Prijavi se z GoogleID

» »

Biometrija na letališčih

Biometrija na letališčih

Slashdot - Kot poroča CNN, so v ZDA začeli s tim. Registered Traveler programom, ki potnikom, ki veliko potujejo z letalom, omogoča, da se identificirajo s pomočjo biometrije in se tem izognejo dolgotrajni letališki kontroli.

Morda uporabno, ne pa nujno tudi varno, kajti kot je v svoji magistrski nalogi z naslovom Liveness Detection in Fingerprint Recognition Systems ugotovila Marie Sandström, je mogoče čitalce prstnih odtisov prevarati. Svojo tezo je preverjala na CeBIT-u na devetih različnih sistemih, preiskusa pa ni prestal nobeden od njih.

Bo visoka tehnologija postala obvezna veščina teroristov prihodnosti?

5 komentarjev

tha_Kalis ::

kaj a bodo samo prstni odtisi? nic skeniranja sarenice pa teh fint (verjetno je zraven tega vsaj še preverjanje identitete z uradnim dokumentom)? ker prstnih odtisov res ni nemogoce fejkat.
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem

Tody ::

prstni odtisi se tako lahko ponaredijo da res ni... če si zdraven tega pridobiš še ponarejeno osebno/pasport je pa sploh. Čist v easy recimor pomoč frend v vosek prst počaka da se zadeva ohladi odlitek daš ti na prst in že imaš njegove prstne odtise... :D

SavoKovac ::

Kombiniraš prstne odtise s "face in body shape features", pa že res moraš biti skoraj fizični dvojnik, da sistem okrog prineseš.

boogoo ::

To že nekaj časa laufa poskusno na letališču v Kölnu. Gre za skeniranje šarenice. Prej se moraš "registrirat", tam ti posnamejo vse. Nato ko pa letiš, pa greš skozi prehod, kjer te spusti naprej le če razpozna tvojo šarenico kot OK. In to je potem to.

Bakunin ::

glasovna identifikacije je dosti boljsa. >:D
http://ipv6.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čitalec prstnih odtisov na USB

Oddelek: Novice / Varnost
295115 (2527) Volk|
»

Nasveti za nakup 12" prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
51077 (957) PALOMINO
»

SpaceShipOne drugič na robu vesolja

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
322643 (2643) NoOrdinary
»

Ženske kupujejo več

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
131518 (1518) BoLhCa
»

Program to fingerprint U.S. visitors starts

Oddelek: Problemi človeštva
71034 (847) salesky

Več podobnih tem