4x in Fast Writes podpore v BIOSu. Marsikdo pa se boji storiti ta korak, saj misli, da bodo potem igre veliko počasnejše. Nič bati, po Tech Reportovih testih so igre celo hitrejše! Toliko o tem [:)].

0 komentarjev