»

Opteron na 2GHz

AMD Zone - AMD je pred kratkim predstavil 2 GHz različico Opteron procesorja in na internetu so se že pojavili prvi testi. Enega so spisali na AMD Zone, kjer lahko vidimo da je Opteron očitno prehitel P4 3,2 GHz v večini preizkušenih aplikacij. Več testov še pričakujemo (predvsem kakšno kodiranje zvoka), vendar bo Opteron 146 in nForce3 Pro150 boljša izbira (tudi cenovno) od P4 3.2GHz in Centerwood kombinacije. Opterona 146 še pričakujemo, ker je bil najprej predstavljen samo model 246 (hitrost je povsem enaka kot bo pri 146 modelu), katerega cena je slabih $800 (P4 3.2GHz pa $650). klik

18 komentarjev

nForce II plošče

Tweak Town - nVidiino nForce II čipovje je postalo zelo priljubljeno pri lastnikih AMDjevih procesorjev, saj deluje hitreje kot Viini konkurenkčni izdelki in podpira dvokanalni pomnilnik, ki močno pohitri delovanje računalnika. Ker pa na trgu mrgoli različnih plošč so na Tweak Townu pod drobnogled vzeli 8 plošč, ki temeljijo na prej omenjenem čipovju. Pri navijanju je zmagala Epoxova plošča, medtem ko je bila nasplošno najboljša Gigabytova predstavnica, ki je pobrala tudi nagrado uredništva.

4 komentarji

Navijanje Opterona

AMD Zone - Znano je dejstvo, da imajo AMDjevi procesorji z jedroma Tbred-B in Barton veliko potenciala. Z izidom Opterona je AMD dvignil kar veliko prahu in tako povzročil Intelu nemalo težav. Veliko uporabnikov se je zatem vprašalo, ali je ta procesor zmožen tudi frekvenc, višjih od privzetih. Zato so si na AMD Zone zastavili to vprašanje in izvedli zanimiv test: Poiskati skrite potenciale Opterona. Če pa vas zanima, kako se je obnesel v testu pa vam predlagam, da obiščete to stran.

10 komentarjev

nForce 2 plošče

AMD Zone - Trenutno najbolj popularno čipovje za AMD procesorje je zagotovo nForce 2, ki je prisotno že kar nekaj časa. Na trgu je kar nekaj odličnih primerkov te tehnologije, če pa vas zanima kako se je obneslo 5 najbolj popularnih odklikajte na AMD Zone, kjer so spisali test na kar 14 straneh. Prišli pa so do podobnega zaključka kot vsi ostali, Epox 8rda+ najboljša za navijanje, ABIT NF7 pa nasploh ena izmed boljših plošč.

7 komentarjev

nForce 2 plošče na testu

Tom's Hardware - Vsi poznamo besedico nForce. Predvsem se nam je priljubila druga različica tega nabora zaradi odličnih hitrosti in navijaških sposobnosti. Tokrat so si na Tom's Hardware ogledali najnovejše plošče zgrajene okoli tega nabora. Ogledali so si izdelke znanih proizvajalcev kot so na primer Epox, MSI ter Shuttle. Pognali so jih skozi nemalo testov in prišli do zanimivih ugotovitev. Naj omenim še to, da testirane plošče bazirajo na nVidiinem izboljašnem naboru -- nForce 2 Ultra 400. Tukaj!

1 komentar

nForce 3 za Opterone

AMDboard.com - Po poročanju strani AMD Board naj bi podjetje nVidia kmalu izdalo vezje za AMDjeve nove procesorje -- Opterone. Nabor bo namenjen profesionalnim delovnim postajam z AMDjevo 64-bitno tehnologijo. Matične plošče naj bi imele štiri reže za DDR pomnilnik, katerega največja količina naj bi bila 8 GB, eno AGP 8x režo, 5 PCI vtičev, Serial-ATA, 6 USBjev 2.0, itd. Celotno novico pa lahko preberete tukaj.

1 komentar

nForceII vs. Granite Bay

Overclockers.com.au - nVidia ni poznana le po izvrstnih grafičnih karticah, temveč tudi po čipovjih nForce, ki so med uporabniki priljubljeni. Na drugi strani, med Intelovimi uporabniki, pa kraljuje Granite Bay, čipovje, katerega je seveda izdelal Intel. Na Overclockers Australia so med seboj primerjali ti dve čipovji. Za testiranje so uporabili ABIT NF7 1.0 in 1.2 verziji ter Gigabaytovo 8INXP. Da bi bili rezultati primerljivi, so vzeli Intel Pentium 4 2400 MHz in AMD Athlon XP 2400+ procesorja.

0 komentarjev

Test treh ABIT NF7-S

ABIT NF7-S

Tech Seekers - Na Tech Seekers so se odločili spisati test treh revizij matične plošče ABIT NF7-S, ki temelji na veznem čipu nForce 2. Vse tri imajo sledeče lastnosti:
  • podpora AMD Athlon procesorjem
  • 3 DIMM DDR reže, do 3 GB pomnilnika
  • Priključek Serial ATA 150 RAID
  • 6-kanalna AC-97 zvočna kartica
  • Podpora 8x AGP
Kako so se vse tri revizije obnesle in kako so jih avtorji uspeli naviti, pa izveste v članku, po branju katerega bi morali znati dobro razlikovati med različnimi revizijami ene osnovne plošče.

0 komentarjev

Coolerji na kupu

Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so spisali test, ki bi ga lahko označili kot megatest™. Testirali so namreč, reci in piši, štiriintrideset različnih hladilnikov za AMD procesorje. Ogledali so si vse mogoče od Volcanov do eksotičnih Siper Cu Kingov. Če ste bili do sedaj v dilemi, kateri cooler izbrati za vašega aemdejčka™, po prebiranju tega testa ne boste več. In, da, test je resnično dolg, že če se prebijete skozenj, ste dobri. [:D] Branje nadobvezno.

11 komentarjev

Test Pentiuma200

Jaz - Heh, v teh dneh ko se vsi pulijo za teste GHz+ pošasti, je prav zanimivo videti test enega starega procesorja, legende, ki je ne bomo pozabili: Pentiuma200. Ravno to so naredili na Glide Undergroundu in procesor primerjali z modernimi pošastmi, kot je Athlon 1.2GHz, P4 1.4GHz in podobno. Zaključek? Za 99% manj cene dobite procesor, ki je samo 80% počasnejši, torej se nakup izplača! Več tukaj. Thnx, Roman .

6 komentarjev