»

Paypal podpira tudi Slovenijo

Slo-Tech - Paypal, največje internetno podjetje za posredovanje plačil s plačilnimi karticami, od sedaj podpira tudi Slovenijo, na kar smo nekateri že dolgo čakali, saj je Paypal v veliko tujih spletnih trgovin in dražb preferiran način plačila.

Na njihovi spletni strani se je brez kakršnega koli obvestila na spisku držav pojavila tudi naša zastava.

Zaenkrat je možno samo pošiljanje denarja, a je kljub temu to za nas velik korak naprej pri spletnem nakupovanju.

817 komentarjev

Spet neumnosti na E-bayu

The inquirer - Zadnjič smo poročali, da je neki Američan na E-bayu prodajal svoj glas na predsedniških volitvah, sedaj pa se je našel njegov mentalni ekvivalent, ki prodaja - mapo na svojem disku.

Tako uporabnik ehosin, kakršen je njegov vzdevek na strani, ponuja mapo "New folder", staro malo več kot dan, in seveda neuporabljeno, poroča Inquirer. Prodajalec pravi, da je mapa kompatibilna z vsemi verzijami Oken, cena po petih ponudbah pa znaša še nekaj več kot 10 funtov.

Pohitite, preden stran umaknejo. Klik.

Vzorec širjenja neumnosti je presenetljivo podoben članicam "zavezniških sil v Iraku"...

17 komentarjev

Za kratek čas: Kupite duhca!

eBay - Dobro, bodimo si na jasnem -- na eBayevih internetnih dražbah ljudje redno prodajajo vsakovrstne bizarnosti, ki včasih dosežejo želen odziv, včasih pa ne. No, v zadnjih dneh je doživela izreden odziv ta sumljiva dražba, ki se je pričela konec maja, zaključila pa se bo v noči iz danes na jutri. Prodaja se namreč duh, ujet v steklenici. Ali gre za potegavščino? Prodajalec povsem resno in bolj ali manj utemeljeno trdi, da ne. Mi osebno nismo prepričani, a je vseeno trenutna tržna cena narasla s 100 na dobrih štirinajst tisoč ameriških dolarjev. Za morebitni nakup imate še 13 ur časa [:D].

19 komentarjev

Lažna eBay stran

Yahoo News - Nepridipravi, ki so poskušali ukrasti informacije o kreditnih karticah iz nalinijske avkcijske web strani eBay.com, so postavili lažno eBayevo spletno stran in na ta način privabljali žrtve. Prevara je vključevala tudi nagovarajanje koristnikov, da se prijavijo na ebayupdates.com in da pri tem obnovijo podatke o svojih kreditnih karticah, je povedal azijsko-pacifični koordinator ameriške skupine SANS IISC (Institute Internet Storm Center). eBay je takoj reagiral z opozorilom svojim uporabnikom, naj opozorilo prezrejo. Klik!

0 komentarjev

Odpirač steklenic piva

Real Beer - Študent Flroidske univerze je želel narediti nekaj neobičajnega, nekaj, kar še nikoli ni bilo narejeno. Po 4 mesecih mu je uspelo in sestavil je robota za odpiranje pivskih steklenic. Robot je sestavljen iz 150 delov in 20 metrov žic. Robot se pomakne do steklenice, jo prime, odpre in postavi nazaj na mizo ter se loti naslednje steklenice. Za kalibriranje in poskusno delovanje je robot odprl 134 steklenic. Pa naj še kdo reče, da lenoba ni največji izumitelj! [:))] Več najdete tukaj.

3 komentarji

Prodaj igrice, ali...

eBay - Stavim, da se je tip poročil ter da mu žena ne pusti več igrati videoigric. Na eBayu se je znašel človek, ki prodaja svojo devetletno zbirko videoigric. Vsega skupaj jih je okoli dva tisoč, nekatere so edini primerek svoje vrste sploh. Če vas zanima osembitni raj, potem kar hitro kliknite sem, saj je mene pogled na to sliko kar stisnil. No, do konca dražbe je še en teden, trenutna najvišja ponudba pa znaša polčetrti tisočak ameriških dolarjev, kar pa prodajalcu še ni zadosti, ker rezerva še ni izpolnjena... Huh...

3 komentarji

John Romero se prodaja

eBay - No, ne ravno v direktnem pomenu besede, vendar pa bo prodal kar nekaj stvari, po katerih je bil znan. Izgleda, da je čudežnemu izdelovalcu računalniških iger enostavno zmanjkalo finančnih sredstev, zato se je odločil, da proda svoj Ferrari Testarossa letnik 1991 in svojo domačo stran. Če v Romerotu vidite novega Elvisa in bi na vsak način hoteli kupiti njegov avto, potem se odpravite na Ebay. Časa za nakup imate še dobrih 6 dni, najnižja ponudba pa znaša 100 000 $ (namig: trenutne ponudbe se gibljejo okrog 66000 $). Vendar pa bo misel na to, da bo Romerovega Ferrarija kupil Slovenec, slej ko prej utopična. Ah ja .

3 komentarji