»

Prometeia Mach 2

Tom's Hardware - Verjetno se vas veliko spominja hlajenja za procesorje imenovanega Prometeia, s pomočjo katerega lahko zelo dobro navijemo naše procesorje. Tokrat so na Tom's Hardware preizkusili novi, izboljšani model - Mach 2. Seveda pa nameščanje takega hladilnega sistema ni preprosto. Ob inštalaciji sistema so poskusili iz procesorja iztisniti tudi zadnje megahertze in poiskati skrite potenciale. Procesor Pentium 4 3 GHz so navili na kar 4,17 GHz. Pri tej frekvenci pa je srce računalnika še vedno delovalo pri ekstremno nizki temperaturi - okoli -49 stopinj celzija. Klik!

2 komentarja

Nadgraditev v podporo HyperThreading

Tom's Hardware - Intelova multiprocesna pogruntavščina HyperThreading se uporablja danes v kar nekaj njihovih procesorjih, ki pa za svoje delovanje zahtevajo ustrezne matične plošče. Seveda jih lahko namestite tudi v ostale Socket 478 matične plošče, a HT-ja žal ne boste mogli uporabljati. No, če spadate med tiste reveže, katerih plošča HT-ja ne podpira, nikarte v jok in na drevo. Na Tom's Hardware so stestirali PowerLE PL-iP4, ki je pravzaprav vmesnik med ploščo in procesorjem, ki vam pričara vse čare HT-ja. Oziroma naj bi. Klik!

0 komentarjev

Bitka najmanjših

Tom's Hardware - Modni trendi ohišij narekujejo vedno bolj ekstremne in eksotične izdelke, ki kupca privabijo z različnimi barvami in materiali. Glede velikosti pa ima večina ljudi še vedno srednje in velike stolpiče, ki v kakšnih natrpanih kabinetih že kar težko najdejo prostor. Zato se je na trgu pojavilo kar nekaj proizvajalcev mini sistemov, ki kljub svoji velikosti le malo zaostajajo za sposobnostmi svojih večjih sorodnikov. Tokrat so si na Tom's Hardware ogledali 3 mini ohišja različnih podjetij. Med njimi ni manjkal tudi najbol poznan Shuttle, ki slovi po izjemno kakovostnih ohišjih. Glede kakovosti, so kot najboljša proglasili MSIjev in Shuttleov sistem....

2 komentarja

Tyan Tachyon G9700 Pro

X-Bit Labs - Tyan -- tajvansko podjetje, ki je znano po svojih matičnih ploščah -- je nedavno izdalo svojo verzijo ATI-jevega Radeona 9700 Pro. Že na pogled izgleda dokaj dobro, predvsem zaradi svojega kar velikega hladilnega sistema. Ta Tyanov produkt so si ogledali na X-bit Labs; za razliko od pravih ATI-jevih modelov ima z rebri prekrit tudi pomnilnik. S takim hladilnim sistemom bo pripravljen tudi na delovanje pri višjih hitrostih od privzetih (beri: navijanje [:D]). Opravili so nekaj testov kartico tudi navili. Za primerjavo so dodali še Sapphirejev model. Rezultati so zanimivi, zato -- klik!

2 komentarja

Nov test!

Slo-Tech - Vodni bloki, po katerih je naš forumaš ter pisec člankov morphling1 znan že po celem svetu, so njegova strast. Kako iz procesorja iztisniti še tisti zadnji megaherc, kako optimizirati sistem vodnega hlajenja, kakšne črpalke uporabiti, kakšne cevi -- za taka vprašanja se obrača na njega. No, vsi, ki vam vodno hlajenje predstavlja neko naložbo, v katero se je vredno spraviti, ter tisti, ki vas enostavno zanima, kako se 6 različnih vodnih blokov obnese pod enakimi pogoji, kliknite sem. Morphling1 je namreč spisal vzporedni test šestih vodnih blokov -- od tega je kar pet njegovih. Branje obvezno.

5 komentarjev

Novo ime v svetu hlajenja - Prometeia

Blarg Overclocking - Če ste se odločili, da boste za vsako ceno navili svoj procesor do skrajnih mej, potem vam ni bilo puščeno veliko izbire. Lahko ste izbirali med navezo vodnega hlajenja in peltierja, hlajenja s tekočim dušikom, ali pa za posebno Vapochillovo hlajenje, ki deluje na podoben način kot hlajenje v običajnem gospodinjskem hladilniku. Glede na to, da prva dva zahtevata veliko truda in vloženega dela, vam je za ekstremno navijanje najbrž ostal samo Vapochill. Vendar pa je le-ta v zadnjem času začel izgubljati na moči. Trg je bil potreben novosti, ki pa je prišla v obliki novinca, ki oponaša legendarne Vapochille - Prometeie VPCS. Hlajenje, ki pride skupaj z ohišjem so si podrobno ogledali na BlargOC.
No, kljub temu, da se najbrž noben Slo-Techer nebi branil takega sistema, s katerim lahko brez problemov navijete 1 GHz Durona na 1.4 GHz pri napetosti 1.85 V, je cena dobrih 400 Eurov najverjetneje previsoka za še tako velikega navdušenca [:(]. ...

0 komentarjev