»

Microsoftov Micro-Warez?

Tecchannel.de - Na nemški strani tecCHANNEL so odkrili, da so pri Microsoftu pri pripravi določenih zvočnih datotek v Windows Media Playerjevem vodiču ("\WINDOWS\Help\Tours\WindowsMediaPlayer\Audio\Wav\" ) uporabljali t.i. "warez" različico programa Sound Forge.

Kako pa so to dokazali? Kreker "Deepz0ne" je program priredil, tako da v vse datoteke shranjene z "popravljeno" različico zapiše tudi njegov "podpis". Podpise lahko najemo v datotekah: wmpaud1.wav, wmpaud2.wav, ... do wmpaud9.wav, kar se tudi zelo lepo vidi v šestnajstiškem urejevalniku: Na tecchannel.de pravijo, da so že kontaktirali oba vpletena, - Microsoft in Sony, za pojasnilo, a se ni oglasila še nobena stran. Klik za nemško in klik za angleško.

28 komentarjev

Microsoft umika aktivacijo

The inquirer - Ob izidu Windows XP in Office XP je dejstvo, da je ta dva izdelka potrebno aktivirati, če ju želimo uporabljati več kot 30 dni (pustimo na strani Corporate edicije, s katerimi se vsakdanji uporabniki naj ne bi srečali) dvignilo veliko prahu, potem pa smo se na vso stvar nekako navadili. A v nekaterih državah Microsoftu že pošteno teče voda v grlo, saj je Linux vedno bolj popularen. Na tajskem je Microsoft tako uporabil nekaj drastičnih ukrepov, saj bo, naprimer, OEM verzije Windows XP in Office XP prodajal za pičlih 36 dolarjev (slabih 8.000 SIT), na zahtevo tajske vlade pa bo iz svojih izdelkov celo odstranil aktivacijo -- seveda le na Tajskem. Več o tem.

23 komentarjev

Vse o aktivaciji Windows XP

Tecchannel.de -

Ko so se pojavili Windows XP in Office XP s svojo aktivacijo, je ta dvignila izjemno veliko prahu in negodovanja. Paranoiki so v tem videli svetovno zaroto in zbiranje vseh zasebnih informacij v zle namene, drugi pa so poudarjali, da Microsoft ničesar ne zbira in da vsa stvar ni tako strašna. Navsezadnje nas na milijone uporablja Microsoftove izdelke.

V članku na tecCHANNEL so si na dvanajstih straneh ogledali aktivacijo podrobneje. Ugotovili so, da z aktivacijo Microsoft nedvomno dobi nekatere podatke, a ti še zdaleč niso kritični, saj gre za identifikacijsko številko izdelka, namestitveni ključ in ostale serijske številke. Klik!

Za tiste največje paranoike pa: še vedno...

7 komentarjev

Windows XP SP1 in njegovih pet minut

The Register - Microsoft ima očitno politiko, ki mu narekuje, da mora vsake toliko časa javnost spraviti na noge z eno od svojih potez.
Razen, če ste zadnjega pol leta bili odrezani od sveta, potem verjetno veste, kakšen vihar se je razbohotil glede Service Packa 1 za Windowse XP. Ker so fantje pri MS ugotovili, da se da vse uporabnike Corporate verzije od namestitve paketa odvrniti z onemogočanem kode, je bilo sedaj še potrebno poskrbeti za vse, ki so aktivacijo obšli. Tako mislijo (če sem prav razumel, ker je članek dolg in delno nejasen), naj bi po novem aktivacija bila potrebna pri vsaki nadgradnji, poleg tega pa naj bi namestitev vsebovala poleg serijske številke še namestitveni ID, ki bi skupaj s seznamom strojne opreme (pri aktivaciji preko spleta) zagotavljal pristnost izdelka. Vsaj tako pravi Microsoft.
Celoten članek so objavili na Registru, in ni lahko večerno branje, tako da vstopate na lastno odgovornost. Najbolj zanimiva je verjetno le cinična pripomba na koncu sestavka....

7 komentarjev

MS aktivacija

Microsoft - Veliko hude krvi je bilo prelite na račun Microsoftove aktivacije izdelkov Office XP, Visio 2002 in Windows XP. Na eni strani zagovorniki teorije zarote, ki trdijo kako MS zbira naše podatke ter MS na drugi, ki trdi, da je aktivacija popolnoma anonimna in je ločena od registracije. Kakorkoli, članek o tej temi se nahaja tudi na Microsoftovi strani.

Kako je z drugimi - ne vem, sam pa MS-jevo odločitev popolnoma podpiram. (Kot kupec njihove cenovne politike sicer ne podpiram, kot dijak ekonomije pa ).

8 komentarjev