»

Foxconn izdal popravek za BIOS in napovedal resnejšo podporo Linuxu

Slashdot - Po tem, ko je prejšnji teden eden izmed uporabnikov Ubuntu Linuxa opazil, da Foxconnov BIOS vsebuje pokvarjeno tabelo z ukazi za implementacijo ACPI v okolju Linux ter zaradi nekoliko neprimernega odnosa uporabniške podpore pri omenjenem podjetju pozval odprtokodno skupnost k pošiljanju zahtev po rešitvi problema, so iz Foxconna včeraj sporočili, da so pripravili popravek BIOS-a.

Tako so odpravili večino težav, zaradi katerih ACPI funkcije pod Linuxom niso delovale, nekaj manjših težav pa je očitno povzročila tudi napaka v Linux jedru in bodo odpravljene v različici 2.6.26.

Hkrati so se iz Foxconna tudi zahvalili vsem, ki so jih opozorili na napako in ter dodali, da jim je odprtokodna skupnost dala dobro lekcijo, zaradi katere se bodo v prihodnje veliko bolj posvetili testiranju Linuxa z njihovimi izdelki.

We are the Linux. Surrender your code. It will be assimilated. Resistance is futile.

9 komentarjev

Naši članki

Slo-Tech - Malce več kot en teden nazaj sem vam postregel z nekaterimi našimi starimi članki, predvsem začetnikom. Danes, zgodbo nadaljujem in upam, da bo s tem vaše (in konec koncev tudi naše) življenje lažje. Prejšnjič sem vam "razložil" vse od sestavljanja računala do BIOSa ter nekaj o hlajenju, logično temu sledi počasi naprednejše hlajenje in višje overklokanje.

Hlajenje procesorja in veznega čipovja ter nekaj o ventilatorjih pa nanašanje termalnih past in nanašanje zelo razširjene Arctic Silver 3.

Kar pa se tiče navijanja pa odklepanje AthlonaXP ter odklepanje SocketA procesorjev.

Nekateri članki so že precej stari, tako da jih jemljite malce z rezervo, razložijo pa glavne stvari in s tem služijo svojemu namenu.

0 komentarjev

SuSE (najbrž) ne bo več podpiral Alpha procesorjev

The inquirer - Vsi vemo, da Linux ni bil nikoli mišljen samo kot x86 operacijski sistem, ampak ga vzporedno razvijajo še za nekaj drugih platform - med drugim tudi Alpho. Ker pa je Compaq prodal svoj Alpha oddelek Intelu, in ker slednji namerava vso Alphino tehnologijo vgraditi v prihodnje rodove Intanium procesorjev, lahko pričakujemo, da bodo številna Linux podjetja prenehala razvijati svoje distribucije za Alpha platformo. Eno izmed takih podjetij je SuSE, ki je najavilo, da je zaradi nedavnih dogodkov (tehnologija Alpha procesorjev bo vgrajena v Itaniume) precej negotov razvoj prihodnjih distribucij za to platformo.
Korak je sicer logičen, saj se nobenemu programerskemu podjetju ne splača podpirati praktično mrtve arhitekture. Seveda pa distribucijska podjetja ne bodo izgubila veliko, saj bodo izgubljeno še vedno lahko nadoknadila s prodajo distribucij za Intelove Itaniume, nov posel pa jih najbrž čaka tudi s predstavitvijo AMD-jevih 64-bitnih Hammer procesorjev. ...

0 komentarjev

X - box problemi?

The Register - Hm, Microsoft ima spet probleme. Očitno niso bili prvi, ki so registrirali ime Xbox, prehitelo pa jih je neko programersko podjetje in sicer za celih sedem mescev...kako se bo zgodba nadaljevala, pa bo povedal čas. Osebno mislim, da se to podjetje ne more upirati Microsoftu in njegovi vojski odvetnikov. Kot bi rekli Borgi: resistance is futile. Več o tem si lahko preberete tukaj.

1 komentar