» »

Google news dobil konkurenco

Google news dobil konkurenco

Slashdot - Čeprav je Google pri nas znan predvsem kot iskalnik, pa nekateri vseeno radi obiščemo podstran Google News kjer so na kupu zbrane vse pomembne novice, kakor jih vidijo največje novičarske strani. Princip delovanja je čisto preprost. Bister programček stalno pregleduje določene strani in s pomočjo PosebnihPostopkov™ ugotavlja, o čem največj pišejo in v katere kategorijo spada.

Microsoftu gre očitno Googlov uspeh zelo v nos, saj predstavlja največjo konkurenco njihovem spletnem portalu MSN. Pred kratkim ga je celo poskusil kupiti, a so njegovo ponudbu prijazno zavrnili. Pojavili so se tudi prispevki, v katerih pri Microsoftu zavračajo govorice o nakupu. Kljub vsemu pa so danes predstavili novo storitev MSN-jevih spletnih dveri. NewsBot, ki je trenutno v beta različici, počne pa točno to, kar Google News -- zbira novice.

Kot zanimivost omenimo še News Images - stran, ki namesto povzetkov novic prikazuje samo slike, povezane z novicami. Tako nam ni potrebno zapravljati časa z branjem in lahko samo slikce gledamo. [;)]

2 komentarja

pivmik ::

Ma more MS vtikat nos prav povsod al kaj?
Še malo pa bomo imeli MS Toaletni Papir XP... No, to pa bi že z veseljem uporabljal. :D

GoogleNewZ RulZ...
LP, Gregor GRE^

CaqKa ::

tistile google news zgleda bolj fino.. oni msjev ma preveč totih zmehčanih robov pa okroglin... nevem nekak se mi zdi gugl bolj obetavn.. zgleda tak kot da je boljše popradalčkano :)

ona z slikami pa je res dobra fora :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Firefox 1.5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8911566 (8813) marhyo
»

Linki ponovno dovoljeni za IE uporabnike

Oddelek: Novice / Varnost
282569 (2569) Vlady
»

Pregledi lanskega leta I.

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
62473 (2473) Marjan
»

Microsoft ukinil spletne sobane

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
82386 (2386) undefined

Več podobnih tem