»

Nissan Leaf deli lokacijske podatke vsem stranem prek RSS

The Register - Nissan je pred pol leta predstavil svoj električni avtomobil Leaf, ki ima vgrajen pametni sistem Carwings. Ta spremlja vrsto parametrov, med drugim geografske koordinate, hitrost in končno destinacijo (če je vnesena v potovalni računalnik), ki jih lahko voznik deli s spletno stranjo Nissana, v zameno pa dobi različne nasvete, podatke o povprečni porabi ostalih vozil, napotke za izbiro cest ipd. Sedaj pa je Casey Halverson na svojem blogu objavil odkritje, da Nissan te podatke deli vsevprek.

Ob vsaki sinhronizaciji prek RSS, ki omogoča enostavno spremljanje novosti na spletnih straneh z novicami, blogi in podobnimi, Carwings namreč spletni strani posreduje podatke o lokaciji, hitrosti in destinaciji vozila. Tako te podatke prejmejo vse...

3 komentarji

EU kara Google

Posnetek Google Street Viewa iz Italije

CNet - Evropska unija je ta teden poslala pismo Googlu, v katerem ga je opozorila, da mora pred snemanjem mest za svojo aplikacijo Google Street View obvestiti o nameri. Prav tako so od Googla zahtevali skrajšanje časa hranjenja originalnih posnetkov z dvanajstih na šest mesecev. Google se je na zahteve odzval in pojasnil, da že sedaj na svojih spletnih straneh objavljajo vozni red svojega Street Viewa. Na očitke o kršenju pravice do zasebnosti odvračajo, da vsi posnetki prikazujejo javna mesta, pri čemer osebe, registrske tablice in podobno zameglijo, na zahtevo pa specifične posnetke izbrišejo.

Googlov izvedenec za zasebnost Peter Fleischer še pravi, da časa hranjenja originalnih posnetkov ne morejo skrajšati. Te držijo leto dni zato, da zagotovijo kakovost in točnost zemljevidov, da...

4 komentarji

AMD najavil Fusion: CPU+GPU

AnandTech - Prav te dni, ko se končuje AMD-jev prevzem kandaskega ATi-ja, je AMD-jev PR oddelek obelodanil smele načrte okrog združitev grafičnega in centralnega procesorja. Združitev bo na voljo v vseh segmentih ponudbe, torej vse od ročnih, mobilnih, namiznih in strežniških naprav. Zaenkrat se ugiba, AMD je še zelo skop z informacijami, o tem, da naj bi pri štirijedrnih procesorjih bilo eno jedro dejansko GPU.

Če nekateri bralci mislijo, da bodo jedli enako slab golaž, kot ga je večina (odličen FPS naslov pri 20 sličicah na sekundo, na 800x600;) potrošnikov, AMD zatrjuje, da bodo še naprej podpirali rešitve za entuziaste, ki temeljijo na PCIe utoru.

Prve primerke bomo naj bi po nekaterih napovedih dobili v letu 2008.

Pričakujem, da v spodnjem grafičnem razredu ne bo več neslanih šal s čudaškimi označbami, ki so namenjene zgolj in samo temu, da zmedejo ubogega potrošnika (še pomnite GeF 4 MX?).

In spet je pred nami pomembna prelomnica.

28 komentarjev

"Odslej bodo novice iskale vas"

RTV Slovenija - RTV Slovenija je prva obširnejša novičarska spletna stran v Sloveniji, ki se je odločila ponuditi pestro izbiro novic kot RSS zveze.

RSS protokol je namenjen hitremu in enostavnemu širjenju vsebine spletnih strani, recimo spletnih dnevnikov in novičarskih strani. RSS uporablja že veliko novičarskih portalov po svetu, kot na primer tudi BBC in Slo-tech.

To je vsekakor pohvalna poteza takega medija, kot je RTV Slovenija, saj za državni denar končno dobimo nekaj zares koristnega. Tako se lahko naročite le na posamezne teme novic in boste obveščeni samo o tistem, kar vas zanima.

Novice v obliki RSS zvez sicer 24ur.com že ponuja, ne ponuja pa tako pestre izbire tematike, saj je na 24ur.com na voljo samo prva stran novic.

23 komentarjev

Slo-Techov RSS

Slo-Tech - Zaradi velikega povpraševanja je sedaj na voljo popravljena verzija Slo-Techovega RSS dovoda, ta po novem vsebuje tudi skrajšano besedilo novice. Vse, ki boste novice, na voljo preko zgornje povezave, vključili na svoje spletne strani, prosimo, da vsebine ne osvežujete pogosteje kot vsakih 15 minut. Za pomoč pri uporabi si oglejte seznam RSS odjemalcev, kjer se nahajajo tudi povezave do pripomočkov za vključitev novic v poljubno spletno stran.

Želim si, da bi bili tudi oddelki v forumu dosegljivi v tej obliki.

26 komentarjev

Slo-Tech sedaj podpira RSS

Slo-Tech - Vsi, ki ste si že od nekaj želeli na svojo spletno stran objavljati zadnje naslove Slo-Techovih novic, ste sedaj naleteli na plodna tla. Slo-Tech namreč od danes naprej podpira RSS 2.0, ki vam omogoča enostavno integracijo naših naslovov novic v vaše spletne strani.

XML-datoteka, v kateri imate vse potrebne podatke, se nahaja na stran na slike.slo-tech.com. Vse, ki nameravajo to storitev uporabljati na svojih spletnih straneh, naprošamo, da nas obvestijo po elektronski pošti.

11 komentarjev

Slow-Techovi strežniki

Slo-Tech - Verjetno vas -- glede na manjši "načrtovani" izpad -- ne bo presenetila novica, da se spletne strani Slo-Techa sedaj servirajo iz kar treh strežnikov. To seveda pomeni večjo odzivnost in prepustnost, hkrati pa tudi večjo možnost napak [:D]. Veselo vohljanje za IP številkami vam želim.

13 komentarjev