» »

Število uporabnikov Mozille se je povečalo

Število uporabnikov Mozille se je povečalo

Mozillazine - Potem ko sta US-CERT (US Computer Emergency Readiness Team) in kasneje še Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost javno opozorila uporabnike Internet Explorerja, da je le-ta preveč nevaren in škodljiv za njihove računalnike, so se uporabniki nemudoma začeli zatekati h konkurenci. Občutno povečanje prenosov je opazila Mozilla Foundation, saj se je število dnevnih prenosov brskalnika iz 100.000 povečalo na več kot 200.000. Druga podjetja, ki razvijajo sorodne rešitve, ne poročajo o podobnih dosežkih.

V sklopu propagande alternativnih in varnejših aplikacij za delo z internetom je nastal tudi prispevek, ki uporabnike vodi do zamenjave brskalnika Internet Explorer in poštnega odjemalca Outlook Express s Firefoxom in Thunderbirdom. Po korakih je predstavljeno nameščanje programov, uvažanje nastavitev iz starih aplikacij in razširjanje zmogljivosti novih.

35 komentarjev

CaqKa ::

sklepam da se potem takem tudi produciranje sp2 in popravkov za IE precej pospešuje :)
dobre novice :)

Tito ::

Fajn to, tudi veselim se dneva ko bo IE spremenil svojo strategijo in se končno začel podrejati standardom....:D

NoUse4AName ::

Zadnje case je pa vsaka druga novica o mozilli..

nicjasno ::

Mogoce pa bo ie v prihodnosti boljsi od mozille >:D Samo zato se mora M$ malo bolj potrudit kot samo patchat 6-ko.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

plavko61 ::

sem tudi uporabnik mozille . Imam pa težavo z namestitvijo slovenskega jezika (win2k), samo delno je poslovenjena. A ima še kdo podobne probleme?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

RejZoR ::

Ah ja na ta trenutek sem skoz opozarjal. Nekaterih še do danes ni izučilo in še vedno uporabljajo IE...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mathjazz ::

CaqKa:
Ti kar sklepaj ;)

NoUse4AName:
Vsaka druga, torej tista, ki ni o Mozilli, je pa o luknji v IE.

plavko61:
Daj povej malo več o tem, kako si nameščal. Katero verzijo imas, si izbral namestitveni program v slovenscini ali si namestil mozillo v anglescini in dodal XPI, si probal ustvariti nov profil ... Povej vse, kar ti pade na pamet, več poveš, lažje in hitreje bomo odkrili napako.
www.getfirefox.com

hanibal ::

nicjasno: Mogoce pa bo ie v prihodnosti boljsi od mozille
Šur. Gre samo za to, kakšen odstotek možnosti je, da se to zgodi.
Nekako podoben verjetnosti, da bo pekel zmrznil.>:D

Zdi se mi, da sem od tiste ankete o pregledovalnikih zasledil precej postov, v katerih "konvertiti" odkritosrčno priznajo, da so presedlali na boljše... Tko, da je po moje M$ Exploder zmagal prvič in zadnjič. Že jeseni bo, na drugem bregu samo še tistih pet-šest, na tuji račun "certificiranih" Mikrosoftičev in zdesetkana tolpa nevednežev :P
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA

poweroff ::

Jaz sem pred časom prešaltal na Thunderbirda, ker je Outlook očitno tako zastarela tehnologija, da nisem mogel normalno delati z njim.
Moj mail provider namreč zahteva secure password authentication za pop3 in smtp (ter TSL / SSL povezave). Outlook Express sploh ni znal narediti secure password authentication za smtp... Outlook Professional pa sicer je znal, vendar si nikakor ni uspel zapomniti gesla za SMTP. Prebrskal sem vraga in pol, in očitno gre za hrošča (software je pa ves updatan). Zato sem si naložil Thunderbirda - in voila, vse dela. Preprosto dela. S tem, da ima TB še druge lastnosti in extensione (predvsem Enigmail), na katere sem se tako navadil, da se v Outlooku ne počutim več dobro.
No, edina napaka je bila, da mi TB ni hotel preveriti pošte na vseh pop3 računih, in sem moral ročno klikati na vsak račun. Po namestitivi extensiona, mi to dela brez problemov.

Se je pa pojavila druga napaka, zaradi katere se dolgo nisem odločil za Firefoxa. Namreč, ko sem hotel v TB ali pa v FF vzpostaviti povezavo in nisem bil povezan v internet (imam namreč dial-up), se je pojavilo sledeče okno:
Network and Dial-Up Connections
Cannot load dialog
Error 623: The system could not find the phone book entry for this connection

Torej sem moral ročno vzpostaviti povezavo na mojega ISPja in šele potem sem lahko normalno surfal. Precej moteče, tudi na forumu mi ni znal nihče pomagati...

Nakar sem ugotovil, da nisem imel nastavljenega default providerja. Ko sem storil to (v internet options), je ta napaka izginila. MSIE in Outlook sta sicer ta problem znala zaobiti. No, malce manj moteče je, da se mi sedaj TB ali FF vedno poveže na default providerja (je pa res, da prej vpraša za potrditev), pod MSIE pa sem lahko preko drop-down menuja izbiral katerega providerja želim uporabiti.

Skratka - zadeva DELA. OK, tale zadeva s providerjem je malce moteča, ampak če dam na tehntnico vse prednosti, sploh ni dileme.
sudo poweroff

CaqKa ::

in ti ko delaš taki rompompom z novicami na slotechu, si to šele zdaj začel uporabljat?

darkolord ::

opera je dbest

Dr_M ::

east side is the best!
west side is the best!
east side is the best!
west side is the best!
east side is the best!
west side is the best!
.
.
.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ghaefb ::

IE&Outlook you'r going down down down...

Kar repenčite se zdaj vsi IE-userji "IE je čist vredu, nikoli nisem imel težav, zakaj bi uporabljal Mozillo,..."
No da vas slišim!

Person ::

Matr ste zvelčani ... uporabljite svojega ljubljenčka & shut up!!!
Let's make something useful!

mchaber ::

east side is the best!

ripmork ::

hehe,odkar imam firefox ni problema z nadležnimi črvi in podobnim sranjem...kar se pa uporabnikov tiče bi mi bilo bolje da bi folk v večini še vedno ostal zvest IE,prav zato je Mozzila varna in prijetna-Ker jo ne uporablja tolk folka!;)

plavko61 ::

Imam windows 2000 SP4 , namestiti sem že poskušal firefox (0.8 ali 0.9 ali 0.9.1) ANG , nato sem iz lugos.si zagnal XPI in ga nastavil v command promtu na SL, kot piše na netu. Ampak vedno imam le delno poslovenjeno mozillo (možnosti, zgodovina itd). Poskušal sem že tudi ustvarit novi profil, pa je isto. Imam pa dva PC-ja in na obeh je enako.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

MasterMind ::

A ni na lugosu tut namestitev slovenske verzje (brez XPI ampak cel program)... Uno probi...

plavko61 ::

Ja , kompletna verzija mi deluje ok, samo so problemi z pugini (flash itd..)
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Tigorsami ::

Zanimivo bi bilo izvedeti, kaj pravi statistika obiska Slo-techa. Tudi za primerjavo z nedavno anketo.

link_up ::

a se vam mesa folk? paranoja na visku...

IE je zame, poudarjam zame vec, kot dovlj in ce ze dobis kej (redko), potem to preprosto najdes in odstranis...magar rocno iscem celo noc...

MasterMind ::

Če maš FireFox, ti ni potrebno iskati celo noč nepotrebno. (me prov zanima kolk bi bil paranoičen, če bi kdo dubil tvojo uporabniško ime in geslo od banke...)

ripmork ::

IE je bil zame PREVEČ kot dovolj:| >:D ....sicer a kva je fora da imaš vse v slovenščini? jaz ne celem compu nimam enga programa ki bi znal slovensko,pa tut nič ne pogrešam:\

snow ::

Jaz sem tudi šel na firefoxa sedaj :)


Mimogrede, saj tile browserji so tak al tak zastonj, firefox pa dela v Windowsih, Microsoft pa služi s prodajo le teh, tak da se po moje tud ne sekirajo kaj preveč.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Crimson_Shadow ::

Pa to je ža prav patetično? :\

IE je več kot dovolj za kar rabim :\

Daj, zamislite se malo nad takimi izjavami. S takim mišljenjem je za vas dober (ma kaj dober, ampak celo odličen) tudi fičo ali katrca. Kaj mi bo boljši avto? Zaradi varnosti, seveda! "Oni" pa vseeno "vpijejo", ne, ne, jaz varnosti ne rabim. :\

IE je dober samo za Windowsa update in hrvaški teletekst.

BSD-jas ::

Mimogrede, saj tile browserji so tak al tak zastonj, firefox pa dela v Windowsih, Microsoft pa služi s prodajo le teh, tak da se po moje tud ne sekirajo kaj preveč.


IE ni ravno zastonj, ker ga, če hočeš ali nočeš, dobiš v paketu z Windowsi ($$$) in po mojem se kar sekirajo, ker če ne uporabljaš IE, malo težje sledijo tvojim surferskim navadam (in jih za velike denarje prodajajo spammerjem) in te malo težje prepričajo, da te ob kakšni neuspeli povezavi vrže na tisto stran, ki ji želijo čimbolj povečati število "obiskov" (in tako več zaračunati za reklame)

BigBoss ::

hehe, spet svete vojne. A niso mal brezveze ?

Sicer je pa takole (po mojem mnenju, s katerim se imate pravico nestrinjati) :

Večina črvov, spywarea, adawarea, ...OstaleNesnage(tm) je narejena za IE prav zato, ker se edino to splača. Spammerje in oglaševalce zanima večina trga, ne pa manjšina.

Ko bo Mozilla (ali whatever, Opera, recimo) osvojila dovolj trga, da se bo izplačalo, se bodo tudi zanj(o) pojavile podobne težave.

In potem bomo iskali nekaj eksotičnega ?
Še najbolj varni bi bili, če bi obstajalo kakih 20 različnih brkljalnikov z različnimi zasnovami. Potem se vse skupaj že ne bi več splačalo in bi imeli mir .... (tistih par script kiddiev in crackerjev iz veselja ne štejem, ker jih je praemalo,da bi se poznalo.)

poweroff ::

Caqka - pod Linuxom FF in TB uporabljam že precej časa, za prehod pod Windowsi sem se pa počasi odločil... podrobno sems premljal na kakšne težave utegnem naleteti in kako se rešijo. Zakaj? Ker s temi izkušnjami sledi prehod mojih sodelavcev v službi. Potem pa samo še dalje... :D
sudo poweroff

alkoo ::

pr thunderbirdu mam ze skoz problem s hotmail računi :( tud zdej hotmail popper zna sam prejemat sporocila posilat pa ne (al pa če sam jz ne znam :( ). v tem članku tud nism najdu.

če komu uspe zrihtat tud pošiljanje naj pove.

MasterMind ::

A nebi zamenu s kerim drugim mail ponudnikom? (email.si...)

Glede črov in tega... Lahk, d bojo začel se pojavlat. Ampak tukaj pride prednost odprte kode. (hitri popravki...)

bizi10 ::

Eno vprašanje: Pri Thunderbirdu sem opazil da ti za vsak account napravi svoje razdelke (inbox, sent, deleted....) če imaš za pregledovat več accountov jo to nekoliko moteče. A obstaja v Tb kakšna opcija da bi imel kot v Expressu da lahko iz določenega emailda dobivaš mail kar v en folder? Pač z pravili When the message comes form X account move it to Y folder...

WhiteAngel ::

bizi10: Tools->Message filters... ti odpre dialog, kjer lahko nastaviš en kup filtrov za message. Vse to kar si omenil in tudi boga pa pol stvari, ki ti sploh na misel še niso prišle :).

bizi10 ::

Ja v folderje bodo potem padali maili sam še zmeraj pa mi ostane za vsak account posebej direktorijska struktura...

[BISI] ::

bizi10: v naslednji izdaji (0.8) bos imel to moznost... Enkrat konec julija.
And then I saw her face... Mozilla Firefox

Swiwer ::

Mene pa pri Firefox moti to, da se ne da map (links, bookmarks) premikati poljubno po tisti horizontalni vrstici tako kot se to da pri Internet Explorerju. Pri Firefox-u so le-te razvrscene samo po abecedi pa ce ti to pase ali ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet Explorer 7 že na poti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
516709 (6259) Netrunner
»

Izšel Firefox 1.5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8911573 (8820) marhyo
»

Popravki za IE od sedaj samo za Windows XP

Oddelek: Novice / Varnost
293133 (3133) MasterMind
»

Microsoft se je izkazal

Oddelek: Novice / Brskalniki
352139 (2139) Alexius Heristalski
»

Linki ponovno dovoljeni za IE uporabnike

Oddelek: Novice / Varnost
282572 (2572) Vlady

Več podobnih tem