»

XFX prekinja sodelovanje z nVidio

Fudzilla - nVidia je zadnje čase precej na udaru, po zaprtju enega izmed partnerjev, BFG, ki sicer ni bil med največjimi, a je bil pri kupcih priljubljen zaradi doživljenjske garancije, so izgubili še enega partnerja, XFX. Udarec je tokrat večji, sploh zaradi dejstva, da XFX ne zapira vrat, temveč se bodo zaenkrat posvetili izdelovanju le AMD-jevih Radeonov. Zgodba se je začela že lani, ko so pri XFX-u začeli z izdelovanjem Radeonov. nVidia jim posledično ni dala dovoljenja, da lahko prodajajo na arhitekturi Fermi osnovane kartice. Geforce so sicer prodajali vse do zdaj, a je šlo za starejše modele.
Po drugi strani EVGA očitno ostaja pri grafično-zelenih, saj pravijo, da na vrhu najpomembnejših partnerjev ne pričakujejo sprememb, kljub nVidiinim lastnim grafičnim karticam. Ob podatku, da bodo le-te omejene le na Best Buy, se jim za vodstvo verjetno ni za bati. Tržni delež znotraj nVidiinega deleža se jim bo najverjetneje še povečal, predvsem na račun BFG-ja in XFX-a.

29 komentarjev

nVidia in XFX se ločujeta

Expreview.com - Pri HardOCP poročajo, da naj bi se XFX in nVidia razšla. Novica je nadvse presenetljiva, saj je XFX eden izmed pomembnejših nVidiinih partnerjev za izdelavo grafičnih kartic ter je, podobno kot EVGA, za nVidio pomemben približno tako, kot Sapphire za ATI. Zanimivo je, da je govora le o evropskem delu XFX-a, ki bi izgubil potrdilo nVidiinega partnerja, a težko si je predstavljati, da bi XFX svoje grafične kartice izdeloval in prodajal povsod po svetu, razen v Evropi. Že pred dobrim letom so sicer pri XFX-u napovedali, da bodo začeli izdelovati tudi grafične kartice z ATI-jevemi grafičnimi čipi, kar so kasneje tudi uresničili, razlog za prekinitev sodelovanja z nVidio pa se...

59 komentarjev

ABIT & nVidia - konec ljubezni

The inquirer - The Inquirer poroča da sta Abit in nVidia prenehala s sodelovanjem tako na grafičnem področju kot na področju osnovnih plošč. To sta potrdila že oba proizvajalca. Abit tudi zatrjuje da se ne ločujejo zaradi morebitnega povezovanja s kanadskim podjetjem ATI, temveč zaradi razhajanj v idejah. Torej lahko pozabimo na kakršnekoli Abit-ove nForce matične plošče in nVidia grafične kartice. Kako pa bo s podporo dosedanjim produktom bomo pa še videli.

Kljub Abitovemu zanikanju, pa so vse glasnejše govorice, da bo Abit pričel s proizvodnjo grafičnih kartic in matičnih plošč na osnovi ATI-jevih čipovij. Povezava do originalne novice.

6 komentarjev

nVidia z dobičkom

The inquirer - nVidia je včeraj uradno objavila svoje poslovne rezultate za drugo letošnje četrtletje, ki kažejo, da je podjetje poslovalo uspešno. Prihodki od prodaje so znašali krepkih 460 milijonov dolarjev, čistega dobička pa je bilo za celih 24 milijonov, kar je skorajda petkrat več kot v enakem obdobju lani (5,3 milijoni dobička). V nVidii trdijo, da so na področju osebnih računalnokv dosegli že 70 % delež med DirectX 9 karticami, delež med uporabniki prenosnikov pa takisto raste. Vodilni v nVidii pravijo, da se lahko za dobiček zahvalijo tudi Microsoftu in njegovi distrubuciji Xboxov. Več o tem.

11 komentarjev

Znana cena Quadra FX 3000(G)

X-Bit Labs - Pred kratkim so pri nVidii napovedali njihov najnovejši model iz profesionalne Quadro serije, ki se bo sedaj ponašal z oznako "3000"; hkrati bo nVidia izdala še bolj izpopolnjeno verzijo -- Quadro FX 3000G. Proizvajalec se je pri tem izdelku očitno močno potrudil, saj je tudi njegova cena astronomska. "NeG" izdaja bo vašo denarnico olajšala za okoli 2.400 dolarjev, ako jo boste kupili, seve. Quadro FX 3000G pa bo resnično prava pošast, saj bo stala celih 3.000 dolarjev. Klik!

Preden boste kupili ta izdelek, raje vsaj dvakrat premislite, če ga res potrebujete ... :)

11 komentarjev

MSI in ATI

X-Bit Labs -

Poročali smo že, da se je grafični gigant MSI odločil preiti od Nvidie h konkurenčnemu proizvajalcu grafičnih procesorjev, k ATI-ju. Danes je znanih že nekaj več dejstev in podrobnosti tega presenetljivega dogovora.

Po poročanju Dow Jones Newswires je Medion, dokaj znan evropski retailer, objavil, da bo hitro potreboval veliko količino Radeon 9500 (Pro) kartic, ki se bodo verjetno prodajale za med. Kartice bo dobavljal nihče drug kot MSI. Če se bo to zgodilo, bo Nvidia izgubila tudi prek 30 milijonov dolarjev letnega dobička.

Dejstvo je namreč, da Radeoni 9500 že polno podpirajo DirectX 9, medtem ko bo Nvidia svoja NV31 in NV34 šele izdala.

Uradnih informacij, izjav in mnenj zgoraj navedena podjetja še niso izdala. Klik!

9 komentarjev

MSI se seli z nVidie na ATi

Slo-Tech - Yahoo poroča, da se nVidii obetajo malce težji časi, saj je MSI, eden njihovih večjih partnerjev, presedlal k nVidiinemu največjemu konkurentu -- kanadskemu podjetju ATI. Glede na to, da je imel MSI ekskluzivo z nVidio, je ta poteza podjetju zadala veliki udarec, tako finančni kot moralni. To se je tudi odrazilo na predvidevanjih dobička in prometa za četrto fiskalno obdobje. Udarec na dobiček? Skromnih 20 milijonov dolarjev. Klik!

19 komentarjev

Detonatorji 27.00 ter 27.10

3D Chipset - Bi radi dobili neuradne ter sploh beta gonilnike, ki so nVidii po nesreči ušli v javnost? 27.00 ter 27.10 se imenujeta različici. Sicer ne vem, zakaj sta nVidii na ISTI dan ušli DVE različici njenih gonilnikov, ampak hej, vsaj nekaj imamo od tega. Saj res - uporaba je zaradi nepodprtosti ter (domnevne) nedokončanosti gonilnikov preložena na lastno odgovornost.

4 komentarji

nVidiinih koliko?

3DGPU - Vas je že kdaj prešinilo vprašanje, koliko različnih procesorjev za obdelavo slike je spesnila nVidia? Ja, otroci, vse se je začelo daaaavnega leta 1995, ko je nVidia izdala čipovje NV1... Čakajte... Pa kaj vam to govorim? Oglejte si tabelo, če vas zanima... Zdržal sem do Geforcea 256 DDR, potem je postalo že dolgčas.

0 komentarjev