»

V San Franciscu so črne luknje za WiFi

Kletka ni ovira le za elektriko, temveč tudi elektromagnetno valovanje

vir: HotHardware
HotHardware - Mnogi lastniki starejših domovanj v San Franciscu se soočajo s težavami, ko svoj prenosnik oz. pametni mobilnik želijo povezati v domače brezžično omrežje, kadar so z napravo v drugi sobi, kot je dostopna točka. Razlog za to se skriva v gradbeni tehniki izpred 50. let prejšnjega stoletja, ko danes popularne mavčne plošče še niso obstajale. Američani namesto opečnatih zidov hišo zgradijo iz lesenih desk, nanje pa so včasih pripeli kovinsko žico, da bi lažje nanesli mavec, ki so ga uporabljali za izdelavo sten oz. osnove za tapete. Prav ta žica zdaj ovira...

27 komentarjev

Nekateri modeli AMD-jevih procesorjev Athlon X2 bodo potrebovali samo 45 W

ComputerBase - Vsi nestrpno čakamo na uradno splavitev novega AMD-jevega procesorja Phenom, ki bo poizkušal sneti zmogljivostno krono Intelovi aktualni ponudbi (Core 2 Duo in Core 2 Quad). Do takrat si lahko ogledate slike njegovega jedra ;).

V tem času pa AMD nadaljuje z optimizacijo proizvodnje procesorjev Athlon (Brisbane jedro), ki bodo v obdobju Phenoma predstavljali mainstream, vstopno ponudbo. Tako bodo v bližnji prihodnosti ponudili modele, ki bodo tipično potrebovali (samo) 45 W, kljub 65 nm proizvodnem procesu. Ti modeli, z oznakami BE, bodo tiktakali od 1,9 do 2,3 GHz (2x 512 kB L2, 2 GHz HT).

Izvorna novica.

7 komentarjev

Cenejše kartice iz serije 8000 prihajajo

Daily Tech - Sedemnajstega aprila letos, torej čez dober teden dni, bo nVidia uradno splavila svoje najnovejše grafične kartice v srednjem cenovnem razredu. Novinarji se že igrajo s testnimi primerki, mi pa bomo kaj kmalu ugledali naslednje modele: 8600 GTS (675/1000 MHz), 8600 GT (540/700) in 8500 GT (450/700), ki bodo stali od 250, 150 in 90 dolarjev naprej. Kmalu za njimi bi se naj pojavila še dva šibkejša predstavnika serije, 8400 in 8300 GS, a žal najverjetneje ne bosta na voljo običajnim kupcem, v svoje sisteme ju bodo namreč lahko vgrajevali samo izdelovalci računalnikov. Več informacij najdete v izvorni novici na Daily Tech-u.

19 komentarjev

O AMD-ju in njegovi prihodnosti

The inquirer - Kot kaže, se AMD-ju trenutno ne obeta nič dobrega, saj so časi, ko so Athloni kot za šalo pometali z na papirju precej hitrejšimi Pentiumi III in 4 že mimo, saj je podjetje zaostalo v megaherčni vojni. Skrb vzbuja podatek, da AMD že dalj časa posluje z rdečimi številkami, za to četrtletje pa bodo namesto 715 milijonov $ deležni le 615 milijonov $ prihodkov. AMD naj bi po poročanju nekaterih virov iz rdečih številk potegnila prodaja Opteronov in Athlonov 64, kateri bojda ne bodo predstavljeni 30. septembra, kot je bilo sprva načrtovano, ampak cel teden prej. No, ravno pri Opteronih pa se je zataknilo, saj prodaja le-teh ne poteka ravno tako, kot je bilo pričakovano, ravno manjša prodaja teh procesorjev pa je eden izmed razlogov za nižje prihodke od načrtovanih. Intelu se kar samo od sebe smeje, vendar stvari noče prepuščati naključju, zato so za 13. julij napovedane obsežne pocenitve Xeonov in predstavitev različic, ki bodo imele, podobno kot Opteroni, 1 MB predpomnilnika. Hja,...

27 komentarjev

AMD predstavil Athlona 64

Prenosnik z novim procesorjem

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Pred nekaj dnevi se je začel MillionMan LAN, ki je tokrat organiziran že drugič. Na njem je predstavnik AMDja ljudstvu prvič pokazal Athlona 64 v akciji. Da bi bilo vse še bolj zanimivo, je bil poleg namizne različice predstavljen tudi mobilni procesor, ki bo tiktakal v prenosnikih prihodnosti. Še pred predstavitvijo pa so na Tom's Hardware opravili kratek intervju, ki pa se je bolj malo navezoval na prihodnost AMDja, temveč bolj na prihodnost iger.

5 komentarjev

Athloni 64 najkasneje septembra

DigiTimes - Nedavno smo poročali o špekulacijah, da naj bi AMD predstavil svoj 64-bitni procesor Athlon 64 prav ob koncu septembra v San Franciscu. Danes so se na spletu pojavile dodatne informacije tajvanskih izdelovalcev matičnih plošč, ki te trditve še krepijo. Pravijo namreč, da jim je AMD obljubil, da bo začel prve primerke dotičnih procesorjev pošiljati na Vzhod že avgusta, tako da bodo imeli izdelovalci plošč dovolj časa za izdelavo kvalitetnih plošč, medtem ko lahko prve masovne pošiljke pričakujemo koncem leta. Že zdaj velja omeniti, da bo za Athlone 64 dosotopna kopica čipovij, saj si želijo kos te pogače odrezati prav vsa velika podjetja v tem poslu. Več o tem.

12 komentarjev

Athlon 64 konec septembra?

več strani - Na X-Bit Labs in na AMD Zone so se pojavile napovedi, da kani AMD uradno splaviti svoj Athlon 64 koncem septembra. Oboji se sklicujejo na informacije, da je AMD rezerviral Moscone Center v San Franciscu za 30. september. Obstaja možnost, da prav za uradno splavitev novih procesorjev. Omenja se tudi 21. september, natančnih podatkov pa nima nihče. Kakorkoli že, Athlone 64 bomo najverjetneje ugledali še to jesen.

3 komentarji

Nov Xeon splavljen

X-Bit Labs - Kot se je po spletu napovedovalo že nekaj tednov, je Intel danes uradno splavil svoj nov strežniški procesor Xeon. Njegova najnovejša reinkarnacija tiktaka pri 3.06 GHz. Zanimivo je predvsem dejstvo, da Intel okrog današnje uradne splavitve ni delal velikega pompa; verjetno ozirajoč se na tovarno v Santa Clari, ki je že pred uradnim izidom dotične procesorje dobavljala gigantoma Dellu in HP. Skladno s predstavitvijo procesorja je Intel spustil tude cene ostalih procesorjev, o čemer smo že poročali. Le da omenimo, cene starejših Xeonov se bodo spustile za 11-16 %. Detajlne informacije na tem naslovu.

0 komentarjev

128 megabajtov v žepu

AMD Zone - Diski so izjemno nepraktični za prenašanje okrog, diskete izumirajo ter so nezanesljive, CD-RW nosilci pa zahtevanjo ustrezno opremo ter nekaj časa. Obstaja alternativa?

Definitivno. Podjetje Transcend je izdalo namreč FlashDrive v velikosti 128 MB, ki se enostavno priključi na prost USB priključek in omogoči zapisovanje skoraj v trenutku. Zadevo so si ogledali pri AMD Zone in bili z izdelkom sorazmerno zadovoljni. Še cena: 80 dolarjev. Klik!

3 komentarji