»

Abit že dolgo mrtev, sedaj za njim še spletna stran

Prelomna matična plošč Abit BH6

vir: ABIT
ABIT - Sedaj že davnega leta 2009 je umrl Abit, ki smo ga poznali kot proizvajalca odličnih matičnih plošč za navijanje. Že leta 2006 je bilo zaradi finančnih težav celotno podjetje naprodaj in prevzel ga je Universal Scientific Industrial (USI). Zlobni jeziki pravijo, da so zelo uspešno podjetje potopili menedžerji, ki so uspeli vzpostaviti zelo neprijetno klimo, zaradi katere je podjetje zapustil praktično ves sposoben kader. USI-ju podjetja z novim imenom Universal Abit ni uspelo izvleči iz težav, zato je konec marca 2009 Abit uradno prenehal obstajati.

Abit se je v srce navijalcev vpisal z izdelki, kot je bila legendarna plošča Abit BH6, ki je bila prva z možnostjo navijanja neposredno iz BIOS-a in ne preko mostičkov. Navitje

60 komentarjev

Asus se širi na vzhod

X-Bit Labs - ASUSTeK Computer bo investiral 25 milijonov dolarjev v izgradnjo nove tovarne za tiskana vezja na Kitajskem. To bo že druga Asusova tovarna na Kitajskem, poročajo X-Bit Labs. Izgradnja novega obrata v Šanghaju, ki bo večji od obstoječega v Suzhouju, kateri meri 540.000 m2, bo končana prihodnje leto. S to investicijo Asus sledi začrtani poti, ki vodi do položaja največjega izdelovalca matičnih plošč in prenosnikov. Več o tem.

0 komentarjev

ABIT in nVidia vendarle nadaljujeta sodelovanje

X-Bit Labs - Pred nekaj dnevi smo poročali, da naj bi se tajvanski proizvajalec matičnih plošč in grafičnih kartic ter kalifornijski snovalec grafičnih in veznih čipov razhajala.

Toda sodeč po tej novički na X-Bit Labs temu vendarle ne bo tako. Kot poročajo, naj bi ABIT že dobil primerke nForce3 čipovja, kar pomeni, da se kmalu lahko nadejamo družine matičnih plošč, zgrajeno okoli le-tega.

Kot kaže, so bili naši strahovi, da od ABIT-a ne bomo deležni matičnih plošč in grafičnih kartic, zgrajenih okrog nVidiinih čipov, preuranjeni.

5 komentarjev

Sisovo čipovje za Athlone 64

X-Bit Labs - Če ste bili doslej lastniki novih Athlonov 64 obsojeni na Viina in nVidiina čipovja, je tu za vas zanimiva novica, da se jima je pridružilo še tretje podjetje, ki je izdelalo svoj vezni nabor za te procesorje. SiS ga je poimenoval 775. Prvi so na njem osnovali matično ploščo Elitovci. ECS-755 nam tako ponuja AGP 8x, ATA133, SATA150, RAID, 100 megabitni Ethernet, šestkanalni AC '97 zvok, USB 2.0 in podporo PC3200 DDR pomnilniku. Cena? Osemdeset dolarjev za kos. Več o tem.

14 komentarjev

Orodje za hitro brisanje pogonov

Uničevalnik podatkov

PC Watch Impress - Če berete naš forum, lahko zasledite, da imajo nekateri uporabniki težave z reševanjem podatkov iz uničenih diskovnih pogonov. Kljub temu, da to zna biti hud problem, pa se javne službe večkrat ukvarjajo ravno z nasprotnim, namreč, kako nepooblaščenim preprečiti dostop do tajnih podatkov. Ti namreč ostanejo na diskih dlje časa, postopki za trajno brisanje pa so precej dolgotrajni.

Kot lahko preberemo na Inquirerju, je Hitachi razvil napravo, ki za popolno zbrisanje podatkov, kot primer navajajo 40 GB disk, porabi namesto štirih ur samo 20 minut. V primeru, da je zaradi varnosti treba uničiti veliko podatkov, je ta razlika velika prednost.

Naprava velikosti 231×400×155 milimetrov in...

15 komentarjev

Abit IC7-MAX3 - revolucija ali nateg?

Abit IC7-MAX3

vir: ABIT
več strani - Po napornem popoldnevu, ki sem ga žrtvoval za moj prihodnji članek, sem se malce zdolgočaseno podal na Slashdot in tam odkril kar zanimivo novico o Abitovi nedavno predstavljeni matični plošči IC7-MAX3, ki jo Abitova stran, posvečena temu izdelku, omenja kot najboljšo stvar odkar obstaja singingbrdklok™ [:D]. Plošča na prvi pogled izgleda dokaj impresivno in poleg lepega dizajna, ki bo gotovo pritegnil pozornost marsikaterega računalniškega navdušenca, ki mu ni vseeno, kakšen kos tiskanega vezja leži v njegovem ohišju, in spodobnih dodatkov, kot se za MAX serijo spodobi (firewire, USB 2.0, AGP 8x Pro, gigabit ethernet, SerialATA, ...), posebno izstopata dve Abitovi tehnologiji - OTES in Secure IDE.

Tehnologija OTES je že stara znanka iz Abitovih grafičnih kartic,...

8 komentarjev

Abit izdal ploščo IC7-MAX3

Digit Life - Abit, dobro poznani proizvajalec matičnih plošč, je na trg poslal njihov trenutno njihov najboljši izdelek, ki so ga zmožni izdelati -- IC7-MAX3. Matična plošča je namenjena Intelovim "novim" Pentium 4 procesorjem z zunanjo frekvenco 800 MHz. Zgrajena je okoli Springdalovega hitrejšega brata Canterwood vezja. Na plošči najdemo že dobrote, kot so podpora pomnilniku DDR400, 800 MHz-FSB in podporo do 4 GB sistemskega pomnilnika; posebej zanimivo pa bo videti Abitovo domislico GigaSystem Overclock. Ostale informacije in specifikacije pa si lahko ogledate tukaj.

15 komentarjev

RDRAM še brca

več strani - Čeravno smo v nedeljo poročali, da se RDRAM nezadržno poslavlja, po tem ko mu je svojo podporo umaknil Intel, RDRAM še brca in kaže, da ga vendarle še ne bomo pokopali. SiS je tu videl trižno nišo in prestrašenim ljudem so obljubili novo štirikanalno čipovje za Pentiume, ki bo podpiralo RIMM 4200 pomnilniške module, ASUS in EPOX pa sta se zavezala, da bosta še to poletje izdelala tudi ustrezne plošče. Klik, klik!

2 komentarja

Čipi v knjigah

BBC - Se še spomnite novice, ko sem govoril o posebnih čipih, ki naj bi jih vgrajevali v denar in bi nato sporočali pristnost bankovcev? No, ti čipi bi bili lahko uporabni tudi za nadzorovanje toka denarja. Nekaj podobnega so se sedaj domislili tudi prodajalci knjig, ki jim tatovi odnesejo kar lep del zaslužka. Sodeč po tem članku, se trgovci v Veliki Britaniji vse bolj zavzemajo za vgradnjo čipov v knjige, ki bi jim lahko pomagali zopet priti do ukradenega materiala. Zanimiv članek, ki nazorno pokaže, kje se lahko uporabi nova tehnologija.

0 komentarjev