» »

Red Hat 7.3 (Skipjack) izdan

Red Hat 7.3 (Skipjack) izdan

Slashdot - Izšla je nova verzija ene izmed najbolj razširjenih Linux distribucij na svetu, Red Hat 7.3, kodno imenovan Skipjack. V to izdajo so Red Hatovci vključili kar nekaj novosti, med katerimi v oči najbolj pade popolnoma nov KDE 3.0, Gnome 1.4, Mozilla 0.99 in XFree86 4.2.0. Več o samem sistemu si lahko preberete tukaj, če pa vas zanimajo novosti, pa odklikajte sem. No roko na srce, novi Skipjack v nekaterih lastnostih ni bistveno napredoval od predhodnika s kodnim imenom Enigma (RH 7.2), saj je različica kernela še vedno 2.4.x, prevajalnik gcc pa je še vedno pri različici 2.96-RH, ki so jo nekateri razvijalci spljuvali po dolgem in počez. Za popolne užitke bo tako potrebna nadgradnja na gcc 3.0.3 ali 3.0.4. Če vas nova distribucija kljub majhnim pomanjkljivostim zanima, si jo lahko snamete na mirror strežnikih.

2 komentarja

McLion ::

Hmm... Ok, prvo glede kernela. Jah, cudno bi bilo, ce bi gor dali 2.5, ki je development, 2.6 pa se kr nekaj casa ne bo zunaj. V distribuciji mora bit karseda stabilen kernel, za tiste ki radi eksperimentirajo pa je itak kernel.org in uzitki ob downloadanju. :)

To zadevco sem si instaliral.. Hm, je bolj bloatfree kot Suse 7.2, ampak s konfigurabilnega stalisca pa je na psu (ce clovek noce brati man romane in packati po nestetih fajlih)...

No ja... Meni je zadeva uspela tudi onemogociti bootanje Windows particije..ampak zato krivim samo GRUB, ki ga po instalaciji ne mores konfigurirati drugace kot s packanjem po fajlih... oz. ga rocno nadomestiti z lilotom, kar se izkaze kot najboljsa resitev...

slycer ::

Jah, ena rešitev je tudi, da najprej inštaliraš LILO, ki je bolj stabilen, vendar grd in ga povoziš z GRUB-om, ki je lepši, vendar pa ima še nekaj otroških napak. Za vsakega nekaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Ubuntu 19.04

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3714375 (11813) melvin
»

Izšla Fedora 11

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
103833 (2745) Ted
»

Dobri stari ... ne, novi Slackware

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
314105 (3077) Jebiveter
»

Izdan Slackware 10.0

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
113025 (3025) union

Več podobnih tem