»

Adobe Photoshop CS3 Beta

Google News - Adobe je predstavil Photoshop CS3 Beta, ki je javno na voljo za brezplačen 30-dnevni preizkus, uporabniki programov Adobe Photoshop CS2, Adobe Creative Suite 2, Adobe Creative Suite Production Studio, Adobe Design Bundle, Adobe Web Bundle in Adobe Video Bundle pa ga bodo lahko s pomočjo svoje serijske številke aktivirali za neomejeno uporabo do izdaje končne različice, ki je predvidena v drugem četrtletju let 2007.

Poleg posodobljenega uporabniškega vmesnika ter posodobitev orodij Adobe Bridge in Adobe Device Central, je nova izdaja pomembna zaradi dosegljivosti kot univerzalen binarni paket za računalnike Mac, kar pomeni, da bo odslej na Macih s procesorji Intel Photoshop deloval občutno hitreje, saj ne bo potreboval emulacije.

10 komentarjev

Bootchart in optimizacija zagonskega procesa GNU/Linux

Slo-Tech - Pipin odprti termin se bo zopet zgodil ta torek, 22. februarja, ob 19.00 v Kiberpipi. Tokrat bo na sporedu strokovnejša tema in sicer kako zmanjšati zagosnki čas operacijskega sistema Linux.

Žiga Mahkovec bo predstavil, kako poteka zagonski postopek v Linuxu, kako ga je mogoče izboljšati in kako lahko to počnemo s specializiranim orodjem Bootchart, katerega avtor je. Program uporabljajo predvsem izdelovalci distribucij, saj lahko z njim učinkovito iščejo ozka grla ob nalaganju sistema.Tukaj lahko vidite zagonske grafe vseh najbolj popularnih distribucij -- iz njih se jasno vidi kaj bi se dalo pri zagonu pospešiti.

Čas,...

38 komentarjev

NetBSD 2.0 je tu!

OSNews - Izšel je NetBSD 2.0, že deseta uradna različica operacijskega sistema, katere binarni paketi so na voljo za 48 arhitektur. Izboljšav in sprememb sta deležna predvsem datotečni sistem in delo s pomnilnikom, prisotne so varnostne izboljšave, podprte pa dodatne platforme in priklopne enote. Ena ključnih pridobitev nove različice je tudi podpora SMP. Prenos je na voljo z več zrcalnih strežnikov.

10 komentarjev

Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird v slovenščini

Mozilla.Lugos.Si - Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird, novopečena samostojna programa iz Mozilline kodne osnove, sta odslej na voljo v slovenščini. Že pred časom je bil na voljo jezikovni paket XPI za namestitev slovenščine v angleški različici programov, zdaj pa sta na voljo še binarna paketa Mozilla Firebirda 0.6.1 in Mozilla Thunderbirda 0.2 za Linux in Windows. Ker so poslovenjene različice in tudi programa sama še vedno v razvojni stopnji, jih uporabljajte le za preskušanje. Veseli bomo vsake povratne informacije! V kratkem lahko pričakujete novi različici obeh programov in še dve novi različici Mozille.

4 komentarji

Mozilla Firebird v slovenskem jeziku

Mozilla.Lugos.Si - Na voljo je Mozilla Firebird v slovenskem jeziku (za Tomaže)! Gre za prvo poslovenjeno različico čedalje bolj priljubljenega brskalnika, zato je prisotnih nekaj napak, ki pa bodo kmalu odpravljene. Namestite Mozilla Firebird in slovenski jezikovni paket, ter sledite navodilom, opisanim na strani za prenos slovenskega jezikovnega paketa.

Zdaj ste torej spet na vrsti vi, da nam sporočate napake, in sicer tiste, ki se tičejo prilagajanja v slovenščino. To lahko storite s komentarji na našem dopisnem seznamu. V kratkem lahko pričakujete nove jezikovne pakete, tem pa bodo sledili tudi celotni binarni paketi ua Linux in Windows.

Znane napake:
  • Okno s splošnimi nastavitvami se v okolju Window se ne prikaže
  • Napredne možnosti JavaScripta se ne prikažejo popolno
  • User Agent String je še vedno en-US (hrošč v Mozilla Firebirdu)

73 komentarjev

Primerjava Linux binarnih paketov

Slashdot - Medtem, ko lahko uporabniki Oken 'uživajo' o prečudovitih orodij, kot so InstallShield ipd., imamo uporabniki GNU/Linux distribucij na voljo binarne pakete, ki se znajo namestiti na sistem in ga tudi pripraviti do tega, da sprejme njihovo prisotnost čim manj boleče. Čeprav pravi Linuxaši prisegajo kar na izvorno kodo in PrevediSiSam™, bo koga drugega vseeno zanimala primerjava raznih paketnih oblik.

0 komentarjev

Mozilla 1.4 Release Candidate 2 v slovenščini

Mozillazine - Drage rojakinje, dragi rojaki, spoštovani državljani Republike Slovenije! Nocoj so dovoljene sanje. Jutri je nov dan!

Izšla je namreč druga in verjetno zadnja predizdaja™ Mozille 1.4, ki ji bo čez nekaj dni sledila tudi končna različica. Tako imate še zadnjo priložnost, da sporočite morebitne napake v delovanju Mozille. A to še ni vse! Tokrat imate celo priložnost, da se pritožite tudi na napake v slovenskih prevodih, saj je urna ekipa SloZilla že pripravila jezikovne pakete XPI, s katerimi v trenutku prilagodite svojo Mozillo slovenskemu okolju. In tudi to še ni vse! Slovenci, ker ste večinoma uporabniki okolja Windows, imate prvi na svetu na voljo tudi celotne binarne pakete Mozille 1.4 RC2 za okolje Windows, tako da lahko namestite Mozillo, ki je poslovenjena že ob prvem zagonu! Vabimo vas, da preskusite Mozillo 1.4 RC2 v slovenščini in s tem prispevate k večji kakovosti končne izdaje.

Nocoj so torej še dovoljene sanje, jutri pa ...

5 komentarjev