»

Godzilla je lačna.

The Register - Poznate stran Microsith? Precej posrečena stran, ki se dela norca iz dveh zelo prepoznavnih imen, Star Wars ter Microsoft.

Lastnikom blagovne znamke Godzilla pa gre očitno v nos porast '*zilla' strani, zatorej so se spravili na lastnika bloga davezilla, ki poleg samega imena obiskovalce 'zavaja' tudi s samim logom -- iznakaženim zmajem, ki je itak čista kopija japonske domače živalice. Vprašanje pa se ponuja kar samo: Kdaj na vrsto pride Mozilla? Kling! Naslednjič: Slo-Tech toži vse Slo-Owca strani. Stay tuned.

0 komentarjev

Zelena modifikacija

Overclockers Australia - Na overclockers.com.au imajo zelo razširjeno bazo osebnih računalnikov, zato ni vrag, da se najde kakšen res posrečen. Kako bi komentirali zeleno ohišje z vgrajenim pleksi steklom, z zelenimi cevmi za vodno hlajenje ter modrimi okroglimi IDE kabli? Zlobno. Ogled priporočam, če ne zaradi drugega pa zato, da bo kdo od naših modifikatorjev naredil kaj podobnega, to poslikal - ter napisal poročilo za Slo-Tech :D.

1 komentar

Ledena kocka

Viren - Zopet ena lepa modifikacija. No ja, če temu sploh lahko rečemo modifikacija, saj je v bistvu ta ljud sestavil popolnoma svoje ohišje iz aluminija in pleksi stekla. Zelo lepo ter natančno sestavljeno (logotipi so rezani celo z laserjem). Modra svetloba tudi zelo dobro paše k srebrni, tako da lahko zadevo samo pohvalim. Oglejte si sami: Več slik najdete pa še na Vieren.

7 komentarjev

Prvi računalnik, ki je navit za 100%

Overclockers.com.au - Fantom pri overclockers.com.au je uspelo naviti prvi računalnik za 100%. Uporabili so celerona 466, ki so ga navili na občudovanja vrednih 933MHz. Seveda so za to morali uporabiti zelo ekstremno hlajenje. Mislim, da so ostale besede odveč, saj slike povejo več. Zato je najbolje, da si vse ogledate tukaj. Še več slik pa boste dobili tule. Tu se vam odpreta dve okni. Eno večje in eno manjše. Slike in informacije boste dobili v manjšem.

10 komentarjev

Zanimive slovenske strani

Jaz - Nekoč je Slovenija veljala za eno izmed bolj naprednih držav kar se tiče razvoja medmrežnih komunikacij (s tem mislim internet), toda po ukrepih našega preljubega monopolista se je stanje precej "umirilo". Ena izmed mnogih posledic tega je tudi pomanjkanje kvalitetnih in zanimivih slovenskih strani. Seveda ne mislim razne domače strani, predstavitve podjetij in kot gobe rastoče portale (pa brez zamere), temveč strani, ki uporabniku ponujajo zanimivo in dnevno osveženo vsebino s svojega področja. Zatorej so te, ki jih imamo toliko bolj pomembne in vsaka nova vredna suhega zlata. Naj torej predstavim nekaj novih strani, ki se meni zdijo najbolj obetavne.

3Delavnica:
Mlada stran, ki se, kot bi lahko sklepali iz imena, ukvarja predvsem s 3D oblikovanjem. Je dnevno osvežena z novicami iz sveta dizajna in oblikovanja (pa tudi nekaj hardvera se najde), avtorji pa se vseskozi trudijo z raznimi šolami in vodiči po 3D oblikovanju. Poleg tega ponuja Forum, povezave na sorodne strani in download...

20 komentarjev

Speed Cheat v benchmarkih

Jaz - Vsi, ki igrate Half Life ali Counterstrike verjetno poznate programček z imenom Speed Cheat, ki z maipulacijo računalniške ure omogoča precej hitrejše premikanje skozi igro in s tem precejšnjo prednost pred soigralci. No, stvar je s pomočjo serverskega popravka odpravljiva, toda Half Life in Counter Strike nista edina programa, ki ju dotični programček prevara. V tem članku na Overclockers.com.au je lepo videti, da se z uporabo da prevarati tudi H-Odin WCPUID, SiSoft Sandro, 3D Mark 2000 in ostale benchmarke. Seveda to ni nič dobrega in le upamo lahko, da bodo kmalu na voljo popravki za dotične programe, ki bodo takšno goljufanje onemogočili. Thnx, Agg.

0 komentarjev

O modri nalepki

Overclockers.com.au - Orbi vseh vrst, ter najbrž tudi drugi aftermarket hladilniki, imajo nekakšno zaščito za spodnji strani, torej na kontaktni strani s procesorjem. Ta "modra nalepka" efektivno pripomore k temu, da vsakršni udarci med prenašanjem ne spraskajo kontaktne strani, zatorej je hlajenje tolikšenj boljše. Ampak, ZA BOGA MILEGA, ko dajate Orba na procesor, JO ODSTRANITE! Na Overclockers.com.au se je našel eden tistih genijev, ki je ni. Rezultat? Oglejte si sami.

5 komentarjev

Thermaltakov Twin Cooler

Overclockers.com.au - Slikice novega super-skrivnega Thermaltakovega/Titanovega Twin Coolerja smo na Slo-Techu objavili že nekaj časa nazaj, sedaj pa so jih dobili tudi drugje po svetu. Na Overclockers.com.au so takoj sestavili predogled tega hladilnika, v katerem pa ni ničesar drugega, kot tri slikice. To je povsem razumljivo, saj še ni nobenih dodatnih informacij o tem SocketA procesorjem namenjenem čudesu, razen tega, da bo uporabljalo dva 50mm ventilatorja pri 3200rpm in da naj bi bila neslišna.

14 komentarjev