»

Nov članek: Kaj kupiti, 2. del.

TV-out čipi

vir: Tom's Hardware
Slo-Tech - Tako, pred vami je drugi del AtaStrumfove mojstrovine, ki vam svetuje, kaj kupiti, da vas ne opetnajstijo. V prvem delu ste se lahko poučili o pravilnem izboru ohišja, matične plošče, procesorja in pomnilnika, danes pa vas čakajo ostali vitalni deli računalnika. Vse o nakupu grafičnih kartic, diskov, monitorjev in ostale periferije, si oglejte v današnjem drugem delu članka. Prijetno večerno branje in veselo nakupovanje računalnika, vam želim.

16 komentarjev

Nov članek: Kaj kupiti, 1. del.

AMD Athlon XP 2100+

Slo-Tech - AtaStrumf, naš dobro poznani forumaš, je napisal zelo poučen članek, ki strjuje stanje slovenskega računalniškega trga v predpoletnem obdobju. V prvem delu se je za vas poglobil v najbolj optimalno izbiro procesorja, osnovne plošče, procesorskega hladilnika ter ohišja in pomnilniškega modula. Članek je zelo poučen, tako da je branje obvezno. Drugi del članka sledi v prihodnjih dneh. Pa lahko noč vam želim [:D].

16 komentarjev

Upočasnitev sistema

The inquirer - Imate na računalniku operacijski sistem Windows in ste v zadnjem času zaznali počasnešje delovanje sistema? Če ste, je lahko vzrok za vašo težavo v najnovejšem Windows popravku. Na spletni strani The inquirer vam svetujejo, da odstranite popravek 811493 in vaš računalnik bo spet deloval hitreje. Sporni popravek pa je v bistvu povsem nepomemben, saj popravi le majhno luknjo v varnostnem sistemu, katero bi napadalec le stežka izrabil. Več o tem.

8 komentarjev

Ste nori na vesoljčke?

OCAddiction - Če ste nori na vesoljčke, zagret modifikator in vas žuli kakšnih 60$ preveč, potem ste dober kandidat za nakup te zaščite za ventilator.
Fantje na OC Addictions so dobili v roke komplet ventilatorja, mreže ter še nekaj posladkov, ki pripravijo to pašo za oči k delovanju. Kljub nekaterih napakam so jo ocenili zelo pozitivno, tako da vam svetujem ogled celotnega članka, poleg tega pa je na strani še lepa modifikacija celega ohišja.

4 komentarji

Nakup zvočnikov

NeoSeeker - Vsak nakup je lahko težavna zadeva, še posebej, če je pogojen z omejenimi finančnimi sredstvi. V pomoč pri nabavi zvočnikov vam bo verjetno tale članek, kjer avtor razdeli zvočnike v cenovne razrede od 25 pa vse do 100 tisoč tolarjev. Nato pa se loti namena zvočnikov in vam svetuje kaj poterbujete za igranje iger, poslušanje glasbe in gledanje DVD filmov. Članek pa konča z nekaj splošnimi nasveti za nakupovanje.

4 komentarji

Mercedes je izbral AMD

Slo-Tech - DaimlerChrysler AG oz. njegova podružnica Mercedes-Benz je za svoj superračunalnik izbrala AMD-jeve procesorje Athlon MP 1800+. Naloga tega več sto Athlonov vsebujočega računalnika bo simulacija trkov oz t.i. crash testov. Pravijo, da so se za Athone MP odločili predvsem zaradi njegovih superiornih zmogljivosti in stabilnosti. Hehe, intel! Kaj bo šele ko pridejo ven Hammerji...

AtaStrumf je novico našel na Anandtech-u.

3 komentarji

Vsega je konec

Tweak Files - Na žalost med internetnimi stranmi s tech vsebino zadnje čase vlada recesija. Po tem, ko je pod visokimi cenami ftp strežnikov klonil 3Dfiles se je danes isto zgodilo z Tweak files.
Zbogom in hvala za vse ribe so bile zadnje besede Jima. ustanovitelja strani. Jutri, 14.9.2001 bo Tweak Files šel off-line. Torej če želite še kaj hitro dolpotegniti (downloadat-i) vam predlagam, da pohitite! Hvala AtaStrumf, da si nas opozoril na novico.

3 komentarji