» »

Konec neke dobe na Yahoo! portalu...

Konec neke dobe na Yahoo! portalu...

več strani - Včeraj so na Yahoo! objavili, da je odstopil njihov glavni direktor, Tim Koogle. Prav tako so objavili, da so dosegli precej nižji dobiček od pričakovanega v prvi četrtini tega leta. Čeprav je bil Koogle zelo uspešen kot direktor Yahoo! portala, saj so imeli vrtoglave dobičke, pa so se v zadnjih mesecih pojavile težave. Delnica Yahoo! je padla, prav tako pa so se zmanjšale investicije v oglaševanje na portalu. Posledično je to pomenilo seveda manjši dobiček. Delnica pa je sedaj vredna nekje desetino vrednosti, ki jo je imela v prejšnjem letu.
Vendar pa Koogle ni edini, ki je odstopil. Prejšnji teden na primer je odstopil tudi direktor Yahoo! za področje Kanade, v prejšnjem mesecu pa sta odstopila tudi direktorja Yahoo! za področje Evrope ter Azije.
Novica o težavah Yahoo!-ja precej odmeva po internetu, saj odraža trenutno stanje problemov oglaševanja in drugih težav spletnih firm. Prav tako pa se je odrazila tudi na delnicah drugih spletnih firm, saj vrednost nekaterih delnic drastično pada.
Oglaševanje na internetu namreč ne dosega toliko učinkov, kot bi oglaševalci želeli. Uporabniki pa jih včasih namerno prezremo... In tako nastane problem, kako nuditi neko storitev, ki je brezplačna za uporabnike. Že nekaj spletnih strani se je odločilo za to, da svoje storitve zaračunajo, vendar pa ugotavljajo, da jim je zatem uporaba storitev močno upadla. Lep primer je bil ravno Yahoo!, ki je v začetku tega leta za avkcije na portalu določil nek minimalni znesek, ki ga mora tisti, ki stvar prodaja, plačati Yahoo!-ju, da ga ta uvrsti v svoj spisek. In število avkcij se je močno znižalo; uporabniki te storitve pa so si poiskali "free ride" drugje.
Uporabniki interneta smo pač razvajeni. Miselnost večine nas je takšna, da se na internetu skorajda vse dobi zastonj, in ne želimo nič plačati za to; hkrati pa želimo kvalitetne storitve. Oziroma, bolj natančno rečeno, usluge.
In napovedi? Večina strokovnjakov in analitikov se strinja, da vse le ni tako črno in da se bodo stvari izboljšale. Online oglaševanje se bo spet razmahnilo, saj ni razloga, da bi se umaknilo z interneta, še posebej zato, ker je vedno več uporabnikov na internetu, in s tem potencialnih kupcev...

1 komentar

Elemen_T ::

Razumljivo...google dela svoje. Itak je yahoo, tako design kot tehnično ozadje zaostal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Yahooja ni več, naj živi Verizon

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
104907 (3790) konspirator
»

Vdorom v Yahoo ni konca, Verizon zbil ceno

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
94766 (3576) konspirator
»

Velika zgodba 90. let končana: Yahoo prodan Verizonu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
147074 (5384) hendriks
»

Yahoo povečal dobiček, a oglaševalski prihodki še vedno padajo

Oddelek: Novice / Rezultati
74967 (4341) Tilk
»

Microsoft umaknil ponudbo za nakup Yahoo-ja

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
407401 (4976) 3p

Več podobnih tem