»

Computex 2004 se je začel!

AnandTech - Danes se je začel eden izmed največjih računalniških sejmov, taipejski Computex. Za razliko od bolj ali manj dolgočasnega CeBIT-a 2004, je v daljnem Tajvanu letos zelo zanimivo.

Za začetek se je takorekoč od nikoder pojavila nVidiina NV45, ki je nemudoma dvignila veliko prahu. Sledile so številne osnovne plošče različnih proizvajalcev in predvsem zelo raznolikih veznih čipovij. Tako si lahko ogledate raznorazne hibride, od kombinacij AGP 8x in PCI-Express 16x, tako za Intel kot za AMD, DDR-I in DDR-II za Intel, do Socketa 939 in Socketa 754 na eni osnovni plošči, po vrhu pa še kombinacije pravkar omenjenih kombinacij [8-O]. Bo že držalo, da dandanes ni lahko biti proizvajalec matičnih plošč. Prav skrbi me, koliko glavobolov bomo dobili ob raznih hroščih in nekompatibilnostih.

Tudi ATi-jev tabor nam je pripravil nekaj novosti, a kot kaže, nam bo v nižjem, srednjem in mobilnem cenovnem razredu vsiljeval takšno ali drugačno različico Radeona 9600. Res žalostno.

Danes pa so...

2 komentarja

Napajalnik Tagan TG480-U01 480W

modtown - V današnjih dneh ni dovolj samo dober kos strojne opreme, če zanj nimam dovolj dobrega in močnega napajalnega vira za normalno delovanje. Večina napajalnikov "anonimne" izdelave nam tega danes ne more več zagotavljati (še posebej ne, če svoj mlinček navijamo), zato je treba poseči po boljših znamkah in bolj priznanih izdelkih.

Napajalnik Tagan TG480-U01 predstavlja zelo zanesljiv vir električne energije za naš računalnik, hkrati pa je že pripravljen na naslednjo generacijo matičnih pološč. Tako podpira 24-pinski priključek ATX ter dva priključka molex za naprave SATA in seveda še vse ostale standardne, ki jih danes najdemo skoraj na vsakem napajalniku.

Vseh 480 W se hladi preko dveh velikih hladilnih reber z dvema 80...

4 komentarji

LCD za vse ...

AnandTech - ... oziroma kako vzljubiti tekoče kristale. Tako so na Anand Techu poimenovali članek, ki so ga napisali za vse, ki jih zanima LCD tehnologija -- tako za začetnike, kot tudi za tiste bolj izkušene.

Začeli so pri sami tehnologiji, razložili primerjavo analognega in digitalnega priključka, nato pa odgovorili na pogoste dileme lastnikov in vseh, ki o nakupu še razmišljajo. Članek priporočam vsem začetnikom in tudi tistim, ki bi o LCD-jih radi izvedeli še več. Klik!

20 komentarjev

Veliki test napajalnikov

zmagovalni priključki

vir: AnandTech
AnandTech - Danes so na AnandTechu objavili vnovičen test napajalnih enot, ki ni nič manj obširen kot tisti pred nekaj meseci. Testirali so več kot 18 izdelkov različnih podjetij, ki pa jih, kot ponavadi, z izjemo Enermaxovih in Antecovih, ne moremo kupiti pri nas.

Poleg že običajnega testa dejanske moči napajalnika so bili pozorni tudi na glasnost vgrajenega hladilnega sistema in količino proizvedene toplote. Najbolje sta se odrezala Fortronov in Zalmanov napajalnik, pa tudi Thermaltakovemu izdelku ni dosti manjkalo do prvega mesta. Kupili jih boste težko, test pa vsekakor preberite.

8 komentarjev

Modifikacija napajalnika -- "The Beetle style"

TheModFathers - Mnogo modifikacij smo že izvedli na Slo-Techu, tudi predelavo napajalnika, da smo ga prisilili v delovanju v paru, a denemo lahko, da imajo te modifikacije skupni imenovalec vsaj pogojne uporabnosti s tehničnega vidika. Na TheModFathers si lahko ogledate modifikacijo napajalnika na povsem drugačen način. Napajalnik so vgradili v malo večji plastični otroški model popularnega hrošča in ga opremili z ledicami. Vsekakor zelo zanimivo, a z malo uporabne vrednosti.

4 komentarji

Napajalniki na kupu

Tom's Hardware - Napajanje je pri računalih zelo pomembno in ravno zaradi tega je na trgu kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo izključno z izdelovanjem napajalnih enot. Napajalnike ponavadi delimo na dve skupini in sicer na brezimne in priznane, ki so boljši a na žalost tudi dražji. Tokrat je striček Tom zbral 13 najboljših napajalcev, ki so bili med seboj primerjani v glasnosti in sposobnostih. Tudi tokrat je krono pobral Antec s serijo True napajalnikov, ki krojijo sam vrh ponudbe.

3 komentarji

OCP Silver Pro Gamer ohišje

I Am Not A Geek - Aluminijasta ohišja počasi postajajo vse bolj priljubljena tudi pri nas. Poleg Macasovih, ki so postale med našimi uporabniki že kar nekakšen zakon, pa so se pojavila še nekatera drugih proizvajalcev. Novi proizvajalci poizkušajo znana podjetja kot so Lian-Li in Cooler Master presenetiti predvsem na enem področju - ceni, saj sta si prej omenjeni podjetji dali kar pošteno naviti cene svojih izdelkov. Med takimi podjetji je tudi firma, ki je naredila ohišje OCP Silver Pro Gamer. Brez napajalnika pa ga lahko kupimo že za dokaj znosnih 95 $. Opis si lahko preberete na IANAG. Presodite sami, če je vredno uvoziti ohišje iz tujine in prezreti Chieftechovo ponudbo v Sloveniji ;) .

0 komentarjev