»

Office Open XML je postal ISO standard

vir: CNet
CNet - Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO) je sporočila, da je Office Open XML format (OOXML) sprejela med ISO standarde. Omenjeni format je razvilo podjetje Microsoft, ki si je za potrditev standarda tudi najbolj prizadevalo, saj je OOXML v njihov odgovor na ostale poskuse standardiziranja pisarniških formatov.


Od državnih teles za standardizacijo, ki so vključena v ISO, jih je po dolgotrajnem lobiranju kar 86 odstotkov glasovalo za sprejetje OOXML-a. Rezultat glasovanja naj bi po besedah Toma Robertsona, ki je pri Microsoftu odgovoren za zagotavljanje združljivosti in standardov, pokazal da "ima OOXML izredno široko podporo". Pojavljajo se zapisi, da naj bi si marsikatero...

69 komentarjev

Slovenija poživlja ali o glasovanju na volitvah preko interneta

Slo-Tech - V dnevnem časopisju smo lahko pred kratkim prebrali, da Slovenija zelo intenzivno razmišlja o glasovanju na volitvah preko interneta. Ambiciozen načrt predvideva, da bi lahko volivci že na državnozborskih volitvah 2008 imeli možnost tovrstnega glasovanja.

Ideja v naši ljubi državi ni nova, saj se je že 2004. leta govorilo o tem. Vendar ideja zaradi pomanjkanja politične volje ni bila realizirana. Nov zagon so Vladi dale uspešno izvedene nacionalne volitve v E-stoniji. Po besedah vladnih predstavnikov bi s tem omogočili določenemu delu populacije, da glasuje na enostavnejši način oziroma celo, da del, ki ne namerava iti na volitve, opravi glasovanje

Se s takšnim načinom glasovanja vendarle odpirajo relevantna vprašanja? Preberite!

111 komentarjev

Drugi krog glasovanja...

Jaz - Ker sem po naravi len osebek (kar ste mi tako velikodušno priznali v nedavni anketi), bom kar skopiral tekst z glavne strani Natečaja/Glasovanja za naše majčke:

Pred vami je drugi krog glasovanja za Slo-Tech majčke. Sprva nismo mislili, da bo kaj takšnega sploh potrebno, toda očitno ste bili enakega mnenja kot mi: vse majce so odlične in med njimi je težko izbirati. Razlike med vodilnimi so namreč bile izredno majhne (po par %)... Tako smo se odločili še enkrat ponuditi na glasovanje 5 majic, ki so dosegle največ glasov (v tem vrstnem redu so tudi postavljene). Upamo, da se boste sedaj bolj odločno izrazili, drugače se zna to zavleči v nedogled :).

8 komentarjev

Natečaj za majce

Jaz - Hja, tudi pri designu za majce se je izkazalo, da je tako veliki skupini ljudi, kot so Slo-Techerji, zelo težko ugoditi. Eni ste nad ponujenimi designi bili navdušeni, drugi ravnodušni, tretjim pa so se zdeli zelo grdi. In kaj naj naredimo mi? Ponujamo vsak teden novi design in zavlačujemo izid do naslednjega leta? Nope, odločili smo se za bolj elegantno rešitev: natečaj. Vsak Slo-Techer je tako vabljen, da do konca naslednjega tedna na naš e-mail naslov pošlje svoj predlog. Prosimo, da pri risanju upoštevate, da je tisk možen samo v dveh barvah (raje eni), ter da bo motiv potrebno prerisati v Corel Drawu. Uporabite že narejeni podlagi za sprednji in zadnji del (spredaj, zadaj), barvo pa lahko po želji spremenite v črno ali oranžno (na voljo bodo temno modre, črne in oranžne majice). Vsak osebek lahko sodeluje z večimi vlogami, le dovolj različne morajo biti med seboj.

Vloge bomo nehali sprejemati v petek opoldne (12.00) in takrat tudi pripravili drugi del natečaja, anketo....

11 komentarjev

1000$ za računalnik s P4?

The Duke Of URL - The Duke Of URL ugotavlja, da sestavljeni računalniki z vgrajenim Pentium 4 procesorjem niti niso več tako dragi. Ko smo še pred časom vtikali računala s P4 v rang dragih računalnikov, je njim uspelo sestaviti popolnoma delujočo kišto za $999. V njej se poti Pentium 4 pri gigahercu in pol, sparjen je s (borih) 128 MB pomnilnika, v njem se vrti 30 gigabajtni IBMov ATA100 disk, Geforce MX, SB Live,... Cena končnega sestavljenega sistema z nameščenim, pozor, Red Hatom 7.1. Ta računalnik so primerjali z AMD Athlonom 1.2 GHz s 256 MB pomnilnika, kar nekako ustreza istemu cenovnemu razredu ter prišli do zaključkov. Da pa vam ne bom pokvaril vseh užitkov ob branju tega ne tako obsežnega primerjalnega testa, si na povezavo kar veselo kliknite. Jasno je, da se bo Pentium 4 iz dneva v dan prodajal vse bolje. Problem je AMDjev že na prodajnih policah stoječi odgovor - Athlon 4, ki ima v svojo prid še eno prednost - podporo multiprocesiranju. Vojna bo še dolga, vam zagotavljam ....

3 komentarji

AXIA vs. AVIA

AthlonOC - Kateri je boljši ???

Pri AthlonOC so želeli izvedeti in so zato testirali naslednje primerke :

A1000AMS3B AXIA0113CPCW 95144480299

A1000AMS3B AXIA0113CPCW Y6026030036

A1000AMS3B AVIA0113CPCW 95141480274

A1000AMS3B AVIA0113CPCW Y6077280097

Vsi so 1Ghz(serija 9 in Y) Pri tem pa so dobili nasledne rezultate:

  • AXIA95144480299 1396 Mhz, 10.5x133
  • AXIAY6026030036 1440 Mhz, 10x144
  • AVIA95141480274 1360 Mhz, 10x136
  • AVIAY6077280097 1463 Mhz, 11x133


  • Celoten članek se nahaja tukaj.

    3 komentarji

    Malo pozno, ampak Oskarji 2000 so tu

    Jaz - Okies, sicer je vse skupaj trajalo precej bolj dolgo, kot sem mislil da bo, toda rezultati glasovanja za Slo-Techove hardverske Oskarje 2000 so znani. Moram priznati, da večjih presenečenj ni bilo in so tudi je glasovanje samo potrdilo tisto, kar je večina vedela že vnaprej. No, da vam ne bom pokvaril veselja: članek se nahaja tukaj, v njem pa boste našli rezultate glasovanja, vsaki zmagovalec pa je dodatno opremljen s krajšim spremnim besedilom. Upam, da vam bo zadeva všeč...

    5 komentarjev

    Slo-Techovi Hardware Oskarji 2000

    Jaz - Ok, z rahlo zamudo (toda vseeno precej pravočasno ) se je začelo izbiranje komponent za Slo-Techove Hardware Oskarje 2000. Torej namesto, da bi podali svoja lastna mnenja o najboljših komponentah v letu 2000, smo to možnost dali vam. Vse skupaj je tako dobilo podobo velike ankete, v kateri izbirate svoje lastne favorite med kandidati, ki smo jih pripravili mi. Toda pazite: izbirajte pozorno, saj lahko svoj glas oddate le enkrat!
    Čez točno en mesec bomo prešteli vse glasove in vašo izbiro objavili in pokomentirali v posebnem članku. Zdaj pa veselo na delo!

    11 komentarjev

    Še ena modifikacije miške

    Bastardize - No, še ena modifikacija mišk prihaja z Bastardize.neta. Osnovne barve M$ Intellimouse Explorerja so se jim zdele preveč dolgočasne in so se ubogo miško odločili prebarvati v bolj agresivne barve. Ali vam je zadeva všeč ali ne presodite sami, meni osebno pa so kar nekako bolj všeč originalne barve. Kaj naj rečem... pač nisem velik ljubitelj (umazano) rdeče barve [;)].

    5 komentarjev