» »

MSI se seli z nVidie na ATi

MSI se seli z nVidie na ATi

Slo-Tech - Yahoo poroča, da se nVidii obetajo malce težji časi, saj je MSI, eden njihovih večjih partnerjev, presedlal k nVidiinemu največjemu konkurentu -- kanadskemu podjetju ATI. Glede na to, da je imel MSI ekskluzivo z nVidio, je ta poteza podjetju zadala veliki udarec, tako finančni kot moralni. To se je tudi odrazilo na predvidevanjih dobička in prometa za četrto fiskalno obdobje. Udarec na dobiček? Skromnih 20 milijonov dolarjev. Klik!

19 komentarjev

boštjan ::

saj se ve kdo je glavni na vasi:D

viper ::

ah defekt ... ma ne no ...

mam MSI GF4 4400 z video in. kupljen v skatli, zraven sn dubu tri spile - nolf, pa se neki ... u glavnem paket kot se sika. grafa dela super, skratka vsaka cast MSI ju za ta paket. upam da si morda se premislijo :)
I've got spinning wheels, baby! Heck let's do this!

mrTwelveTrees ::

boštjan:
na vasi Ati, v mestu nVidia :D

žal mi je za ta ukrep MSIja :(

ghibly ::

Heh, tudi najboljši partnerji so opazili, da nVidi ne kaže najbolje in to jo bo verjetno pokopalo.

nodes ::

IT je zelo dinamična, mislim, da to ne pomeni nič posebnega.

ripmork ::

srčno upam da to NVIDI ne bo zadalo prehudega udarca in
da se bo podjetje čimprej spet postavilo na noge.
ne samo zato ker imam geforce 2mx,s katero sem zelo zadovoljen:) (čeprav se ji čas počasi izteka)
temveč tudi zaradi trga,kajti konkurenca ATI-ju mora
preživeti.
samo zamislite si,kako bi bilo če bi ATI prevladal na trgu:
-napredek se močno upočasni
-cene se strmo dvignejo...

takim črnim scenarijem se je potrebno ogibati in verjamem
da se bo NVIDIA kmalu postavila na noge in bo vse spet po starem[:\]

undefined ::

Zdaj bo nVidia počasi lahko začela ugotavljat, kako se je pred nekaj leti počutil 3dfx. :)

Gejmer ::

IceMan: Mogoce pa bo tako.Upam le da se ni nalezla.Saj veste, konkurenca je zdrava.
Nanda yo?

nodes ::

Konkurenca ne bo umrla, znanje ne umira, tudi brez nVidie.

monster-x ::

brez nvidie bojo sam navite cene atija ker ne bo mel konkurence...pol pa bomo jokal ob visokih cehah graf

DSmidgy ::

Če nvidia propade in cene poskočijo - bo to verjetno samo en kratek čas. Ker bojo pač inžinirji šli k drugemu podjetju (S3, Trident, SiS, ...) in bojo tam vrgli ven kakšno dobro grafično, ki bo s časoma konkurirala atiju. Ker potem verjetno pri atiju en čas ne bo toliko vlaganja v razvoj kot vlagajo zdaj ko je konkurenca - tako da ga bo eno podjetje dohitelo.

undefined ::

Če umre nVidia, se bo rodila spet druga firma, ki bo konkurirala ATIju. In potem tretja, ki bo konkurirala drugi. Ta postopek se do sedaj še ni ustavil, kljub smrti mnogim firmam. Zato nehajte paničarit v tri krase. :)

(sic) ::

Ob prihodu Geforce FXa sem mislil (kot večina drugih), da je tole le ena manjša napakica nVidie, ki ji ne bo škodila, ampak ker sem danes pogledal 3DMark 03 teste NV31 (obup) in NV34 (še večji obup), pa potem tole z MSIjem... je zdaj možnost velike finančne izgube ali celo propada nVidie zelo verjetna. Zdaj še samo R350 in prestop Leadteka in Gainwarda, potem pa konec... In tudi, če bi bil hardcore ATi fan se tega ne bi veselil, saj bo ATi brez konkurence in najebemo samo mi - končni uporabniki...

Fuck you all!!!

boštjan ::

tako kot je "ledeni " reko,ne paničarite.će bi se res zgodilo,da bi nVidia začeka hirat,se bo ziher najdlo podjetje,ki bo firmo prevzelo in jo postavlo na noge.ta krog se bo vedno nadaljeval.

BaRtMaN ::

Sicer pa nVidia ne prodaja čipovij samo za grafe. nForce II, anyone? ;)
Sicer je res zaslužek od čipovij za mame plate manjši, ampak kot berem/te je to čipovje zelo uspešno.

Jeebs ::

IceMan: Nekaj leti? Hehe, jst mam 2.5 leta staro mašino, pa še dons lepo v njej tiktaka Voodoo 3, k je bil takrat kao najhujša grafikulja. No ja, ne rečem, da neb mel kej boljšega oziroma bolj primernega sedajšnjim časom, ampak 3dfx še zmeri rox!:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Super Sonic ::

jeba1, sej nimam nc proti 3dfx-u, bli so carji, sam zgleda da se ti ne sanja kako zgledajo spili za novejsih kompih in predvsem na novejsih graficnih, tako da..
glede tega msi-ja..
graficni trg je v trzno planskem gospodarstvu zelo labilen in dejansko lahko pride do konca cez noc neke firme (to se dogaja predvsem zaradi cene izdelka, grafika v nekem dolocenem obdobju, zgubi tudi do 200$ in s tem se ne gre igrati). Konec koncev smo vsi vidl kako je sel 3dfx k vragu, ceprou tm je blo mal drugac kot je sedaj pri nVidiji.
nVidijo cakajo tezki casi, to pa se ne pomen da bomo ostal samo z enim dobaviteljem cipov, ker, tako hitro kot lahko propades, lahko hitro tudi obogatis, kar pa je vedno vaba za nesteto folka...
Bomo vidl- mi se lahko le veselimo8-)

DSmidgy ::

Glede nforce2 čipov. AMDjev se pomoje proda samo okoli 15%, Intelovih CPUjev pa 84% + ostali. Grafična pa pride skoraj na vsak računalnik (nekaj jih je on board) + še na konzole (XBox). Tako da če se nforce2 čipov proda 30% je še kar samo 5% prodaje vseh plošč. Za razliko od grafičnih, kjer imaš lahko recimo 45% trga in ATi 45% + ostali + še konzole.

AtaStrumf ::

Nekaj novega o tej zgodbi:

The design win was for products produced for Medion, a German retailer, Rothdeutsch said, adding that he believes other Nvidia designs at Micro-Star are at risk, as Micro-Star had been an exclusive Nvidia customer.

Has you can see that the design win is really for one of MSI customers in the OEM sector. But it does also mean MSI is no longer an exclusive nvidia customer.

Zgleda, da bo MSI vsaj za začetek delal ATI grafike samo za MEDION, ki vam, če kaj hodite v Nemčijo, najbrš ni neznan. Upam, da ne bo ostalo samo pri tem. MSI je ogromna firma, ki dela kvalitetno robo in tudi relativno poceni, tako da bi bila dobrodošla konkurenca, ker cene RADEON-ov vsaj do sedaj zelo slabo padajo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihaja najhitrejši Fermi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
8324805 (22413) MrDelight
»

NForce 4 SLi za Pentium procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
133136 (2681) kuglvinkl
»

Half Life 2 in Radeoni

Oddelek: Novice / Grafične kartice
223784 (3784) Phoebus
»

Premirje med ATijem in nVidio?!?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
221991 (1991) undefined
»

MSI se seli z nVidie na ATi

Oddelek: Novice / Grafične kartice
192440 (2440) boštjan

Več podobnih tem