» »

Biometrija na letališčih

Biometrija na letališčih

Slashdot - Kot poroča CNN, so v ZDA začeli s tim. Registered Traveler programom, ki potnikom, ki veliko potujejo z letalom, omogoča, da se identificirajo s pomočjo biometrije in se tem izognejo dolgotrajni letališki kontroli.

Morda uporabno, ne pa nujno tudi varno, kajti kot je v svoji magistrski nalogi z naslovom Liveness Detection in Fingerprint Recognition Systems ugotovila Marie Sandström, je mogoče čitalce prstnih odtisov prevarati. Svojo tezo je preverjala na CeBIT-u na devetih različnih sistemih, preiskusa pa ni prestal nobeden od njih.

Bo visoka tehnologija postala obvezna veščina teroristov prihodnosti?

5 komentarjev

tha_Kalis ::

kaj a bodo samo prstni odtisi? nic skeniranja sarenice pa teh fint (verjetno je zraven tega vsaj še preverjanje identitete z uradnim dokumentom)? ker prstnih odtisov res ni nemogoce fejkat.
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem

Tody ::

prstni odtisi se tako lahko ponaredijo da res ni... če si zdraven tega pridobiš še ponarejeno osebno/pasport je pa sploh. Čist v easy recimor pomoč frend v vosek prst počaka da se zadeva ohladi odlitek daš ti na prst in že imaš njegove prstne odtise... :D

SavoKovac ::

Kombiniraš prstne odtise s "face in body shape features", pa že res moraš biti skoraj fizični dvojnik, da sistem okrog prineseš.

boogoo ::

To že nekaj časa laufa poskusno na letališču v Kölnu. Gre za skeniranje šarenice. Prej se moraš "registrirat", tam ti posnamejo vse. Nato ko pa letiš, pa greš skozi prehod, kjer te spusti naprej le če razpozna tvojo šarenico kot OK. In to je potem to.

Bakunin ::

glasovna identifikacije je dosti boljsa. >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nobelova nagrada za mir 2010

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3614105 (12565) kitaj
»

X800GTO ali GeF7600GS

Oddelek: Kaj kupiti
171348 (1043) asus
»

Prihodnost JavaScripta

Oddelek: Novice / Brskalniki
93645 (2940) M.B.
»

Datotečni sistem za linux in windows

Oddelek: Operacijski sistemi
61099 (962) primo~1
»

Movie DataBase

Oddelek: Programska oprema
121461 (1273) Damjan Jagar

Več podobnih tem