» »

Netscape 6.2 vs IE 6

Netscape 6.2 vs IE 6

CNet - To novico nam je prijazno poslal Rok Senica:

Na CNetu so naredili zanimivo primerjavo brskalnika Netscape 6.2 in Internet Explorerja 6. Primerjali so vse od inštalacije, uporabnosti, hitrosti, varnosti in podpore v sistemih. Njihova končna ocena je, da je za bolj zahtevno uporabo boljši Netscape, za domačo uporabo pa je boljši IE, ki naj bi bil bolj preprost za uporabo, vendar ne tako funkcionalen kot Netscape. Cnet.

5 komentarjev

undefined ::

>But IE's Windows integration means that in those rare moments when IE crashes, the browser may indeed fuzz your whole system.




Ja le kje je še to, Win95? V Win2k/XP se to sigurno ne bo _nikoli_ zgodilo. Lajki.




Security:


>Netscape displays a simple dialog box where you can enable or disable all cookies or allow only those sent from the originating site.




To lahko storiš tudi v IE6. Ta ocena, kako je Netscape 7-1 bolj "secure" od IE6, je popolnoma zgrešena. Še ena lajška.




>And let's face it--the only reason you don't hear about Netscape security bugs is that nobody cares enough to try and hack it. We all heard about the endless stream of bugs in Netscape 6, which must've included some security bugs as well. It's just that nobody bothered to find them because the darned browser wouldn't stay running long enough to identify the security bugs.




Lepo povedano. Zakaj potem tako nizka ocena? Who knows...




>Two words: open source. That's the biggest difference between the new Netscape and the old "we are the world" Microsoft. Netscape's Gecko engine is an ongoing project involving thousands of independent software developers




In? To potem pomeni, da je Netscrape avtomatsko boljši zato, ker open source?! Oh ja... hroščat je bolj ja, pa če ravno zaradi tega, ne vem.




Sicer pa se mnogo bolj strinjam z Rex-ovimi komentarji, čeprav nimam pojma, zakaj njegovo mnenje ni bilo šteto v končne ocene.




>It's a tie!




And pigs fly...

yjj ::

Meni je IE še vedno naj

R0K ::

men pa mozilla še vedno rola........ima tut velik prednost pred IEjem.......dela v vseh operaciskih sistemih (IE ne sploh) , odkar jo jst uporablam se mi ni še niti 1x sesula ..... deluje na open sourch kodi.......je 100x bol redno updejtana kt IE ......

JLP ::

Tud men je Mozilla najbol zakon. Dela hitrej k IE6, dela na Linuxu, standarde podpira tko kt se zagre, na izi lahk podljaš cev paket, bl stabilna k IE6, bookmarki so velik bl pametno narjeni kt favourites, prepoveš lahk dljanje slik/cookijev z izbarnih strani, pasword pa form manager rulata, dizejblam lahk odpiranje okenc ko pridem/zapustim stran, pa še buge k jih reportam lahk vidm kako napredujejo in so zelo hitro odpravljeni. Pa še kej mejhnga je k se zej ne spomnm. U glavnm Mozilla nightlies so zakon!

minmax ::

mozilla zakon...
pa drugi browserji ki so narejeni na mozilli.. jaz konkretno uporalbjam Galeon... ko bi windows userji vedli kaj zamujajo...
Galeon je IMHO najbl advanced browser ki obstaja...
narejen je za web in samo za web (ne poskuša brat pošte in ostalih stvari), ampak je rez izpiljen do potaknskosti


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoftu v EU grozi šest milijard evrov globe (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7820371 (17495) MrStein
»

CCIA vs Microsoft

Oddelek: Novice / Brskalniki
162006 (2006) smash
»

Netscape 6.1

Oddelek: Novice / Brskalniki
142041 (2041) minmax
»

Starr in Microsoft

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
81920 (1920) Ribicija
»

Netscape 6.0

Oddelek: Omrežja in internet
391810 (1485) Tr0n

Več podobnih tem