»

NEST is back, baby!

Slo-Tech - NEST, tradicionalni g33kovski žur na sončni strani Alp, ki vam prinese edini dober izgovor, da v najhujši poletni vročini zapustite svoje udobno klimatizirano domovanje in se odpravite v širni svet (s svojim kavnim mlinčkom pod roko, se razume!), se tudi letos vrača in vam daje priložnost, da ob ledeni kavi, pici in pivu dokončno ovržete ali potrdite obstoj nezemljanov, ugotovite, kdo je porušil WTC, premeljete, ali je trenutna generacija Intelovih procesorjev res boljša od AMD-jevih, če je Microsoft res potrebno našeškati po zadnji plati, če so represivni organi Slo-Techa res bili krivični do vam ljube strani in predebatirate vse ostale probleme civilizacije, ki vam jih v neskočnem nizu tem ni uspelo dokončno rešiti čez leto.

Najhujši nasprotniki bodo lahko preverili, koga je več v hlačah tudi v igrah (za zmagovalce bodo kot vedno na voljo nagrade), bolj umirjeni pa se bodo z veseljem udeležili predavanj, ki bodo obsegala vse od osnov mikrokontrolerjev do h4x0r1ng CTF-ja, prav...

55 komentarjev

Nov test: Kupovanje računalnika

Slo-Tech - Za vas smo se podali v poplavo ljubljanskih računalniških trgovin ter si v štirinajstih pustili svetovati kakšen računalnik bi bil za nas primeren. Kdo: novopečen študent. Glavna lastnost: glup. Kaj: računalnik. Zakaj: pisanje seminarskih nalog za fakulteto. Se vam zdi, da so svetovalci v računalniških trgovinah vredni (ne)zaupanja, ki jim ga izkazujemo? Poglejte si sami in povejte zakaj se (ne) strinjate z našo oceno trgovin.

Bili smo v naslednjih trgovinah:
 • Acord-92
 • AGT
 • BOF
 • Comtron
 • Eventus
 • FUNTECH
 • Gambit
 • IZID
 • JAE
 • Mlacom
 • Mrak
 • PC H.and
 • Shift
 • Techtrade

Vsem vpletenim prodajalcem se zahvaljujemo za potrpljenje, ki so ga izkazali. Če je kakšna trgovina mnenja, da si kak predračun zasluži dodatne obrazložitve, nam to prosim sporočite.

283 komentarjev

Slo-Tech NEST.2003 popoln uspeh!

Manj "Night efekta"

Slo-Tech - Danes, po prvi dobro prespani noči od četrtka naprej, imam čast sporočiti, da je bil naš dogodek ( Slo-Tech NEST.2003), ki je potekal od petka do nedelje, popoln uspeh.

V športni dvorani OŠ Sečovlje smo gostili kar 100 računalnikov, povezanih v mrežo. Igralo se je malodane brez prestanka, tekmovanja so uspela, nagrade v skupni vrednosti skoraj 400.000 SIT so bile podeljene. Vsem, ki niso mogli priti, je lahko kar malo žal [:D].

Tudi predavanja so bila zanimiva. Lahko ste bili priče živemu sestavljanju vodnega hlajenja, predstavitvi zmagovitih modifikacij računalnikov, predavanju o Microsoftovem Longhornu, navijanju, o tem, zakaj grafične kartice še ne prikazujejo fotorealistične slike,...

58 komentarjev

Še zadnje obvestilce pred Slo-Tech NEST.2003!

Slo-Tech - Takole, stvar se bo definitivno začela s polno paro čez nekaj uric! Ob 15.00 vas bomo začeli sprejemati v sečoveljsko športno dvorano osnovne šole. Večina, ki vas kani priti na dogodek, je najbrž že seznanjena z vsemi podatki, tako da bom tokrat napisal le najnujnejše:
 • Vse podatke, splošne pogoje, cenik in zemljevid do dvorane, najdete na tej strani!
 • S sabo prosim prinesite razdelilce za elektriko (čim več, tem bolje), mrežni kabel, in ako je možno, še mrežno stikalo (switch) oziroma hub.
 • Zaradi prevelikega števila prijav smo prijave nehali pobirati včeraj zvečer. Glejte včerajšnjo novico za več informacij.
 • Ako imate kakršno koli vprašanje, če ste se zgubili, oziroma se vam godi kakršna koli krivica, pokličite telefonsko številko 041 794 887, kjer vam bomo na voljo tudi preko telefona.
Se vidimo ob 15.00!

22 komentarjev

V petek vsi na morje ali Slo-Tech NEST.2003

Slo-Tech -

Kot verjetno veste, se bo ta konec tedna na slovenski obali, natačneje na Osnovni šoli Sečovlje, odvijal računalniški spektakel pod Slo-Techovo organizacijo. Letošnji LAN party se bo pričel v zgodnjih popoldanskih urah petka, 18. 7. 2003, trajal pa bo vse do poznega popoldneva nedelje, 20. 7. 2003. Vsi, ki se nam boste pridružili (z računalnikom ali brez), se boste lahko kratkočasili z igranjem iger in podiranjem rekordov v nespečnosti, se izobraževali na sedmih predavanjih ter v posebni delavnici, kjer bomo nameščali Linux, in se zabavali z gledanjem filmov in animéjev.

Če ste zbrali dovolj poguma, da se dogodka udeležite, vas še enkrat lepo prosim, da se prijavite prek interneta, saj bo tako na samem kraju dogajanja manj komplikacij. V načrtu je bil tudi organiziran avtobusni prevoz s štajerskega konca, prek Ljubljane in Postojne, a ker je za zdaj prijavljenih premalo, se utegne zgoditi, da prevoz pade v vodo. Vsi, ki ste zainteresirani za tovrstni prevoz, poleg prijave na...

5 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech - Zapadli smo v kronično PostMaturitetnoRezultatno? depresijo, saj smo opazili, da se vas velika večina ne namerava udeležiti dogodka Slo-Tech NEST.2003. Vseeno vas je prijavljeno že lepo število, tako da pohvale [:D]. Nova anketa vam da vedeti, da boste v kratkem, kaj veš, mogoče že na samem NESTu, kupili majice z novim Slo-Techovim logotipom. Plosk, plosk!

8 komentarjev

NEST.2003

Slo-Tech - Ker ste izrazili željo, da bi radi izvedeli več o organiziranem avtobusnem prevozu na SloTechov NEST.2003, vam bomo postregli z dodatnimi informacijami.

Če še ne veste, kaj se bo odvijalo od 18. do 20.7. 2003, si kaj hitro oglejte spletno stran z informacijami in se, ako se vam dogodek zdi interesanten, prijavite!

Avtobus bo krenil po sledeči poti v petek, 18.7.2003:
 • start iz Maribora (glavna avtobusna postaja) ob 10:00
 • postaja v Celju (glavna avtobusna postaja) ob 11:15
 • postaja v Ljubljani (glavna avtobusna postaja) ob 12:30
 • postaja v Postojni (glavna avtobusna postaja) ob 13:15
 • cilj v Sečovljah
v nedeljo, 20.7.2003:
 • start iz Sečovelj okoli 18:00
 • postaja v Postojni (glavna avtobusna postaja) ob 19:30
 • postaja v Ljubljani (glavna avtobusna postaja) ob 20:15
 • postaja v Celju (glavna avtobusna postaja) ob 21:30
 • cilj v Mariboru (glavna avtobusna postaja) okoli 22:30
V Ljubljani vas bomo pričakali na glavni avtobusni iz železniški postaji, kamor lahko pridete z gorenjske in dolenjske...

0 komentarjev

Slo-Tech NEST.2003 -- drugič

Slo-Tech - Po neštetih neprespanih nočeh, sestankih, dogovorih in litrih pretečenega znoja je rezultat domenjenega končno tukaj! Samo za vas smo se tudi letos, tokrat že tretjič zapored, odločili organizirati Slo-Techov LAN party, letos z novo obliko in novim imenom -- Slo-Tech NEST.2003. Nekaj je že bilo povedanega v prejšnjih novicah, da pa ne bomo dolgovezili, tokrat samo na kratko: ogledali si boste lahko šest eno- oziroma dvournih predavanj, si spočili možgane ob štirih filmskih projekcijah, do onemoglosti igrali igre na naših namenskih strežnikih ter si imeli možnost priigrati kar zajeten kup letos izredno bogatih nagrad. Za nameček vas tam čaka še cel kup zelo prijetnih presenečenj, zato le pridite! Za enodnevni obisk boste odšteli 200 slovenskih tolarjev, za okroglih 1500 SIT pa se lahko udeležite in s svojim kavnim mlinčkom sodelujete na največjem spektaklu v zgodovini Slo-Techa, ki se bo odvijal v športni dvorani Osnovne šole Sečovlje od petka, 18.7.2003, do nedelje, 20.7.2003.

30 komentarjev

Slotech NEST.2003 -- prvič

Slo-Tech - Tudi letos bo organiziran naš vsakoletni LAN party, tokrat imenovan SloTech NEST.2003. Dogodek se bo odvijal od petka do nedelje, 18 - 20.7.2003 na slovenski obali.

Program bo malce drugačen kot dosedaj, saj bo velik poudarek na izobraževanju in spoznavanju trenutno aktualnih tehnologij. Seveda boste prišli na svoj račun tudi tisti, ki vam brez iger živeti ni, saj bo postavljenih kar nekaj namenskih strežnikov za take in drugačne igre, na katere boste lahko priključili svoj kavni mlinček. Organizirana bodo tudi tekmovanja iz le-teh, vse seveda pospremljeno z bogatimi nagradami. Prav tako si boste lahko ogledali nekaj novih filmov ter animejev na velikem platnu, za tiste bolj znanja željnih pa so namenjena tokratna predavanja, ki jih kar mrgoli. Ogledali (oslušali?) si boste lahko kar 6 eno- oziroma dvournih predavanj, vse od tega, kaj si je Microsoft zadal kot projekt Longhorn ter kaj bo le-ta prinesel novega, kaj se skriva pod pojmom "navijanje", vse kar ste si vedno želeli...

17 komentarjev

Slo-Tech LAN Party

Jaz - Hja, morem povedat, da je obisk vsekakor bil nad vsemi pričakovanji. Še dobro, da smo bili pripravljeni in najeli veliko športno dvorano, drugače res ne vem, kje bi vas stlačili. Mi ne verjamete? Poglejte spodnjo sliko ( res priporočam, da jo poklikate za večjo različico ). Ok, priznam, ni res [:D], to ni Slo-Techov LAN, je pa slika definitivno dovolj impresivna, da jo z veseljem objavim. Thnx, TESKAn!

5 komentarjev