»

Novi varčni Opteroni iz AMDja ?

Tech Report - AMD je presenetil z novimi modeli Opteronov z nižjo porabo. Gre za seriji HE iz družine x40 s porabo 55 W in x46 EE s porabo samo 30 W.

Sodeč po AMD-jevi razpredelnici bodo cene za nove čipe zelo zasoljene. A treba je upoštevati, da so prvenstveno namenjeni posebnim potrebam, kot so računalniki na kartici (blade), verjetno pa bo kakšen zašel tudi v prenosnike višjega razreda. V izvedenki 1xx tako staneta $733, v 2xx $851 in v 8xx $1.514, toliko kot najhitrejši "navadni" modeli torej.

Upajmo, da bomo lahko "navadni" uporabniki iz tega iztržili vsaj padec cen "navadnih" Opteronov.

6 komentarjev

Microsoft navzdol, dlančniki navzgor

več strani - Paket Office XP bo Microsoft sodeč po pocenitvi v ZDA in Kanadi kmalu pod ugodnejšimi pogoji (z za okoli 15 odstotkov nižjo ceno) ponudil še v Evropi. V prihodnjih mesecih je sicer napovedan izid nove inačice -- 2003.

Medtem pa uporaba dlančnikov v zahodni Evropi, kjer ima vodilni tržni delež Palm, narašča in je poskočila za slabih 35 odstotkov pri prodaji končnim uporabnikom. Pri prodaji podjetjem je zaznati rahlo nazadovanje.

Za večjo obveščenost pa še dve novosti pri Microsoftu: s strežnikom Windows Server 2003 so že križi in težave. Varnostne kopije, izdelane s priloženim programom NTBackup.exe so neuporabne (nezdružljive) v okolju Windows 2000. Microsoft tako kot ponavadi, obljublja popravek. In še, pred dnevi so izdali novo preizkusno različico orodja za izdelavo diagramov -- Visio 2003. Novo orodje naj bi zaznamovala poslovna inteligenca (BI), usklajenost s tehnologijo .NET in jezikom XML za učinkovitejše proučevanje poslovnih procesov in prenos podatkov. Ali bo...

2 komentarja

Dlančniki bodo bolje omreženi

RV Tec - Podjetje RV Tec je naznanilo novo pridobitev pri povezovanju dlančnikov z omrežji druge in tretje generacije mobilne telefonije, brezžičnimi in drugimi omrežji. Napravica (označimo jo lahko kot adapter), Guyver imenovana bo omogočala dlačnikom z univerzalnim Palm konektorjem uporabo kartic PCMCIA tipa II. V napravi je vgrajen samostojni procesor, za upravljanje pa se uporablja proizvajalčeva aplikacija. Ker brez elektrike ne gre, uporablja izmenljivi 1000 mAh litij-polimerni baterijski vložek. Na dlančnik jo namestimo na njegovo hrbtno stran, tehta pa 120 gramov.

1 komentar

Novi Palmovi modeli

Palm Info Center - Na Palm Infocentru sem našel nekaj govoric o prihajajočih modelih Palmovih dlančnikov. Iz anonimnih virov so dobili sliko Tungstena T, definitvno enega najbolj pričakovanih dlančnikov, saj bo na njem tekel Palmov OS 5. Seveda bo imel barvni zaslon z ločljivostjo 320x320 pik, izboljšana pa naj bi bila tudi podpora večpredstavnosti, ki smo jo pogrešali na prejšnjih Palmovih operacijskih sistemih. Klik!

Obenem pa so se razširile govorice o novem "pametnem" telefonu, imenovenam Tungsten W in cenejšem dlančniku, ki so ga poimenovali Zire.

0 komentarjev

Teac naznanil 52-kratni bralnik

CDRLabs - Sicer je to že starejša novička, a vseeno. Teac je naznanil novi 52-kratni bralnik zgoščenk, ki je sposoben brati s hitrostjo 7,8 MB v sekundi, s povprečnim dostopnim časom 120 ms. Deluje na IDE vodilu, podpira 12 cm in 8 cm cedeje ter vse trenutne formate (no, DVDja ne [:D]). Teac seveda ponuja tudi dvoletno garancijo. Klik!

4 komentarji