»

Intel Pentium 4 670

Požrešnost sodobnih procesorjev

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Danes je Intel predstavil najnovejšega predstavnika procesorjev iz družine 6xx, ki bije na 3.8 GHz. Kot domnevajo na X-Bit labs, bo to zadnji in najhitrejši procesor, zgrajen okrog NetBurst arhitekture.

Rezultati ne prinašajo v svet procesorjev nobene novosti. Intel je končno prišel do prepada, čez katerega, pa če oddelek za marketing še tako hoče, inženirji ne morejo. Je dvojedrni procesor (8xx) zasnovan na isti arhitekturi res prava rešitev?

Test!

26 komentarjev

Nova NEC-ova baterija, ki je napolnjena v 30 sekundah

Neowin - NEC je razvil baterijo, ki se napolni v 30 sekundah. Organska radikalna baterija je lahko napolnjena na podobni ravni moči kakor NiMH-celice za prenosne MD-predvajalnike, digitalne fotoaparate in druge elektronske naprave. Cena bo enaka NiMH-baterijam, ker ne vsebuje dragih materialov. NEC bo prvi zvitek baterij uporabil v kot izvir energije za nadomestitev kratkotrajnih izpadov električne energije v računalnikih.

11 komentarjev

Pregled in ocenitev petih Samsungovih LCD monitorjev

X-Bit Labs - Pri X-bit labs so pred dvema dnevoma pod prste vzeli kar pet Samsungovih najnovejših SyncMaster ( 172X, 173VT, 510MP, 710MP in 173MP) zaslonov, ki so se ali šele prikazali na policah ali pa so jih šele predstavili, jih preizkusili in spisali dvanajst stranski članek. Verjetno največje presenečenje je model 172X, saj se ponaša z odzivnim časom komaj 12ms.

Skrajni čas, da posodobim moje računalniško namizje in postavim nanj dva nova srebrna lepotca...

2 komentarja

Deset devedejev na kupu

X-Bit Labs - Na ruski navijaški strani so opravili test kar desetih zapisovalnikov DVD in se kar krepko razpisali. Primerjali so najpopularnejše modele podjetij Mitsumi, Sony, NEC, Ricoh, Teac in Pioneer. Najbolj sta jih navdušila Sonyjeva modela DW-U12A in DW-U10A, ki sta bila v vseh testirnih programih med najboljšimi, čeravno ne čisto na vrhu, izkazala pa sta se še z združljivostjo, saj brez težav bereta "plus" in "minus" izvedenke DVD-jev (DVD-R, DVD+R ...). Če vas te drage igračke zanimajo, klik!

1 komentar

Testi na X-Bit Labs

X-Bit Labs - Te dni, ko je vročina povsem neznosna, so na X-Bit Labs izvedli nekaj testov računalniških komponent in spisali zanimiv članek. Seveda zadnje čase na področju procesorjev in matičnih plošč teče največ besed okrog Intela ter njihovega čipovja i875P oziroma i865PE, ki so ju tudi stestirali. Za več informacij pa vam podajam povezave do testov.

0 komentarjev

Testa na X-Bit Labs

All in Wonder 9700 Pro

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Tokrat so na X-Bit Labs na test postavili dve zanimivi komponenti. in sicer All in Wonder 9700 Pro ter prenosni Sonyjev pekač ter hkrati predvajalnik MP3 glasbenih datotek. Verjetno ste karakteristike te, do nedavnega še najhitrejše grafikulje za neprofesionalno rabo, slišali že velikokrat. Zato pa naj vam le povem, da so testirali inačico All in Wonder, ki ima poleg standardne opreme priložen še dokaj velik kupček strojne ter programske opreme, med drugim tudi daljinski upravljalnik. Klik! Sonyjev prenosnež pa se lahko pohvali z za svoje razmere visoko hitrostjo zapisovanja CD medijev, saj peče pri hitrosti 24x, poleg vsega pa bo navdušil vse DVD-navdušence, saj bere tudi ploščke sedanjosti. Namenjen je predvsem...

0 komentarjev

Tyan Tachyon G9500 Pro

X-Bit Labs -

Ponovimo že ničkolikokrat slišano lekcijo za osvežitev spomina: Radeon 9500 Pro je grafična kartica iz ATi-jeve serije R300, v kateri najdemo tudi Radeona 9700 Pro, od katere se šibkejša grafikulja razlikuje le po frekvenci procesorja in pomnilnika (275/540 MHz) ter širini pomnilniškega vodila (128-bit).

Na X-Bit Labs so si ogledali Tyanov model te grafikulje. V testih se je na privzetih nastavitvah obnesla odlično, nakar so jo tudi navili. Tudi tu je blestela. Več o samem preizkusu si lahko preberete tukaj.

3 komentarji

Prenosni disk za USB

Overclockers Australia - Sicer je tale zadevica že precej stara, toda tokrat vam prilagam poleg še povezavo na test.
V lično prozorno škatlico zapremo disk (takega za prenosnike ali normalnega za PCje) ter priključimo z USB kablom na računalnik. Tako dobim dokaj majhen ter zelo zmogljiv prenosni medij, na katerega spravimo ogromno podatkov (odvisno od velikosti diska). Problem je le dokaj počasen prenos. Test na OC Australia.

1 komentar