» »

Gnumeric 0.65, Dia 0.88.1

Gnumeric 0.65, Dia 0.88.1

Gnome news - Groovie. Izšli sta novi različici programov Gnumeric 0.65 in Dia 0.88.1. No za tiste, ki ne uporabljate Linuxov: Gnumeric je program za preglednice ala Excel, podpira uvoz in izvoz excel datotek in praktično vse njegove funkcije. To je sploh en najbolj uprobnih in zrelih programov za GNOME (njegov ata je pa Miguel de Icaza). Manjka mu le grafični prikaz, ki ga obljubljajo že najmanj leto dni in bo narejen preko Bonoba (komponentne tehnologije). Dia je program za risanje diagramov vseh vrst, od organizacijskih do električnih vezij, tokov in svega in svašta. Aja, pa preveden je v našo preljubo slovenščino.
Če tejle druščini dodamo še AbiWord, potem sploh ne rabite več ... saj veste česa.

3 komentarji

dr.J ::

Predno naložiš vso to kramo gor, je dobro imeti kak dober filesystem. Ext2, ki ga rabi linux, namreč ni journaling. K sreči je tu SGI s svojim xfs. Glej na http://linux-xfs.sgi.com/projects/xfs.
Dela kot raketa! AbiWord, Kword, Staroffice...: LaTeX rulz!

minmax ::

tudi ext2 ni ravno za v koš... it werks... pa še manjši memory consumption ma od xfs in raiserja. Drugače pa raiserfs je že po defaultu v kernelu od 2.4.1 dalje in dela super. ampak ni vsaka stvar za vsako rabo. Tako recimo journailng ni primeren za notese, ker svoje update dela neglede na vse in potem programček nobdflush ne more zavirat writeov, da bi s elahko disk downspinnal... ja jebat ga.... XFSja še nisem poskusil ampak baje da je zelo hiter ja... samo gnumeric dia in abiword tako malo po disku praskajo da itak nima veze, bolj to šteje pri serverjih (hint hint primož)

hahaha ::

vemo vemo česa ne rabmo več.tvojih glupih novic!hahaha


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

program za risanje omrezne infrastrukture

Oddelek: Omrežja in internet
202589 (2214) McMallar
»

Program za matematiko

Oddelek: Programska oprema
63147 (3074) lopov
»

OpenOffice in MS Office

Oddelek: Programska oprema
161640 (1354) Aspirinix
»

OpenOffice in kompatibilnost z MS Office

Oddelek: Programska oprema
111232 (1094) blazp88
»

office

Oddelek: Operacijski sistemi
211534 (1313) CaqKa

Več podobnih tem