»

Zima vsak dan

Slo-Tech - Ekstremni pristopi k hlajenju niso domena daljnih krajev. Rednim bralcem oddelka Hlajenje in modifikacije našega foruma je gotovo znan Sharpov sistem hlajenja s spreminjanjem faze. Ako so vam tovrstne pošasti in fizika za njimi nepoznane, dovolite, da vas poprej omenjeni oddelek razsvetlji s temama Kako z kompresorskim hlajenjem in Water chiller!!!.

Niso pa hlapljivi plini in razvejana omrežja bakrenih cevčic edina ekstremnost, v katero se podajamo na sončni strani Alp. Mnogi smo se vdali in poteptali predsodek, da voda in električne naprave niso najboljši par. Toda v kolikšni meri stojimo za svojimi novimi prepričanji? Dovolj, da vodno hladimo napajalnik? w1n5uck3r že.

Čemu...

6 komentarjev

Trojica curljajočih

ProCooling - Vodno hlajenje procesorjev postaja vse bolj razširjena opcija kar, hkrati z vse več oddane toplote, botruje čedalje boljšim zasnovam vodnih blokov. Na ProCooling so si ogledali tri vrhunske predstavnike svoje vrste. Dangerdenov RBX, Dtek Customs Whitewater (v osnovi Catharjev blok) in Little River Cascade. Daleč so že časi navrtanih kanalov, trenutno je aktualno usmerjanje tokovnic in prisilno zviševanje upadne hitrosti. Test se od kopice podobnih razlikuje po dobro zastavljeni metodologiji in podajanju rezultatov onkraj skandiranja "izjemeno!"

Billova robantenja so k sreči obrodila sadove.

5 komentarjev

AMD ponovno izdeluje Thoroughbrede A?

ProCooling - Joe, glavni urednik strani ProCooling, je presenečeno pogledal, ko je zapazil, da je njegov novi, v 24. tednu izdelani nizkonapetostni (DLT) Thoroughbred 1700+ iz stare serije A. Procesor se temu ustrezno slabo navija, saj mu ga je uspelo spraviti le na 1,73 GHz pri 1,65 V. Ako se nameravate podati po nakupih dajte oči na peclje, kak pogled pa velja nameniti tudi naši bazi Thoroughbred in Barton stopničk (steppingov) in njihovega navijaškega potenciala.

6 komentarjev

XP 1700+ DLT3C JIUHB

1700+ jiuhb dlt3c

winhq.net - Za malo vloženega denarja dobimo dosti več -- to je bistvo navijanja. Na WinHQ.Net so se lotili navijanja enega najbolj obetevnih "steppingov" tega Athlona za navijanje - DLT3C JIUHB. Obstaja sicer še en podoben stepping - DUT3C - ki se od DTL3C razlikuje po privzeti voltaži. DUT3C ima napetost jedra namreč 1,6 V, DLT3C pa 1,5 V. Kako se oba steppinga obneseta si oglejte v tej tabeli, za identifikacijo vašega procesorja pa tale PDF dokument s strani AMDja.

1 komentar

Sedaj bomo pekli na domače CDje...

SiOL - ... so sklenili pri podjetju Anni iz Ljubljane ter pričeli izdelovat svoje CD-R medije. Ti so v celoti narejeni v Sloveniji, uporabljeni pa so materiali najboljše kakovosti. Pri Anniju pravijo, da bodo njihovi mediji presegali povprečno mejo kakovosti, cena pa bo nižja od konkurence. V prodaji bodo na začetku ponudili dva modela, Pisanka in Ultra (CDR, 2-48x), naslednje leto pa se nameravajo podati tudi v vode CD-RW in DVD medijev.

Njihov namen je prodreti na zahteven slovenski trg, zahodno in srednjo Evropo ter predvsem v države nekdanje Jugoslavije. Klik!

21 komentarjev

Kdo se boji Linuxa?

Slashdot - Kljub temu, da je David še vedno le mala pikica na Goliatovem radarju, se ta zaveda nevarnosti. Micro$oft je tako vsem svojim preprodajalcem naročil, naj imajo oči na pecljih. Če vidijo, da kakšen njihov odjemalec razmišlja o preskoku na Linuxe, se morajo brž posvetovati s centralnim (marketinškim) komitejem, ki bo morda odobril posebno znižanje cen, da bi nevernega grešnega čezplotskakalca(tm) odvrnili od te poteze.
Če ne drugega bo Linux tako prinesel vsaj znižanje MSjevih cen (tja do 50%). Seveda le za podjetja, ki bodo to znala izkoristit. Pri nakupu novih računalnikov bo Micro$oftov davek ostal enak.
MS se očitno požvižga na nedavno monopolno sodbo, ki takšne ponudbe eksplicitno prepoveduje.
Več pa vam lahko pove Yahoo

3 komentarji

Poglejte v nebo, ne v monitor

Slo-Tech - Za eno zadnjih novic danes si lahko privoščimo bolj sproščujočo tematiko. Če ste izmučeni od celodnevnega sedenja pred računalom in če so vaše oči od gledanja v monitor že skoraj kot kocke™, potem imate priložnost, da si danes ponoči spočijete oči in si ogledate nekaj, česar v svojem življenju ne boste več videli. Ob štirih zjutraj po srednjeevropskem času se bo namreč pojavil meteorski dež, imenovan tudi Leonidi. Zdaj živeče človeštvo na Zemlji ga nikdar več ne bo videlo, saj se pojavi na sto in nekaj let. Vse kar potrebujete je jasno nebo, očke na pecljih in ugasnjeno računalo (v temi se namreč bolje vidi [:D]). Pa lahko noč.

24 komentarjev