»

Pant, pant, puf... Halo, mama?

The Register - Si predstavljate, da bi Ermin Šiljak na tekmi s Hrvaško, potem ko je zadel gol, potegnil iz žepa mobilca in poklical mamo? Ne?

No, nekaj podobnega se je zgodilo na tekmi ameriškega nogometa med New York Giantsi in New Orleans Saintsi. Joe Horn je bil očitno tako navdušen nad svojo igro (dosegel je že drugi touchdown na tekmi), da je moral poklicati svojo mamo in se ji pohvaliti. Verjemite pa, da se trenerju zadeva ni zdela preveč...

5 komentarjev

Dreamcast napada!

Security Focus Online -

Na Security Focus Online si lahko preberete krajši članek - When Dreamcasts Attack, kako lahko z tako majno in nedožno igračo kot je Dreamcast povzročite dosti škode nekemu podjetju.

Opremljeno z Ethernet povezavo jo damo na neko manj vidno mesto, ker si najde povezavo v svet in s tem omogoči povezavo nepridipravom od zunaj do omrežja v podjetju.

Poučen članek ki bo mogoče prebudil kako glavo ki skrbi za varnost v podjetjih.

4 komentarji

Uporaba GPU-jev v vojski

FiringSquad - Ste se morda kdaj vprašali, če vaš najhujši GeForce 4 4600 zmore še kaj drugega, kot le izrisovanje čim večjega števila trikotnikov v vaši najbolj priljubljeni streljanki. Ste se kdaj vprašali, če je bil VSA-100 res tako nepomemben čip, kot se je pokazal v igrah? V vsakem primeru si morate prebrati članek na Firing Squadu, kjer avtor razkriva, da čipi, ki sta jih razvijala 3DLabs in 3dfx in ki jih trenutno razvija Nvidia niso bili niti slučajno namenjeni samo igranju Quaka in drugih težkokategornih iger. V članku boste izvedeli, da so se čipi VSA-100 uporabljali za prikazovanje kvalitetne slike v helikopterjih Apache in nekaterih lovcih ter da vlogo VSA-100 danes vse bolj prevzemajo Nvidiini grafični čipi. To in še več na Firing Squadu.

2 komentarja

Nova slovenska e-revija

Slo-Tech - Veselje, dobili smo še eno v vrsti slovenskih e-revij, ki pokrivajo različna področja računalništva, tega ceha, ki postaja iz dneva v dan bolj zapleten ter obširen. Revija, ki si lasti izjemno preprosto ime Revija, je e-magazin, ki se poleg novic iz "navadnega računalništva" osredotoča na Dreamcast, kar ji, seveda pogojeno s trdim delom ter veliko neprespanimi nočmi, daje možnost uspeha. Administratorjem želim veliko sreče ter uspeha v razvoju te strani, ki je, če pustimo porodne krče ob strani, kar zanimiva.

15 komentarjev

Ušle novice iz Nvidie

Hardware Zone IT - Kaj se zgodi, ko se Dan Vivoli iz Nvidie nepripravljen pogovaja z novinarjem o prihodnjih produktih Nvidie? Uide mu nakaj informacij, ki jih ne bi smel povedati. Kaj smo torej izvedeli? To:
  • do bo Nvidia izdala celotno serijo GeForce3 čipov (torej vsaj še GeForce Ultra in Geforce3 MX)
  • Prihodnji Nvidiini čipi (NV30) bodo imeli v sebi del tehnologije, ki jo Nvidia prevzela od 3dfx-a
  • Da bo nov Nvidiin čip (NV30) izšel spomaldi leta 2002
Za celoten intervju poglejte sem.

10 komentarjev

Multi sample anti-aliasing

FiringSquad - Na FiringSquad so spisali članek, v katerem so razložili v čem je poanta multi sample anti-aliasinga (če poskusim prevesti: mehčanje robov z večimi vzorci). V članku so tudi podrobno opisali rotated grid super sampling (RGSS, ki je uporabljen na Voodoo 5) ter ordered grid super sampling (OGSS, ki je uporabljen na večini ostalih kartic). Priporočeno branje za vse, ki bi radi vedeli, kaj je sedaj ta kup raznih metod za doseganje mehčanja robov. Vendar pazite, da vas še bolj ne zmede . Klik!

0 komentarjev

Zgodovina NVidie

FiringSquad - Na FiringSquad so tokrat napisali članek o NVidi kot podjetju. Opisali so, kako je NVidia skoraj propadla zaradi svojega čipa NV1, kako je NV2 pogorel pri tekmi za Dreamcast, in vrnitev v areno z Rivo 128 in Rivo TNT ter TNT 2, ter vzpon na sam vrh s serijo GeForce. Omenjena pa je tudi NVidina nova konkurenca - ATI, ki se je z čipom Radeon zavihtel povsem ob bok NVidi. Očitno še ne bo vse tako črno, kot so nekateri napovedovali... Klik!

1 komentar

Težava z AMD 760 čipovjem rešena

FiringSquad - Nekaj dni nazaj so se pojavila poročila o tem, da AMD 761 NorthBridge ima veliko težav z delovanjem pri 266MHz zunanjem vodilu in da bi to utegnilo vzrokovati poznejši dobavljivosti vseh DDR matičnih plošč za Athlone. Na srečo so težavo že rešili, kot poročajo na FiringSquadu. Proizvajalci bodo v plošče morali vdelati preprosto zunanje vezje, ki bo filtriralo napake, na srečo pa to ne bo vplivalo na čas dobavljivosti, ki še vedno ostaja december-januar.

1 komentar